ben burda kızlardan çok şey öğrendim 2 senedir. önceden sadece bilgi almak için okurdum hemen hemen hergün üye bile değildim ozamanlar..
hatta allah içime doğurmuş ki anneme derdim ki anne düşürüyorum bebegi mıllet aspırın kullanıyo bendemı oyle yapsam acaba dıye.. annem kızardı bılmedıgın seyler ıcme delirdin artık diye..
sımdı kadıncagız hergun dıokı ıhmal etme sakın ılaclarını
ben ogrendıgım her yenı bılgıyı paylasıorum sureklı arastırıyorum.. doktora gıttıgımde en son benım sana annatabılıceım hıcbısey yok sen bızım kadar bılgı edınmıssın dedı..
sımdı aynı seyı tup bebek ıcınde yaptım.. nasıl baslanacagını hangı asamalar hangı ılaclar,neler yasıcam psıkolojık durumumum.. hepsını ogrendim..bılınclı bır sekılde gıdıcem yıne doktora cok soru sormama gerek kalmıcak :)
kendımı burda bı cok arkadas gıbı doktor hıssetmeye basladım.artık cevremdekıler bı doktora ıhtıyac duyduklarında benı arayıp soruyolar su doktor nasıl ıyı mı dıye...
gercı cok mu memnunum bu durumdan tabii ki HAYIR..ama yaşadığım hastalıklar çektiğim üzüntüler sayesinde alıştım bu duruma..
en kısa zamanda butun hepımızıe saglıklar gunler saglıklı bebekler dılıyorum rabbımden..
artık bende herkes gibi muayeneye gıttıgımde bebegımın kalp atısını duydugumda sevıncten aglamak ,doğuma sevıncle gün saymak,bebegım ıcın en guzel kıyafetleri satın almak,gönlümce odasını hazırlamak..herkese benım de artık bi bebeğim olucak demek istiyorum
bızı de ınsallah annelerımız babalarımız elımızde pusetle sokakta yururken gorurler en kısa zamanda...
merhaba cemocan
endişelerini okuyunca yazamadan edemedim. bende hamileliğimin 25 haftasında erken doğum riski nedeniyle nidilata, prulotan ampul ve ciğer geliştirici ampul kullandım, çok zor bir süreçti, 10 gün hastanede kaldım, sancılarımı hissetmiyordum ama nst de çıkıyordu sık sık nst ye girdim, günde 8-10 nidilat (dilaltı olarak)aldığım günler oldu taki doğumdan 4 gün önceye kadar, 38 haftada kızım yaşam kaynağım sezeryanla dünyaya geldi şuan 21 aylık dünya tatlısı, işin ilginç yanı doğumdan 4 gün önce ilaçları kesmeme rağmen o günlerde hiç sancımın olmamasıydı. Yani diyeceğim bu zor bir süreç, ilaçlar konusunda endişe etme, doktoruna güven,sağlıklı zamanında kolay bir doğum dileklerimle....selamlar. B arada mthr 1298 homozigotum innohep 0,45, coraspinve elevit kullandım hamileliğim boyunca, umut olması dileklerimle, allahım isteyen bekleyen herkese en kısa zamanda annelik duygusunu yaşatsın...
bende 2 kez bebeğimi kaybettim.şuan hamileyim.öncekilerin sebepleri bulunamadı.eşimdede bendede hiç bi sorun yok.kan pıhtılaşmam da yok ama günde 2 kez clexane kullanıyorum.öncekiler 1-5 aylıkken kaybetmiştim.çok şükür şuan 4 ayı bitirdim.merak ettiğim bu iğneyi kullanıp normal doğum yapan varmı.çnkü dr um yapabilirsin dedi ama ben korkuyorum
amin canım aminnnnben burda kızlardan çok şey öğrendim 2 senedir. önceden sadece bilgi almak için okurdum hemen hemen hergün üye bile değildim ozamanlar..
hatta allah içime doğurmuş ki anneme derdim ki anne düşürüyorum bebegi mıllet aspırın kullanıyo bendemı oyle yapsam acaba dıye.. annem kızardı bılmedıgın seyler ıcme delirdin artık diye..
ben ogrendıgım her yenı bılgıyı paylasıorum sureklı arastırıyorum.. doktora gıttıgımde en son benım sana annatabılıceım hıcbısey yok sen bızım kadar bılgı edınmıssın dedı..
sımdı aynı seyı tup bebek ıcınde yaptım.. nasıl baslanacagını hangı asamalar hangı ılaclar,neler yasıcam psıkolojık durumumum.. hepsını ogrendim..bılınclı bır sekılde gıdıcem yıne doktora cok soru sormama gerek kalmıcak :)
kendımı burda bı cok arkadas gıbı doktor hıssetmeye basladım.artık cevremdekıler bı doktora ıhtıyac duyduklarında benı arayıp soruyolar su doktor nasıl ıyı mı dıye...
gercı cok mu memnunum bu durumdan tabii ki HAYIR..ama yaşadığım hastalıklar çektiğim üzüntüler sayesinde alıştım bu duruma..
en kısa zamanda butun hepımızıe saglıklar gunler saglıklı bebekler dılıyorum rabbımden..
artık bende herkes gibi muayeneye gıttıgımde bebegımın kalp atısını duydugumda sevıncten aglamak ,doğuma sevıncle gün saymak,bebegım ıcın en guzel kıyafetleri satın almak,gönlümce odasını hazırlamak..herkese benım de artık bi bebeğim olucak demek istiyorum
bızı de ınsallah annelerımız babalarımız elımızde pusetle sokakta yururken gorurler en kısa zamanda...
bende 2 kez bebeğimi kaybettim.şuan hamileyim.öncekilerin sebepleri bulunamadı.eşimdede bendede hiç bi sorun yok.kan pıhtılaşmam da yok ama günde 2 kez clexane kullanıyorum.öncekiler 1-5 aylıkken kaybetmiştim.çok şükür şuan 4 ayı bitirdim.merak ettiğim bu iğneyi kullanıp normal doğum yapan varmı.çnkü dr um yapabilirsin dedi ama ben korkuyorum
bu arada 22 haftalıkken 24 haftalıkken gebeliklerimi sonlandırmak zorunda kaldım bebekte ödem hareket azlığı suyumun fazla olması gibi anomaliler görüldü son gebeliğimde 10 haftalıkken kendi öldü ben hep bunların kan pıhtılaşması ile ilgili olduğunu düşünüyorum ama doktorlar sadece düşükleri açıklar anomali ile ilgisi yok diyorlar kısmetimde varsa olur sanırım ama iğne ile bebeğime kavuşursam bu inancım kuvvetlenecek çünkü bende yada eşimde birşey bulamıyorlar umarım benim gibiler vardır ve umarım iğne ile tedavi olmuşlardır lütfen bunun benzeri şeyler yaşayan varsa yazsın sanırım bolca umuda güzel şeyler duymaya ihtiyacım olacak
canım ALLAH razı olsun sizlerden..meğer kullanan ne çok insan varmış bu ilaçları..bende nidilata başladım 12 saat arayla günde 2 kez dedi 2 kez de endol fitil kullanıcam ilkini az önce annem attı.. vallahi iyki annem var Allah ondan da razı olsun anamın hakkını ödeyemem hiç.. canım peki ben şimdi başladım ya kullanmaya bu ilaçları işe yarar mı acaba ? yani siz günde biçok kez alıyormuşsunuz bende acaba çoğaltsam mı ki doktoruma sorup?? günde 2 nidilat bana yeter mi ki??
sancın varmı yine canım
kızlarrrr clexane kullanıp normal doğuran varmı lütfen kafam çok karışık
bilmem yok herhalde canım dünkü gibi değilim en azından..
öncelikle günaydın.. dün akşam aniden sancılarım başladı ve hastaneye gittik.. nstye bağlandım sancı aralıklarım 5 dakikada 1 di..hemen serum bağlandı iğne yapıldı..sonrasında tekrar nstye bağlandım ve sancılarım kesilmişti.. 3-4 saat yatırdılar kabus gibiydi.. çok korktum ağladım..doğuruyorum sandım sancılar çok şiddetliydi.. neyse sonra doktor geldi ultrasonla baktı suyun yeterli kalp atışları düzenli kordon kanı iyi dedi.. idara sıkışık olmadığım için net bi ölçüm yapamasada rahim ağzın 29mm dedi.. bizim için risk 25mm nin aşağısı dedi.. bi ilaç vermedi sadece magnorm sabah akşam tok karnına dedi.. bu arada balıkesirdeki doktorumla da sürekli irtibat halindeydik.. neyse aradı beni.. dedi doktorun ilaç verdi mi bende dedim magnorm a devam et dedi..ama zaten magnorm kullanırken sancılandın dedi..şimdi sana bi ilaç söylicem ama yan etkileri biraz ağır kabul ediyor musun dedi..nedir dedim.. ilk önce kalp çarpıntısı yapar sonra göğüs de darlık ve nefes darlığı yapar dedi.. siz ne diyorsunuz doktor hanım benim zaten panik atak yüzünden çarpıntılarım var birde o ilaç kalp çarpıntısı yaparsa ben kalp krizi geçiririm siz iyi misiniz dedim amacınız nedir beni öldürmek mi dedim? o an çok sinir oldum..varsa başka ilaç ismi söyleyin yoksa ilaç kullanmıcam dedim.. nidilat diye bi tansiyon ilacı verdi sabah akşam iç dedi birde endol diye bir fitil verdi makattan kullanılacak.. ama bunlarda dindirmezse o dediğim ilacı kesin kullanıcaz dedi.. ben hiç bir ilacı kullanmak istemiyorum eğer bu çocuk erken doğacaksa ben buna engel olamam kaderimizde ne yazıyorsa onu görürüm dedim ama ne yapmalıyım kızlar..kafam karma karışık?????????? ağlıyorum sürekli korkudan....
canım benim ilk gittiğim dr. prof du. ve doğumdan 40 gün sonraya kadar demişti. çünkü asıl tehlike bebekte değil asıl tehlike doğumdan sonra vücutta herhangi bir organa pıhtı atmasında. bunun hayati tehlikesi var.
bu arada 22 haftalıkken 24 haftalıkken gebeliklerimi sonlandırmak zorunda kaldım bebekte ödem hareket azlığı suyumun fazla olması gibi anomaliler görüldü son gebeliğimde 10 haftalıkken kendi öldü ben hep bunların kan pıhtılaşması ile ilgili olduğunu düşünüyorum ama doktorlar sadece düşükleri açıklar anomali ile ilgisi yok diyorlar kısmetimde varsa olur sanırım ama iğne ile bebeğime kavuşursam bu inancım kuvvetlenecek çünkü bende yada eşimde birşey bulamıyorlar umarım benim gibiler vardır ve umarım iğne ile tedavi olmuşlardır lütfen bunun benzeri şeyler yaşayan varsa yazsın sanırım bolca umuda güzel şeyler duymaya ihtiyacım olacak
aman iyi olmasında canım dinlen bol bol gerçi bizler zaten sürekli dinleniyoruzda
canım bence doktoruna güvenmelisin.niye nidilat vermişlerdir.ben hastanede yatarken nidilatı 1 defa verdiler tansiyonum ani yükseldiği için.ama suni sancı verirken malesef tansiyonum yükselmesine rağmen nidilat vermediler.çünkü nidilat sancıyı kesiyormuş.gebeliğinde sancıyı durdursun diye sana nidilat veriyordur.birde bana doğumdan önce suni sancı vermeden önce vagina açılsın diye aşağıdan br mide hapı koydular.o mide hapının yan etkisi vaginada açılma yapıyormuş...bence doktoruna güven...
ben burda kızlardan çok şey öğrendim 2 senedir. önceden sadece bilgi almak için okurdum hemen hemen hergün üye bile değildim ozamanlar..
Merhaba arkadaşlar ben 5 haftalık hamileyim faktör 5 heterezigot çıkmıştı..bugün doktora gittim bir sürü tahliller yaptı..10 gün sonra gel hem tahlillere bakalım hem kalp atışını dinleriz..ona göre tedavi başlarız dedi..eğer iğne verirse o zamana 6+4 olacak bebeğim..geç kalınmış olurmu iğne için sizce? Kürtaj olduğum bebeklerimin kalpleri 8-9 haftalıkken durmuştu..
Canim gecmis olsun, ilacini kullanmaya baslamissin. Umarim kucuk hanim yine acelecilik yapmaz. Artik belirli bir buyukluge ulasti ve insallah olmaz ama olur da erken dogarsa merak etme hersey yolunda gidecektir. Bence aldigin ilaclarla erken dogum riskini ortadsn kaldiracaklar, her ne kadar etrafimda bu ilaci kullanan olmasa da anlasilan yaygin olarak kullanilan bir ilac bu.öncelikle günaydın.. dün akşam aniden sancılarım başladı ve hastaneye gittik.. nstye bağlandım sancı aralıklarım 5 dakikada 1 di..hemen serum bağlandı iğne yapıldı..sonrasında tekrar nstye bağlandım ve sancılarım kesilmişti.. 3-4 saat yatırdılar kabus gibiydi.. çok korktum ağladım..doğuruyorum sandım sancılar çok şiddetliydi.. neyse sonra doktor geldi ultrasonla baktı suyun yeterli kalp atışları düzenli kordon kanı iyi dedi.. idara sıkışık olmadığım için net bi ölçüm yapamasada rahim ağzın 29mm dedi.. bizim için risk 25mm nin aşağısı dedi.. bi ilaç vermedi sadece magnorm sabah akşam tok karnına dedi.. bu arada balıkesirdeki doktorumla da sürekli irtibat halindeydik.. neyse aradı beni.. dedi doktorun ilaç verdi mi bende dedim magnorm a devam et dedi..ama zaten magnorm kullanırken sancılandın dedi..şimdi sana bi ilaç söylicem ama yan etkileri biraz ağır kabul ediyor musun dedi..nedir dedim.. ilk önce kalp çarpıntısı yapar sonra göğüs de darlık ve nefes darlığı yapar dedi.. siz ne diyorsunuz doktor hanım benim zaten panik atak yüzünden çarpıntılarım var birde o ilaç kalp çarpıntısı yaparsa ben kalp krizi geçiririm siz iyi misiniz dedim amacınız nedir beni öldürmek mi dedim? o an çok sinir oldum..varsa başka ilaç ismi söyleyin yoksa ilaç kullanmıcam dedim.. nidilat diye bi tansiyon ilacı verdi sabah akşam iç dedi birde endol diye bir fitil verdi makattan kullanılacak.. ama bunlarda dindirmezse o dediğim ilacı kesin kullanıcaz dedi.. ben hiç bir ilacı kullanmak istemiyorum eğer bu çocuk erken doğacaksa ben buna engel olamam kaderimizde ne yazıyorsa onu görürüm dedim ama ne yapmalıyım kızlar..kafam karma karışık?????????? ağlıyorum sürekli korkudan....
Benim dogumum buyuk ihtimalle 39. Haftada olacak ve dogumdan 1 veya 2 gun once birakacagiz. Sezeryan olacagim bu arada.kızlar cok şükür ben de claxenle 4.ayımı bıtırıyorum.her doktor ayrı bırsey dıyor gebelıklerı ılerleyen ve claxen kullanan arkadaslar bu iğneyi ne zamana kadar kullanacaksınız kacıncı haftaya kadar? ayrıca dogumla ılgılı doktorlar sezaryen mı normal mı dıyorlar.ben artık guvenemıyorum doktorlara bırı dıyor 36.haftaya kadar kullanacaksın bırı dıyor dogumdan 40 gun sonrada kullanacaksın...siz durumunuz nedır?
slm kızlar ..bir konuda kafam çok karıştı fikrinizi almak istiyorum.bilgisi olan varsa yardımcı olsun lütfen..ben progestan kullanıyordum sabah 1 akşam 1 ama kullanmaya başladığımdan beri baş dönmesi ve bulantı çok fazla bende ..hamileliğin etkisiyle baş dönmesi bulantı oluyordur ama bu ilacın etkisi çok daha fazla kafamı kaldıramıyorum.perşembe günü de raporum biticek işe dönmem lazım.bu progestan vajinal yoldan da alınabiliyormuş yan etkisi daha az oluyormuş duyduğuma göre.doktora sordurdum sekreteri kullanabilirsiniz dedi.yalnız vajinal yoldan kullanılan ilaç farklı deilmiş aynı ilaçmış.ama ağızdan alınır yazıyo bunda..kafam karıştı ağızdan alınan ilaç aynı zamanda vajinal yoldan da alınabiliyor mu ya.....(((
Insallah artarak devam eder, sira kese ve kalp atislarinda...Değerim cumartesi 60 tı şimdi 222 çıktı çok şükür inşallah bu sefer bebeğim benimle kalır
atis canım, ben bebeklerımın kesesını bıle goremedımbende beta hcg yukselıyor kanamayla 1 hafta ıcınde dusuruyodum.benım kromozomumda bozukluk cıktı 16. trızomi uzun kol fazlalılıgı dıye bırsey oyuzden tup bebege gecıs yapıoruz.ıhmal etme sakın bı an once yaptırın testlerınızı..
amın canım cumlemız en kısa zamanda ıyı sonuclar alırız
amin cok zorlu bı surece gırıyorum rabbıme hem kendım hemde sızler ıcın dua edıyorum inanın..
lusnica canım sana da cok tesekur ederım. rabbım yuzumuzu kara cıkartmasın ınsallah
merhaba kızlar uzun zamandır buray girmiyordum şimdi hamile olduğumdan şüpheleniyorum bendede kan pıhtılaşması mevcut 1 ay önce coraspine başladım bu hafta doktora gidicem sanırım iğneye başlıcaz bu iğne beni umutlandırıyor umarım bu sefer sağlıkla olur burcu gen vardıhatırladığım maşallah sanırım hamile ve güzel giidyor yazılanları hızlıca biraz okuyabildim gebeliğimi erken farkettim 3 haftalık falan iğneye hemen başlamak için kendimi çok dinledim sanırım iğne ile bebeğine kavuşanları okudukça umutlanıyorum iğne daha önce hiç kullanmadım umarım işe yarar sevgiler..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?