sevgili marguarite senin gününde günün sayılı artık her an doğum haberini alabiliriz allah hayırlı doğumlar nasip etsin inşallah sorunsuz bir şekilde
sevgili fundacim cok sagol canim evet heran verebilirim hatta aciya dayanabilirsem giderken verecegim haberi allahim sanada ve diger arkadaslarada nasip etsin canim hayirli dogumlari insallah opuyorum canim hersey gonlunce olsun canim :1hug:
marguarite ne güzel az kaldı güzel haberler vermene Allahın izniyle... Allahın izniyle çabucacık kolay bir doğum olsun ve bebişinle kavuşun inşallah.
Meraba arkadaşlar.Ben 2 ay önce 37+5 te ilk bebeğimi karnımda kaybettim.Öncesinde hiç düşük yaşamadım.Riskli gebelikler bölümünde iyi bir doktora muayene oldum.Sonuçlarım,
FAKTOR 5 LEİDEN : NORMAL
PROTROMBİN 20210 A MUTASYONU : NORMAL
PAI GEN MUTASYONU : NORMAL
MTHFR 677T MUTASYONU : HETEROZİGOT
bunların dışında bütün kan değerlerim normal aralıkta(protein, c vitamini ,folik asit...vs )
Doktorum ,mthfr 677t mutasyonunun heterozigot olmasının her 100 kişiden 40 ında olduğunu, tek başına bir risk taşımadığını ama önceki gebeliğimde bebeğimi kaybettiğim için önlem amaçlı olarak korunmayı bırakmadan 1 ay öncesinden folik asit ve asprin almam gerektiğini ve iğneyede gerek kalmayacağını söyledi.Ayrıca sezaryen tarihinden 9 ay sonra korunmayı bırakmamı söyledi.Sizce 9 ay çok geç değilmi kızlar.
Bebeğimi mthfr heterozigot yüzünden kaybetmiş olabilirmiyim diye sordum.Sanmıyorum dedi.
Ama ben çok endişeliyim kızlar.Bu konuda bir bilgisi olan yada benimle aynı durumda olan var mı?Şimdiden teşekkür ederim...
insallah canim o guzel haberi burdaki tum dostlarima veririm insallah dedigin gibi kolay olur dogumum:1shok: sende yolu yariladin artik ne kadarlik oldun durumunda iyi anladigim kadariyla insallah sonuna kadarda boyle gider rabbim sanada hayirli dogumlar nasip eder opuyorum canim :1hug:
Sevgili angel,teşekkür ederim cevabın için, benimde 2 ve 3 gebeliğim 7 ve 8 haftada gelişme olmadığı için alındı, aslında 2. düşükten sonra teşhis konmuştu, doktor 3. de kalp atışını duyalım öyle iğneye başlayalım dedi, ama malefes duyamadık ve kürtaj oldum, yani biraz doktor kurbanıyım, 3. gebelik öncesi 7 ay folic plas ve coraspin kullandım, ocak sonu kürtaj oldum o günden buyana o ilaçlarıda görmek dahi istemedim, geçen ay ünv. gittim ve kromozom analizi istedi,özelde yaptırdım sonuçları hafataya alacağım bide ona bakılacak,doktor folic plas ve aspirine devam et dedi fakat henüz başlamadım kromozom tahlilleride bi çıksın ona göre başlayacağım, burada ki arkadaşların yazdıklarını okuyunca umutlanıyorum, bilmiyorum, hayırlısını diliyorum hep, tekrar aynı şeyleri yaşamaktan çok korkuyorum, neyse ....öyle işte çok dolmuşum .
slm melek adaşımsın ve tahlillerimiz aynı ama benim dr um öyle düşünmüyor canım iğneye kesinlikle gerek var bende 7 haftalıkken bebeğim karnımda öldü çok araştırıldı ve o iğneden olsaymışım şimdi yaşayabilirmiş benim bir kızım var onda böyle bişi olmamıştı ama drum yeni ortaya çıkmış olabilir dedi ve denemeye başladığın ay günün gelmeden 2 gün önce tahlil yaptır kandan pozitif çıkınca hemen gel o gün başlıycaz dedi bilgin olsun cnm yaşadıklarımız kötü birer tecrübe oluyor bir daha yaşamamak için daha dikkatli olmalıyız sen bir kaç dr daha sor ama sezeryan olduysan 9 ay çok olmayabilir vucut kendini anca toplar umarım en yakın zamanda bebişlerimize kavuşuruz sağlıklaMeraba arkadaşlar.Ben 2 ay önce 37+5 te ilk bebeğimi karnımda kaybettim.Öncesinde hiç düşük yaşamadım.Riskli gebelikler bölümünde iyi bir doktora muayene oldum.Sonuçlarım,
FAKTOR 5 LEİDEN : NORMAL
PROTROMBİN 20210 A MUTASYONU : NORMAL
PAI GEN MUTASYONU : NORMAL
MTHFR 677T MUTASYONU : HETEROZİGOT
bunların dışında bütün kan değerlerim normal aralıkta(protein, c vitamini ,folik asit...vs )
Doktorum ,mthfr 677t mutasyonunun heterozigot olmasının her 100 kişiden 40 ında olduğunu, tek başına bir risk taşımadığını ama önceki gebeliğimde bebeğimi kaybettiğim için önlem amaçlı olarak korunmayı bırakmadan 1 ay öncesinden folik asit ve asprin almam gerektiğini ve iğneyede gerek kalmayacağını söyledi.Ayrıca sezaryen tarihinden 9 ay sonra korunmayı bırakmamı söyledi.Sizce 9 ay çok geç değilmi kızlar.
Bebeğimi mthfr heterozigot yüzünden kaybetmiş olabilirmiyim diye sordum.Sanmıyorum dedi.
Ama ben çok endişeliyim kızlar.Bu konuda bir bilgisi olan yada benimle aynı durumda olan var mı?Şimdiden teşekkür ederim...
Kızlar herkese slm :) bende dün dr.a gittim bebiş ii ama aşağıda ve 3-4 hafta sonra rahim ağzı ölçülecekmiş erken doğum riski yaşamamam için. bu arada bebişim 26cm. ve 530gr. ağırlığındaymış. ve 21+0 olması gerekirken22+6 çıktı ultrasonda. sizin nasıl bilgilerinizi bekliyorum karşılaştıralım. :)
SONUYOK ii sonuç olmasına sevindim. bu arada sen hangi kadın doğumcuya devam ediyorsun. umarım en kısa zamanda seninde ii haberlerini okuycaz :)
selam .. yeni üye oldum 3 kez hamile kaldım . kalp atışı olmadığı için kürtaj oldum.son hamileliğimde iğne vurdum kan pıhtılaşması ile ilgil olduğunu söylemişti doktorum ama bir işe yaramadı.istanbulda yaşıyorum.tavsiyede bulunursanız sevinirim nasıl bir yol izlemem gerekli...
merhaba kızlar fundacım ve esercim beni merak etmişsiniz teşekkür ederim
evet dün gittik dra veee kromozom sonuçları temiz çıktı allaha şükürler olsun
şu anda kan pıhtılaşması üzerinde duruluyor henüz o testim çıkmadı 10 güne kadar çıkacak inş
ondada sorun yoktur
yalnız drbize korkulacak bişey yok çocuğum olmaz diye korkmayın muhakkak olur sonuçlar iyi dedi bu saatten sonra kadın doğumcun sayesinde onun verdiği tedaviye göre sanırım bu hamileliğinde alırsın bebeğini kucağına dedi
güzel di haberler yani ayrıca 15 gün sonra eşimin spermiyogram testi var onun da sonucu tahminim çabuk çıkar bende haziran sonunda korunmayı bırakırım sanırım temmuzdada gelsin bebiş ne güzel olur
tabi hayırlısı herşeyin geç olsunda güç olmasın
hepinize sevgiler
marguerita sen hala doğurmadınmı kız hadii bekliyoruz bebişimizi inş herşey yolunda gider alırsın hayırlısıyla bebişini canım bende tık yok bari sizler şenlendirin ortamı topiğimiz bebeklerle dolsun
amin canım yaumarım hepimiz sağ salim kavuşuruz bebeklerimize. ben 27 haftayı bitirdim şükürler olsun. iyiyiz 2 hafta sonra kontrolümüz var. 15 gündür görmedik oğlanı zaten ösledimkaydirigubbakcemile3. insan 26 haftadan sonra anlıyor hamileliği ya da sıcaklar bu hale getirdi beni. izmir yanıyor resmen temmuz gibi sıcak. ilk kez öğlen uyku bastı beni.çok öpüyorm seni ve bebişihihoyyyt
Kızlar herkese slm :) bende dün dr.a gittim bebiş ii ama aşağıda ve 3-4 hafta sonra rahim ağzı ölçülecekmiş erken doğum riski yaşamamam için. bu arada bebişim 26cm. ve 530gr. ağırlığındaymış. ve 21+0 olması gerekirken22+6 çıktı ultrasonda. sizin nasıl bilgilerinizi bekliyorum karşılaştıralım. :)
SONUYOK ii sonuç olmasına sevindim. bu arada sen hangi kadın doğumcuya devam ediyorsun. umarım en kısa zamanda seninde ii haberlerini okuycaz :)
canim masallah iste yolun yarisinida gecmissinizinsan gormeyince ozluyor tabi seni cok iyi anliyorum evet cok dogru hamileligin en zor zamanlari yarisindan sonraki donemleri gercekten cok zordu benimde hele birde bebek buyukse yatakta saga sola donmesi ayri bir dert inanirmisin her dondugumde elimle karnimi kaldirarak donuyorum yoksa canim cok yaniyor neyse olsun bunada cok sukur
izmirin sicagini cok iyi bilirim biraz erkenmi bastirdi bu sene sicaklar valla ben bu sene izmire gelcektim izine ama sicaklardan birde bebek kucuk olunca korktum ve vazgectim insallah seneye ordayim Allahin izniyle cok ozledim canimmm izmirimi opuyorum seni ve oglumuzu canim allaha emanet olun :1hug:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?