he baya uzun olucak inşallah.kız yoksa doğumunada mı kalıcam delikafadulden gelrim sizi ziyareteeeeeee alkisalkisalkiscelenim celenim bekliyom valla. prensesi ben kapcam oğlana:))) izmir seni bekliyo baya uzun süre kalacakmışsın süper oldu..öptük sizi..
Merhaba arkadaşlar , bir haftadır foruma giremiyorum...Yazılanları okuyamadım ..Umarım herkes iyidir , kimse benim gibi kötü şeyler yaşamamıştır...
Benim bu haftam kabus gibi geçti kızlar...Salı günü kanamam oldu , ilki akşam saatlarinde...Tahmin edebileceğiniz gibi yıkıldım..Hiç beklemiyordum , 11. haftadaydım , 3 ayı atlatmama az kalmıştı , tam bi şok yaşadım..Kanamayı görür görmez üzüntüden bayıldım zaten , şaka değil ciddi ciddi bayıldım..Bebeğimi kaybetme korkusu beni mahvetti..Akşam 6 civarında olmuştu kanama , çok değildi ama az da değildi , leke gibi değildi yani..Ağlaya ağlaya yattım , uzandım , eşim atlatılacak birşey belki niye kendini harap ediyorsun , yarına geçecek diye teselli etmeye çalışıyordu...Umutlu olmaya çalıştım..Gece yatmadan önce kanamam kesilmişti , biraz umutlandım .. Gece tuvalete kalktığımda gene kanamam olmuştu , gene yıkıldım tabii , yatak odasının girişinde gene bayılmışım..Demek ki hiç gücüm kalmamış kızlar , sabah nasıl oldu bilmiyorum tabii , kendimde bile değildim...Sabah kanamam kesilmişti , hemen doktora gittik...Eşim de ben de korku içindeydik , eşim elimi hiç bırakmıyordu kötü habere karşı...Bebeğimin yaşadığını görünce hüngür hüngür ağlamaya başladım , Allahıma şükürler ettim...Doktor kanama kesildiği için rahimde kanama odağını göremediğini , bebeğin iyi durumda olduğunu , kalp atımı olduğunu söyledi , hareket ettirdi hatta...Bebeğin arkasında kanama olmadığını bunun iyi olduğunu , bunun bir düşük tehdidi olduğunu yatmam gerektiğini söyledi...Hemen bi progestan iğne yaptırdı ..Aspirini kesmemi istedi...Salı gününden beri aspirin kullanmıyorum bu da beni korkutuyor aslında , Lütfü beyle görüştüm , o da bir hafta kadar kesmemi sonra devam etmem gerektiğini söyledi...Akşam iğnemi erken saatte oluyorum , 0,6 lık uyguluyorum , kiloma göre 0,4 lük de olabilir denmişti , o yüzden yeterli olabilir diye düşünüyorum...Gene de merak etmeden duramıyorum tabii...Bir haftadır sürekli yatıyorum , rapor aldım , 10 gün daha raporluyum , sonra da uzatmayı düşünüyorum...Bugün ilk defa eşim yalvar yakar laptop u kurdu , yorulursun oraya buraya girersin moralin bozulur diye açmıyordu...Şimdi uzanarak yazıyorum...
Ah o kadar kötüydü ki kızlar , Allahım kimseye hiçbir hamileye yaşatmasın...İnanılmaz kötü bi duygu...Bebeğim her an aklımda , iyi midir diye...Doktorum yurtdışında olduğu için salı gününden beri bebeğimi göremedim , çok merak ediyorum..bebeğime çok alıştım , kaybetme korkusu beni mahvetti...
Canım arkadaşlarım , ne olur ama ne olur dualarınızı eksik etmeyin , çok ihtiyacım var...Lütfen Allahım bebeğimi bize bağışlasın...Kimseye de böyle üzücü şeyler göstermesin inşallah...Sizleri üzdüm biliyorum ama bebeğim iyi olduğu için mutluyum şu an , umudumu kaybetmeyeceğim...Allahın izniyle atlatacağıma inanıyorum .Dualarınıza ve desteğinize ihtiyacım var ... Benim de dualarım sizinle...Herkese sevgiler , hepinizi öpüyorum....
Merhaba arkadaşlar , bir haftadır foruma giremiyorum...Yazılanları okuyamadım ..Umarım herkes iyidir , kimse benim gibi kötü şeyler yaşamamıştır...
Benim bu haftam kabus gibi geçti kızlar...Salı günü kanamam oldu , ilki akşam saatlarinde...Tahmin edebileceğiniz gibi yıkıldım..Hiç beklemiyordum , 11. haftadaydım , 3 ayı atlatmama az kalmıştı , tam bi şok yaşadım..Kanamayı görür görmez üzüntüden bayıldım zaten , şaka değil ciddi ciddi bayıldım..Bebeğimi kaybetme korkusu beni mahvetti..Akşam 6 civarında olmuştu kanama , çok değildi ama az da değildi , leke gibi değildi yani..Ağlaya ağlaya yattım , uzandım , eşim atlatılacak birşey belki niye kendini harap ediyorsun , yarına geçecek diye teselli etmeye çalışıyordu...Umutlu olmaya çalıştım..Gece yatmadan önce kanamam kesilmişti , biraz umutlandım .. Gece tuvalete kalktığımda gene kanamam olmuştu , gene yıkıldım tabii , yatak odasının girişinde gene bayılmışım..Demek ki hiç gücüm kalmamış kızlar , sabah nasıl oldu bilmiyorum tabii , kendimde bile değildim...Sabah kanamam kesilmişti , hemen doktora gittik...Eşim de ben de korku içindeydik , eşim elimi hiç bırakmıyordu kötü habere karşı...Bebeğimin yaşadığını görünce hüngür hüngür ağlamaya başladım , Allahıma şükürler ettim...Doktor kanama kesildiği için rahimde kanama odağını göremediğini , bebeğin iyi durumda olduğunu , kalp atımı olduğunu söyledi , hareket ettirdi hatta...Bebeğin arkasında kanama olmadığını bunun iyi olduğunu , bunun bir düşük tehdidi olduğunu yatmam gerektiğini söyledi...Hemen bi progestan iğne yaptırdı ..Aspirini kesmemi istedi...Salı gününden beri aspirin kullanmıyorum bu da beni korkutuyor aslında , Lütfü beyle görüştüm , o da bir hafta kadar kesmemi sonra devam etmem gerektiğini söyledi...Akşam iğnemi erken saatte oluyorum , 0,6 lık uyguluyorum , kiloma göre 0,4 lük de olabilir denmişti , o yüzden yeterli olabilir diye düşünüyorum...Gene de merak etmeden duramıyorum tabii...Bir haftadır sürekli yatıyorum , rapor aldım , 10 gün daha raporluyum , sonra da uzatmayı düşünüyorum...Bugün ilk defa eşim yalvar yakar laptop u kurdu , yorulursun oraya buraya girersin moralin bozulur diye açmıyordu...Şimdi uzanarak yazıyorum...
Ah o kadar kötüydü ki kızlar , Allahım kimseye hiçbir hamileye yaşatmasın...İnanılmaz kötü bi duygu...Bebeğim her an aklımda , iyi midir diye...Doktorum yurtdışında olduğu için salı gününden beri bebeğimi göremedim , çok merak ediyorum..bebeğime çok alıştım , kaybetme korkusu beni mahvetti...
Canım arkadaşlarım , ne olur ama ne olur dualarınızı eksik etmeyin , çok ihtiyacım var...Lütfen Allahım bebeğimi bize bağışlasın...Kimseye de böyle üzücü şeyler göstermesin inşallah...Sizleri üzdüm biliyorum ama bebeğim iyi olduğu için mutluyum şu an , umudumu kaybetmeyeceğim...Allahın izniyle atlatacağıma inanıyorum .Dualarınıza ve desteğinize ihtiyacım var ... Benim de dualarım sizinle...Herkese sevgiler , hepinizi öpüyorum....
ravzacım bence iğneyide kullan.bende mthfr 677 hetereyim.tek aspirin bende işe yaramadı.deneme yanılma yoluyla en son aspirin+iğneye karar verildi..sen kullan bacım..işi şansa bırakma.allah korusun bişe olursada keske kullansaydım demezsin..herseyi denedim dersin..allahım esirgesin.benim iğnem 0,4 tü...
kizlar ben bugun biraz halsizim.
midem cok garip, sanki agri var gibi yanma gibi
karnimda igne batis gibi agrilar oluyo.
sizce normal mi.
dun doktordaydim hersey normaldi.
bugun boyle kotu oldum ya.
sanki asagiya dogru igene batiyo.
acil cevaplarinizi yazin lutfen bana du aedin.
hepimiz bebeklerimize kavusalim
ben iki dr a birden gidiyorum ama bu konuda m.başbuğ ilgileniyor artık ve çok başarılı bu konularda en uzman o daha önce kime gittin hiç bebek kaybettinmi bilmiyorum ama tavsiye ederim
Canım çok teşekkür ederim , evet canım hatırlıyorum senin de kanama yaşadığını..Kaçıncı haftada olmuştu...Aspirini demek 1 hafta bıraktın , bana da öyle söylendi selvihancım , aspirin almadığım için biraz tedirgindim sen yazınca rahatladım...Kanama olduğu gün ben de pruloton iğneden vuruldum , berbat bişey değil mi ? Beni çok sersemletti , başdönmesi filan yaptı ...Sen progestan hap da almış mıydın canım , aldıysan ne kadar kullanmıştın , ben sabah 2 akşam 2 kullanıyordum , ağır geldiği için sabah 1 akşam 1 e düşürdük...Prolatan iğneyi de haftada bir kez olacakmışım..Sen halen progestan kullanıyor musun ? Bende migren olduğu için hormonal değişimler beni mahvediyor , progestan gibi hormon takviyeleri hiç iyi gelmiyor , 3 gündür geceleri uyutmayan dayanılmaz başağrılarım vardı , buz poşeti kompresiyle dindirmeye çalıştım...Gene de çok şükür diyorum , tek bebeğim iyi olsun da ...Allahım bebeğimi bana bağışladı ...Çok teşekkür ederim iyi dileklerin için gerçekten rahatladım..Ben kanamanın neden olduğuna anlam verememiştim , demek ki bizim durumumuzda olanlarda iğne de yapabiliyormuş...Bilemiyorum Allah hepimizin yardımcısı olsun...Teşekkür ederim tekrar...PAPATYASÜREYYA canım benim çok çok geçmi,ş olsun .rabbim inşallah bir daha yaşatmasın.takip ediyor musun bilmiyorum bende o haftalarda bir kanama geçirdim ve seni çok iyi anlıyorum.bende aspirini bir hafta kestim sonra tekrar başladım.çok şükür o dönemi atlattım.20.haftada tekrar yaşadoım aynı sorunu bütün gün yattım dinlendim bu defa aspirini falan kesmedim.sadece dr.pruloton diye iğne verdi hafta da iki gün yarım doz vuruluyorum .30.haftaya kadarda devam edeceğim.allaha şükür şimdilik bebişde bende iyiyiz.sende stres yapma bu kanamalar bizim gibi iğne vurulanlarda normal oluyor.korkulacak bir şey yok.sakın iş yapma yat dinlen canım benim.bebişinde sen de allaha emanet olun.sevgilerle
selvihancım merhaba..... çoooook uzun zamandır siteye girmiyordum ... bugün girebildim ve seni gördüğümede çok sevindim.... rahatsız olduğunu okumuştum şimdide kızının ve senin iyi olduğunu okudum dahada sevindim.... bu sitede nedense hep seni takip ediyorum... hem aynı doktoro gidiyoruz hemde sen benden daha ileridesin.... bana ışık tutuyorsun....
çok şükür 21+2 olduk bugün... ama hala hareketlerini net bi şekilde hissedemiyorum ve bu beni çok tedirgin ediyo.... sen ne zaman hissetmeye başlamıştın.... lütfü beyle 20+0 iken kontrolümüz vardı ... her şey çok iyi dedi...amaaaaaaaaaa malesef yaptığı muayene bana hiç hoş gelmedi ilk defa.... çok baştan savma ve sıradan gibiydi.... bebeğin ve benim damarlarımdaki direnç değerlerine bile bakmadı....güya ayrıntılı ultrasona girmiştik.... normal bir doktor gibi bu kolu bu bacağı gibi gösterdi ve muay. bitti. 24. haftada şeker yüklemesi için çağırdı .... ve o tarihe kadar hiç başka test istemedi.... ya ben çok pimpirikliyim ya o çok rahat davranıyo.... sen lütfü beye devam ediyomusun.... ve kontrollerin nasıl gidiyo merak ettim canım.....
bu arada biz bişey sormadan kendisi doğuma gireceğini ve 17 eylülde yapacağını söyledi... eşimde bende çok şaşırdık.... doğumu hacettepede yaptırmak istiyorum.... o özel hastaneleri tercih ettiği için hiç konuşmamıştık bile şaşırdık kendisi teklif edince..... ama ona devam edip etmeme konusunda çok kararsızım..... hatta çarşamba günü başka bir prof tan randevu aldım..... senin izlenimlerin bana ışık tutatcak arkadaşım.... paylaşırsan çok sevinirim.....
selvihancım merhaba..... çoooook uzun zamandır siteye girmiyordum ... bugün girebildim ve seni gördüğümede çok sevindim.... rahatsız olduğunu okumuştum şimdide kızının ve senin iyi olduğunu okudum dahada sevindim.... bu sitede nedense hep seni takip ediyorum... hem aynı doktoro gidiyoruz hemde sen benden daha ileridesin.... bana ışık tutuyorsun....
çok şükür 21+2 olduk bugün... ama hala hareketlerini net bi şekilde hissedemiyorum ve bu beni çok tedirgin ediyo.... sen ne zaman hissetmeye başlamıştın.... lütfü beyle 20+0 iken kontrolümüz vardı ... her şey çok iyi dedi...amaaaaaaaaaa malesef yaptığı muayene bana hiç hoş gelmedi ilk defa.... çok baştan savma ve sıradan gibiydi.... bebeğin ve benim damarlarımdaki direnç değerlerine bile bakmadı....güya ayrıntılı ultrasona girmiştik.... normal bir doktor gibi bu kolu bu bacağı gibi gösterdi ve muay. bitti. 24. haftada şeker yüklemesi için çağırdı .... ve o tarihe kadar hiç başka test istemedi.... ya ben çok pimpirikliyim ya o çok rahat davranıyo.... sen lütfü beye devam ediyomusun.... ve kontrollerin nasıl gidiyo merak ettim canım.....
bu arada biz bişey sormadan kendisi doğuma gireceğini ve 17 eylülde yapacağını söyledi... eşimde bende çok şaşırdık.... doğumu hacettepede yaptırmak istiyorum.... o özel hastaneleri tercih ettiği için hiç konuşmamıştık bile şaşırdık kendisi teklif edince..... ama ona devam edip etmeme konusunda çok kararsızım..... hatta çarşamba günü başka bir prof tan randevu aldım..... senin izlenimlerin bana ışık tutatcak arkadaşım.... paylaşırsan çok sevinirim.....
Canım teşekkür ederim..Haklısın güçlü olmak lazım ama inan benim hiç gücüm kalmamış artık...Kanamadan birkaç gün önce bebeği gördüm , hiç bu kadar büyütememiştim , hareket ettirdi doktor , çok duygulandım , daha bi bağlandım..Bir de , uzun zamandır hamile kalmayı bekliyorum ..3 yıldır 3 kez hamile kaldım , hepsini kaybettim , kürtajım o kadar titizlenmeme rağmen çok kötü geçti bana çok sorun yaşattı , iki operasyon geçirdim ..Şu an için aldığım tedaviyi keşfedene kadar Ankaraya git gel , hematologtu oydu buydu , beklemeler , hayal kırıklıkları....Derken demek ki baya yıpranmışım , ruhen de ...papatyacı yemı okudum canım, gecmısler olsun.sukur kı melegın ıyıymıs...lutfen sende guclu ol bıraz.anne olmak kolay deıl.bırakma sakın kendını.sonucta bayılsakta aglasakta hep yazılanı yasamıyomuyuz aslında...ama bak hemde bosuna harap olmussun.ıyıymıs bebıs. bak canım gecen haftalarda ayrıntılı ultrason ıcın cok guvenılen bı profa gıtmıstım.ona bu ıgnelerın yan etkısı yada zararı varmı dıye sordugumda bana yok sayılır.ama ıgnelerı kullanan gebelerın zaman zaman plasental kanaması olabılıyo demıstı.aklıma selvıham geldı bıde canım.ondada olmustu bı ara bıde sanırım gelgıtte.ılk baslarda bendede hep vardı.sımdı yok sukurler olsun. ama sen toparlan bı an once.bıraz ınatcı olsıkı sıkı sarıl bebegıne.sen ona sarılmazsan o sana nasıl baglanırkı hem??? gecmısler olsun canım.yaz bıze yıne..
Canım çok teşekkür ederim , evet canım hatırlıyorum senin de kanama yaşadığını..Kaçıncı haftada olmuştu...Aspirini demek 1 hafta bıraktın , bana da öyle söylendi selvihancım , aspirin almadığım için biraz tedirgindim sen yazınca rahatladım...Kanama olduğu gün ben de pruloton iğneden vuruldum , berbat bişey değil mi ? Beni çok sersemletti , başdönmesi filan yaptı ...Sen progestan hap da almış mıydın canım , aldıysan ne kadar kullanmıştın , ben sabah 2 akşam 2 kullanıyordum , ağır geldiği için sabah 1 akşam 1 e düşürdük...Prolatan iğneyi de haftada bir kez olacakmışım..Sen halen progestan kullanıyor musun ? Bende migren olduğu için hormonal değişimler beni mahvediyor , progestan gibi hormon takviyeleri hiç iyi gelmiyor , 3 gündür geceleri uyutmayan dayanılmaz başağrılarım vardı , buz poşeti kompresiyle dindirmeye çalıştım...Gene de çok şükür diyorum , tek bebeğim iyi olsun da ...Allahım bebeğimi bana bağışladı ...Çok teşekkür ederim iyi dileklerin için gerçekten rahatladım..Ben kanamanın neden olduğuna anlam verememiştim , demek ki bizim durumumuzda olanlarda iğne de yapabiliyormuş...Bilemiyorum Allah hepimizin yardımcısı olsun...Teşekkür ederim tekrar...
Canım çok teşekkür ederim , evet canım hatırlıyorum senin de kanama yaşadığını..Kaçıncı haftada olmuştu...Aspirini demek 1 hafta bıraktın , bana da öyle söylendi selvihancım , aspirin almadığım için biraz tedirgindim sen yazınca rahatladım...Kanama olduğu gün ben de pruloton iğneden vuruldum , berbat bişey değil mi ? Beni çok sersemletti , başdönmesi filan yaptı ...Sen progestan hap da almış mıydın canım , aldıysan ne kadar kullanmıştın , ben sabah 2 akşam 2 kullanıyordum , ağır geldiği için sabah 1 akşam 1 e düşürdük...Prolatan iğneyi de haftada bir kez olacakmışım..Sen halen progestan kullanıyor musun ? Bende migren olduğu için hormonal değişimler beni mahvediyor , progestan gibi hormon takviyeleri hiç iyi gelmiyor , 3 gündür geceleri uyutmayan dayanılmaz başağrılarım vardı , buz poşeti kompresiyle dindirmeye çalıştım...Gene de çok şükür diyorum , tek bebeğim iyi olsun da ...Allahım bebeğimi bana bağışladı ...Çok teşekkür ederim iyi dileklerin için gerçekten rahatladım..Ben kanamanın neden olduğuna anlam verememiştim , demek ki bizim durumumuzda olanlarda iğne de yapabiliyormuş...Bilemiyorum Allah hepimizin yardımcısı olsun...Teşekkür ederim tekrar...
Sevgili umutsevgim , teşekkür ederim..Aşkolsun kızmıyorum tabii ki sana , çok hak veriyorum..Ben de kendime şaşırıyorum .. Elimde olan bişey değildi , normalde öyle tansiyon düşüklüğü , bayılma gibi sorunlarım yoktu... Üzüntüden oldu herhalde...PAPATYASUREYYA kullanıcısından alıntı
Ah o kadar kötüydü ki kızlar , Allahım kimseye hiçbir hamileye yaşatmasın...ınanılmaz kötü bi duygu...Bebeğim her an aklımda , iyi midir diye...Doktorum yurtdışında olduğu için salı gününden beri bebeğimi göremedim , çok merak ediyorum..bebeğime çok alıştım , kaybetme korkusu beni mahvetti...
canım benım ya bende bu ara hıc gıremıyorum cunku bı degısıkık yok calısmalarda araverdım tsh yuzunden yazını daha yenı gordum canım cok gecmıs olsun strese gırme canım ya sende bılıyosunkı rabbım bıze kısmet ederse ne olursa olsun ama nasıpımızde yoksa ne yaparsak yapalım elden bısey gelmez.. allaha emenetsınız ınsallah rabbım ıns sana bagıslar bebısını bak sana kızdım ne o bayılamalar falan sen ıyı olmazsan bebıs nasıl ıyı olacak sozlerıme kızma tamamı neler hıssettıgıne anacak aynı durumu yasayanlar anlar canım rabbım herkesın bebısın korusun dualarımız senınleee....
Teşekkür ederim canım...aynı canım ozaman 11.haftaydı senin gibi.o zaman progestan dr.vermedi fakat ben geceden iki tane içtim sonrada bir daha almadım.sadece aspirini bir hafta içmedim .korkma zaten kan aspirini kessende etkisi on gün devam ediyormuş.şuan progestan kullanmıyorum.fakat yirminci haftadaki kanama için başladığım haftada 2 gün pazartesi ve perşembe yarımdoz pruloton iğne vuruluyorum.şu an bir sorun olmamasına rağmen dr.devam edelim dediği için kullanıyorum.berbat bir iğne ağrısı geçmiyor bazen ağlıyorum bile.ama ne yapalım anne olmak kolaydeğil işte .bebişlerimiz için için değer.bebşinin iyi olmasına çok sevindim içini rahat tut.bak hiçbirşey olmayacak.iyi düşün iyiolsun canım benim.
sevgili sılaya hemen moralini bozuyorsun cesaretli ol biraz arkadaşım sen çok inceliyorsun böle vakitmi geçer kardeşim yavrularımız allaha emanet biraz oluruna bırak tedbir senden taktir allahtan bak bu benim 5. ci gebeliğim ben diğer gebeliklerimi erken haftalarda kaybetmedim 19 hafta 21 hafta 24 haftaydı en son bebişim kolay değil biliyorum ama elimizden gelen başka bişeyde yok işallah çektiklerimizin mukafatını alıcaz bebişlerimizi kucağımıza alınca inanki herşeyi unutucaz iyi düşünki iyi olsun kardeşim şimdi sakin oluyoruz moralimizi bozmuyoruz ve birgün bebişini kucağına alacağını düşünerek mutlu oluyosun tamammı allaha emanet olun sen ve yavrun allah gönlümüzün muradını versin:teselli::Saruboceq::teselli:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?