slm melek adaşımsın ve tahlillerimiz aynı ama benim dr um öyle düşünmüyor canım iğneye kesinlikle gerek var bende 7 haftalıkken bebeğim karnımda öldü çok araştırıldı ve o iğneden olsaymışım şimdi yaşayabilirmiş benim bir kızım var onda böyle bişi olmamıştı ama drum yeni ortaya çıkmış olabilir dedi ve denemeye başladığın ay günün gelmeden 2 gün önce tahlil yaptır kandan pozitif çıkınca hemen gel o gün başlıycaz dedi bilgin olsun cnm yaşadıklarımız kötü birer tecrübe oluyor bir daha yaşamamak için daha dikkatli olmalıyız sen bir kaç dr daha sor ama sezeryan olduysan 9 ay çok olmayabilir vucut kendini anca toplar umarım en yakın zamanda bebişlerimize kavuşuruz sağlıkla
merhaba melek. öncelikle kaybın için çok üzüldüm ve geçmiş olsun. allah bir daha yaşatmasın. ben de 5,5 ay önce yaşadım aynı olayı. dr um bana eğer normal doğum yaparsam 40 gün sonra, sezeryan yaparsam en az 6 ay beklememi söylemişti. dikiş olduğu için ancak kapanırmış ve yeni gebelikte karın gerileceği için risk oluşuyormuş. sen de sezeryan olmuşsun. hem bu sebeple, hem psikolojik açıdan hem de gebelikte anne vücutta çok şey kaybettiği için (kalsiyum, vitaminler v.s.) onları geriye toplaması sebebiyle o kadar beklemeni söylemiş olabilir.
zaten bende m. başbuğa gidiyorum.ben 2 ay önce doğum yaptım doğumum çok zor oldu.ve doğum sırasında bebek oksijensiz kalmış.doğumdan birkaç saat sonra kaybettik.
bebeğin ölümünde kan pıhtılaşmasının etkisi yokmuş aslında.doğumdan sonra m. başbuğa gitmeye başladım.sadece ikinci bebek düşündüğümüz zaman herşeyin sağlıklı olması için yapıldı testler o zaman öğrendik bu mutasyonların olduğunu.2. doktorun kim.hematolağa gidiyormusun
çok soru soruyorum ama ben yeni öğrendim bu durumu o nedenle merak ediyorum ve ilk hamileliğimdeki gibi yanlış bir doktor seçmek istemiyorum
meraba adaşım.Ben 1 haftadır araştırıyorum.bende protein c, protein s,protrombin mutasyonu,paı gen mutasyonu vs. normal.
Sadece mthfr 677t mutasyonu heterozigot.
Bu nedenle sadece folik asit almam yeterli oluyormuş.Ben ankaradan Lütfü beye gidiyorum.Bu konuda çok iyi olduğunu duymuştum.Zaten bende hiç düşük olmamıştı.istediğim aydada da hamile kalabilmiştim.Bebeğimin 37+5 te kalp atışları durmuştu.İlk gebeliğimdi ve sezaryenle aldılar bebeğimi
Senin durumunda tam olarak benimki gibiyse doktorlar neden farklı şeyler söylüyorlar ki...Kafam çok karıştı...
İyi dileklerin için teşekkürler...İnşallah bebeklerimize en kısa zamanda kavuşuruz,inşallah problemsiz bir gebelik geçiririz...sevgiler...
slm canım,benim tahlillerimde seninle aynı sadece heterozigot.bende hiç düşük yaşamadım ve bir kızım var ona hamileyken hiç sorun olmamıştı çok iyi geçmişti ikinciye hamile kalınca karnımda öldü 3 ay önceydi niye öldü diye araştırdık normalde 3 düşükte araştırılır dediler ama bizşok olmuştuk.dr da tahlilleri yaptırttı.ama ben hamile kalmadan folbiol ve bebe aspirinine 3 ay önceden başlamıştım bende yeterli olmadı.benimde kafam karıştı ama birdahada aynı şeyleri allah yaşatmasın.tedbirimizi alalımda.ben iki dr. gittim ikiside iğne dedi.sen hamileyken folbiol içmedinmi?kalp atışı neden durmuş bişi dedilermi? merak ettim 37+5 e kadar gelişimi normalmiydi yani kilosu?o kadar ay beslediğine göre sanada yeterli gelebilir folikasit ama bence bir dr.daha sor riske atma.normal hamilelik yaşayanlara öyle imreniyorumki artık.kızımın kıymetini daha çok anladım.hep hamilelik kolay gibi gelirdi oysa hiç öyle değilmiş.inşallah en kısa zamanda hayallerimize kavuşuruz canım..sevgiler..
Merhaba arkadaşlar , bir haftadır foruma giremiyorum...Yazılanları okuyamadım ..Umarım herkes iyidir , kimse benim gibi kötü şeyler yaşamamıştır...
Benim bu haftam kabus gibi geçti kızlar...Salı günü kanamam oldu , ilki akşam saatlarinde...Tahmin edebileceğiniz gibi yıkıldım..Hiç beklemiyordum , 11. haftadaydım , 3 ayı atlatmama az kalmıştı , tam bi şok yaşadım..Kanamayı görür görmez üzüntüden bayıldım zaten , şaka değil ciddi ciddi bayıldım..Bebeğimi kaybetme korkusu beni mahvetti..Akşam 6 civarında olmuştu kanama , çok değildi ama az da değildi , leke gibi değildi yani..Ağlaya ağlaya yattım , uzandım , eşim atlatılacak birşey belki niye kendini harap ediyorsun , yarına geçecek diye teselli etmeye çalışıyordu...Umutlu olmaya çalıştım..Gece yatmadan önce kanamam kesilmişti , biraz umutlandım .. Gece tuvalete kalktığımda gene kanamam olmuştu , gene yıkıldım tabii , yatak odasının girişinde gene bayılmışım..Demek ki hiç gücüm kalmamış kızlar , sabah nasıl oldu bilmiyorum tabii , kendimde bile değildim...Sabah kanamam kesilmişti , hemen doktora gittik...Eşim de ben de korku içindeydik , eşim elimi hiç bırakmıyordu kötü habere karşı...Bebeğimin yaşadığını görünce hüngür hüngür ağlamaya başladım , Allahıma şükürler ettim...Doktor kanama kesildiği için rahimde kanama odağını göremediğini , bebeğin iyi durumda olduğunu , kalp atımı olduğunu söyledi , hareket ettirdi hatta...Bebeğin arkasında kanama olmadığını bunun iyi olduğunu , bunun bir düşük tehdidi olduğunu yatmam gerektiğini söyledi...Hemen bi progestan iğne yaptırdı ..Aspirini kesmemi istedi...Salı gününden beri aspirin kullanmıyorum bu da beni korkutuyor aslında , Lütfü beyle görüştüm , o da bir hafta kadar kesmemi sonra devam etmem gerektiğini söyledi...Akşam iğnemi erken saatte oluyorum , 0,6 lık uyguluyorum , kiloma göre 0,4 lük de olabilir denmişti , o yüzden yeterli olabilir diye düşünüyorum...Gene de merak etmeden duramıyorum tabii...Bir haftadır sürekli yatıyorum , rapor aldım , 10 gün daha raporluyum , sonra da uzatmayı düşünüyorum...Bugün ilk defa eşim yalvar yakar laptop u kurdu , yorulursun oraya buraya girersin moralin bozulur diye açmıyordu...Şimdi uzanarak yazıyorum...
Ah o kadar kötüydü ki kızlar , Allahım kimseye hiçbir hamileye yaşatmasın...ınanılmaz kötü bi duygu...Bebeğim her an aklımda , iyi midir diye...Doktorum yurtdışında olduğu için salı gününden beri bebeğimi göremedim , çok merak ediyorum..bebeğime çok alıştım , kaybetme korkusu beni mahvetti...
Canım arkadaşlarım , ne olur ama ne olur dualarınızı eksik etmeyin , çok ihtiyacım var...Lütfen Allahım bebeğimi bize bağışlasın...Kimseye de böyle üzücü şeyler göstermesin inşallah...Sizleri üzdüm biliyorum ama bebeğim iyi olduğu için mutluyum şu an , umudumu kaybetmeyeceğim...Allahın izniyle atlatacağıma inanıyorum .Dualarınıza ve desteğinize ihtiyacım var ... Benim de dualarım sizinle...Herkese sevgiler , hepinizi öpüyorum....
Teşekkür ederim sılayacım, amin diyorum dualarına...Senin kanaman kaçıncı haftada olmuştu , çok muydu ?
Canım fundacım çok teşekkür ederim ...Allah kimseye göstermesin diyorum...Sana ve bebeğini de hep iyilikler güzellikler diliyorum ....
Canım bugün kontrole gidicem bebişi kontrol etmeye , canım inşallah iyidir...Moralim iyi , atlatacağıma inanıyorum Allahın izniyle...Dediğin gibi canım , gerçekten bebeğimin bizi istediğine , bizden ayrılmak istemediğine , inatçı ve güçlü bi bebek olduğuna inanıyorum...Babası gibi akrep burcu olacak ne de olsa , akrepler inanılmaz inatçı ve azimli oluyor...Evde iki akreple halim nasıl olacak bakalım , teraziliğimi konuşturup idare edicem herhalde...
Şu an sürekli istirahat halindeyim fundacım , biliyor musun o badireden 1-2 gün önce "sürekli evde olmak istiyorum , kitap okumak film seyretmek istiyorum , en yakın tatil ne zaman , çok kötüyüm " demiştim eşime...Kendimi çok yorgun hissediyordum , eve zor geliyordum , kendimi yormasam bile yorgun hissediyordum...Maalesef bu üzücü olayla dinlenmeye çekildim , Allahım beni zorunlu izne ayırdı...Demek ki vücudumuza iyi kulak vermek lazımmış , herşeyde de bi hayır var...Bundan sonra doktorumun önerisine göre , en önemlisi nasıl hissediyorsam ona göre işimi askıya almaya karar verdim...Zaten işyerindeki arkadaşlarım da bana çok kızdılar, hamile olduğumu bi arkadaşım biliyordu ...3 ayı doldurunca söylemeyi düşünüyordum...Şimdi işlerimi arkadaşlarım üstlendi , bebek oluncaya kadar da herkes bana yardımcı olacak , yeter ki sen bebeğine kavuş diyorlar , sağolsunlar...Aslında işimi , çalışmayı çok seviyorum , ama böyle olmak zorunda , inşallah herşey yolunda gider...
Fundacım mesajınla içimi ısıttın gene , tekrar teşekkür ederim ...Ravza , sonuyok , nazlı hepinize teşekkür ederim , teker teker yazamamıştım ...Akşama güzel haberler vermek dileğiyle...Çok öpüyorum....
Merhaba arkadaşlar , bir haftadır foruma giremiyorum...Yazılanları okuyamadım ..Umarım herkes iyidir , kimse benim gibi kötü şeyler yaşamamıştır...
Benim bu haftam kabus gibi geçti kızlar...Salı günü kanamam oldu , ilki akşam saatlarinde...Tahmin edebileceğiniz gibi yıkıldım..Hiç beklemiyordum , 11. haftadaydım , 3 ayı atlatmama az kalmıştı , tam bi şok yaşadım..Kanamayı görür görmez üzüntüden bayıldım zaten , şaka değil ciddi ciddi bayıldım..Bebeğimi kaybetme korkusu beni mahvetti..Akşam 6 civarında olmuştu kanama , çok değildi ama az da değildi , leke gibi değildi yani..Ağlaya ağlaya yattım , uzandım , eşim atlatılacak birşey belki niye kendini harap ediyorsun , yarına geçecek diye teselli etmeye çalışıyordu...Umutlu olmaya çalıştım..Gece yatmadan önce kanamam kesilmişti , biraz umutlandım .. Gece tuvalete kalktığımda gene kanamam olmuştu , gene yıkıldım tabii , yatak odasının girişinde gene bayılmışım..Demek ki hiç gücüm kalmamış kızlar , sabah nasıl oldu bilmiyorum tabii , kendimde bile değildim...Sabah kanamam kesilmişti , hemen doktora gittik...Eşim de ben de korku içindeydik , eşim elimi hiç bırakmıyordu kötü habere karşı...Bebeğimin yaşadığını görünce hüngür hüngür ağlamaya başladım , Allahıma şükürler ettim...Doktor kanama kesildiği için rahimde kanama odağını göremediğini , bebeğin iyi durumda olduğunu , kalp atımı olduğunu söyledi , hareket ettirdi hatta...Bebeğin arkasında kanama olmadığını bunun iyi olduğunu , bunun bir düşük tehdidi olduğunu yatmam gerektiğini söyledi...Hemen bi progestan iğne yaptırdı ..Aspirini kesmemi istedi...Salı gününden beri aspirin kullanmıyorum bu da beni korkutuyor aslında , Lütfü beyle görüştüm , o da bir hafta kadar kesmemi sonra devam etmem gerektiğini söyledi...Akşam iğnemi erken saatte oluyorum , 0,6 lık uyguluyorum , kiloma göre 0,4 lük de olabilir denmişti , o yüzden yeterli olabilir diye düşünüyorum...Gene de merak etmeden duramıyorum tabii...Bir haftadır sürekli yatıyorum , rapor aldım , 10 gün daha raporluyum , sonra da uzatmayı düşünüyorum...Bugün ilk defa eşim yalvar yakar laptop u kurdu , yorulursun oraya buraya girersin moralin bozulur diye açmıyordu...Şimdi uzanarak yazıyorum...
Ah o kadar kötüydü ki kızlar , Allahım kimseye hiçbir hamileye yaşatmasın...İnanılmaz kötü bi duygu...Bebeğim her an aklımda , iyi midir diye...Doktorum yurtdışında olduğu için salı gününden beri bebeğimi göremedim , çok merak ediyorum..bebeğime çok alıştım , kaybetme korkusu beni mahvetti...
Canım arkadaşlarım , ne olur ama ne olur dualarınızı eksik etmeyin , çok ihtiyacım var...Lütfen Allahım bebeğimi bize bağışlasın...Kimseye de böyle üzücü şeyler göstermesin inşallah...Sizleri üzdüm biliyorum ama bebeğim iyi olduğu için mutluyum şu an , umudumu kaybetmeyeceğim...Allahın izniyle atlatacağıma inanıyorum .Dualarınıza ve desteğinize ihtiyacım var ... Benim de dualarım sizinle...Herkese sevgiler , hepinizi öpüyorum....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?