Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

meraba adaşım.Ben 1 haftadır araştırıyorum.bende protein c, protein s,protrombin mutasyonu,paı gen mutasyonu vs. normal.
Sadece mthfr 677t mutasyonu heterozigot.
Bu nedenle sadece folik asit almam yeterli oluyormuş.Ben ankaradan Lütfü beye gidiyorum.Bu konuda çok iyi olduğunu duymuştum.Zaten bende hiç düşük olmamıştı.istediğim aydada da hamile kalabilmiştim.Bebeğimin 37+5 te kalp atışları durmuştu.İlk gebeliğimdi ve sezaryenle aldılar bebeğimi
Senin durumunda tam olarak benimki gibiyse doktorlar neden farklı şeyler söylüyorlar ki...Kafam çok karıştı...
İyi dileklerin için teşekkürler...İnşallah bebeklerimize en kısa zamanda kavuşuruz,inşallah problemsiz bir gebelik geçiririz...sevgiler...

Çok teşekkür ederim.Umarım ikimizde bundan sonra böyle bir olayla ve daha kötüleriyle karşılaşmayız...sevgiler...

papatyacımm, canım benim çok geçmiş olsun...inşallah herşey yolunda gidecek, allaha emanet minik bebeğimiz inşallah...rabbim sana ve eşine bağışlasın inşallah...doktorun söylediklerine göre hareket et canım, sen elinden geleni yapıyosun, tedbir senden takdir allahtan, sen tedbirini al gerisini allaha havale et...hayırlısıyla kucağınıza aldığınız günleri görseydik rahatlıycaz biraz ama...o günlerde gelecek inşallah...canım, yaşadığımız tecrübeler nedeniyle kaybetme korkusu yakamızı hiç bırakmıyor inan...kızımı severken çoğu zaman ağlayarak seviyorum, sana birşey olursa ben ne yaparım diye, defalarca allahım korusun esirgesin diyerek sarılıyorum hep görsen o da şaşırıyor ben ağlamaya başlayınca...hem çok güzel hem çok zor bi şeymiş annelik...şimdi...sen ne olursa olsun güçlü ve umutlu olucaksın ki bebişinde buna karşılık daha sıkı sarılsın sana annesi...onunla geçireceğin güzel anları düşün...kanama hepimiz yaşadık biliyosun, endişe etme...herşey kontrol altında zaten ama biraz işe ara ver dinlen bence..tekrar geçmiş olsun...öpüyorum...

kızlar umarım hepiniz iyisinizdir ve herşey yolundadır...giremedim bi süredir...kızçe iyice hareketlendi fırsat bulamıyorum fazla...önceki sayfalara bakamadım henüz...
öpüyorum hepinizi...

canım seni anlıyorum.benim dr.şimdiye kadar m.ertürktü ona acayip güvenirim zaten onun sayesinde öğrendik ilk düşükte fakülte bu tahlilleri yapmazmış sonuç çıkınca şok olmuştuk ertürk bir dahakine iğneye başlıycaz dedi sonre fakülteye hematolağa da gittim aynı şeyi oda söyledi ve tahlillerim çok ayrıntılıydı hiç biri çoğu sonucun ne olduğunu anlamadı tanıdık hoca sana hemen randevu alıcam başbuğdan dedi ve ona gittim adam herşeyi bildi ultrasonuda çok iyiydi ve ayrıntılı anlattı bizi rahatlattı.bebeğine çok üzüldüm çok geçmiş olsun ya.hematoloğun yaptığı bişi yok yani.bana 3 ay sonra dene dedi ve günün gelmeden önce yaptır kan tahlilini hemen tedbir alırız demesi beni rahatlattı.ne kadar zormuş bu durumlar insan yaşayınca anlıyor canım birazda çok pimpiriğimdir ben.bebeğim ölmeden ertürk yoktu erşata gittim zerrin hanıma gittim hiç birini sevmedim o günler kabus gibiydi yani dr çok önemli canım ya.şimdi ben ertükle başbuğa gidiyorum ikisine birden gidince daha rahatım.ertükle birazda baba-kız gibi olduk ondan yani.senin doğumunu kim yaptırdı?allah hayallerine kavuştursun canım

slm canım,benim tahlillerimde seninle aynı sadece heterozigot.bende hiç düşük yaşamadım ve bir kızım var ona hamileyken hiç sorun olmamıştı çok iyi geçmişti ikinciye hamile kalınca karnımda öldü 3 ay önceydi niye öldü diye araştırdık normalde 3 düşükte araştırılır dediler ama bizşok olmuştuk.dr da tahlilleri yaptırttı.ama ben hamile kalmadan folbiol ve bebe aspirinine 3 ay önceden başlamıştım bende yeterli olmadı.benimde kafam karıştı ama birdahada aynı şeyleri allah yaşatmasın.tedbirimizi alalımda.ben iki dr. gittim ikiside iğne dedi.sen hamileyken folbiol içmedinmi?kalp atışı neden durmuş bişi dedilermi? merak ettim 37+5 e kadar gelişimi normalmiydi yani kilosu?o kadar ay beslediğine göre sanada yeterli gelebilir folikasit ama bence bir dr.daha sor riske atma.normal hamilelik yaşayanlara öyle imreniyorumki artık.kızımın kıymetini daha çok anladım.hep hamilelik kolay gibi gelirdi oysa hiç öyle değilmiş.inşallah en kısa zamanda hayallerimize kavuşuruz canım..sevgiler..

merhaba kızlar

19+5 haftalığız şuan şimdilik çok şükür herşey yolunda gidiyor bir sorunumuz yok.. çarşamba günü kontrolümüz var ,birde sağlık ocağından beni çağırdılar aşı olacaksın diye ama doktorumla görüşmeden gitmedim..

Sidocum ; iyi olmana sevindim canım hep böyle devam eder inşallah

Ravza ; canım evet bende akşamları oluyorum iğnemi..sabah kalkıp hazırlan işe gel derken zamanım olmuyor benim,akşam iğnemi vuruyoruz sonra yatıyorum en azından o yakma süresini evde yatarak geçiyorum.

Ecesem ; canım benim içini ferah tutu inşallah güzel anlayışlı iyi bir doğum yeri ve doktoruyla karşılaşırsın ve sağlıcakla kucağına alırsın bebişini..

Papatyasüreyya; canım benim arkadaşlar söylenecek herşeyi söylemişler .. çok çok geçmiş olsun inşallah bundan sonrasında boyle şeyler yaşamazsın canım..bendede 3 ayın bitiminde olmuştu az bir kanamaydı ama benimkisi.. seni çok iyi anlıyorum o andaki korkuları bende yaşadım ve kelimelere dökmem iimkansız allah bir daha yaşatmasın hiçbirimize..sağlıcakla kucaklarımıza almayı nasip etsin..

sılaya ;canım sende içini rahat tutu böyle herşeyden korkmayalım.. bak bu sabah bendede bişeyler oldu.. yataktan kalkarken karnımız sağ tarafında batmalar oldu,önce önemsemedim kalktım duşa girdim duşta baktım hala devam ediyor koktum hemen çıktım tekrar uzandım biraz yavaş yavaş dindi ağrı.. sonra kalktım çok önemsemedim ama yinede doktorumu aradım oda artık 6.aya gireceksin ara sıra bir takım şeyler yaşayacaksın gibi şeyler söyledi.. korkma dedi..canım benim sende öyle çok korkma biraz rahat olmalıyız..inşallah sağlıcakla kucaklarımıza alıcaz ve birgün burada onların yaramazlıklarını anlatıcaz inşallah

umutsevgim,lal,celen,funda,şen ..... ve diğer tüm kızlar umarım sizlerde çok iyisinizdir...
allah herkese sağlıklı gebelik ve bebekler nasip etsin
bizlere sağlıklı doğumlar
doğum yapan arkadaşlarımıza da sağlıcakla büyümeler diliyorum

allahım hepimize güzel günler nasip etsin artık korkular üzülmeler stresler bizden uzak olsun...

Kızlar ben bir düşük yaptım ve arkasından tekrar hamile kaldım fakat bu hamileliğimdede kanamalarım oluyordu dokdotorum bunun için bende gen tahlili istedi ve gen tahlili sonucum böyle çıktı

MTHFR 1298 A>C polimorfizmi = Homozigot mutant

MTHFR de tesbit edilen 1298 polimorfizmi homozigot mutantlığı trombofili etkenidir. Ve gebelikte bazı risklere yol açmaktadır.

kendi kadın doğum doktoruma sordum bana kanda pıhtılaşma hastalığı ama seninki çok hafifi önemli deil dedi. Ama ben internetten biraz araştırdım bu hastalığı olanlar iğne kullanıyorlar. İçinizde benim gibi olupta iğne kullanan varmı

meraba canım,
Benim hamileliğim 37+5 e kadar çok rahattı.37+5 te bebeğin hareketlerini hissetmeyince doktora gittim ve bebeğimi hemen aldılar.Ben folik asiti ilk 3 ay kullandım.Sonra kullanmadım.Bu testlerde yapılmamıştı bana zaten.Bebeğin kaka yaptığını ve kakasını yediğini söylediler.Ama bildiğim kadarıyla günü geçmiş bebekler kakasını yapıyor.Bebeğimin ölüm nedenine fetal distress dediler.Otopsi istedik fakat henüz sonucunu almadık,2 haftaya kadar belli olacak sonuç.Sonrasında araştırdım,mutlaka idrar tahlili hamilelik süresince yaptırılmalıymış.Ama benim doktorum bana 1 kez bile yaptırmadı.Son 3 hafta kilom ve tansiyonumlada ilgilenmedi.Bunlar hamilelikte önemli şeylermiş.Zaten 37+1 de bebeğimin hareketleri azaldı diye gitmiştim doktora,evham yapıyosun demişti...Bu arada bebeğim 2700 kg doğdu ki ultrasonla 3 hafta öncesinden kilosunun 2900kg olduğu söylenmişti.Ne olduysa son 3 hafta oldu heralde,tabi bana tahliller yaptırılmadığı için tam olarak nenden olduğuda şu an söylenemiyor...sevgiler...Birde sen bebeğini kaç haftalıkken kaybetmiştin?merak ettim...

papatyacım canım benim geçmiş olsun şimdi okudum yazını öyle kötü oldumki gözyaşlarımı tutamadım senin durumunu hiç düşünemiyorum ama ne olursa olsun metanetli olmaya çalış ne kadar zor biliyorum içimizdeki kaybetme korkusu yaşadıklarımız o kadar ağırki elimizden bir şey gelmiyor sen yine küçük meleğini düşün ve elinden geldiği kadar güçlü olmaya çalış sen güçlü olki bebeğin sana sımsıkı sarılsın . allaha şükürki şu anda iyisiniz inşallah birdaha böyle şeyler yaşamazsın canım benim sakın moralini bozma senin onu ne kadar sevdiğini ve ne kadar değer verdiğini biliyor bu yüzdende seninle olmak için elinden geleni yapıyordur ben inanıyorum hiçbir şey olmayacak bu yaşadıkların sadece bir hatıra olarak anacaksın doğduğunda bebeğine anlatacaksın ikinizde allaha emanet olun bol bol dinlen ve ihtiyacın olmadıkça kalkma yataktan küçük ayak egzersizleri yap kan dolaşımı için

bende ikili testin sonucunu götürdüğümde rahimde kanama vardı ve düşük tehlikesi var demişti doktorum 10 gün yat demişti benim dışarda bir kanamada yoktu ama hiçbir şey olmadı allaha şükür sende iyi olacaksın herşey güzel olacak çok öpüldünüza.s.:1hug:

Son düzenleyen: Moderatör:
Canım fundacım çok teşekkür ederim ...Allah kimseye göstermesin diyorum...Sana ve bebeğini de hep iyilikler güzellikler diliyorum ....

Canım bugün kontrole gidicem bebişi kontrol etmeye , canım inşallah iyidir...Moralim iyi , atlatacağıma inanıyorum Allahın izniyle...Dediğin gibi canım , gerçekten bebeğimin bizi istediğine , bizden ayrılmak istemediğine , inatçı ve güçlü bi bebek olduğuna inanıyorum...Babası gibi akrep burcu olacak ne de olsa , akrepler inanılmaz inatçı ve azimli oluyor...Evde iki akreple halim nasıl olacak bakalım , teraziliğimi konuşturup idare edicem herhalde...

Şu an sürekli istirahat halindeyim fundacım , biliyor musun o badireden 1-2 gün önce "sürekli evde olmak istiyorum , kitap okumak film seyretmek istiyorum , en yakın tatil ne zaman , çok kötüyüm " demiştim eşime...Kendimi çok yorgun hissediyordum , eve zor geliyordum , kendimi yormasam bile yorgun hissediyordum...Maalesef bu üzücü olayla dinlenmeye çekildim , Allahım beni zorunlu izne ayırdı...Demek ki vücudumuza iyi kulak vermek lazımmış , herşeyde de bi hayır var...Bundan sonra doktorumun önerisine göre , en önemlisi nasıl hissediyorsam ona göre işimi askıya almaya karar verdim...Zaten işyerindeki arkadaşlarım da bana çok kızdılar, hamile olduğumu bi arkadaşım biliyordu ...3 ayı doldurunca söylemeyi düşünüyordum...Şimdi işlerimi arkadaşlarım üstlendi , bebek oluncaya kadar da herkes bana yardımcı olacak , yeter ki sen bebeğine kavuş diyorlar , sağolsunlar...Aslında işimi , çalışmayı çok seviyorum , ama böyle olmak zorunda , inşallah herşey yolunda gider...

Fundacım mesajınla içimi ısıttın gene , tekrar teşekkür ederim ...Ravza , sonuyok , nazlı hepinize teşekkür ederim , teker teker yazamamıştım ...Akşama güzel haberler vermek dileğiyle...Çok öpüyorum....

Son düzenleme:
Teşekkür ederim sılayacım, amin diyorum dualarına...Senin kanaman kaçıncı haftada olmuştu , çok muydu ?

canim 5 haftalikken kanamam geldi tuvalete akti.
odum kooptu biraz pecetyle sildim yine geldi.
o hafta doktora gittim. progestan falan verdi
hic kipirdamadan sirt ustu yattim.
tam 1 hafta sonra ayni cumartesi gunu 6 haftalikken yine kanamam geldi.
progestan fitil yaptim yattim gece tuvalete kalktigimda bayagi bi gelmisti.
ama cok sukur bidaha yasamadim. ya iste igneler ffalan
gercekten kolay degil.
canim benim insallahbidaha yasamassin.dua dan baska elimizden gelen hic bisey yok
Rabbim insallah bidaha yasatmaz. ve bebeklerimizi
kucagimiza almayi nasip eder. :Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:

sevgili papatya süreyya.... yaşadıklarına gerçekten yüreğim burkuldu... bu hamileliğimde kanama hiç yaşamadım ama diğer gebeliklerimde yaşamıştım... ne demek olduğunu çok iyi anlayabiliyorum.... çok şükür ki sen bu badireden sağ salim sıyrıldın. inanıyorumki bebişin seni hiç bırakmayacak.... ve kollarına aldığın zaman bu yaşadıkların birer anı olarak geçmişte yerlerini bulacak..... senin ve tüm hamilelerin bebeğini rabbim korusun.... inşallah güzel haberlerle dönersin canım....

sagol bitanem güzel dileklerin güzel sözlerin için inşallah hepimiz için herşey güzel geçer

papatyacım demekki vücudun bir kaç gün öncesinden sinyalini vermiş sana evet bende çalışmayı çok seviyorum evde gün geçmeyeceğini düşünüyorum ama bu küçük melekler için herşeye katlanacağız yeterki onlar iyi olsun ...bu gün küçük meleğin sana el sallayacak annesinin yüreğine küçük bir öpücük konduracak inşallah herşey çok güzeldir papatyacım bugün senin ve küçük meleğin için dua edeceğim inşallah güzel haberlerle dönersin
allaha emanet olun ikinizde:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:

bizi soran arkadaşlarım olmuş teşekkür ederim allaha şükür iyiyiz büyümeye çalışıyoruz üçlü teste gittiğimizdede yaramaz cinsiyetini göstermedi artık 8 haziranda ayrıntılı ultrasona gideceğim ordada göstermezse başka bir doktora gitmeyi düşünüyorum cinsiyet bir yana herşeyden önemli sağlıklı olsun benim için herşeyden önemlisi umarım hepiniz iyisinizdir inanın hepiniz için ayrı ayrı dua ediyorum bu zorlukları hepimiz elle verip birbirimize destek olarak aşacağız inşallah

sılacım geçmiş olsun canım ... lütfen herşeyi evham yapma tamam hepimiz zor günler geçirdik geçiriyoruzda ama böyle telaşlanarak kendine kötülük ediyorsun miğde sorunların olacak aylar geçtikçe daha çok artacak hafif şeyler yemeye dikkat et miğdenide üşütme küçük oğluşunu ve seni çok öpüyorum allaha emanet ol

kızlar ALLAH hepinizin anında olsun,hepinizin bebeklerini korusun inşallah:Saruboceq::Saruboceq:

hergün takip ediyorum sizi,sürekli yazmasamda tanıdım sayılır sizleria.s
iyi şeyler düşünün,herşey iyi olsun tamam mıa.s.a.s.a.s.

Canım çok geçmiş olsun. bebeğinin iyi olduğuna sevindim. umarım allah bir daha böyle korku yaşatmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…