NAZLI'cığım sen doğum konusunu dr.ile görüştünmü doğum tarihin belli oldumu.ben daha erken diye hiç bu konuyu açmadım.
NAZLI canım benim benim şeker yüklememi 24.haftada yaptırdık çok şükür iyi çıktı.şeker bir insa konusunda haklısın kaydirigubbakcemile5 gerçekten çok şekersin.şeker testinde eşime söylediğimde belli bir sınır var o sınırın çok üzerine çıkarsa sorun var demişti.senin şeker de bence normal yani stres olma bence.iştahsızlık konusuna gelince havaların etkisiyle insan ister istemez etkileniyor bol bol sıvı gıdalar almaya çalış.kontrole 28.haftadan sonra gideceğiz.zaten bundan sonra artık yapılacak bir şey kalmadı.önemli tahilleri yaptırdık çokşükür hepside temiz çıktı.inşallah bundan sonrası da hep böyle güzel devam eder.öptüm bay:a015:
salı konuşucam nasıl olcak merak ediyorum artık. geçende şöyle bir konuştuk yüzeysel. bana 38 hafta olunca sezaryanla alırız dedi. ben bizler normal doğum yapamamazmıyız dedim. yoo istersen yaparsın ama bu kadar dikkat ediyorsunuz bu tür gebeliklerde anneler riske girmek istemiyor sezaryan tercih ediyor bizde olur diyoruz dedi. galiba benim Allahın izniyle temmuz sonuna denk gelecek. ama gidince sorup yazarım sana . kuzenim anestesi uzmanı onunlada anestezi konusunu konuşucam. nasıl olacak diye. ben hep genel oluyormuş dedim başka bir doktorla konuşurken o da yoo biz epidural yaptık çok dedi. bakalım daha tam bilmiyorum ben de ama bu hafta konuşurum sanırım.
NAZLI canım benim, benim eşimde anestezi uzmanı o da spinal anesteziyi öneriyor ama ben genel istiyorum.o heyecanı yaşayamam bayılırım heralde diyorum.uyuyayım uyandığımda bebişim yanımda olsun diyorum.eşim hiç istemiyor bakalım zaman gösterecek ne yapacağımızı.
sevgili UMUTSEVGİM canım benim nasılsın?neler yapıyorsun?biz çok şükür iyiyiz yaz yaklaştıkça insanın içi ısınıyor.ankarada uzun zamandan sonra bugün hava çk güzel.fakat ben fazla dışarı çıkıp gezmeye korkuyorum.zaten bu korkular yok mu bu korkular isanı kemirip bitiriyor.sorun olmasa bile takacak bir şey buluyoruz anlayacağın ama herşeye rağmen zaman geçiyor.inşallah rabbim en kısa zamanda senden güzel haberler almayı nasip eder.herşey gönlünce olur.sevgiyle kal.
canımm, ne zor bi imtihandan geçmişsin,allah sabırlar versin...kaybettiğimiz yavrularımız bizi cennet kapısında bekliycekler inşallah...
soruna gelince, burada celen arkadaşımız var biliyosun o da mthfr heterozigot, 7 kayıptan sonra 8. cemresi yaşıyo çok şükür...gebeliği boyunca iğne ve aspirin kullandı canım o, onun için lütfü beyle bi daha konuş derim iğne konusunu...gerçi lütfü hoca, mthfr nin çok etkili olmadığı görüşünde, hele heterozigotsa sadece folik asit yetrli olur diyor...benim çok faktörüm var pıhtılaşşmaya neden olan, onun için kesinlikle iğne demişti bana...birde sinan beyin fikrini al tabii, ama o hemen herkese aynı tedaviyi uyguluyo bence...yinede içinde kalmasın bi git görüş, en azından iğneyle ilgili sinan bey ne diycek bakalım...
tabii, kafanı karıştırmak gibi olmasın ama ilk sayfalarda şüko adında bi arkadaş vardı, o da heterozigottu ve sadece aspirinle kavuştu bebeğine, bir önceki gebeliğinde iğne kullanmış ve kanı fazla sulandığından kaybetmişti bebeğini malesef...ama ben şüko dan başka duymadım sadece aspirinle devam eden...heterozigot olanlar da iğne kulllanıyor ama homozigot olabnlardan daha düşük doz oluyor...sen bi daha konuş hocayla...yok ısrarla aspirinle olur diyosa da, dinle tabii...hekim olan o, durumunu daha iyi biliyor...bi de hematoloğa gitsen canım ya...ben hematoloğa da gitmiştim, hala da devam ediyorum...hematoloğumda sonuçlarımı gördüğünde, lütfü hocanın önerdiği dozun ve tedavinin benim için en uygun olduğunu söylemişti...bi de hematologun fkrini al derim, kafanda soru işareti kalmamış olur...öptüma.s.
canım okudum yazdıklarını :çok üzgünüm: allahım hiç bir anneyi evladıyla sınamasın :Saruboceq: rabbim seninde yüzünü güldürsün kucağını doldursun :Saruboceq: sormak istediklerini sor bitanem.elimden geldiğince ve benm cadıdan vakit buldkca yanıtlıycam :1hug:
melek76 öncelikle Allah sabır versin.bende 3 düşük yaptıktan sonra her türlü tahliller yapıldı tek mthfrheterozigot cıktı ve yaklaşık 5 profla görüştüm yabancı ve türk tüm yayınları da okudum.mthfr heterozgotla ilgili yapılan çaışmalarda aspirin yanında igne kullanılmasnın cogu yayında ekstradan bır faydası bulunamamıs.aslında doktorlar aspırının bıle dusuklerde neyı duseltıp hamılelıgı devam ettırdıgını bılmıyorlar.cok fazla arastıralamıyor cunku cogu zaman bebek daha cok buyüyemeden malasef kaybedılıyor.aslında mthfr heterozıgotla ılgılı yenı calısmalarda soylenen ;folık asıt muhakkak alınacak.yurt dısında bazıları aspırın onerıyor bazıları onu bıle vermıyor ama ıgnenın eksradan yararı bılınmıyor.eğer hastada homosistein yüksekse iğne o zman daha sıklıkla öneriliyo o yüzde her heterozigotta nıye doktorum ıgne vermedı dıye dusunmekte yanlıs.ben son hamılelıgımde ıgnede kullanmıstım ki homosısteınde dusuktu malasef gene dusuk yaptım ama doktorum bu dusugun heterozıogt olmamla hıc alakası olmadıgını soyledı.aslında heterozıgotluk etkılemıyormus türkiyede görüme sıklığı da fazla ama fazla bir araştırma yok.işin aslı hiç kimse bilmiyor bazı doktorlar hemen veriyor ama bi dayanak yok.tabi bu dedıklerımın hepsi heterozgotlukla alakalı.o yuzden bence kafana hıc takma ıgne vermedı dıye sonucta o da bır ılac.son hamileliğimde yapılan testler bhcg artıs takıbı progeteron prolaktınler neler neler kac doktorla gorustum ıgnede vuruldum olmadı.Allah ne zaman nasip ederse olur inşallah.senın ıcın cok daha zor ama pozitif olmaya calıs ınsallah bi daha ki hamilleliğinde herşey gönlünce olur.
OKUYUN KIZLAR BANA UMUT OLDU SİZE DE OLSUN
Arkadaşlar merhaba hepinize;Benim kader arkadaşlarım nedense içimde çok güzel hisler var.Derdini söylemeyen derman bulamaz diye boşuna dememişler.
Kızlar bugün hiç tanımadığım kişilerle iki telefon konuşması yaptım. aynı durumu bizim gibi olan iki kişiyi buldum burada daha doğrusu birini eczacım bulmuş,birinide öğretmen arkadaşım bulmuş telefonlarını aldırdım aradım ve ikiside çok olumlu şeler söylediler.
Biri frağmin denen iğnelerle iki kez bebek sahibi olmuş(bana hiç korkmamam gerektiğini herşeyin çok kolay geliştiğini ve hiç bir problem yaşamadığını söyledi)
Diğeri ise şuan hamile önümüzdeki haftalarda doğum yapacakmış o da frağmin ve coaspirin kullanıyormuş ve gayet iyiymiş
YAŞASIN KIZLAR İNŞALLAH BİZİMDE BEBİŞLERİMİZ OLACAK
Bu kadar korkmayalım benim korkularım hafifledi.İnşallah ALLAH bize de bebişler verecek
bende 9 ay arayla iki dusuk yaptim ikincisinden sonra genetik test yaptirdim kan pihtilasmasi cikti turkiyedeki doktorum bir sene ara vermemi onerdi bir sene doldu ama hamile kalmaktan korkuyorum cunku ikinci dusukten sonra kendimi toparlayamadim bunlari okuduktan sonra biraz ferahladim bizimle paylastiginiz icin tesekkur ederim::1hug:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?