Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

NAZLI canım benim benim şeker yüklememi 24.haftada yaptırdık çok şükür iyi çıktı.şeker bir insa konusunda haklısın kaydirigubbakcemile5 gerçekten çok şekersin.şeker testinde eşime söylediğimde belli bir sınır var o sınırın çok üzerine çıkarsa sorun var demişti.senin şeker de bence normal yani stres olma bence.iştahsızlık konusuna gelince havaların etkisiyle insan ister istemez etkileniyor bol bol sıvı gıdalar almaya çalış.kontrole 28.haftadan sonra gideceğiz.zaten bundan sonra artık yapılacak bir şey kalmadı.önemli tahilleri yaptırdık çokşükür hepside temiz çıktı.inşallah bundan sonrası da hep böyle güzel devam eder.öptüm bay:a015:[/QUOTE]

şekerim şekerim alkisalkisalkisalkisalkisalkis. canım benim valla burada yazarken o kadar rahatlıyorum ki.. insan kardeşiyle bile konuşurken bu kadar rahat olamaz sanırım. yerimseniben ben de bundan sonra bir şey yok diye biliyorum ama artık 15 günde bir gideceğiz kontrole.yani benim doktor öle demişti geçen ay. 1 ay sonra gel ondan sonra 15 de bir görücem seni demişti. bakalım hayırlısı. level atlamaya devam :hooray: artık çok fazla iş yapamıyorum bacağımda uyuşma gibi bişey oluyo çok ayakta kalınca anlamadım bakalım gidince sorucam doktora.az önce tansiyonumu ölçtüm çok halsizim sabahtan beri. tansiyon düşmüş galiba ondan olmuş. sen maden suyu içiyormusun ben günde 1 tane içmeye başladım artık. ama maden suyu bulmak çok zor ya. hep mineralli su vardelikafadulden

NAZLI'cığım sen doğum konusunu dr.ile görüştünmü doğum tarihin belli oldumu.ben daha erken diye hiç bu konuyu açmadım.

salı konuşucam nasıl olcak merak ediyorum artık. geçende şöyle bir konuştuk yüzeysel. bana 38 hafta olunca sezaryanla alırız dedi. ben bizler normal doğum yapamamazmıyız dedim. yoo istersen yaparsın ama bu kadar dikkat ediyorsunuz bu tür gebeliklerde anneler riske girmek istemiyor sezaryan tercih ediyor bizde olur diyoruz dedi. galiba benim Allahın izniyle temmuz sonuna denk gelecek. ama gidince sorup yazarım sana . kuzenim anestesi uzmanı onunlada anestezi konusunu konuşucam. nasıl olacak diye. ben hep genel oluyormuş dedim başka bir doktorla konuşurken o da yoo biz epidural yaptık çok dedi. bakalım daha tam bilmiyorum ben de ama bu hafta konuşurum sanırım.

şekerim şekerim alkisalkisalkisalkisalkisalkis. canım benim valla burada yazarken o kadar rahatlıyorum ki.. insan kardeşiyle bile konuşurken bu kadar rahat olamaz sanırım. yerimseniben ben de bundan sonra bir şey yok diye biliyorum ama artık 15 günde bir gideceğiz kontrole.yani benim doktor öle demişti geçen ay. 1 ay sonra gel ondan sonra 15 de bir görücem seni demişti. bakalım hayırlısı. level atlamaya devam :hooray: artık çok fazla iş yapamıyorum bacağımda uyuşma gibi bişey oluyo çok ayakta kalınca anlamadım bakalım gidince sorucam doktora.az önce tansiyonumu ölçtüm çok halsizim sabahtan beri. tansiyon düşmüş galiba ondan olmuş. sen maden suyu içiyormusun ben günde 1 tane içmeye başladım artık. ama maden suyu bulmak çok zor ya. hep mineralli su vardelikafadulden[/QUOTE]

NAZLI bacağın uyuşması yanında belinde ağrıyormu.kendini fazla yorma iş yapmamaya çalış.yorgunluktan oluyor olabilir.benmaden suyunu katkısız doğal olanı alıyorum.hergün içemesemde arada içiyorum.büyük marketlerin hemen hepside var.ankarada bu konuda sıkıntı çekmiyorum.senin dr.mi hergün iç dedi sana.

NAZLI canım benim, benim eşimde anestezi uzmanı o da spinal anesteziyi öneriyor ama ben genel istiyorum.o heyecanı yaşayamam bayılırım heralde diyorum.uyuyayım uyandığımda bebişim yanımda olsun diyorum.eşim hiç istemiyor bakalım zaman gösterecek ne yapacağımızı.

nazlı hadi ben çıkıyorum çok öpüyorum seni kendine ve bebişine çok iyi bak.gelişmelerden de beni haberdar edersen sevinirim.sevgiyle kal.

bel ağrım pek çok canım ama sırtımda bir yer 2 gündür acıyor bakalım takmıyorum pek.. maden suyu yok valla heps i minarelli su. burada da bir sürü büyük market var ama katkısız yazıyor ama maden suyu değil bak istersen sen de. belli bir marka varmı aldığın. doktorum hergün iç demedi ama ben tüketmeye çalışıyorum zaman zaman..belimle ilgili sinir sıkışması falan olmaz umarım bakalım gidince soracam zaten.

süper ya şanslınız ne güzel. eşin ne diyorsa yap bence o anı kaçırmak istemiyor insan. bana kalsa istemem genel anestezi ama bana ne derlerse uymak zorundayım. ama eşin en doğrusunu bilir bence. spinal için sorun olmaz diyorsa yaşasınnnnnn demek istiyorum. benim görümcem epidural oldu. o da çok heyecenlı biri ona uyutmak için damardan bir şey daha vermişler kısa sürdü ayılması falan hemde oğlunu hemen gördü. Allah yardımcımız olsun canım ya hayırlısıyla bebişlerimize kavuşalım valla

melek76 öncelikle Allah sabır versin.bende 3 düşük yaptıktan sonra her türlü tahliller yapıldı tek mthfrheterozigot cıktı ve yaklaşık 5 profla görüştüm yabancı ve türk tüm yayınları da okudum.mthfr heterozgotla ilgili yapılan çaışmalarda aspirin yanında igne kullanılmasnın cogu yayında ekstradan bır faydası bulunamamıs.aslında doktorlar aspırının bıle dusuklerde neyı duseltıp hamılelıgı devam ettırdıgını bılmıyorlar.cok fazla arastıralamıyor cunku cogu zaman bebek daha cok buyüyemeden malasef kaybedılıyor.aslında mthfr heterozıgotla ılgılı yenı calısmalarda soylenen ;folık asıt muhakkak alınacak.yurt dısında bazıları aspırın onerıyor bazıları onu bıle vermıyor ama ıgnenın eksradan yararı bılınmıyor.eğer hastada homosistein yüksekse iğne o zman daha sıklıkla öneriliyo o yüzde her heterozigotta nıye doktorum ıgne vermedı dıye dusunmekte yanlıs.ben son hamılelıgımde ıgnede kullanmıstım ki homosısteınde dusuktu malasef gene dusuk yaptım ama doktorum bu dusugun heterozıogt olmamla hıc alakası olmadıgını soyledı.aslında heterozıgotluk etkılemıyormus türkiyede görüme sıklığı da fazla ama fazla bir araştırma yok.işin aslı hiç kimse bilmiyor bazı doktorlar hemen veriyor ama bi dayanak yok.tabi bu dedıklerımın hepsi heterozgotlukla alakalı.o yuzden bence kafana hıc takma ıgne vermedı dıye sonucta o da bır ılac.son hamileliğimde yapılan testler bhcg artıs takıbı progeteron prolaktınler neler neler kac doktorla gorustum ıgnede vuruldum olmadı.Allah ne zaman nasip ederse olur inşallah.senın ıcın cok daha zor ama pozitif olmaya calıs ınsallah bi daha ki hamilleliğinde herşey gönlünce olur.

sagol canım benım hayat ıste gunler gecıp gıdıyo bızde hayata ayak uydurmaya calısıyozzz yazılarınızı hep takıp edıyom fakat bı gelısme olmadıgı ıcın bısey yazamıyom sadece lısteyı canlı tutuyorum :) endrkolojı uzmanına gıttım tsh bu sefer normal cıktı bende bısey anlamadım ama dr sabah aca karnına almam ıcın ılac verdı bızce dusuk bundan olmaz ama sen hamıle kalıncada bunu kullanmaya devam et dedı canım benım az kaldı sabret bıraz ıns bebeıs dogduktan sonra bu gunlerın acısını onunla gezerek cıkartırsın bende bebek yapma ıstegı falan kalmadı olursa ne olur falan dıyom ama denemedende bılınmayecek rabbım herkesın bebegını korusun bız ısteyenlerde saglıkı ve hayırlı bebeısler nasıp etsın aminnnn

canlarım yazamadım sızlere.gecmısıde okumaya pek vakıt yok bı arkadastan yazıyorum su an. ben tasındım. bu yuzden bı sure daha ınternetım olamıcak sanırım ıyıyız bebeısle cok sukur..sızlerde ıyı olun bebıslere dkkat edın :) ınternetıme kavusunca bol bol sısırcem basınızı...ve bılıyomusunuz ben aslında ınetrnetın deıl sızın eksıklıgınnızı coooook hıssedıyorum ....

Merhaba angel 34,çok teşekkürler...İnşaallah hepimize mutlu günlerde gelecek...

Umut _sevgim,seninde 4 meleğin varmış,Allah sanada sabır versin canım...En yakın zamanda sanada sağlıklı bebişler diliyorum...

Merhaba shadowe,seninde başın sağolsun canım...sanada en kısa zamanda ikiz bebekler diliyorum inşaallah ( içimden gelli valla )

Merhaba Şencim,verdiğin bilgiler için çok teşekkürler.Kesinlikle bir hemotoloğa gideceğim ve lütfü beyle bu konuyu ayrıntısıyla tekrar konuşacağım...Bebişini ve seni öpüyorum...

Merhaba Celencim,öncelikle çok teşekkür ediyorum...Sanırım bizim durumlarımız aynıymış.(MTHFR677T Heterozigot,diğer bütün değerler proteinc,proteins vs .normal)Bana doktorum iğne önermediği için kafam çok karışık.Sanırım sen hamileliğini iğneyle bitirmişsin.Hamileliğin nasıl geçti canım,bana önermek istediğin yada beni uyarmak istediğin,önemli bulduğun noktalar varsa seni dinlemek isterim...Ben Eylülde korunmayı ancak bırakabilicem,vaktim çok olduğu için o zamana kadarda birçok şeyi kafamda netleştirmek istiyorum...görüşmek üzere...

Merhaba Bonzai,benim doktorum da aynen senin söylediklerini söyledi.Bizim durumumuz her 100 kadından 40 ında görülüyormuş ve tek başına bir risk faktörü oluşturmuyormuş.Benim 3 tane kızkardeşim var ve hepsinin çocukları var.Bu testleri onlarada yaptıracağım valla (çok bencilim heralde, içimi rahatlatmak için bu bile geldi aklıma.Ama onların değerleride bizimki gibiyse demekki olabiliyomuş diye düşünüp dahada rahat olmaya çalışcam.Sonuçta moral çok önemli değilmi?)
Canım Allah sanada sabır versin.İnşaallah bu hamileliğinde her şey çok iyi gider ve çok mutlu olursun...Buradan seninle görüşmeyi isterim,belkide bir gün burdan sağlıklı doğan bebeklerimiz hakkındada konuşuruz...öpüyorum canım...

:dance:

bende 9 ay arayla iki dusuk yaptim ikincisinden sonra genetik test yaptirdim kan pihtilasmasi cikti turkiyedeki doktorum bir sene ara vermemi onerdi bir sene doldu ama hamile kalmaktan korkuyorum cunku ikinci dusukten sonra kendimi toparlayamadim bunlari okuduktan sonra biraz ferahladim bizimle paylastiginiz icin tesekkur ederim::1hug:

sevgili melek 76.... canım belki takip etmişsindir.... bende lütfü beyin hastalarındanım... 2 kez düşük yaptıktan sonra yapılan tahlillerde sadece mthfr 1298 heterezigot olduğum tespit edildi.....ilk tahlillerimi sinan beksaç yapmıştı.... sinan beyle ilgili düşüncelerim geçmiş sayfalarda bolca var... oralardan okuyabilirsin.... ben lütfü beye gittiğimde rahatsızlığımın ne olduğunu bilerek gitmiştim... ve sana söylediklerinin aynısını banada söyledi.... sadece aspirin ve folik asit yeterli gelecektir iğneye gerek yok , düşüklerinin sebebide mthfr 1298 hereterezigot olmandan dolayı değil , tesadüf sonucu olmuştur dedi.....

ben ve eşim iğne konusunda çok kararlı olduğumuz için madem bu kadar istiyorsunuz o zaman tedbir amaçlı fraxiparin 0,3 başlayalım hamile kalınca dedi..... bu konuşmanın üstüne 2 ay sonra korunmayı bıraktım ve hamile kaldım.... 3+6 günlük iken iğneye başladım ve şu anda çok şükür 22 haftalık hamileyim... her muayneye gidişimde lütfü beye soruyorum iğneye aynen devam diyor.....

başlangıçta gerekli olmadığını düşünüyordu... şimdi ise iyi geldiğini ve doğuma kadar aynı dozda devam diyor.... bence sende hangi doktora gideceksen bu konuda ısrarlı ol derim arkadaşım... sağlıkla bebeğini kucağına alman dileğiyle.....

ayse0607...
nerelerdesin canım ya!!!!!!!
ses ver özledim seni...napıyosun nasıl gidiyo hayat?? herşey yolunda mı??
herşey gönlünce olsun ayşecim...öpüyoruz kızçemle teyzoşumuzu kocaman...

sevgili dogus, geçmiş olsun, allah sağlıklı bir bebek nasip etsin inşallah dileyen herkese...
mormenekşe arkadaşımızın şimdi bir bebeği var çokkkk şükür...madem yazdıkları umut oldu, umudunu bir kat daha artırayım dedimkaydirigubbakcemile5 darısı başınıza inşallah...hadi korkmadan çalışmalara başla ve en kısa zamanda bizlere de güzel haberler ver inşallahh...
sevgilera.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…