Teşekkür ederim selvihancım , ben de hamileliğimi dinlenerek geçirme kararı aldım , buna göre planladım kendimi ve işimi...Senin de iyi olmana çok sevindim...Bundan sonra çok hızlı geçecek günler... Benim için ilk 3 ay zorlu geçti...Ama gene de çok şükür diyorum... İnşallah bundan sonrası çok güzel olacak...Hepimiz için inşallah... Öpüyorum canım....sevgili PAPATYASÜREYYA'cıım canım benim pruloton iğneyi 20.haftada geçirdiğim kanamadan sonra haftada iki kez (pazartesi ve perşembe) yarım doz vuruluyorum demiştim.eşim vurmadan önce enjektörde yarım doz olacak şekilde ayarlıyor fazlasını atıyor.bence senin haftada bir kez vurulmanda aynı.
şu an benimde çok şükür bir sorun gözükmüyor faat dr.her ihtimale karşı 30.haftaya kadar vuralım dediği için bizde devam ediyorum.erken doğumu engellemesi açısından tedbir olur dedi.bakalım inşalah bundan sonra da sorunsuz devam ederiz.
progestan hap almıyorum.10.haftda kanama olunca bir kez içmiştim bidahada içmedim.canım benim ben şu an evdeyim raporluyum.yaz tatiline okullar kapanıncaya kadar evdeyim.bol bol dinleniyorum yani doğuma kadar çalışmayacağım.çünkü ikisi bir arada çok zor oluyor.sanada tavsyem sende çalışmayı ikinci plana at.bebişleriiz daha önemli.ben ev işi de yapmıyorum.fazla gezmiyorum hergün dışarı çıkmıyorum.yani kendii zorlayacak hiç birşey yapmıyorum.sende çok dikkat et kendine..evgilerimle.kaydirigubbakcemile3
sevgili melek 76.... canım belki takip etmişsindir.... bende lütfü beyin hastalarındanım... 2 kez düşük yaptıktan sonra yapılan tahlillerde sadece mthfr 1298 heterezigot olduğum tespit edildi.....ilk tahlillerimi sinan beksaç yapmıştı.... sinan beyle ilgili düşüncelerim geçmiş sayfalarda bolca var... oralardan okuyabilirsin.... ben lütfü beye gittiğimde rahatsızlığımın ne olduğunu bilerek gitmiştim... ve sana söylediklerinin aynısını banada söyledi.... sadece aspirin ve folik asit yeterli gelecektir iğneye gerek yok , düşüklerinin sebebide mthfr 1298 hereterezigot olmandan dolayı değil , tesadüf sonucu olmuştur dedi.....
ben ve eşim iğne konusunda çok kararlı olduğumuz için madem bu kadar istiyorsunuz o zaman tedbir amaçlı fraxiparin 0,3 başlayalım hamile kalınca dedi..... bu konuşmanın üstüne 2 ay sonra korunmayı bıraktım ve hamile kaldım.... 3+6 günlük iken iğneye başladım ve şu anda çok şükür 22 haftalık hamileyim... her muayneye gidişimde lütfü beye soruyorum iğneye aynen devam diyor.....
başlangıçta gerekli olmadığını düşünüyordu... şimdi ise iyi geldiğini ve doğuma kadar aynı dozda devam diyor.... bence sende hangi doktora gideceksen bu konuda ısrarlı ol derim arkadaşım... sağlıkla bebeğini kucağına alman dileğiyle.....
merhaba kızlar...yazmıyorum ama takıp edıyorum sızlerı...
hamıslerımızı ve dunyaya gelen bebeklerı gordukce sevınıyorum
daha oncede yazmıstım...mthfr1298 heterozıgot cıkmıstı..:çok üzgünüm:
amam bunun yanında proteın c ve s degerlerım yuksek cıkıyor..
proteın c ve s degerının yuksek cıkmasının anlamı ne hala anlamıs degılım..hemetolog bırsey demedı..tekrardan testsler ıstedı..
proteın c ve s degerı yuksek olan varmı:a015::a015:
Merhaba Ecesem,geçmişi okuyorum ama şu an 120. sayfadayım...Sana hünüz ulaşamadım ama takip edeceğim...Ben Lütfü Beyle görüştüğümde kan pıhtılaşması hakkında bir fikrim yoktu.O yüzden iğne konusunda hiç birşey söyleyememiştim...Çok üzgünüm ve kafam çok karışık malesef...Benim ilk hamileliğim 37+5 e kadar sürmüştü.Kan pıhtılaşmasından dolayı olsaydı 16. haftadan önce düşük olurdu veya kalp atışları dururdu diye bir şey okumuştum.Senin bu konuda bir bilgin var mı canım?
Merhaba rapunzell,benim doktorum mthfr nin yanında protein c ve s değerleri normal aralıkta değilse kan pıhtılaşmasına yol açar demişti.Doktorum ankaradan lütfü bey...
nısacım bende anlamıs degılım sureklı test yapılıyor...ınsalalh kesın sonuc cıkarsa yazcam bende buraya..sadece denılen sey proteın c ve s nın yuksek cıkması pıhtılasmayı tetıklıyor dedıler...mrb arkadslar protein c yi anladıkta protein s ney
merhaba melek.... ben sanırım siteye 200 lü sayfalardan sonra başladım ...lütfü bey kan pıhtılaşması için hiç bir yorum yapmıyor... ama sinan bey eğer annede kan pıhtılaşması varsa bebekte gelişme geriliği, erken doğum riski, sakat bebek dünyaya getirme olasılığı, anne karnında ani bebek ölümleri olma ihtimalinin normal gebelere göre daha yüksek olduğunu söylemişti......
lütfü beye göre ise sanada dediği gibi mthfr de mutasyon olması bir düşük sebebi değil... her 100 kadının 40 ında var ve bir çoğu hiç haberleri olmadan sağlıklı doğum yapıyor....
geçen hafta ayrıntılı ultr. için başka bir prof. gittim oda beni radyoloğa yönlerdidi....ultr. sonucum iyi çıktı çok şükür... fakat kan tahlilimde pıhtılaşma oranım hergün asprin ve farxiparin kullnamama rağmen yüksek çıktı.... ve doktor iğnenin dozunun 0,3 den 0,6 çıkması gerektiğini söyledi..... aksi taktirde bebeğe yeteri kadar kan gitmeyeceğini, gebelik haftamın ileri olduğunu ve yüksek risk grubunda bulunduğumu söyledi....tabi benim dizlerimin bağı çözüldü... moralim o kadar bozulduki doktorun odasından nasıl çıktığımı hatırlamıyorum.....
sonuçları hemen lütfü beye faxladık onunda fikrini almak için....normalde 24. haftada demir ilacına başlayacaktım ama b u sonuçlara göre hemen al ilacı dedi... iğne dozu şimdilik aynı kalsın... ilerleyen haftalarda bakarız gibi bişey söyledi.....şimdilik 0,3 ile devam ediyorumj... ama içim içimi yiyor... acaba hangisi doğru söylüyor diye....
yani melekcim ben mthfrde heterezigotum. bir çok doktoro göre iğneye bile gerek yoktu... ama gebeliğimin 22. haftasında pıhtılaşma oranım ilk hamile kaldığım haftalara göre çok yüksek çıktı....lütfü beyde 4 haziranda kontolüm var. o zaman yeniden tahlil yaptırcam ve iğne dozunu konuşcaz... inşallah o zamana kadar bebeişime bişey olmaz....
senin yaşadıklareın çok zor... allah sabırlar versin...inşallah kendini hazır hissettiğin zaman sende bebeğini kucağına alcaksın buna inanıyorum. canım benim ...
sevgili sonuyok , papatya süreyya ve melek cevaplarınız için çok teşekkür ediyorum. iğne dozunu arttırmam gerektiğini söyleyen doktor bir kadın doğumcu. aynı zamanda lütfü beyin ve sinan beyin arkadaşı çıktı.... madem lütfü hocanın hastasısın ben sana tedavi öneremem.... bu söylediklerimi lütfüye anlat tedavine o karar versin dedi.... lütfü beyde kullandığım demir ilacının kanımı normale dönüştüreceğine inanıyor...şu andaki tek tesellim bebeğim artık hareket ediyor. onun hareketlerini izlemek ,içimde kıpırdadığını hissetmek endişelerimi azda olsa gideriyor....
gelişmelerden sizleride mutlaka haberdar ederim....inşallah mutlu haberler veririm....
arkadaslar bu genetik testleri yaptırırken,kaç tüp kan alıyorlar???
bana birisi 7 tüp demişti doğru mu?:uhm:
arkadaslar bu genetik testleri yaptırırken,kaç tüp kan alıyorlar???
bana birisi 7 tüp demişti doğru mu?:uhm:
Meraba canım,senden mutlu haberleri bekliyorum...Bu arada hemotoloğa gitmiştin galiba,kime gittiğini öğrenebilirmiyim?Bir kaç ay sonra bende gideceğim.Bir fikrim olur şimdiden...öptüm
melek76 öncelikle Allah sabır versin.bende 3 düşük yaptıktan sonra her türlü tahliller yapıldı tek mthfrheterozigot cıktı ve yaklaşık 5 profla görüştüm yabancı ve türk tüm yayınları da okudum.mthfr heterozgotla ilgili yapılan çaışmalarda aspirin yanında igne kullanılmasnın cogu yayında ekstradan bır faydası bulunamamıs.aslında doktorlar aspırının bıle dusuklerde neyı duseltıp hamılelıgı devam ettırdıgını bılmıyorlar.cok fazla arastıralamıyor cunku cogu zaman bebek daha cok buyüyemeden malasef kaybedılıyor.aslında mthfr heterozıgotla ılgılı yenı calısmalarda soylenen ;folık asıt muhakkak alınacak.yurt dısında bazıları aspırın onerıyor bazıları onu bıle vermıyor ama ıgnenın eksradan yararı bılınmıyor.eğer hastada homosistein yüksekse iğne o zman daha sıklıkla öneriliyo o yüzde her heterozigotta nıye doktorum ıgne vermedı dıye dusunmekte yanlıs.ben son hamılelıgımde ıgnede kullanmıstım ki homosısteınde dusuktu malasef gene dusuk yaptım ama doktorum bu dusugun heterozıogt olmamla hıc alakası olmadıgını soyledı.aslında heterozıgotluk etkılemıyormus türkiyede görüme sıklığı da fazla ama fazla bir araştırma yok.işin aslı hiç kimse bilmiyor bazı doktorlar hemen veriyor ama bi dayanak yok.tabi bu dedıklerımın hepsi heterozgotlukla alakalı.o yuzden bence kafana hıc takma ıgne vermedı dıye sonucta o da bır ılac.son hamileliğimde yapılan testler bhcg artıs takıbı progeteron prolaktınler neler neler kac doktorla gorustum ıgnede vuruldum olmadı.Allah ne zaman nasip ederse olur inşallah.senın ıcın cok daha zor ama pozitif olmaya calıs ınsallah bi daha ki hamilleliğinde herşey gönlünce olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?