Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

Teşekkür ederim selvihancım , ben de hamileliğimi dinlenerek geçirme kararı aldım , buna göre planladım kendimi ve işimi...Senin de iyi olmana çok sevindim...Bundan sonra çok hızlı geçecek günler... Benim için ilk 3 ay zorlu geçti...Ama gene de çok şükür diyorum... İnşallah bundan sonrası çok güzel olacak...Hepimiz için inşallah... Öpüyorum canım....

merhaba kızlar...yazmıyorum ama takıp edıyorum sızlerı...
hamıslerımızı ve dunyaya gelen bebeklerı gordukce sevınıyorum
daha oncede yazmıstım...mthfr1298 heterozıgot cıkmıstı..:çok üzgünüm:
amam bunun yanında proteın c ve s degerlerım yuksek cıkıyor..
proteın c ve s degerının yuksek cıkmasının anlamı ne hala anlamıs degılım..hemetolog bırsey demedı..tekrardan testsler ıstedı..
proteın c ve s degerı yuksek olan varmı:a015::a015:

Merhaba Ecesem,geçmişi okuyorum ama şu an 120. sayfadayım...Sana hünüz ulaşamadım ama takip edeceğim...Ben Lütfü Beyle görüştüğümde kan pıhtılaşması hakkında bir fikrim yoktu.O yüzden iğne konusunda hiç birşey söyleyememiştim...Çok üzgünüm ve kafam çok karışık malesef...Benim ilk hamileliğim 37+5 e kadar sürmüştü.Kan pıhtılaşmasından dolayı olsaydı 16. haftadan önce düşük olurdu veya kalp atışları dururdu diye bir şey okumuştum.Senin bu konuda bir bilgin var mı canım?

Merhaba rapunzell,benim doktorum mthfr nin yanında protein c ve s değerleri normal aralıkta değilse kan pıhtılaşmasına yol açar demişti.Doktorum ankaradan lütfü bey...

merhaba melek.... ben sanırım siteye 200 lü sayfalardan sonra başladım ...lütfü bey kan pıhtılaşması için hiç bir yorum yapmıyor... ama sinan bey eğer annede kan pıhtılaşması varsa bebekte gelişme geriliği, erken doğum riski, sakat bebek dünyaya getirme olasılığı, anne karnında ani bebek ölümleri olma ihtimalinin normal gebelere göre daha yüksek olduğunu söylemişti......

lütfü beye göre ise sanada dediği gibi mthfr de mutasyon olması bir düşük sebebi değil... her 100 kadının 40 ında var ve bir çoğu hiç haberleri olmadan sağlıklı doğum yapıyor....

geçen hafta ayrıntılı ultr. için başka bir prof. gittim oda beni radyoloğa yönlerdidi....ultr. sonucum iyi çıktı çok şükür... fakat kan tahlilimde pıhtılaşma oranım hergün asprin ve farxiparin kullnamama rağmen yüksek çıktı.... ve doktor iğnenin dozunun 0,3 den 0,6 çıkması gerektiğini söyledi..... aksi taktirde bebeğe yeteri kadar kan gitmeyeceğini, gebelik haftamın ileri olduğunu ve yüksek risk grubunda bulunduğumu söyledi....tabi benim dizlerimin bağı çözüldü... moralim o kadar bozulduki doktorun odasından nasıl çıktığımı hatırlamıyorum.....

sonuçları hemen lütfü beye faxladık onunda fikrini almak için....normalde 24. haftada demir ilacına başlayacaktım ama b u sonuçlara göre hemen al ilacı dedi... iğne dozu şimdilik aynı kalsın... ilerleyen haftalarda bakarız gibi bişey söyledi.....şimdilik 0,3 ile devam ediyorumj... ama içim içimi yiyor... acaba hangisi doğru söylüyor diye....

yani melekcim ben mthfrde heterezigotum. bir çok doktoro göre iğneye bile gerek yoktu... ama gebeliğimin 22. haftasında pıhtılaşma oranım ilk hamile kaldığım haftalara göre çok yüksek çıktı....lütfü beyde 4 haziranda kontolüm var. o zaman yeniden tahlil yaptırcam ve iğne dozunu konuşcaz... inşallah o zamana kadar bebeişime bişey olmaz....

senin yaşadıklareın çok zor... allah sabırlar versin...inşallah kendini hazır hissettiğin zaman sende bebeğini kucağına alcaksın buna inanıyorum. canım benim ...

ecesemcim inş bişey olmayacak bebeğine üzme kendini rahat ol canım stres yapma ama tabi önlemini al 4 hazirana kadar en az 10 gün var canım madem iğne dozunun artması gerek neden bekliyorsun ki bir an önce git konuş neyse gereken yapılsın ben olsam beklemezdim seni korkutmak istemem ama bir an önce git derim

Sevgili ecesem , iğne dozu konusunda kadın-doğumcuların açıklamaları beni hiç tatmin etmiyor...Eğer 0,6 ya geçmeni öneren doktor hematolog ise onun önerisine uy bence...Lütfü bey bana da 3. hamileliğimde 0,3 le başlayalım , arttırırız demişti...Düşükten sonra gittiğim hematolog ise bir dahaki hamileliğime en az 0,6 lıkla başlamam gerektiğini söyledi...Ki MTFHFR de homozigotum başka faktörlerde sorunum yok...Bu son hamileliğimde de Lütfü beye hematoğun 0,6 lık doz istediğini söyledim...Olabilir 0,4 de olabilir aslında , hematolog arkadaşım çok iyi onun tedavisine uyalım dedi...Yani bence doz konusundaki kararı hematoloğun vermesi daha mantıklı...Kadın doğumcu da şu açıdan önemli , rahimdeki kan akımı nasıl , bebeğe giden damarlardaki direnç durumu nasıl , bunları kadın-doğumcu değerlendiriyor...Her iki görüşe göre hakkındaki en uygun tedaviyi bulmanı diliyorum...Çok sevgiler...

Canım ben de sonu yok gibi hemen Lütfü beye gitmen gerektiğini düşündüm...Pıhtılaşma değerlerini gösterip ısrarcı olursan kararını etkileyecektir , bende hep öyle oldu...Herşey yolunda gidecek merak etme , iğne dozunu arttırman gerekiyorsa arttıracaksın o kadar...Kendine iyi bak...

Son düzenleme:
Merhaba rapunzell,benim doktorum mthfr nin yanında protein c ve s değerleri normal aralıkta değilse kan pıhtılaşmasına yol açar demişti.Doktorum ankaradan lütfü bey...

saol canım..ıkı kez yaptırdım bu testı hep yuksek cıktı..sımdık.3.yaptıracam..onun yanındadda tam kan sayımı felan ıstedıler...o zamn kesın sonuc verırız dedi.hemataoljı dr...
bu arada sanada gecmıs olsun.rabbım bır daha boyle acılar yasatmasın..bos olan kucaklarımıza meleklerımız gelsın

mrb arkadslar protein c yi anladıkta protein s ney
nısacım bende anlamıs degılım sureklı test yapılıyor...ınsalalh kesın sonuc cıkarsa yazcam bende buraya..sadece denılen sey proteın c ve s nın yuksek cıkması pıhtılasmayı tetıklıyor dedıler...
dusukdozda ılac kullanacakmısım..ama ısın ılgınc yanı aspırın vermedıler gebelık oncesı artık bende burda okudugum bılgılerden dolayı aspırın almaya basladım:çok üzgünüm:

a.s.
Merhaba ecesem...verdiğin bilgiler benim için çok önemli,teşekürler...Eğer içinde en ufak bir şüphe varsa canım (iğne dozu ile ilgili)bence lütfü beye hemen git,ben annelerin hislerine çok güveniyorum çünkü.Önceki hamileliğimde doktorum bana evham yaptığımı söylediği için ben bebeğimin alınmasından 2 gün önce gitmemiştim doktora ki içimden gitmek çok gelmişti inan...Ama bebeğini sağlıkla kucağına alacağına ben çok inaniyorum,sende bebeğinde Allaha emanet olun...öpüyorum...Ayrıca sen rahat olki minik bebişimizde rahat olsun canım...

Sevgili rapunzel,çok teşekkür ediyorum,Allah herkesin bebeğini kucağına almayı nasip eder inşaalah...öpüyorum...

sevgili sonuyok , papatya süreyya ve melek cevaplarınız için çok teşekkür ediyorum. iğne dozunu arttırmam gerektiğini söyleyen doktor bir kadın doğumcu. aynı zamanda lütfü beyin ve sinan beyin arkadaşı çıktı.... madem lütfü hocanın hastasısın ben sana tedavi öneremem.... bu söylediklerimi lütfüye anlat tedavine o karar versin dedi.... lütfü beyde kullandığım demir ilacının kanımı normale dönüştüreceğine inanıyor...şu andaki tek tesellim bebeğim artık hareket ediyor. onun hareketlerini izlemek ,içimde kıpırdadığını hissetmek endişelerimi azda olsa gideriyor....

gelişmelerden sizleride mutlaka haberdar ederim....inşallah mutlu haberler veririm....

Meraba canım,senden mutlu haberleri bekliyorum...Bu arada hemotoloğa gitmiştin galiba,kime gittiğini öğrenebilirmiyim?Bir kaç ay sonra bende gideceğim.Bir fikrim olur şimdiden...öptüm

arkadaslar bu genetik testleri yaptırırken,kaç tüp kan alıyorlar???
bana birisi 7 tüp demişti doğru mu?:uhm:

Merhaba pembeperi,benden 7 tüp almışlardı ama genetik testi dışında bir çok şey daha istenmişti benden.Hemotoloğa sadece 1 tüpünü bıraktığımı hatırlıyorum....

celencim sende şeker çıkmışmıydı.. yani bende sınırda çıktı doktor dikkat et çok sorun yok dedi. makarna,pilavi patates ve tatlı tüketme dedi ama sende kesin yenmemesi gerekenler varmı biraz araştırdım ama zamanınn olursa yardımmmmmmmmm:))))

Meraba canım,senden mutlu haberleri bekliyorum...Bu arada hemotoloğa gitmiştin galiba,kime gittiğini öğrenebilirmiyim?Bir kaç ay sonra bende gideceğim.Bir fikrim olur şimdiden...öptüm

melekcim daha önce hacettepede hematolog yahya büyükaşık a gittim... ve çok memnun kalmıştım...muay. hastanenin içerisinde... ücreti 190 ytl... yine ona gidicem.... bu aralar o kadar çok doktora gittimki... hamile olduğumu unutup yine kayıp yaşadığımız günlerdeki gibi doktor arayışına girdik.... sabah eşimlede konuştuk ve bu doktor telaşından kurtulmamız gerektiğine karar verdik. 4 haziranda lütfü beyde kontrolüm var zaten. aynı gün için yahya beydende randevu aldım... hepsinin sonuçları çıkınca ikisininde fikrini alıp ona göre karar vercez iğne dozuna. şimdilik oğlumu çok yorduğumu düşünüyorum... en azından kontrole kadar 10 gün var bu sürede olumsuz bişey düşünmek istemiyorum....

bu arada yazmayı unuttum... geçen hafta içim biraz olsun rahatlar diye eşim Angel Sounds bebek dinleme cihazı aldı.... inanaılmaz memnun kaldım. keşke çoooook daha erken haftalarda alsaymışız.... 12. haftadan itibaren kullanılambiliyormuş... artık bebek nasıldır diye telaş etmekten kurtuldum.... içime kurt düştüğü zaman hemen dinliyorum bebişimin kalp atışlarını , hıçkırıklarını.... herkese tavsiye ediyorum....

Canim öncelikle sana cok gecmis olsun.
Bende ayni sorunlardan gectim 4 tane bebek kaybettim ve hepside en fazla 8 haftaya kadar gidebildi bazilarinda kalp atislari duyuldu bazilarinda ise hic duyulmadi gelisim problemleri vardi , yani beslenemiyorlardi.
3 düsükten sonra bendede sadece mthfr heterozıgot tesbit edildi. Burdaki tüm doktorlar sadece yüksek dozda folik asit alacaksin baska birseye ihtiyac yok dediler. Bende öyle yaptim 4. bebegimde ama sonuc yine hüsran. Hatta kendiligimden birde aspirin kullanmistim.
Türkiyeye izine geldigimde gittigim her doktor bana fraxiparin igne tavsiye etti. Burda bana bu igneleri yazacak doktor bulana kadar neler cektim.
Ve buldumda sonunda , yani diyecegim oki benim zaten kaybedecek birseyim kalmadi birde ignelerle denemek istiyorum. Ben bu ignelere güveniyorum burdaki arkadaslarimiz bu igneler sayasinde ( Tabiki önce Rabbim nasip etti ) bebislerine kavustular.
Kilcal damarlarda en ufak bir pihtilasma oldugunda bebek beslenemiyor ve gelismiyor.
Sen istersen birdahaki hamileliginde ignenin dozunu yükselt canim birde öyle dene.
Ben bu ignelerden tamamen ümidimi kesmistim, kesin almanyada bu igneler yasak diye düsünürken tesadüfen alman sitesinde bir kadinin 3 düsük yasadigini ve kan tahlillerinin temiz cikmasina ragmen önlem olsun diye bu igneye kullandigini okuyunca doktor doktor gezdim ve gercektende burdada bazilari yaziyor bazilari ise gerek yok diyor.
Ama ben neredeyse almanyanin tüm universite hastanelerine e-mail atip sonuclarimi gönderdim ve yüzde 80 evet senin bu igneleri kullanman gerek dediler.
Kusura bakma canim kafani sisirdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…