canim kac kilosun ki.
ben 56 kilo ile haile kaldim. 04luk igne ve 160 lik asprin kullaniyorum
doktorum ayni dozda devam edecegimi soyledi.
cunku ben haftada bi kez test oluyorum. kan oranim nasil diye ama simdilk ayni gidiyor
kan oranim. yani bunun kiloya gore degilde bence kan pihtilasma
oranina gore veriyolar.
mesela benim test sonuclarim 322 , 350, 318, vs boyle cikiyo
normalde 150 ile 400 arasi omasi gerekmis. ama kan oranim aynikalsaydi
belki yukselirdi. insallah saglicakla bebeklerimizi kucagimiza aliriz.
rabbim korktugumuza ugratmasin.:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:
canım bebeğini allah bağışlasın :ecrin_bebek:sağlıcakla kucağına almayı nasipetsin inşallahbende senin le aynı dertten muzdaribim mthfr677 heterozigot benimde.:1shok:iki düşük yaşadım ne yazıkki bu illeti öğreninceye kadarsenağlama şimdi üçüncü hamilelik istiyorum 2 aydır korunmuyoruz henüz ama çokta korkuyorum ya tekrar hamile kalamazsam diye umarım allahım isteyenherkese nasip eder:Saruboceq:bu arada test sonuçlarımı aldığımda mthfr677 heterozigot olduğum için ankaradaki doçent bana sadece hamile kalınca aspirinin yeteceğini söylemişti. ama çok araştırdım gerek burdaki kızlardan gerekse internetteki proflardan hepside iki düşük yaşadığım için aspirine başlamamı ve hamilekalıncada iğne kullanmam gerektiğini söyledi. sen şuanda iğne ve aspiini aynı andamı kullanıyosun yoksa sadece iğnemi kullanıyosun canım. bu arada kan akış hızına baktılarmı yani bebeğe giden kan akışına bakıp iğneyi ona göre artırıp azaltıyolarmış. doktorun baktımı acaba buna. canım
stellamaris canım benim öncelile gözün aydın diyerek ramıza hoşgeldin diyorum.inşallah bu defa allah bebişini kucağına almayı nasip eder.benim sana bir sorum olacak.gebeliğe başlamadan önce kilon kaçtı ve şimdikaç kilosun ve dr.neye göre iğenin dozunu artırdı.benim gebelik öncesi kilom 57 idi şimdi allahın izniyle 26+2 günlük oldum kilom 66 oldu.bu haftaara göre kilom normal sınırda görünüyor.dr. bana iğnenin dozu yeterli diyor.hala fraxiparin 0.3mg günde bir tane vuruluyorum.yazılanları okudukça kafam karışıyor acaba iğne doz yeterli mi diye.canım benim düşüncelerini yazarsan sevinirim.sevgiyle kalkaydirigubbakcemile3
bende mthfr c677 homozigot var.clexan 04 kullanıyordum 1 hafta sonra 06 lık kullanmaya başlayacağum.ancak ben aspirin kullanıyordum onu bıraktırdı dr. kanamam geldiği için.aspirin kanamaya daha elverişli bir ortam hazırlarmıs o yuzden 4luk olan iğneyı 6lık olarak arttırdı.yas ve kıloya göre değişip değişmediğini tam bilmiyorum.celen ve sen bu konuda daha cok bilgiy e sAHiptirler belki.ancak kılo ve yas ilerledikçe kan akımı değişebilir bence.
Sevgili REİSDEVRİM canım benim sen nasılsın nası gidiyor hayat.alışmalara ara verdin galiba.kaydirigubbakcemile
Canım öncelikle sanada çok geçmişle olsun... İnşallah en kısa zamanda sende hamile kalırsın sağlcakla...
ben 3. bebeğime hamile kaldığımda günde 2 tane bebe aspirini almamı istemişti o zamanlar gittiğim doktor ama dozu çok fazla geldiği için bebeğimi 25 haftalıkken yoğun kanama sonrası kaybettim...
2 yıl korunduktan sonra yeniden hamile kaldım ve 4 haftalık hamileyken doktorum hemen iğneye başlattı... sadece iğne kullanıyorum. şimdilik bir problem yok inşallah Allahım sağlıcakla tamamına erdirirde kavuşurum oğluma...
Allahım sanada hayırlı,sağlıklı güzel bir hamilelik nasip eylesin...
Ve bence hiç endişelenme hamile kalırsın ama hmile kalınca morelini hep yüksek tut...
sevgiler...
Sevgili stella maris , hamileliğin hayırlı olsun , Allah sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin inşallah...İğne dozu , hangi pıhtılaşma faktöründe sorunlu olduğuna göre ve kilona göre veriliyor...Bnim gittiğim hematolog benim değerlerime göre 60 kiloya kadar olan hastalarına en az 0,6 lık doz verdiğini söylemişti...Hamile kaldığımda tekrar aradım , iğne dozunu konuşmak için ...Sonuçlarıma baktıktan sonra kaç kilo olduğumu sordu ve ona göre 0,6 uygula dedi...Yani artan kiloyla birlikte dozun artması bazen gerekli olabiliyor herhalde...Bu arada ben MTHFR de homozigotum , 100 lük coraspin+0,6 lık fraksiparin kullanıyorum...Herşey gönlünce olsun , sevgiler...Arkadaşlar merhaba umarım benide aranıza alırsınız...Öncelikle tüm hamile olanlara Allah tamamına erdirsin diyorum...Hamile kalmak isteyenlerede tez zamanda sağlıklı bebekler dilerim...
Bende 3 kere gebelik kaybı yaşadım ve şimdi 4. bebeğime 19+4 günlük hamileyim..
clexane 0.2 kullanıyordum bebeğin durumu maşallah şu an çok iyi ama doktorum iğnenin dozunu 0.4 e çıkarmamı istedi...Fazla kilolarım var ve bu aşamadan sonra 0.2 nin yeterli olmayabileceğini söyledi.
Benim kafam karıştı açıkçası ya diyorum 0.4 e geçersem ve kanım fazla sulanırsa
Aranızda benim gibi iğnenin dozunu artırıp gebeliğe devam edenler oldumu? yazarsanız çok sevinirim.
Bu arada yapılan genetik testimde
MTHFR GEN MUTASYONU HETEROZıGOT 677 çıkmıştı.
Sevgiler...
canım cogu doktor 2 dusukten sonra kan degerlerıne kıloya yaşa bakmadan het.da dırekt 4lukle bıle baslıyor bence hıc kafana takma bısey olmaz.reısdevrım ben suan hamıle deılım en son 3.dusugumu yaptım.suan korunmyorsan ustune adet falan gormus olmayasın cunku o zamnda erken geliyor ya.
canım çok büyük geçmiş olsun öncelikle gebelik haftan bayağı fazlaymış çok zor olduğunu anlayabiliyorum. ama inşallah bu sefer yüzün güler ve bebeğini hayırlısıyla kucağına alırsın. bu doktorlara inan çok sinir oluyorum. insan hayatı bu kadar basitmi ya. banada ankaradaki doçent bir sefer aspirinle deneyelim değerlerin çok yüksek değil yoğun bir pıhtılaşman yok demişti. sonra burdan araştırdım benim değerlerdeki arkadaşlar hep iğne kullanıyolar. bir kaç profa mail attım onlardanda iğne kullanmam gerektiğini anladım. ama şu iğne ve aspirini aynı anda kullanıp kullanmamakta kararsızım. artık onuda allah nasip eder ve hamile kalırsam gititğimde doktora iyice sorarım. peki canım sen hamile kalmadan aspirin kullanmışmıydın. ben 3 aydır kullanıyorum. valla doktor demedi burdaki kızlar tavsiye etti buraya dahaçok güveniyorum ve kullanmaya başladımdediğin gibi hamilelikte moral çok önemli ama herşeyinde hayırlısı tabi.
Sevgili stella maris , hamileliğin hayırlı olsun , Allah sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin inşallah...İğne dozu , hangi pıhtılaşma faktöründe sorunlu olduğuna göre ve kilona göre veriliyor...Bnim gittiğim hematolog benim değerlerime göre 60 kiloya kadar olan hastalarına en az 0,6 lık doz verdiğini söylemişti...Hamile kaldığımda tekrar aradım , iğne dozunu konuşmak için ...Sonuçlarıma baktıktan sonra kaç kilo olduğumu sordu ve ona göre 0,6 uygula dedi...Yani artan kiloyla birlikte dozun artması bazen gerekli olabiliyor herhalde...Bu arada ben MTHFR de homozigotum , 100 lük coraspin+0,6 lık fraksiparin kullanıyorum...Herşey gönlünce olsun , sevgiler...
ben gebelik öncesinde bebe aspirini kullanmadım canım... Ama tabi kullanılması iyi diyen çok kişi var... Bence biran önce doğru doktoru seç ve o ne derse onu yap...
Teşekkürler reisdevrimcim , iyiyim canım çok şükür ...11. haftadaki kanama beni çok korkuttu ...Herşeyin bittiğini düşünmüştüm , yıkılmıştım... Sonra bebeğimin iyi olduğunu kanamanın kesildiğini öğrenince , yani nasıl anlatılabilir bilemiyorum gerçekten yeniden doğmuş gibi oldum...O yüzden şimdi çok dikkat ediyorum , hep evde dinleniyorum...Önce bi şok yaşadım , hep dinlenmem mi gerekecek diye , sonra madem bu süreci böyle geçirmem lazım , verimli geçireyim , içinde bulunduğum şartlardan mutlu olayım diye düşündüm...Kitap okuyorum bol bol , DVD izliyorum...Arkadaşlarım arıyorlar , geliyorlar...Şurda 5,5 -6 ayım kaldı...ınşallah bebeğimle acısını çıkarırım evdeki günlerin , bol bol gezerim inşallah...papatya süreyya canım herşeyin yolunda olmasına çok seviniyorum inan hepinizin adına. iyisiniz dimi takip edebildiğim kadarıyla fazla bir sıkıntın yok
sevgili GELGİT ciğim nasılsın kaç haftalık gebesin .kilo durumun nasıl.dr.sadece kanamaan dolayımı aspirini kesti.benim e kanamam oldu ama aspirine aynen devam dedi.aspirin pıhtı oluşumlarını birbirine tutunmasını engelliyormuş.iğne ise sadece koruyucu amaçlı olduğunu söylüyor.sana ne diyor dr.
kızlar bu haftadan itibaren benim göbüşümde mütiş derecede kaşıntı oluyor.daha önce böyle bir şikayetim hiçolmadı.Sizinde böyle şikayetiniz oldumu olduysa ne kullandnız.yazarsanız sevinirim.
be dr.nin önerdiği MUSTELA çatlak önleyici kremi altı aydr kullanıyorum.ayrıca her duş sonrasıda niveyanın bebe yağını bütün vücuduma sürüyorum buna rağmn bu kaşıntı nedir anlayamadım.
Doktorum benden bu güne kadar kan oranıma baktırmak için test istemedi benden...
Kafamı karıştıranda bu zaten fisfisfis
İnşallah sende bebeğini sağlıcakla kucağına alırsın...
Bende bundan önceki gebeliğimde bebe aspirininden dolayı kanamam olmuştu...
bende bu hafta 04 lük iğneye başlayacağım inşallah bir sorun olmaz...
cevabın için teşekkürler...
Sevgiler...
kızlar bu iğnelerin kilo,boy yaşa göre değişip değişmediği konusunda bilgim yok..
yalnız kızlar benim doktorum ise ; hamilelikten önce aspirin kullanmıştım hamilelikte aspirini bıraktım..
clexane 0,4 lük kullanıyorum hiç değişmedi hep aynısını kullandım şuan 20+6 haftalığız ve hiç kanamayla ilgili ciddi bir sorun yaşamadım..(benim 3 değerimde heterozigot)
kafama takıldı kilo vb. şeylere göre iğne değeri değişse ; doktorum mesela bana şuan 2 aylık reçete yazdı 6 kutu iğne aldım yani 60 tane ... ee ben iki ay o iğneleri kullanıcam.. 2 ayda kiloda alıcam yani kiloya göre değişse bana bu kadar fazla iğne yazmazdı ..
ben 47 kiloydum hamilelikten önce.. şuan 52 kiloyum.. yani bu durumda benim gibi zayıf birine 0,4 lük iğne verildi.. bilemiyorum artık
kan düzeyine bakılıyordur diye tahmin ediyorum...bana bazen kan tahlili yapılıyor bir sürü değerlerime bakıyor doktor iyi devam böyle diyor hep..
birde inşallah kısmetse 8.ayda veya doğuma 20 gün kala iğneyi bırakıcaksın diyor doktorum..vallahi çok canımı yakmasada asker gibi gün sayıyorum iğneleri sayıyorum şu kadar kaldı bu kadar kaldı diye
bendede durumlar böyle işte..
kızlar bazen ben fazla bilgim olmadığı konularda yazı veya yorum yazmıyorum.. hani bazen bir arkadaşımıza herkes cevap veriyor ben sesszi kalıyorum .. çok bilgim olmayınca susuyorum mecburen..
allah hepimize sağlıklı günler nasip etsin..
cevabın için çok teşekkür ederim. biraz içim rahatladı..Bende çok iyi bir profesöre gittiğim halde kafam karıştı işte...
İnşallah sende sağlıcakla kavuşursun bebeğine...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?