Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

Doktorum benden bu güne kadar kan oranıma baktırmak için test istemedi benden...
Kafamı karıştıranda bu zaten fisfisfis
İnşallah sende bebeğini sağlıcakla kucağına alırsın...

selam kızlarrr bu aralar çok yoğunum..
yazılarınızı sizleri takip ediyorum ama inanın yazacak fırsat bulamadım pek.

kızlar;
geçen akşam süt içmiştim başka birşey yemedim o anda.. bir süre sonra karnımda inanılmaz bir şişkinlik ve sonrasında şimşek çakar gibi bir sancı oldu..nefes alamadığım anlar oldu..eşimde bende ne yapacağımızı şaşırdık kaldık elim ayağım dolaştı..inanın o andaki sancıların ağrısına aldırmadım ne acıysa çekerim diyorum ama bebeğime bişey olacak diye nasıl korktum anlatamam yaa...hemen hemen 10-15 dk sürdü bu.
normalde sütü çok severim ve rahatlıkla hergün içerim.. acaba o gün süt gaz mı yapmıştı gaz sancısımıydı o diye düşündük..
ertesi gün kitaplarımda ve internette biraz araştırdım ; 20.haftadan itibaren rahimde bir takım kasımlarlar vb şeyler oluyormuş,vücut kendini doğuma hazırlamak için bir takım alıştırma gibi şeyler yaparmışş.. belkide böyle bişeydir bilemiyorum..
tekrar etmedi.. ve bebeğimide şuan hissediyorum içimde kıpır kıpır.. o yüzden çok telaş yapmadım,doktorumu aramadım haftaya gidince konuşurum diye..

birde arkadaşlar
birkaç gündür sağ bacağımda hafif sızlama tarzı ağrılar oluyor..kalsiyum eksikliğinden diye düşündüm..

işte bende haberler böyle..

umarım sizlerdede durumlar iyidir..
doğum yapan arkadaşlarımız; bebeğinizle keyifli saatler geçirmenizi hiç sorun yaşamamanızı dilerim.
hamile arkadaşlar; allah sağlıklı doğumlar nasip etsin bizlere..
aramıza yeni katılan arkadaşlar sizlerde hogeldiniz..
bebek isteyenler; allah en kısa zamanda sizlerede sağlıklı gebelik ve bebek nasip etsin...

öpüyorum hepinizi akşama misafirlerim gelecek,izin aldım şimdi eve gidicem biraz hazırlık yapayım bari..

Canım öncelikle sanada çok geçmişle olsun... İnşallah en kısa zamanda sende hamile kalırsın sağlcakla...
ben 3. bebeğime hamile kaldığımda günde 2 tane bebe aspirini almamı istemişti o zamanlar gittiğim doktor ama dozu çok fazla geldiği için bebeğimi 25 haftalıkken yoğun kanama sonrası kaybettim...
2 yıl korunduktan sonra yeniden hamile kaldım ve 4 haftalık hamileyken doktorum hemen iğneye başlattı... sadece iğne kullanıyorum. şimdilik bir problem yok inşallah Allahım sağlıcakla tamamına erdirirde kavuşurum oğluma...
Allahım sanada hayırlı,sağlıklı güzel bir hamilelik nasip eylesin...
Ve bence hiç endişelenme hamile kalırsın ama hmile kalınca morelini hep yüksek tut...
sevgiler...

teşekkürler canım hoşbuldum :)

gebeliğe başlamadan önce 78 kiloydum malesef boyum 1.70... şu anda ise toplamda 6 kilo aldım ve 84 kiloyum senağlama
Doktorum tedbir amaçlı olduğnu söyledi. ve sanırım burdaki arkadaşlarında söylediği gibi 20 haftadan sonra kanda pıhtılaşma artıyormuş.Bunuda göz önünde bulundurdu sanırım.Ama kilondan dolayıda artırıyorum dedi.
Aynen yazılanları okudukça benimde kafam allak bullak oluyor...
Allah sağlıcakla tamamına erdirsin hamileliğini...
Sevgiler...

sevgili meryemmeryem cim;

yazılarını yakından takip ediyorum...ALLAH oğluşunu sağsalim kavuştursun sana inşallah
kızlar kıyamam hepinizin yüreği ağzında...bişey mi olacak diye:çok üzgünüm:
ama olmayacak merak etmeyin..benim 3 tane arkadasım doğum yaptılar sağsalim ,nlarda heterozigotlar.....belki bende? bilmiyorum daha yaptırcam genetik test...benim hiç düşüğüm olmadı ama benim zaten doğum kontrol hapından oldu kan pıhtılaşması %99 bende hamilelikte clexane kullanıcam...

Allah hepimizin yanında merak etmeyin,bu da bizim sınavımız işte..........

hepinizi kucaklıyorum mucukluyorummm:1hug:a.s.

Bende bundan önceki gebeliğimde bebe aspirininden dolayı kanamam olmuştu...
bende bu hafta 04 lük iğneye başlayacağım inşallah bir sorun olmaz...
cevabın için teşekkürler...
Sevgiler...

kızlar bu iğnelerin kilo,boy yaşa göre değişip değişmediği konusunda bilgim yok..

yalnız kızlar benim doktorum ise ; hamilelikten önce aspirin kullanmıştım hamilelikte aspirini bıraktım..
clexane 0,4 lük kullanıyorum hiç değişmedi hep aynısını kullandım şuan 20+6 haftalığız ve hiç kanamayla ilgili ciddi bir sorun yaşamadım..(benim 3 değerimde heterozigot)

kafama takıldı kilo vb. şeylere göre iğne değeri değişse ; doktorum mesela bana şuan 2 aylık reçete yazdı 6 kutu iğne aldım yani 60 tane ... ee ben iki ay o iğneleri kullanıcam.. 2 ayda kiloda alıcam yani kiloya göre değişse bana bu kadar fazla iğne yazmazdı ..
ben 47 kiloydum hamilelikten önce.. şuan 52 kiloyum.. yani bu durumda benim gibi zayıf birine 0,4 lük iğne verildi.. bilemiyorum artık
kan düzeyine bakılıyordur diye tahmin ediyorum...bana bazen kan tahlili yapılıyor bir sürü değerlerime bakıyor doktor iyi devam böyle diyor hep..
birde inşallah kısmetse 8.ayda veya doğuma 20 gün kala iğneyi bırakıcaksın diyor doktorum..vallahi çok canımı yakmasada asker gibi gün sayıyorum iğneleri sayıyorum şu kadar kaldı bu kadar kaldı diye

bendede durumlar böyle işte..

kızlar bazen ben fazla bilgim olmadığı konularda yazı veya yorum yazmıyorum.. hani bazen bir arkadaşımıza herkes cevap veriyor ben sesszi kalıyorum .. çok bilgim olmayınca susuyorum mecburen..

allah hepimize sağlıklı günler nasip etsin..

Son düzenleme:
Sevgili REİSDEVRİM canım benim sen nasılsın nası gidiyor hayat.alışmalara ara verdin galiba.kaydirigubbakcemile

selvihancım iyiyim canım saolasın seninde bebişin kocaman oldu maşallah görüşmeyeli dimiişyerinde çok yoğunum canım kaçamak kaçamak giriyorum ara ara okuyorum iyi olduğunuzu öğreniyorum ama inanın yazacak zamanım olmuyo. bugünde başsavcım yok o yüzden biraz yazabildim.kaydirigubbakcemile2çalışmalara ara vermek değilde geçen ay küstük kocayla dolayısıyla yumurtlama günü falan geçtikaydirigubbakcemile3ondan önceki ay da benim canım istemedi. bebek yapıcaz diye dengem şaştıkaydirigubbakcemile3bakalım bugün adetin 2. günü bitsin bir bu ay çok çalışıcaz söz verdik kocayla birbirimizehihoyyytama güzelim benim adetler bir garip oldu. normalde ben 30-31 günde bir adet olurdum son üç aydır düzenli olarak 28 günde bir olmaya başladım. adetlerimin arası 3 aydır kısalmıştıki bu ayda 21. günde adet oldum daha bir hafta vardı şaşırdım kaldım neden böyle oldu acaba bir fikrin varmı aspiinden falan olabilirmi :sm_confused:öptüm güzelim senide bebişimizide çok iyi bak ona olurmu biz sizi gördükçe ümitleniyoruz:sm_cool:görüşürüz

canım cogu doktor 2 dusukten sonra kan degerlerıne kıloya yaşa bakmadan het.da dırekt 4lukle bıle baslıyor bence hıc kafana takma bısey olmaz.reısdevrım ben suan hamıle deılım en son 3.dusugumu yaptım.suan korunmyorsan ustune adet falan gormus olmayasın cunku o zamnda erken geliyor ya.

Sılayacım , ben de yaptırdım ikili testi ...Ultrason ölçümlerine göre iyi dedi doktor ...:Yalnız kan testi sonuçlarıyla birlikte değerlendirilmesi gerekiyormuş...Tahlil sonuçlarımı da yarın alıcam , heyecanlıyım senin gibi...ınşallah bebeklerimiz çok iyi durumdadır canım...Öpüyorum...

canım çok büyük geçmiş olsun öncelikle gebelik haftan bayağı fazlaymış çok zor olduğunu anlayabiliyorum. ama inşallah bu sefer yüzün güler ve bebeğini hayırlısıyla kucağına alırsın. bu doktorlara inan çok sinir oluyorum. insan hayatı bu kadar basitmi ya. banada ankaradaki doçent bir sefer aspirinle deneyelim değerlerin çok yüksek değil yoğun bir pıhtılaşman yok demişti. sonra burdan araştırdım benim değerlerdeki arkadaşlar hep iğne kullanıyolar. bir kaç profa mail attım onlardanda iğne kullanmam gerektiğini anladım. ama şu iğne ve aspirini aynı anda kullanıp kullanmamakta kararsızım. artık onuda allah nasip eder ve hamile kalırsam gititğimde doktora iyice sorarım. peki canım sen hamile kalmadan aspirin kullanmışmıydın. ben 3 aydır kullanıyorum. valla doktor demedi burdaki kızlar tavsiye etti buraya dahaçok güveniyorum ve kullanmaya başladımdediğin gibi hamilelikte moral çok önemli ama herşeyinde hayırlısı tabi.

Sevgili stella maris , hamileliğin hayırlı olsun , Allah sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin inşallah...İğne dozu , hangi pıhtılaşma faktöründe sorunlu olduğuna göre ve kilona göre veriliyor...Bnim gittiğim hematolog benim değerlerime göre 60 kiloya kadar olan hastalarına en az 0,6 lık doz verdiğini söylemişti...Hamile kaldığımda tekrar aradım , iğne dozunu konuşmak için ...Sonuçlarıma baktıktan sonra kaç kilo olduğumu sordu ve ona göre 0,6 uygula dedi...Yani artan kiloyla birlikte dozun artması bazen gerekli olabiliyor herhalde...Bu arada ben MTHFR de homozigotum , 100 lük coraspin+0,6 lık fraksiparin kullanıyorum...Herşey gönlünce olsun , sevgiler...

canım inşallah hiç birimiz bir daha yaşamayız bu düşük acısını benimde iki tane var ne yazıkkisenağlamasanada çok geçmiş olsun canım inşallah bir sonraki bebeğimizi kucağımızda görürüz ne diyim:Saruboceq:güzelim bu ay erken yumurtladım bunu hissettim adetin 8. veya 9. günü gibiydi sanki. bu aradada kocişle küstük bir şey olmadı. sanmıyorum ama bu üstüne görülen adet sanırım normal adet gibi olmuyomuş az oluyomuş benim herzamanki gibi normal oluyo şuanda ama şaşırmış durumdayım hiç bu kadar 21 gün derken adet olmamıştım bakalım hayırlısı

papatya süreyya canım herşeyin yolunda olmasına çok seviniyorum inan hepinizin adına. iyisiniz dimi takip edebildiğim kadarıyla fazla bir sıkıntın yok

ben gebelik öncesinde bebe aspirini kullanmadım canım... Ama tabi kullanılması iyi diyen çok kişi var... Bence biran önce doğru doktoru seç ve o ne derse onu yap...

cevabın için çok teşekkür ederim. biraz içim rahatladı..Bende çok iyi bir profesöre gittiğim halde kafam karıştı işte...
İnşallah sende sağlıcakla kavuşursun bebeğine...

ben gebelik öncesinde bebe aspirini kullanmadım canım... Ama tabi kullanılması iyi diyen çok kişi var... Bence biran önce doğru doktoru seç ve o ne derse onu yap...

en güzeli tabiki sana katılıyorum

arkadaşlar burada çok güzel paylaşımlar yapıyoruz herşeyimizi paylaşıp değerlendiriyor yorumlar yapıyoruz..
ama yanlış anlamayın hani kafamıza göre hareket etmeyelim derim iyi bir uzman doktor kontrolünde ilaçlar kullanalım derim...
ben folis plus ı bile doktorumun önerisiyle kullandım..hamilelikten önce kesinlikle kendimi hiç kimseyle kıyaslayıp ilaç felan kullanmadım.. düşükten sonra kan pıh. çıkınca doktorum bana bebe aspirini ve folik plus verdi hamile kalana kadar iç dedi..
bende içtim ve 5.ayda hamile kaldım.. doktorum demeseydi inanın hiç biryere bakarak benim değerlerimdeki kişiler içiyor diye ilaç kullanmazdım bende..

allah hepimize sağlıklı günler versin

papatya süreyya canım herşeyin yolunda olmasına çok seviniyorum inan hepinizin adına. iyisiniz dimi takip edebildiğim kadarıyla fazla bir sıkıntın yok
Teşekkürler reisdevrimcim , iyiyim canım çok şükür ...11. haftadaki kanama beni çok korkuttu ...Herşeyin bittiğini düşünmüştüm , yıkılmıştım... Sonra bebeğimin iyi olduğunu kanamanın kesildiğini öğrenince , yani nasıl anlatılabilir bilemiyorum gerçekten yeniden doğmuş gibi oldum...O yüzden şimdi çok dikkat ediyorum , hep evde dinleniyorum...Önce bi şok yaşadım , hep dinlenmem mi gerekecek diye , sonra madem bu süreci böyle geçirmem lazım , verimli geçireyim , içinde bulunduğum şartlardan mutlu olayım diye düşündüm...Kitap okuyorum bol bol , DVD izliyorum...Arkadaşlarım arıyorlar , geliyorlar...Şurda 5,5 -6 ayım kaldı...ınşallah bebeğimle acısını çıkarırım evdeki günlerin , bol bol gezerim inşallah...

Bütün hamile arkadaşlara da tavsiyem , kendinizi iyi hissetseniz bile dinlenmeyi ihmal etmeyin...

Canım , bilmiyorum duymuş muydun ama adet döngünde değişiklik olduğu zaman yakında hamile kalacaksın derlerdi...Bende de öyle olmuştu , annem hamile kalacağın için demişti ... Bilmiyorum bilimsel bi tarafı olmayabilir...ınşallah senin de öyle olur , en kısa zamanda güzel haberi verirsin burdan...Öpüyorum..

suanda 29.haftamdayım satımlada uygun gidiyorum.kanamam 23-24.haftalar arasında olmustu.yanı çok olmadı tabı ama dr bir damlada gelse benı arayacaksın demişti.dy ye gittim ve aspirini kesti çünkü kanamaya daha meğilliymiş zaten doğuma yakın da önce aspirin sonra iğneyı bıraktırıyorlarmıs.galiba lal de önce aspirini bırakmıstı.kilom ise suanda 65 kiloyum.65 ile hamile kaldım ancak bulantılarım çok olduğu için 5 kılo verdim.sonra geri aldım.sanırım bir 5 kılo daha alacağım.

ooooooo 3 aylıkken başladı kaşıntılarım.şu sıralarda hat safhada o kaşıntım cok geriliyor ve kasınıyor.haritaya dönecek göbüşüm anladım ben.nemlendiricilere gelince bu yapısal birşeymiş yanı sen ne sürersen sür o çatlaklar olacak vucut yatkınsa.ama tabı 5 çatlak olacağına 3 çatlak olur kullandığımızda ama olacak.ilk 3 ay bebe pudrası sürdüm sonra bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine beyaz vazelin kullandım bel kalça göbek kısmına gerçekten uzun süre nemli kalıyr.bebe yağının etkisi daha cabuk gidiyor.kakao yağı sürüyorum bazen bazen bebe yağı.kafama göre takılıyorum.nasılsa olacak diyorum.doğumdan sonra bakacağım artık gitmesi iin elimden geleni yapaağım.

Doktorum benden bu güne kadar kan oranıma baktırmak için test istemedi benden...
Kafamı karıştıranda bu zaten fisfisfis
İnşallah sende bebeğini sağlıcakla kucağına alırsın...

korkma canım bendende istemedi ben kendim yaptırdım gayet normal cıktı.benım dr o kadar rahat ve kendinden emin ki anlatamam.

Bende bundan önceki gebeliğimde bebe aspirininden dolayı kanamam olmuştu...
bende bu hafta 04 lük iğneye başlayacağım inşallah bir sorun olmaz...
cevabın için teşekkürler...
Sevgiler...

doktorlarımıza güvenmekten ve dua etmekten başka ne gelir ki elimizden.inşallah sorunsuz bitireceğiz hamileliğimizi..

bende de elimde cok fazla iğne vardı dozu değiştirdiğinde.dedim elimde cok var ama elindekiler bitsin öyle başla dedi 6 lık olana zaten aspirin hemen etkisini kaybetmez dedi.haftaya kullanmaya başlayacağım artık yenı dozu.ayrıca kılonda gayet iyi canım.sanırım het. mi yokso homo mu olup olmadığımızda önemlı yanı hepsi birbirini tamamlıyor sanırım.çünkü ben eczaneden ilk iğne alırken kılon kaç dediler.sonrada neyse dr ne dediyse o demişlerdi.o yzuden alakalı olabilir dedim.yoksa tam bir bilgim yok.diyorum ya doktorlarımıza güzenmekten başka caremiz yok.

cevabın için çok teşekkür ederim. biraz içim rahatladı..Bende çok iyi bir profesöre gittiğim halde kafam karıştı işte...
İnşallah sende sağlıcakla kavuşursun bebeğine...

Merhaba stellamaris. öncelikle bebeğin hayırlı olsun. allah sağlıkla sıhhatle tamamına erdirsin ve kavuşmanı nasip etsin inşallah.
sen de istanbul da yaşıyorsun sanırım. acaba hangi dr a gidiyorsun. çok iyi bir prof. demişsin. merak ettim hangisi. memnunsan ben de bir görüşmek isterim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…