Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

selvihan merhaba... sana bişey sormak istiyorum... lütfü bey bu zamana kadar sana kan değerlerinle ilgili bir test yaptımı yada iğne dozun hakkında hiç konuştunuzmu.... bana bu konuda ne test yaptırıyor nede açıklama yapıyor .... sadece her gidişimde iğneye aynı doz devam di,yor....
geçen hafta ayrıntılı ult. için başka bir doktora gittim.... iğne dozumun kan sonuçlarıma göre 0,3 den 0,6 ya çıkması gerektiğini söyledi.....lütfü beyle görüştük bunun üstüne ,,, demir ilacı başlattı ve doz yükseltmeye gerek yok dedi....

10 gün sonra şeker yüklemesi için hacettepeye gidicem. o gün yahya beyden de randevu aldım.... bakalım o ne dicek....

sen aynı dozda devam ediyormusun.... doz ayarlaması için lütfü beyle hiç görüştünüzmü.... merak ettim canım yazarsan çok sevinirim...

ya kizlar bu kiloya gore igne verme biraz kafama takildi.
ben 52 kilo falan ken bi prof. dr yazmisti 04 luk igne ve 160 lik aspegic
1 yil hamile kalamadim tabi bu arada biraz kilo aldim.
profosore ulasmam zor oldugu icin. baska doktorla devam ediyorum.
oda bilgili bi doktor ama recetemi aynen devam ettirdi.
bu arada hic bi doktor burada 20 haftadan itibaren kan pihtilasma orani artacak diye igne dozunu arttirmadi dimi. oyle hatirliyorum.
BKALE VE PAPATYASUREYYA bu konuda doktorunuza danisirmisiniz.
igne dou kiloya goremi 20 haftadan itibaren igne dozu yukelmelimi.
ya offfffffffff su bebekleri saglicakla bi dogursaydik.
gercekten 9 dogurmak bu olsa gerek.
rabbim hepimizin bebegini saglikli sihhatli kucaklarimiza versin.

evet sılaya canım aynen sana katılıyorum... hamile kalıp ilk 3 ayı atlattıktan sonra herşey bitecek sanmıştımmmmm. nerrrrdeeeeeeee..... hep stres hep stres...allahım sağlıcakla bebeğime kucağıma aldığımı gösterirmi bilmiyorum... doğuruncaya kadara 9 doğuracağım kesin....

alkisalkisalkisalkisalkisalkis

stellamaris
hayırlı olsun gözün aydın Allah tamamına erdirsin inşallah bende 4 hafta 3günlük hamileyim bugün öğrendim hamile olduğumu benimde 3 düşüğüm var
bende kan pıhtılaşması var heterezigotum aspirin içiyorum hergün ve diğer gebeliğimden kalan iğneyi oluyorum daha doktora gitmadim henüz
bu hamileliğimde biraz geç gitmek istiyorum senin kaç gün oldu?

meryemcim iyi söylüyosun çokta haklısında güzelim. günümüzde doktorlara pek güven kaldımı sence:1shok:araştıra araştıra biz onlardan daha bilgili olduk burda-tatlicadiarzu-kaç doktora gittim sana anlatamam paradan hiç kaçmam sağlık konusunda ama artık para versen bile doğru dürüst ilgilenen doktor sayısı çok az ben sırf buraya göre değil proflara mail attım onlarda gelen cevaplara görede özellikle ankaradaki prof. lütfü beyin mailine göre ilaçlara başladıl. folik plus ve aspirin kullanmamı o istedi. bizzat muayenesine gittiğim doktor doğdu dürüst ilgilenmedi bile. uff herşey allahtan birazda

Teşekkür ederim iyi dileklerin için...

Ben prof. doktor ERKUT ATTAR'a gidiyorum. Muayenesi Bağdat caddesinde... İstersen telefon numaralarını verebilirim sana. Kendisi ayrıca Çapa da görevli.

senin adına çok sevindim hayırlı uğurlu olsun inşallah çok güzel birhaber hihoyyytsenin pıhtılaşma değerlerin nedir? bende aspirin kullanıyorum ama hamile değilim inşallah önümüzdeki ay da ben veririm bu güzel haberi size:Saruboceq:

Seninde gebeliğin hayırlı olsun Allah tamamına erdirsin.
Ben şu anda 19+4 günlük hamileyim 4 haftalıkken ilk muayne oldum ve hemen iğneye başladım...

ecesem cim, selvihana sormuşsun ama okuyunca cevaplıyım dedim...lütfü bey kan değerleri ile ilgili tüm gebelik süresince 2-3 defa tam kan sayımı şeklinde test istiyor...özellikle pıhtılaşma düzeyine yönelik bi kan tahlili yaptırmıyor çünkü bunu ultrasonla değerlendiriyor, oldukça gelişmiş ultrasonları var biliyosun, her gittiğinde bakıyordur o rahim damarlarındaki kan akış hızına dirence...yani yerinde görüyor kan akış hızını zaten merak etme canım...bunu değerlendiremeyen hekimler kan tahlili ile değerlendiriyorlar durumu diye düşünüyorum...açıklama yapmıyorsa bile bakıyodur mutlaka...merak ediyorsan çekinme sor tatlım...bana açık açık anlatıyordu her seferinde, yaptığı hesaplamaları bile gösteriyordu...

hematologla bi görüş bakalım yinede...için rahatlamış olur ve ne derse ona göre hareket edersin...

lütfü bey bana 20. haftadan itibaren her kontrolde kan akış hızına bakıp gerekirse dozu değiştiririz demişti ama kontrollerde herşey yolunda olduğundan dozu değiştirmedi...
sadece tecrübelerimi paylaştım canım kafanı karıştırmak istemem...öptüm...

bu arada kullandığınız iğne dozunun sadece pıhtılaşmaya sebep olan faktörünüzle ilgisi yok arkadaşlar, kilonuzda gözönünde bulunduruluyor iğne dozunuz veriliirken....
pıhtılaşma faktörleriniz+kilonuz birlikte değerlendiriliyor...
bunu hem kadın doğumcum hem hematoloğum böyle açıklamıştı...benim fikrim değil yani....ayy ben bişiler yazmaya korkar oldum valla...
öpüyorum hepinizi....

iğne dozu kilo ilişkisi ile papatyasüreyyacım açıklama yapmış birebir katılıyorum söylediklerine...birde iğne prospektüsünde yazıyor dikkat ettiyseniz şu kadar kiloya kadar olanlara şu doz diye...tabi iğne markalarında yazıyomu bilmiyorum benim kullandığımda yazıyordu...
stella maris arkadaşım sen sormuştun galiba yanılmıyorsam, öncelikle sağlıkla kavuş bebişine inşallah...canım birde hematoloğa danışarak karar verin iğne dozu artışına, en doğru bilgiyi onlar veriyor bu konuda...sevgiler...

canım şencim saol cevapladığın için.... aslında gebeliğimin başından beri çok rahattım .. lütfü beyede inanılmaz güveniyordum... ultrason cihazının ne kadar gelişmiş olduğunu gördükten sonra birde kendisinin tecrübesi birleşince hem eşim hemde ben derin bir nefes almıştık.... 16. haftadaki kontrolde herşey yolunda dedi. hem bebekteki hem bendeki kan akış hızına ve damarlardaki direnç değerlerine baktı bişey yok dedi.... ki bu işlemi taaaa 7. haftadan bu yana yapıyor.... bir ay sonrasına yani 20. haftaya randevu verdi.... o zaman çok daha ayrıntılı bir ultrason daha doğrusu doppler testi yapacağını söyledi bizde görüşmek üzere deyip çıktık

20. hafta gittiğimizde yanımızda annemde vardı....biz ayrıntılı ult. nedir acaba diye merak ederken lütfü bey bizi şoka soktu.... muay. girdik bu bebeğin kafası , bu kolları, bu bacakları ,i bu kalbi , bu omuriliği dedi... 4b da resmini verdi ve muay. bitti. biz şoktayız tabi yanımızda annemde var kadın telaşlanır bişeyler ters gidiyor zannedeer diye bişeyde soramadık....24. hafta için randevu alıp öylece çıktık.

o kadar güvendiğimiz lütfü hoca bırak ayrıntılı ultrasonu damarlardaki direnç değerlerine bile bakmadı.... hatta eşime bizmi kaçırdık acaba dedim ama eşim her mua. kameraya çekiyo... tekrar tekrar izledik... sonuç kocaman bir hiç....

tabi eşim küplere bindi ... bi daha lütfü hocaya gitmek yok ... biz bu muay. için 500 km. yol geliyoruz adamın yaptığına bak vs. gibi epey söylendi.... neyse sonra başka bir doktor bulduk... ayrıntılı ult. orda girdim.... şimdi lütfü hocanın yaptığı herşey bizde şüphe uyandırıyor .......ne olur bu günleri atlatabilmem için bana dua et...

bu arada aksilikler hep üst üste gelir ya.... randevu aldığım hematolagun o tarihte kongresi varmış.... senin gittiğin profa gitmeyi düşündük bizde... sanırım bölşüm başkanı özcebeye gitmiştin.... rica etsem onun tel ve adresini yazabilirmisin....

ilgin için çok teşekkür ediyorum... şu anda senin gibi bebeğimi kucağıma alabilmek için çoookkkkkkkkkk şeyler verebilirim inan...

canım ben yaptırdım ikili testi herşey normal çıkmıştı bugünde yine doktora gittik 3lü testi istedi onu yaptıracağım. bebeğimin sağlığı çok şükür normal haftasına göre gelişimi uyumlu. çok tatlı bir kızım var teyzoşları allahım bide kucağımıza alabilsek.bütün kalbimle allahım isteyen herkese versin diyorum.

Canım ben de Osman beye gitmiştim , memnun kaldım...Lütfü beye de Osman beye gittiğimi ve bana tedavi önerilerini söyledim...Osman beye güvendiğini iyi bi hekim olduğunu , onun tavsiyesine uyacağımızı söylemişti...Telefonu : 0 312 468 48 00 . Muayenehanesi çankayada galiba , ama yanlış hatırlıyor olabilirim , randevu alırken sorarsın....Öptüm canım....

kapıma sağlık ocağından kadın geldi.gelmişken iğnemi yaptırayım dedim aldım içeri.kadın da pek geveze cıktı.neyse sordu soruşturdu falan.sonra başladı anlatmaya.falan filan.dedikleri ise:
emzirirken sadece mem ucunu değil bebeğin aldığı kadar vermeliymişiz göğsümüzü.yoksa çatlak çok fazla olur dedi kahverengi kısmını verebildiğin kadar ver dedi olsa bile fazla olmaz dedi.doğruluk payı nedr bilmem ilk defa duydum.
sonra su kasılmaları sordum yalancı doğum ağrısı var ya ondan dedim bebek sağ tarafıma doğru toplanıyor solda hamılelık yok oluyor sankı 3-4 sefer oldu dedim yalancı doğum sancısımı yoksa normal ağrımı bebein yer değiştirmesimi falan bune diye.oda yalancı sancı olabilir dedi erken başlamıs biraz dedi.o sıralarda cinsel ilişki tabı yorucu olanından yada herhangi bir yorgunluk yaşamıssam,bunlarda değilse stresli ve üzücü günler geçirdiysem yalancı sancılarım erken doğuma kadar götütrürmüş.hangisi oldu dedi.anacıım dedim kocişle asker arkadaşıyız uzun zamandır,yorgunluksa yatmaktan yorulmusumdur elimi birşey sürmüyorum dedim.ama stresli günler cok geçirdim dedim ve o sıralarda oldu evet doğru dedim.yani bu tür şeyler yalancı doğumsancılarını arttırırmış ve gerçek doğum sancısı halıne getirirmiş erken doğumu tetıklermiş.uzak durmam gerektiğini ve doğduktan sonrada sağlıklı bir çocukluk geçirmesi için kafaya birşey takmamam gerektiğini söyledi.bol bol müzik kitap v.s türü şeyler biliyorsunuz bunları işte.heh irde mat.kitabı okuyup problem çözecekmişim.olduuuuuuuuuuu dedim başka işim yok alla alla.....
neyse sonracıma dediki bu cok ilgimi çekti ve duyan varsa söylesin lütfen.metpamid diye bir iğne var çok bulantı yasayan varsa iilacını yada iğnesini kullanmıssınızdır.bende ilacıda iğneside mevcut.sezeryan olacağımı duyunca hemen öncesinden doktorunada danısarak bu iğneyı yaptır dedi.ne alaka dedim suratım ekşidi falan.dedi sezeryanda süt hemen gelmez zaten bi yarım saat kendinde olmayacaksın.bu iğne süt salgılayan bi maddemı ne onu arttırıyormus ve süt gelimini kolaylaştırıyormus.ben bunu yapan çoğu kişide işe yaradığını gördüm içinizde şüphe varsa doktorunuza danısın yada yaptırmak istemezsenız size kamıs birşey dedi.bunuda ilk defa duydum şaşırdım acaba aslı varmı diye.duydunuz mu siz bu u cok merak ettim.yakında dr ye gidecek olan varsa sorabilirmi ben daha 3 hafta var.

arkadaşlar bende lütfü beye gidiyorum açıkcası ilk zamanlardaki ilgi ve alaka yok maalesef ama artık başka dr aramak istemiyorum sıkıldım bu durumdan. iğneye gelince ben 0.2 lik clexane kullanıyorum şuan 17+3üm ve ultrasyonda bebeğe giden kanan bakıldı ve herşey gayet normal, şimdilik bu dozda devam dedi. bebeğe giden kan akışında hiçbir sıkıntı olmadığını söyledi. buy arada 65 kiloyum ben.

sevgili ECESEM canım benim yok yok anacım bizede sürekli aynı şeyi diyor.fraxiparin 0.3mg günde bir kez devam diyor.bendede bu sıralar korku başladı kilom artıyor korkuyorm iğnenin dozu yeterli mi diye.sen hangi dr.ye gittin ki.birde kan tahlilinde hangi tahlilleri yaptırı sana yazar mısın.
lütfü bey şeker testi için gittiğimizde ilk defa tahil verdi oda ,kan uyuşmazlığmız var o test,tam idrar ve idrar kültürü tahlilleri yapıldı.birde tam kan sayımı ona görede bu a demir hapına başla dedi.bunun dışında başka hiçbir tahlil yapmadı.biz eşimle kendimiz yapıyorduk.yahya beyle görüştükten sonra baa da yazarsan sevinirim.

selvihancım merhaba.... canım benim son gittiğim doktor ankarada değildi... özel bir hastanede bir profa gittim samsunda... oda beni radyoloğa yönlendirdi... ayrıntılı ult. radyolog yaptı... kadın doğumcunun istediği tathliller şunlar ....

kanama zamanı(referans aralığı 1 - 4 iken benim sonuç 1 ), pıhtılaşma zamanı(referans aralığı 5 -8 iken benim sonuç 5 ) bu iki sonucunda tam sınırda olduğunu ve kullandığım dozun bana yeterli gelmeyeceğini söyledi....aynı sonuçları lütfü hocaya faxladık ve peşinden telefonla konuştuk ... oda şimdilik yeterli dedi... çünkü ayrıntılı ult. çok iyi çıkmış deedi.... bizde şimdilik devam ediyoruz bakalım....

bunların haricinde yapılan epey test var ama onlar rutin olanlar.... pıhtılaşmayla ilgili bu ikisine bakıldı....

her iki doktorlada görüştükten sonra mutlaka yazarım... bu sefer lütfü beye çok sinirli gidicem bakalım hangimizin sesi daha yüksek çıkcak...

arkadaşlar günaydınnnnnnnnnnnnnnnnnnnn:))) sevgili selvihan sevgili ecesem canım siz şimdi bu lütfü beyden memnun değilmisiniz yaa( ben şuan hamile değilim ama burdaki arkadaşlaın tavsiyesiyle hamile kalır kalmaz lütfü beye gitmeye karar vermiştim. biz kastamonuda oturuyoruz ve ankaraya hemen hemen 5-6 saatlik yol gidicez. eğer memnun değilseniz boş yere gitmesemmi diyorum şimdide. nasıl ilgilenmiyomu artık eskisi gibi üfff bu doktorlardan bıktım artık inanın paran bile geçmiyo artıkhepsi ayrı bir hava oldu insan hayatının hiç önemi kalmadı((((((

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…