Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

güzel sonuçlar alırsın inşallah içini ferah tut ..
canım bende 4.ayda progrestanı felan bırakmıştım..doktorum artık gerek yok demişti..çok şükür bıraktıktan sonrada bir sorun yaşamadım
3lü testi ben 16. haftamda yaptırmıştım..

allah herkese sağlıklı günler nasip etsin

Merhaba Reisdevrim,
Ben Lutfu Beye gidiyorum. Dusukten sonra ona gittim ve tekrar denemeye yeni basladik. Yani henuz hamilelik olmadigi icin sadece takip icin gidiyorum. O yuzden cok fazla birsey soyleyemeyecegim. Genelde ilgili ve anlayisli bir doktor gibi gorunuyor ama gorecegiz bakalim. Yalniz birisi gecenlerde bu forumda Lutfu Bey'in doguma son anda girmedigini anlatmisti. O bayagi kafama takildi. Bir doktorun kesinlikle yapmamasi gereken bir sey bence..

Kizlar,
Bu forum bana cok sey ogretti. Burada bilgi paylasan herkese tesekkur ederim.
Bir defa kendi acimdan ilginc birsey fark ettim. Ben MTHFR heterozigotum, diger degerler normal ama 2 kez bebegin kalbi durdugu icin kurtaj oldum. Doktorlarin buyuk cogunlugu MTHFR heterozigot onemli bir sorun degil, bebegin olmesine sebep olmaz dedi.
Ama bu forumda goruyorum ki, benimle ayni durumda olan baskalari da var. Yani tek sorun heterozigotluk ama yine de dusuk oluyor. O yuzden doktorlar ne derlerse desinler, ben ikna oldum kan pihtilasmasinin sebep olduguna. Bir de insallah aranizdan bu durumda olup da igne tedavisi sonucunda doguran olursa (veya olduysa) hepimiz icin yeniden umit isigi olacak

canım benim 3 değerimde heterozigot. bir kez düşük olayı yaşamıştım.. benim doktorum bu değerleri görür görmez kan pıhtılaşması var dedi.. hiç korkma iğneyle önlemini alıcaz ve bebeğin sağlıklı olacak bişey olmayacak demişti..
ve şuan 6.aya girdik ve çok şükür herşey yolunda.. hiç korkum telaşım tedirginliğim de yok canım..inşallah sağlıklı bir doğum yapıp kavuşucam bebeğime hep bunları düşünüyorum..
bir sürü arkadaşlarımız var doğum yapan hiç merak etme hepside sağlıklı doğumlar yapıp bebeklerine kavuştular canım.
allah hepimize sağlıklı günler versin

Son düzenleme:

papatyacım benim teşekkür ederem bizde iyiyiz işte geçen gün biraz tansiyonum düşük çıktı benim normalde de düşük ama daha düşük olunca biraz telaş yaptık ama ikinci trimenste normalmiş tansiyonun düşmesi bu nedenle tedbirli olmak gerekiyormuş bilgin olsun a.s

o arada evlenen kardeşim geçenki bahsettiğim avukat erkek kardeşim nihayet düğün günü geldi geldide bize neler çektirdi hiç sorma 2 aydır düğün hazırlıkları herşeyini dört dörtlük istiyor bir havai fişek gösterisi hazırlıyor hiç sorma düğünümüz 2 gün sürecek 1 gün süper eğlenceler düzenledi birazda kır düğününe benzetti gelin alayımız bile olacak birde at bulsaydık gelinimiz atla gezdirecektik 2.günde güzel bir yerde eğleneceğiz çoşacağız ben biraz oturacağım galiba benim kocişten izin çıkmıyor sana herşey yasak sen otur yerinde diyor yasakkelime neyse sağlık olsun ama bebeşim dayısının düğününü duyabilecek artık bebeğim dışardaki sesleri duyabiliyormuş teyzesi
kızkardeşime gelince evet bir kız kardeşim var 91 doğumlu bu yıl lise bitiyor üniversiteye hazırlanıyor bakalım ne olacak nereyi kazanacak bilmiyoruz ama bilemiyorum bizim kız beğenirmi senin kardeşini bizim kız bir cadı bir cadı hiç sorma son beşiğim altın eşiğim derler ya biraz nazlı büyüdü şimdi herkese istediğini yaptırıyor ama hayırlısı canım nasip kısmetse olur tabi neden olmasın

canım benim doktorda bana ilk başta erkek derim kız çıkar kız derim erkek çıkar bu yüzden kendimi riske atmak istemem demişti 16 haftada kendisi göstermedi bakalım inşallah bu sefer öğreneceğim

üçlü testi 16+5 de yaptırdım normalde 16-18 haftalar arasında yaptırılıyor canım
inşallah senin sonuçlarında güzel çıkır :CüvCüv: sonuçlarını alınca hemen haber ver olurmu çok öpüldünüzŞeniz

merhaba canım; benimde değer mthfr677 heterozigot. bizim gibi olupta iğne ve aspirinle doğum yapan arkadaşlarımız o kadar çokki inan bana bizde iğne ve aspirin ikilisiyle mutlu sona ericez inşallah:Saruboceq:bu doktor işi sanırım biraz şansgibi.yani iyi günlerine denk gelmek gerekiyo.çokta iyi bir doktor yok sanırım bizim kan pıhtılaşması ile ilgili olarak bilemiyorum benimde kafam karıştı. sen şuan aspirin ve folbiolmu kullanıyosun birde hangi değerinde heterozigot acaba canım

Merhaba reisdevrim...Benimde mthfr677t heterozigot,diğer değerlerin hepsi normal...Lütfü beye gittim,ben bebeğimi 37. haftada kaybettim,kalp atışları durduğu için.Lütfü hoca kan pıhtılaşmasından dolayı olsaydı bu haftaya kadar bebek gelmezdi diyor.Korunmayı bırakınca aspirin ve folbiole başla,hamile kalınca gel,iğneye gerek olacağını sanmıyorum dedi...Yani herkese göre farklı şeyler söyleniyor...Ben hiç bir şey anlamadım...

Şu an beslenmeme dikkat ediyorum.Kiraz yiyorum her gün.Kanı sulandırması bakımından asprinden iyiymiş...Birde pıhtılaşma problemimde yenmemesi gerek yiyecekler varmış,onları araştırıp onlarıda şimden önlem alarak yememeyi düşünüyorum ve her gün 1 saat yürüyorum,yürüyüş pıhtılaşma problemi olanlar içim önemliymiş...Şu an için elimden gelenler bunlar,kendimce bunları yapıyorum...Eylül ayındada korunmayı bırakıyorum...Yani 3 ay öncesinden böyle bir hazırlığım olacak.Belki işe yarar canım,paylaşmak istedim,hoşçakal...

Benim MTHFR 677 heterozigot. Once Sinan Beksac'a gittim. O belli gunlerde Folbiol, aspirin, Becozyme C kullan, diet yap ve hamile kalinca da Clexane 0.2 igneye basla dedi. Sinan Bey hasta ile hic ilgilenmedigi icin yeni bir doktor aradim. Lutfu Beyi tavsiye ettiler ona gittim. Lutfu Bey diete hic gerek yok dedi. Aspirin ve folbiolu hergun al, Becozyme C'ye de gerek yok dedi. Igne icin ise, israr etmeme ragmen once bir hamile kal sonra dusunuruz dedi. :uhm: Ama hamile kalirsam ben igne icin israr edecegim bakalim ne olacak??

canım çok geçmiş olsun bayağı büyük bir gebelikmiş keşke anlayabilseydin sezeryanla aldırdır( inşallah hamileliğimiz yaz ayına denk gelirde bol bol kiraz yeriz canım. paylaşımın için çok teşekkür ederim canım inşallah bir daha hiç kötü bir deneyim yaşamayız ve bebeklerimizi kucağımıza alırız inşallah. senin ilk hamileliğinmiydi. benim 2 düşük oldu. o yüzden lütfü bey bana aslında aspirin yeterli ama 2 düşük yaptığın için koruyucu olarak iğne tedavisi yaparız demişti.

sanırım sinan bey herkese diyet diyomuş. ama doğum yapan çoğu arkadaşda diet falan yapmamış canım ya. lütfü bey biraz daha moral verici bir doktor sinan beye göre sanırım. iğne için zaten hamile kalmayı bekliyolar hamile kalır kalmaz hemen gitmemiz gerekiyo doktora keseyi görür görmezde iğneye başlamak lazım. bende ısrar edicem iğne için. çünkü koruyucu özelliği varmış iğnenin canım burda bizim değerimizle aynı olan kızların hemen hemen hepsi iğne kullanmış hamileliklerinde.

Kızlar yarın kan verecegım ama bukadar basıtmı bu kan pırtılasmasını tahlılını yaptırmak ben anlamadım doktora anlattım dÜŞÜklerımı yarın gel kan ver dedı acaba baŞka bır tahlılmı ıstedı

Hemde devlet hastanesİne gİttİm ne dİyorsunuz bukadar basİtmİ

canım bildiğim kadarıyla devlet hastanelerinde en az 3 kez düşükten sonra araştırıyorlar..
doktorun yapılacak tahlillerde ilgili bir kağıt verdiyse ve doktorun istediyse o tahlilleri yapılabilir..

ben bir kez düşük yaptım .. doktorum bir takım tahlilleri kendi çalıştığı hastanede yaptırdı.. kan pıh.ilgili tahliler tıp fak.araştırma hastanesinde yapılıyor diye oraya sevk yaptı beni ve bir kağıtta yapılmasını istediği tüm tahlilleri yazdı ben hastaneye gittiğimde doktorumun istediği bütün tahlilleri yaptılar.. ama yapmadan önce kaç kez düşük var dediler bende 3 kez demiştim (yalan söylemiştim)

Öncelikle geçmiş olsun gülay30.
Benim de düşükten sonra devlet hastanesinde yapıldı kan pıhtılaşması testlerim.
Doktor istedikten sonra yapılır canım, eğer doktorun gerekli görüp yazarsa bi problem çıkmadan yapılıyor.
Benden 7 tüp kan alınmıştı, ve istenen testleri de (şimdi hepsi hafızamda değil olsa yazardım) bu konunun geçmiş sayfalarından öğrenip sana yapılacak olanlarla karşılaştırıp yapılan testlerinin pıhtılaşma için olup olmadığını anlayabilirsin.
Tekrar geçmiş olsun ve allah bir daha yaşatmasın arkadaşım.

yanlış hatırlamıyorsam ben, hemotoloji bölümü bu testleri yapmıştı ve o kan pıh. ilgili sonuçlarımda moleküler test sonucu yazıyordu.. ama çok zaman oldu belki yanılabilirim

merhaba kızlar ben bişey sormak istiyorum doğum yapan arkadaşlardan hiç normal doğum yapan var mı aceba ya da kanpıhtılaşması sorunu olupta normal doğum yapan bildiğiniz birisi? daha çok erken ama ben dün lütfü beye sordum ben sezeryan istemiyorum normal doğum istiyorum kan sulandırıcı iğne falan kullandığımız için sorun olabilir mi diye. hayır hiç bir sorun olmaz eğer bebekte ve sende aksi bir durum olmazsa normal doğum yapabilirsin dedi.yaa ben normal doğum istiyorum ama burada herkes sezeryanla doğum yapıyor diğer arkadaşlar bu konuyu dr ile konuşan oldu mu hiç beni bu konuda biraz bilgilendirirmisiniz.öptüm sizleri kocamannnn....

canım bende hep normal istiyordum ve doktoruma söyledim normal yapabilirmiyim diye ,bu iğneler doğumun şeklini etkilermi dedim..
hayır dedi bana kan sulandırıcı iğneyi kullananlar normal de sezeryanda yapabilir dedi..
ama bunu derkende sezeryana sıcak bakar gibi konuştu benle.. yüz ifadesinde bana sanki normal yapma der gibiydi.(doktorumu çok uzun süredir tanıdığım için iyi bilirim ifadasini felan yani)
o günden beri ben hep sezeryan olacakmışım gibi hazırladım kendimi..

bende bir çok yerde araştırdım çoğu durumda normal doğumda kanama sorunu olabilir diye sezeryan öneriliyormuş..

biraz zaman geçince soracam doktoruma iyice konuşucam..( ekimde doğum yapacam ben)

birde normal iyi hoş ama şu var ; sürekli seni takip eden uzman doktorun normal doğuma girmiyor,ancak sezeryan olursa giriyorlar..
bende açıkcası doktorumun olmadığı bir yerde hastanedeki ebe hemşireyle doğuma pek sıcak bakamıyorum

tabi hayırlısı allah hepimize sağlıklı doğumlar versin

Canım ben doktora gitmiştim bebeğimin hareketleri yavaşladı diye,kalp atışlarını dinlediler fakat her şey normal diyip eve gönderdiler.En erken 38. haftaya randevu veriyorlar sezaryan için. Bende 38+0 için tarih almıştım.Sezaryan tarihime 2 gün kala durdu bebeğimin kalp atışları Benim ilk hamileliğimdi ve öncesinde düşük yaşamamıştım.Son ana kadar da her şey iyi gidiyordu,son bir kaç hafta doktoruma söyledim hareketleri biraz yavaş gibi diye ama anlamadılar Ve benim mthfr677t heterozigottan haberim bile yoktu...
Allah buradaki herkes için hayırlısını verir inşaallah...Ben lütfü bey ne derse onu yapmayı düşünüyorum şu an için...Hayırlısı inşaallah...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…