Fundacım merhaba canım , iyiyim teşekkür ederim , umarım sen de iyisindir ...Lütfen kendini dinlendirmeye çok özen göster...Bulduğun her fırsatta kendini dinlendir olur mu ? Farkında olmadan kendimizi ve bebeği yorabiliyoruz...
Canım demek sevinçli telaş içindesiniz , kardeşlerin arka arkaya evleniyor , ne mutlu...Allah hep böyle sevinçli telaş versin...Geçen evlenen avukat kardeşin kızkardeşin miydi fundacım ? Benim de küçük kardeşim avukat da , kaçırdık gül gibi kızı diycektim..Neyse bekar kardeşin varsa belki hala şansımız vardır , kardeşim 82 doğumlu , çok da yakışıklı...yerimseniben Kız tarafı cevap bekliyoruz...a.s.
Canım , dün gittim ben kontrole...Bebeğim iyiydi Allaha şükürler olsun...Düşük önleyici olarak kullandığım bi iğne vardı , pruloton diye onu kesebiliriz , keselim dedi .. Bir de progestan alıyordum onu da bırakalım dedi...Ben tedbir olarak devam etsek filan dedim , 4. ayda artık bebek kendi progestanını salgılıyormuş gerek yokmuş...2 haftadır dinleniyorum biliyorsun , doktor normal hayatına devam edebilirsin dedi , ama ben yine de tedbir olarak dinlenmek istediğimi söyledim ve bi 20 gün daha rapor aldım...Canım ben , evime yakın bi Tıp merkezine sık sık bebeğe bakmak için gidiyorum ...Sevkli gittiğim için maddi külfet getirmiyor... Bir de Tıp fakültesinden bi doçentin özel muayenesine gidiyorum..Bizim rahatsızlığımızla ilgili çok bilgi sahibi , iyi bi doktor , doğumu da ona düşünüyorum inşallah...Onun da görüşünü aldıktan sonra progestanı bırakıcam...
İşte böyle canım , senin yaramaz cinsiyetini belli etmemekte kararlı galiba...Biliyor musun bize de dün kıza benziyor dediler...İlk seferinde büyük ihtimalle erkek denmişti..Yani bizim için çok heyecan verici oluyor , bi kız deniyor bi erkek..:uhm:.Bakalım hayırlısı , annemin dediği gibi Allah nasıl layık görürse öyle olsun...
A fundacım aklımdayken sorayım sana , 3lü test hangi haftada yapılıyor ? Benim ikili test sonuçlarım bugün çıkacaktı , heyecanlıyım...
Canım , işte böyle benden haberler...Güzel haberlerinle hep sevinmek dileğiyle...Kendine ve bebeğine iyi bak...Yorulmak yok tamam mı ? Öpüyorum...
Kizlar,
Bu forum bana cok sey ogretti. Burada bilgi paylasan herkese tesekkur ederim.
Bir defa kendi acimdan ilginc birsey fark ettim. Ben MTHFR heterozigotum, diger degerler normal ama 2 kez bebegin kalbi durdugu icin kurtaj oldum. Doktorlarin buyuk cogunlugu MTHFR heterozigot onemli bir sorun degil, bebegin olmesine sebep olmaz dedi.
Ama bu forumda goruyorum ki, benimle ayni durumda olan baskalari da var. Yani tek sorun heterozigotluk ama yine de dusuk oluyor. O yuzden doktorlar ne derlerse desinler, ben ikna oldum kan pihtilasmasinin sebep olduguna. Bir de insallah aranizdan bu durumda olup da igne tedavisi sonucunda doguran olursa (veya olduysa) hepimiz icin yeniden umit isigi olacak
Fundacım merhaba canım , iyiyim teşekkür ederim , umarım sen de iyisindir ...Lütfen kendini dinlendirmeye çok özen göster...Bulduğun her fırsatta kendini dinlendir olur mu ? Farkında olmadan kendimizi ve bebeği yorabiliyoruz...
Canım demek sevinçli telaş içindesiniz , kardeşlerin arka arkaya evleniyor , ne mutlu...Allah hep böyle sevinçli telaş versin...Geçen evlenen avukat kardeşin kızkardeşin miydi fundacım ? Benim de küçük kardeşim avukat da , kaçırdık gül gibi kızı diycektim..Neyse bekar kardeşin varsa belki hala şansımız vardır , kardeşim 82 doğumlu , çok da yakışıklı...yerimseniben Kız tarafı cevap bekliyoruz...a.s.
Canım , dün gittim ben kontrole...Bebeğim iyiydi Allaha şükürler olsun...Düşük önleyici olarak kullandığım bi iğne vardı , pruloton diye onu kesebiliriz , keselim dedi .. Bir de progestan alıyordum onu da bırakalım dedi...Ben tedbir olarak devam etsek filan dedim , 4. ayda artık bebek kendi progestanını salgılıyormuş gerek yokmuş...2 haftadır dinleniyorum biliyorsun , doktor normal hayatına devam edebilirsin dedi , ama ben yine de tedbir olarak dinlenmek istediğimi söyledim ve bi 20 gün daha rapor aldım...Canım ben , evime yakın bi Tıp merkezine sık sık bebeğe bakmak için gidiyorum ...Sevkli gittiğim için maddi külfet getirmiyor... Bir de Tıp fakültesinden bi doçentin özel muayenesine gidiyorum..Bizim rahatsızlığımızla ilgili çok bilgi sahibi , iyi bi doktor , doğumu da ona düşünüyorum inşallah...Onun da görüşünü aldıktan sonra progestanı bırakıcam...
İşte böyle canım , senin yaramaz cinsiyetini belli etmemekte kararlı galiba...Biliyor musun bize de dün kıza benziyor dediler...İlk seferinde büyük ihtimalle erkek denmişti..Yani bizim için çok heyecan verici oluyor , bi kız deniyor bi erkek..:uhm:.Bakalım hayırlısı , annemin dediği gibi Allah nasıl layık görürse öyle olsun...
A fundacım aklımdayken sorayım sana , 3lü test hangi haftada yapılıyor ? Benim ikili test sonuçlarım bugün çıkacaktı , heyecanlıyım...
Canım , işte böyle benden haberler...Güzel haberlerinle hep sevinmek dileğiyle...Kendine ve bebeğine iyi bak...Yorulmak yok tamam mı ? Öpüyorum...
Merhaba Reisdevrim,
Ben Lutfu Beye gidiyorum. Dusukten sonra ona gittim ve tekrar denemeye yeni basladik. Yani henuz hamilelik olmadigi icin sadece takip icin gidiyorum. O yuzden cok fazla birsey soyleyemeyecegim. Genelde ilgili ve anlayisli bir doktor gibi gorunuyor ama gorecegiz bakalim. Yalniz birisi gecenlerde bu forumda Lutfu Bey'in doguma son anda girmedigini anlatmisti. O bayagi kafama takildi. Bir doktorun kesinlikle yapmamasi gereken bir sey bence..
merhaba canım; benimde değer mthfr677 heterozigot. bizim gibi olupta iğne ve aspirinle doğum yapan arkadaşlarımız o kadar çokki inan bana bizde iğne ve aspirin ikilisiyle mutlu sona ericez inşallah:Saruboceq:bu doktor işi sanırım biraz şansgibi.yani iyi günlerine denk gelmek gerekiyo.çokta iyi bir doktor yok sanırım bizim kan pıhtılaşması ile ilgili olarak bilemiyorum benimde kafam karıştı. sen şuan aspirin ve folbiolmu kullanıyosun birde hangi değerinde heterozigot acaba canım
merhaba canım; benimde değer mthfr677 heterozigot. bizim gibi olupta iğne ve aspirinle doğum yapan arkadaşlarımız o kadar çokki inan bana bizde iğne ve aspirin ikilisiyle mutlu sona ericez inşallah:Saruboceq:bu doktor işi sanırım biraz şansgibi.yani iyi günlerine denk gelmek gerekiyo.çokta iyi bir doktor yok sanırım bizim kan pıhtılaşması ile ilgili olarak bilemiyorum benimde kafam karıştı. sen şuan aspirin ve folbiolmu kullanıyosun birde hangi değerinde heterozigot acaba canım
Merhaba reisdevrim...Benimde mthfr677t heterozigot,diğer değerlerin hepsi normal...Lütfü beye gittim,ben bebeğimi 37. haftada kaybettim,kalp atışları durduğu için.Lütfü hoca kan pıhtılaşmasından dolayı olsaydı bu haftaya kadar bebek gelmezdi diyor.Korunmayı bırakınca aspirin ve folbiole başla,hamile kalınca gel,iğneye gerek olacağını sanmıyorum dedi...Yani herkese göre farklı şeyler söyleniyor...Ben hiç bir şey anlamadım...
Şu an beslenmeme dikkat ediyorum.Kiraz yiyorum her gün.Kanı sulandırması bakımından asprinden iyiymiş...Birde pıhtılaşma problemimde yenmemesi gerek yiyecekler varmış,onları araştırıp onlarıda şimden önlem alarak yememeyi düşünüyorum ve her gün 1 saat yürüyorum,yürüyüş pıhtılaşma problemi olanlar içim önemliymiş...Şu an için elimden gelenler bunlar,kendimce bunları yapıyorum...Eylül ayındada korunmayı bırakıyorum...Yani 3 ay öncesinden böyle bir hazırlığım olacak.Belki işe yarar canım,paylaşmak istedim,hoşçakal...
Benim MTHFR 677 heterozigot. Once Sinan Beksac'a gittim. O belli gunlerde Folbiol, aspirin, Becozyme C kullan, diet yap ve hamile kalinca da Clexane 0.2 igneye basla dedi. Sinan Bey hasta ile hic ilgilenmedigi icin yeni bir doktor aradim. Lutfu Beyi tavsiye ettiler ona gittim. Lutfu Bey diete hic gerek yok dedi. Aspirin ve folbiolu hergun al, Becozyme C'ye de gerek yok dedi. Igne icin ise, israr etmeme ragmen once bir hamile kal sonra dusunuruz dedi. :uhm: Ama hamile kalirsam ben igne icin israr edecegim bakalim ne olacak??
Hemde devlet hastanesİne gİttİm ne dİyorsunuz bukadar basİtmİ
Öncelikle geçmiş olsun gülay30.
Benim de düşükten sonra devlet hastanesinde yapıldı kan pıhtılaşması testlerim.
Doktor istedikten sonra yapılır canım, eğer doktorun gerekli görüp yazarsa bi problem çıkmadan yapılıyor.
Benden 7 tüp kan alınmıştı, ve istenen testleri de (şimdi hepsi hafızamda değil olsa yazardım) bu konunun geçmiş sayfalarından öğrenip sana yapılacak olanlarla karşılaştırıp yapılan testlerinin pıhtılaşma için olup olmadığını anlayabilirsin.
Tekrar geçmiş olsun ve allah bir daha yaşatmasın arkadaşım.
merhaba kızlar ben bişey sormak istiyorum doğum yapan arkadaşlardan hiç normal doğum yapan var mı aceba ya da kanpıhtılaşması sorunu olupta normal doğum yapan bildiğiniz birisi? daha çok erken ama ben dün lütfü beye sordum ben sezeryan istemiyorum normal doğum istiyorum kan sulandırıcı iğne falan kullandığımız için sorun olabilir mi diye. hayır hiç bir sorun olmaz eğer bebekte ve sende aksi bir durum olmazsa normal doğum yapabilirsin dedi.yaa ben normal doğum istiyorum ama burada herkes sezeryanla doğum yapıyor diğer arkadaşlar bu konuyu dr ile konuşan oldu mu hiç beni bu konuda biraz bilgilendirirmisiniz.öptüm sizleri kocamannnn....
canım çok geçmiş olsun bayağı büyük bir gebelikmiş keşke anlayabilseydin sezeryanla aldırdır( inşallah hamileliğimiz yaz ayına denk gelirde bol bol kiraz yeriz canım. paylaşımın için çok teşekkür ederim canım inşallah bir daha hiç kötü bir deneyim yaşamayız ve bebeklerimizi kucağımıza alırız inşallah. senin ilk hamileliğinmiydi. benim 2 düşük oldu. o yüzden lütfü bey bana aslında aspirin yeterli ama 2 düşük yaptığın için koruyucu olarak iğne tedavisi yaparız demişti.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?