Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

residevrim canım lütfü beyle ilgili bu aralarda o kadar çok şey yazdımki aklında kötü bir izlenim kalsın istemem.... bu benim 3. gebeliğim v....e lütfü bey ise gittiğim 10. doktor. ve içlerinde en iyisi.... sende gidince görceksinki ondaki ultrasan cihazı başka kimsede yok sanırım... sadece şunu bilerek gitmelisin lütfü beye.... çok sakin ve sen soru sormadfan asla açıklama yapmıyor... kendince ölçüyo biçiyo ve muay. bitiyo.... ama neye baktı..ne durumdayım insan şüpheye düşüyo... biz gebe kalmadan önce başlamıştık lütfü beye.... her gidişimizde bir ajandaya soracağım soruları yazıp muay. bitiikten sonra tek tek soruyodum....en son gidişimizde yanımda annem olduğu için soramadım... oda hiç açıklama yapmak zahmetindfe bulunmadı ona çok kızdım.... eğer sen sorarsan herşeyi anlatıyor....

sana tavsiyem hamile kaldığında doktoruna ne kadar güvenirsen güven hangi haftada hangi ölçümlerin yapılacağını bilerek git....ve bişeylerin eksik kaldığını düşünüyorsan bunu mutlaka sor... doktorun odasından çıktıktan sonra bir sonraki kontrole kadar herşey bitiyo çünkü....

sonuçta doktorun ne kadar iyide olsa , sen ne kadar araştırmacıda olsan iş aslında olacağına varıyor. bizimki sadece bebeğimizi koruma içgüdüsüyle çırpınmaktan öteye gitmiyo.... her zaman şen söylerdi bu kezde ben söyleyeyim... bu ay dersine iyi çalış ,,,,, öyle küsme darılmaca olmasın...:::):) inşallah tez zamanda seninde güzel haberlerini alalım....

kızlar ben elımdekı barkota baktımkoagulasyon aptt-pt gelışim mavi-k gelişim mor k sonuo yazıyor bunlarmı kan pırtılaşması testleri

Kızlar selam.
Bende mtfhr677 mtfhr1298 heterozigotum.Homosisteiın degerım yüksekmiş.Kızlar bizimkinin spermleri pek tembel 6 aydır ugrasıyoz olmuyor.:çok üzgünüm:Sperm cogaltmak ıcın eşi ilaç kullanan varmı?Yada böyle bıldıgınız ılac varmı?

gülay, sadece pıhtılaşma için kan vereceksen aç tok farketmiyor ama kan verme işlemlerinde genel olarak aç gidilmesi daha uygundur her zaman ( tabii tokluk kan şekeri vs. gibi tahliller dışında)...
ben aç gitmiştim, sabah erken vereceksen sende aç git...

İyi akşamlar herkese..Eğer sadece pıhtılaşma testleri yapılacaksa aç gidilmesine gerek yok.
Ama başka değerlere de bakılacaksa bilmiyorum gülay.
Bir de hatırladığım kadarı ile mutlaka FV Leiden mutasyonu diye birşey vadı tahlillerde..Ayrıca protein s ve c değerlerine bakılıyordu.
Sen yarın doktorun ile ayrıntılı görüş canım bence.

İyi dilekleriniz için herkeze teşekkür ederim, allah herkezin yardımcısı olsun.
Reisdevrimciğim haşimato ve polipi sormuşsun. Haşimatoyu TSH'ım normal sınırlar içindeyken 4. hamileliğimde hematoloji doktorum anladı senin gözlerin parlak bakıyor senin Anti TPO ve TG yüksek sen haşimato tiroitsin TSH'ın normal olabilir hemen bu testleri istiyorum dedi ve dediği gibi çıktı 1.000 lerin üstündeymiş tabi ben 1 hafta içinde bebeği kaybettim ve kürtaj için verdiğim TSH 'ım ilk defa yüksek çıktı, bu şekilde anlaşılmış oldu. Polip konusunda benimde bilgim yok o da ilk canım, doktorum et beni olduğunu söyledi hamile kalmayı zorlaştırır ve düşüğe neden olabilir dedi. Benim polipim çok küçükmüş ben hamile kaldım yani.
Hamile kalmak için uğraşan arkadaşlara tavsiyem ben şimdiye kadar hep istediğim ay kalmıştım, fakat ne zaman yumurtladığımı bilmiyordum, 2 ay 12-14-16 günleri değerlendirdim ama ben 17-18 de yumurtluyormuşum, Isı takibiyle bunu öğrendim zaten yumurtladığım günlerde 2 gün hafif bir kasık ağrım oluyordu biraz takip edince anlıyorsun ve vucudunu daha iyi tanıyorsun. Yani herkezin yumurtlama günü farklı. Dilerim herkez en kısa zamanda bebeğine kavuşur.
Bu arada bol bol dua edin arkadaşlar, inanın ben tüm topiktekiler için ediyorum.

kızlar kanları verdim geldim ayın 8de alacagım sonuçlarım hepiniz sagolun yardımlarınız için herkes için hayırlısı olur inşallah

ecesem canım içimi o kadar rahatlattinki bu mailinle teşekkür ederim canım sanaalkisalkisalkisinanırmısın bende bir sürü doktor denedim öncelikle bulunduğumuz ildeki tüm doktorlara gittim sonra ankarada iki doktora gittim memnun kalmadım bunladan bir prof diğeride doçentti ankaradakilerin. sonra sizlerin sayesinde lütfü beyi tanıdım.mail attım değerlerimi ve sağolsun cevap geldi. bütün doktorlar bana testlerden sonra sadece mthfr677 heterozigot olduğum için aspirinin yeterli olacağını onuda hamile kaldığımı öğrendiğimde başlamam gerektiğini söyledi. lütfü beyde mailde bana normalde aspirinin yeterli olacağını ama iki düşükyaptığım için işi şansa atmadan hemen aspirine başlamamı hamile kalınca da koruyucu nitelikte düşük doz heparin iğnesininde başlanmasının daha doğru olacağını yazdı ve bu bana çok mantıklı geldi. zaten burdaki kızların çoğuda yani bizimle aynı değerde olanların hepsi iğne kullanıyodu.

canım zaten doktoırların artık tenezzülü kalmamış hiç. -tatlicadiarzu-o kadar çok hasta varki onlarda bıkmış artık ve inan parada geçmiyo yani paramızlada rezil oluyoruz ne yazikki:1shok:biliyomusun bende bir ajanda tuttum şimdiden burdan notlar alıyorum hamile kalıp doktora gidince sorucağım soruları aklıma geldikçe yazıyorum. aslında düşünüyorumda herşeyi bilmek bazende çok iyi olmuyomu nedir-tatlicadiarzu-o zaman çok pimpirikli oluyoruz gibi geliyo bana daha çok evham yapıyoruz dediğin gibi sonuçta herşey olacağına varıyo biz ne kadar araştırıp kendimizi yırtsaktakafamçokkarıştıama ama tabi vücudun verdiği sinyalleride dinlemekte fayda var gibi. iki üç gün sonra adetim bitiyo benim içinde dua edinde bu ay hayırlısıyla size güzel haberleri verebileyim :Saruboceq:

çimencim allah sağlıcakla kucağına almayı nasip eder inş
fundacım nasılsın nasıl gidiyor
papatya öyle çok seviniyorum ki ne güzel bebeğinle birliktesin kötü bir olay atlattın ama şimdi daha iyisin galiba allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inş
eserizmir nerelerde hiç göremiyorum artık gelsede biraz bilgi verse
esercim görürsen mesajımı eğer drun nasıl davranıyor ilgisi nasıl her tel ettiğinde ulaşabiliyormusun vs bilgi verirsen sevinirim
nazlı büyüttün oğlanı maşallah burda artık senin için gün sayıcaz doğuma ,
selvihancım sen nasılsın kızımız nasıl
gelgit sende büyüttün maşallah
meryemmeryem yazılarını okuyorum ve iyi olduğunuza çok seviniyorum ve de drunun iyi olmasına seviniyorum çok şanslısın iyi dr bulmak çok zor
celen hiç görünmüyorsun bu aralar
ve yazamadığım halini hatrını soramadığım buradaki bütün arkadaşlarım hepinizi çok seviyorum ve öpüyorum
beni soracak olursanız ben cvd sonucumu bekliyorum bir türlü çıkmadı gitti pazartesi eşim spermiyogram için gidecek spermiyogram sonuçalrı ne zaman çıkıyor bilgisi olan varmı
bende bi öğrensem ne olduğunu bir an önce tedavime başlayacağım kızlar ayrıca bu arada fazla kilolarımdan kurtuluyorum ve bu sayede moralim düzeliyor hemde hamileliğe hazırlanıyorum
ayyyyy ne çok yazdım yaaaa çenem düştü galiba

Öncelikle Herkese GÜNAYDIN kızlar :)
canım ben burak beyden gerçekten memnunum ne olursa olsun Burak beye ulaşabiliyorum. şu ana kadar bir kez arayıp ulaşamadığım oldu o zamanda hemşire gamzenin teli var onu aradım ondan bilgi aldım. o da bilgiili. hatta ben ona ilk güvenmeyip tekrardan burak beyi aramıştım sonra ulaştım ve ona sormuştum ondanda aynı yanıtı alınca içim rahat etmişti. bazen paniğe kapılıyordum bebişim yaşıyor mu diye hemen arayıp sölediğimde hemşireler bile gel ultrasonda gösterelim diyorlardı. bende gidiyordum. bazen hastası oluyor doğal olarak muayenehanesinde ve tel açamıyor ama hemşirelere not bırakıyorum sonra burak bey arıyor aradan fazla zaman geçmeden. ben bu yüzden burak beyden vazgeçemedim.
hem burak bey sürekli kan tahlili falan istemiyor bunun nedenide ultrason makinesinin çok teferruatlı olması. 3boyutlu 4 boyutlu her şekli var. kan akış hızını ve bebeğin durumunu çok ii görüntüleyebiliyor ayrıntılı bakıyor mesela. ayrıca şimdi yanına bebek iç organ gelişimi uzmanı almış. en son gittiğimde 1saat sadece ultrasonda incelediler. herşeyi görebiliyorlar. bu yüzden başka labarotuvara inceleme için göndermesine de gerek kalmıyo. ama sen başka dr.larıda araştır. ben memnun olduğum için araştırma gereği duymadım. eşimde çok ii anlaşıyor burak beyle. önceki dr.arıma bir kez gelirdi bir daha gelmezdi ama burak beyde hep yanımda oluyor. çünküğ o da aklına gelen herşeyi rahatlıkla sorabiliyor.
sen hangi dr.a sonuçlarını gösteriyorsun bu arada bir dr.un daha vardı yanlış hatırlamıyorsam o nerde ve nasıl memnun musun ondan :) merak ettim bak şimidi

bu arada ilk kez tetanoz aşısı olucam öğleden sonra galiba KORKUYORUMMMMM
hııı birde dün acı biber turşusu yedim hemde ooooo bir tabak dolusuuuu şimdi bebişin hareketlerini hissetmiyorum sabahtan beri bunun etkisi olabiir mi bilen var mııı

sonuyok ; canım keyfinin yerinde olmasına çok sevindim...

eserizmir; canım tetanoz aşısı geçen hafta yapılmıştı bana,bende giderken çok korkuyordum ama bizim hergün kullandığımız iğneler kadar bir enjektör zaten hiç acımıyor.. sabah yaptırmıştım.. akşama kadar hiçbişey yoktu ama akşam bir ağrı tuttu kolumu sabah kadar sızlamıştı vallahi ağladığımı biliyorum.. hemşire birkaç gün ağrı olur demişti ama bu kadar beklememiştim..inşallah seninki fazla acımaz..
bir ay sonra 1 tane daha yapılacak o zaman doktorumdan ağrı kesici bişey alıcam ben..

bebeğin hareketlerini bende gün boyu hissediyorum ama ara sıra hissetmiyorum ama paniklemiyorum uyuyordur belki diye..korkma canım içini ferah tut..

turşuya gelince ben hamile kaldığım anda doktorum bana yasaklamıştı vallahi ağzıma bile sürmüyorum turşuyu.. ama bebeğin hareketlerini etkileyeceğine sanmıyorum..

kızlar bende kan pıhtılasması var.Eşimde sperm azlığı var.Eşi aynı olan varmı?Doktor ne dedi?N E ÖNERDİ?

canım eşimde böyle bir sorun yoktu tam olarak bilgim yok benim..

ama doğal kürler var mesela keçiboynuzu kürü erkekler için iyi olduğunu söylerler kullananlarda çok hani küçük bir bilgi olsun diye yazdım..
ibrahim saraçoğlu sitesine bir bak istersen bu kür hakkında geniş bilgiler var.
umarım kısa sürede çözersiniz bu sorunu...

merhaba gobete...spermlerle ilgili bilgim yok ama ilk başlarda benimde homosistein değerimin yüksek olduğunu söylemişti sinan beksaç....senin değerin kaç çıkmıştı ve yüksek dediler merak ettim canım... yazarsan sevinirim.

nihayet kizlar ben ve oglum 19 mayis 9.45 te kavustuk ama eve sali gunu geldik o yuzden yazamadim sizlere cok zor sartlarla canim oglum AZAD ima kavustuk darisi tum gebelerin basina olsun insallah hepinizi cok opuyorum :1hug:

nihayet kizlar ben ve oglum 19 mayis 9.45 te kavustuk ama eve sali gunu geldik o yuzden yazamadim sizlere cok zor sartlarla canim oglum AZAD ima kavustuk darisi tum gebelerin basina olsun insallah hepinizi cok opuyorum :1hug:

bebeğin hayırlı uğurlu olsun canım allah anneli babalı büyütsün inşallah alkisalkisalkisçok zor şartlarda demişsin canım hayırdır zormu oldu doğumunbenneyaptımkibizim içinde dua et canım sen loğusasın şimdi duaların kabul olur allahın izniyle seninşimdi:1hug:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…