canım öncelikle tebrik ederim Allah analı babalı büytmek nasip etsin.sonra da geçmişler olsun zor şeyler yaşamışsın ama hepsi geçti gitti bir varmış bir yokmuş inş. yavrunla daha mutlu günler görürsün bana da dua et şimdilik bu kadar yeter yine görüşürüz sonra uzun uzun yazarsın sevgiler..cok tesekkurler canim aminnn dualarim her zaman sizinle ve olmaya devam edicek evet cok zor sartlarda oldu cunku ben acile bronsitten gittim cok hastalandim dogum oncesi iki gun hastaneye gittigimde rahim iki parmak acik kalicaksin dediler ertesi gunde usg de suyun cok az dediler iki gun yattim ertesi gunde suni sanci verildi vajinadan dogum olacakti ama maalesef rahim acilmayinca olmadi ha bu arada surekli monitore baglandim bebegin kalbi icin oda kotuydu o gun aksama kadar beklenildi iyice kotuye gitti 180 e cikti 90 a dustu surekli tekrarladi bu durum hemen sezaryene alindim cok sukur kazasiz oglumu kucagima aldim ertesi gun doktorum kalbinin neden oyle oldugunu acikladi tabi benim yuregim yarildi megersem kordon boynuna iki kere dolanmis yani az kalsin oglumu kaybedecektim senağlama rabbime binlerce kere sukur ki onu bana bagisladi yani cok zordu gercekten allahima ne kadar sukretsem azdir simdilik bu kadar oglum uyandi hepinizi cok seviyorum iyiki varsiniz rabbim hepinize nasip etsin insallah :1hug:
merhaba kızlaaar..
epeydir bu topiğe uğrayamıyordum ama çok şkr ki güzel haberlerle geldim...
Beni tanıyanlar bilir pıhtılaşma problemi vardı bende de ve 2 tane bebişimi bu nedenle kaybetmiştim..Ama sonunda bende bebişime kavuştumm..
8 mayıs günü Ali Eren oğluşum dünyaya geldi
Bu problemden muzdarip arkadaşlara umut olurum inş..Allahımın izniyle iğne ve coraspin vesilesiyle sonunda kucağıma aldım bebişimi..
Darısı tüm isteyen arkadaşlarımın başına ..hepinize dua ettim doğum sırasında..
İnş hepinizin yüzü sonunda gülsün...sabırlı ve umutlu olun kızlaarr..
cok tesekkurler canim aminnn dualarim her zaman sizinle ve olmaya devam edicek evet cok zor sartlarda oldu cunku ben acile bronsitten gittim cok hastalandim dogum oncesi iki gun hastaneye gittigimde rahim iki parmak acik kalicaksin dediler ertesi gunde usg de suyun cok az dediler iki gun yattim ertesi gunde suni sanci verildi vajinadan dogum olacakti ama maalesef rahim acilmayinca olmadi ha bu arada surekli monitore baglandim bebegin kalbi icin oda kotuydu o gun aksama kadar beklenildi iyice kotuye gitti 180 e cikti 90 a dustu surekli tekrarladi bu durum hemen sezaryene alindim cok sukur kazasiz oglumu kucagima aldim ertesi gun doktorum kalbinin neden oyle oldugunu acikladi tabi benim yuregim yarildi megersem kordon boynuna iki kere dolanmis yani az kalsin oglumu kaybedecektim senağlama rabbime binlerce kere sukur ki onu bana bagisladi yani cok zordu gercekten allahima ne kadar sukretsem azdir simdilik bu kadar oglum uyandi hepinizi cok seviyorum iyiki varsiniz rabbim hepinize nasip etsin insallah :1hug:
O6EE merhaba,
ne zamandır yoktun, daha geçen gün aklımdan geçtin? nasılsın?
çalıkuşu canım seni okadar iyi anlıyorum ki ben homozigotum ama son düşükte 0,3 kullandım benim sadece kanda pıhtılaşma değil yan etkenlerde var yaklaşık 3 senedir aspirin kullanıyorum.geçen bir eczacıya sordum durumumu anlattım ilaçlarımı alırken oda bana bu iğneler arasında çok fark yok yani 0,4 le 0,6 arasında çok fark yok dedi.sonuçta bunu doktorlar koruyucu amaçlı veriyorlar dedi.bilmiyorum artık hangisi doğru kimi diyor kiloyla kimi diyor alakası yok benim doktorumda bu doz yeterli yoksa sürekli kanaman olur demişti çünkü son düşükte sürekli lekelenme gibi kanamalarım olmuştu.bazen rahatsızlmığımı sorduklarındı anlatıyorum şaşkın şaşkın bakıyorlar içimden diyorum yaşadıklarımızı yaşasanız asistan olursunuz okumadım şey kalmadı bizim için hayırlısı canım inş. Allah ım bizi sınıyor.bu sınavı verdik mi ?!!!..görüşmek üzere..
sağol canım iyiyim çok şükür sen nasılsın ?ben öyle sessiz takip ediyorum bir değişiklik yok bakalım şimdilik hayırlısı ne diyelim herşeyin zamanı vardır.benimde maalesef bitmeyen adetim oluyor yaklaşık 17,18 gün sürüyor 2 kere gittim doktora(başka doktorlara) bir şey yok içtiğiniz ilaçlardan diyorlar.aralık ayından beri sinan bey her gün aspirin iç demişti.o zamandan beri adetim bitmiyor.neyse uzattım sen neler yapıyorsun ?
Merhaba Arkadaslar,
nasilsiniz. Benim bugün bir Profda randövum vardi. kac haftadir bugünü bekliyordum.
Ev doktorum tavsiye etti bu adam avrupa capinda cok ödül almis bir prof.
Bende MTHFR :Heterezy... var biliyorsunuz. Onu arastirmak icin bu profa gittim bugün.
Bana anlattiklarini sizinle paslaymak istiyorum.
Bana dedigini göre bizim gibi heterzy.. olanlar hic igne kullanmadan saglikli dogum yapabilirlermis. Cogu kadinin bu pihtilasma probleminden haberi bile yokmus.
Amaaaaa egerki düsük yasamissa, mutlaka önlem ölarak heparin natrium kullanmasi lazimmis dedi. Sadece fraxiparini tavsiye ediyorum dedi clexan ve birkac tane daha igne saydi aklimda pek tutamadim onlari tavsiye etmiyoruz hamilelikte dedi.
Bu ignelerin dozunu neye göre ayarliyorsunuz diye sordum oda homozig… olanlarin mutlaka 0,6 ml yada 0,8 ml kullanmalari gerekiyor dedi oda kiloya göre ayarlaniyor ama heterezyg.. olanlara sadece 0,3 ml yada 0,4 ml yeterli dedi.
Homosisteini sordum bakilmasini istedim cünkü sizlerden duyduguma göre türkiyedeki bazi doktor yüksek cikarsa problem oldugunu söylemislerdi.
Bunu sorunca güldü ve dediki bu cok eskide kaldi evet önceden eger yüksek cikarsa bazi diet veya haplarla bunu tekrar düsürüyorduk fakat zamanla yapilan calismalara göre bunun hic bir önemi olmadigini anladik. Eger illada merak edip baktirmak istiyorsan, bunu artik sigorta karsilamiyor önemsiz oldugu icin , kendin ödemen lazim dedi . Bunun bir faydasini görmedigimiz icin artik bakmiyoruz dedi.
Igne kullanmaya baslayinca mutlaka haftada 1 defa kann alinip kanin ne kadar sulandigina bakmamiz lazim dedi. Eger Igne kani fazla sulandiriyorsa ve bu degerin altinda ise ozamanda bebek tehlikeye gider ve biz igneyi kesmek zorunda kaliriz yani mutlaka düzenli olarak kontrol olunmasi lazimmis.
Kusura bakmayin biraz uzun yazdim ama sizlerle paylasmak istedim canlarim.
merhaba kızlaaar..
epeydir bu topiğe uğrayamıyordum ama çok şkr ki güzel haberlerle geldim...
Beni tanıyanlar bilir pıhtılaşma problemi vardı bende de ve 2 tane bebişimi bu nedenle kaybetmiştim..Ama sonunda bende bebişime kavuştumm..
8 mayıs günü Ali Eren oğluşum dünyaya geldi
Bu problemden muzdarip arkadaşlara umut olurum inş..Allahımın izniyle iğne ve coraspin vesilesiyle sonunda kucağıma aldım bebişimi..
Darısı tüm isteyen arkadaşlarımın başına ..hepinize dua ettim doğum sırasında..
İnş hepinizin yüzü sonunda gülsün...sabırlı ve umutlu olun kızlaarr..
cok tesekkurler canim aminnn dualarim her zaman sizinle ve olmaya devam edicek evet cok zor sartlarda oldu cunku ben acile bronsitten gittim cok hastalandim dogum oncesi iki gun hastaneye gittigimde rahim iki parmak acik kalicaksin dediler ertesi gunde usg de suyun cok az dediler iki gun yattim ertesi gunde suni sanci verildi vajinadan dogum olacakti ama maalesef rahim acilmayinca olmadi ha bu arada surekli monitore baglandim bebegin kalbi icin oda kotuydu o gun aksama kadar beklenildi iyice kotuye gitti 180 e cikti 90 a dustu surekli tekrarladi bu durum hemen sezaryene alindim cok sukur kazasiz oglumu kucagima aldim ertesi gun doktorum kalbinin neden oyle oldugunu acikladi tabi benim yuregim yarildi megersem kordon boynuna iki kere dolanmis yani az kalsin oglumu kaybedecektim senağlama rabbime binlerce kere sukur ki onu bana bagisladi yani cok zordu gercekten allahima ne kadar sukretsem azdir simdilik bu kadar oglum uyandi hepinizi cok seviyorum iyiki varsiniz rabbim hepinize nasip etsin insallah :1hug:
Merhaba Arkadaslar,
nasilsiniz. Benim bugün bir Profda randövum vardi. kac haftadir bugünü bekliyordum.
Ev doktorum tavsiye etti bu adam avrupa capinda cok ödül almis bir prof.
Bende MTHFR :Heterezy... var biliyorsunuz. Onu arastirmak icin bu profa gittim bugün.
Bana anlattiklarini sizinle paslaymak istiyorum.
Bana dedigini göre bizim gibi heterzy.. olanlar hic igne kullanmadan saglikli dogum yapabilirlermis. Cogu kadinin bu pihtilasma probleminden haberi bile yokmus.
Amaaaaa egerki düsük yasamissa, mutlaka önlem ölarak heparin natrium kullanmasi lazimmis dedi. Sadece fraxiparini tavsiye ediyorum dedi clexan ve birkac tane daha igne saydi aklimda pek tutamadim onlari tavsiye etmiyoruz hamilelikte dedi.
Bu ignelerin dozunu neye göre ayarliyorsunuz diye sordum oda homozig… olanlarin mutlaka 0,6 ml yada 0,8 ml kullanmalari gerekiyor dedi oda kiloya göre ayarlaniyor ama heterezyg.. olanlara sadece 0,3 ml yada 0,4 ml yeterli dedi.
Homosisteini sordum bakilmasini istedim cünkü sizlerden duyduguma göre türkiyedeki bazi doktor yüksek cikarsa problem oldugunu söylemislerdi.
Bunu sorunca güldü ve dediki bu cok eskide kaldi evet önceden eger yüksek cikarsa bazi diet veya haplarla bunu tekrar düsürüyorduk fakat zamanla yapilan calismalara göre bunun hic bir önemi olmadigini anladik. Eger illada merak edip baktirmak istiyorsan, bunu artik sigorta karsilamiyor önemsiz oldugu icin , kendin ödemen lazim dedi . Bunun bir faydasini görmedigimiz icin artik bakmiyoruz dedi.
Igne kullanmaya baslayinca mutlaka haftada 1 defa kann alinip kanin ne kadar sulandigina bakmamiz lazim dedi. Eger Igne kani fazla sulandiriyorsa ve bu degerin altinda ise ozamanda bebek tehlikeye gider ve biz igneyi kesmek zorunda kaliriz yani mutlaka düzenli olarak kontrol olunmasi lazimmis.
Kusura bakmayin biraz uzun yazdim ama sizlerle paylasmak istedim canlarim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?