Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

canım öncelikle tebrik ederim Allah analı babalı büytmek nasip etsin.sonra da geçmişler olsun zor şeyler yaşamışsın ama hepsi geçti gitti bir varmış bir yokmuş inş. yavrunla daha mutlu günler görürsün bana da dua et şimdilik bu kadar yeter yine görüşürüz sonra uzun uzun yazarsın sevgiler..

mellincim seni de tebrik ederim canım darısı bizlere olur inş.

umut sevgim inş. bizlerde bu listenin en başına tez zamanda geçeriz canım sevgiler...

göbete merhaba,
bende sinan beyin hastasıyım. bana da sana söylediği gibi belli günlerde folik asit, b vitamini ve aspirin kullanmamı söyledi. ama ben buna uyamıyorum. hep unutuyorum. bu işin mantığı ne onu da anlamıyorum açıkcası. sana bi açıklama yaptı mı?

Merhaba Arkadaslar,
nasilsiniz. Benim bugün bir Profda randövum vardi. kac haftadir bugünü bekliyordum.
Ev doktorum tavsiye etti bu adam avrupa capinda cok ödül almis bir prof.
Bende MTHFR :Heterezy... var biliyorsunuz. Onu arastirmak icin bu profa gittim bugün.
Bana anlattiklarini sizinle paslaymak istiyorum.
Bana dedigini göre bizim gibi heterzy.. olanlar hic igne kullanmadan saglikli dogum yapabilirlermis. Cogu kadinin bu pihtilasma probleminden haberi bile yokmus.
Amaaaaa egerki düsük yasamissa, mutlaka önlem ölarak heparin natrium kullanmasi lazimmis dedi. Sadece fraxiparini tavsiye ediyorum dedi clexan ve birkac tane daha igne saydi aklimda pek tutamadim onlari tavsiye etmiyoruz hamilelikte dedi.
Bu ignelerin dozunu neye göre ayarliyorsunuz diye sordum oda homozig… olanlarin mutlaka 0,6 ml yada 0,8 ml kullanmalari gerekiyor dedi oda kiloya göre ayarlaniyor ama heterezyg.. olanlara sadece 0,3 ml yada 0,4 ml yeterli dedi.
Homosisteini sordum bakilmasini istedim cünkü sizlerden duyduguma göre türkiyedeki bazi doktor yüksek cikarsa problem oldugunu söylemislerdi.
Bunu sorunca güldü ve dediki bu cok eskide kaldi evet önceden eger yüksek cikarsa bazi diet veya haplarla bunu tekrar düsürüyorduk fakat zamanla yapilan calismalara göre bunun hic bir önemi olmadigini anladik. Eger illada merak edip baktirmak istiyorsan, bunu artik sigorta karsilamiyor önemsiz oldugu icin , kendin ödemen lazim dedi . Bunun bir faydasini görmedigimiz icin artik bakmiyoruz dedi.
Igne kullanmaya baslayinca mutlaka haftada 1 defa kann alinip kanin ne kadar sulandigina bakmamiz lazim dedi. Eger Igne kani fazla sulandiriyorsa ve bu degerin altinda ise ozamanda bebek tehlikeye gider ve biz igneyi kesmek zorunda kaliriz yani mutlaka düzenli olarak kontrol olunmasi lazimmis.

Kusura bakmayin biraz uzun yazdim ama sizlerle paylasmak istedim canlarim.

Marguerite

öncelikle gözün aydin canim
Allah anali babali büyütmeyi nasip etsin.:Saruboceq:
Zor günler gecirdigin icin cok üzüldüm canim ama rabbime sükürler olsun Oglusunu sana bagisladi. Bizim yerimizede öp melegini

O6EE merhaba,
ne zamandır yoktun, daha geçen gün aklımdan geçtin? nasılsın?

sağol canım iyiyim çok şükür sen nasılsın ?ben öyle sessiz takip ediyorum bir değişiklik yok bakalım şimdilik hayırlısı ne diyelim herşeyin zamanı vardır.benimde maalesef bitmeyen adetim oluyor yaklaşık 17,18 gün sürüyor 2 kere gittim doktora(başka doktorlara) bir şey yok içtiğiniz ilaçlardan diyorlar.aralık ayından beri sinan bey her gün aspirin iç demişti.o zamandan beri adetim bitmiyor.neyse uzattım sen neler yapıyorsun ?

çalıkuşu canım seni okadar iyi anlıyorum ki ben homozigotum ama son düşükte 0,3 kullandım benim sadece kanda pıhtılaşma değil yan etkenlerde var yaklaşık 3 senedir aspirin kullanıyorum.geçen bir eczacıya sordum durumumu anlattım ilaçlarımı alırken oda bana bu iğneler arasında çok fark yok yani 0,4 le 0,6 arasında çok fark yok dedi.sonuçta bunu doktorlar koruyucu amaçlı veriyorlar dedi.bilmiyorum artık hangisi doğru kimi diyor kiloyla kimi diyor alakası yok benim doktorumda bu doz yeterli yoksa sürekli kanaman olur demişti çünkü son düşükte sürekli lekelenme gibi kanamalarım olmuştu.bazen rahatsızlmığımı sorduklarındı anlatıyorum şaşkın şaşkın bakıyorlar içimden diyorum yaşadıklarımızı yaşasanız asistan olursunuz okumadım şey kalmadı bizim için hayırlısı canım inş. Allah ım bizi sınıyor.bu sınavı verdik mi ?!!!..görüşmek üzere..

Haklisin canim tabiki ancak Rabbim nasip ederse bebislerimize kavusuruz.
Bunada sükürler olsun en azindan hamile kalabiliyoruz en azinda eslerimiz saglikli.
Hic hamile kalamayan caresiz kadinlari düsünmek lazim demi.
Birgün elbet rabbim bizim yüzümüzüde güldürür bak burada birsürü güzel örneklerimiz var demi...a.s.

merhaba o6ee,
benim de tam aksine kısa sürüyor reglerim. sinan hocaya söyledim ama önemsemedi. 6 aydır uğraşıyoruz ama maalesef olmadı bir türlü. biz de reis devrim gibi çalışma günlerinde pek başarılı değiliz. bu ay ovulasyon testi aldım. onu kullanıcağım. umarım işe yarar... bugünlerde sürekli insanların tüp bebek mevzusu açması canımı sıkıyor. 5 yılımız dolmak üzere nerdeyse, ama biz 1,5 yıldır bebek düşünüyoruz. ilkinde hemen hamile kalmıştım. düşük yapalı bir sene oldu ama 6 ayında eşim zaten askerdeydi. ama insanlar sanki 5 yıldır olmuyormuş gibi davranıyorlar ve sürekli tüp bebek yöntemyle bebek sahibi olan iinsanlardan bahsediyorlar, imalı imalı..canım sıkılıyor... off ne dolmuşum, yazdıkça yazdım.. kimseyle paylaşamıyorum burayı bulunca dökülüverdim birden.. sinan beye gidip konuşsam mı diye de düşünüyorum bir taraftan? karar veremiyorum...

Merhaba canım,doktorunun söyledikleri Ankaradan Lütfü beyin söylediklerine çok benziyor...Hepimiz için hayırlısı olur inşaallah...Çünkü iğne gerekmiyorsa vurulmamak lazım,kanı fazla sulandırdığı için buda bebeğe zararmış çünkü...İnşaallah doktorlarımız bizim için ne gerekiyosa doğru olan tedaviyi verirler,ben bu konuda dua ediyorum...öpüyorum...

günaydın kızlarr
Melin ; canım allah analı babalı büyütsün ne güzel tebrik ederiz seni..
Marguarite ; canım gerçekten zor anlar geçirmişsin ama artık bebeğinle keyifli saatlerin tadını çıkar.. ne güzel sonuçta kavuştun bebeğine .. tekrar tebrikler canım...

doğum yapan arkadaşlar ; sizleri okudukça sanki kendim doğum yapmışım gibi seviniyorum inanın ki..

Hamile arkadaşlar ; allah bizlerede sağlıklı doğumlar nasip etsin inşallah.. bizlerde sağlıcakla kucaklarımıza alalım..gün geçtikçe dahada sabırsızlanıyorum ben bir an önce bebeğimi kucağıma almak istiyorum nedense.. 21+2 haftalık olduk.. hergün hareketlerini hissettikçe bebeğimi merak ediyorum yüzü nasıl ellleri ayakları nasıl diye .. allahım bu yolculuğu güzel sona erdirir inşallah.

Bebek bekleyen arkadaşlar ; allahım en kısa zamanda sizlerede sağlıklı bir gebelik ve bebek nasip etsin..her duamda sizlerde varsınız ..

canım hayırlı uğurlu olsun bebeğin çok sevindim senin adına inan. kan pıhtılaşma değerlein neydi canım.

canım bak herşeyde bir hayır varmış gördünmü. Eğer acile bronşit şikayetiyle gitmeseydin belkide böyle gözlem altında olmıycaktın. Ve bunlar anlaşılmayacaktı bile. Neyse artık kötü günler geride kalmış zor şeyler ama unut gitsen bak prensinyanında artık öp onuda bizim yerimize olurmu

canım verdiğin bilgiler o kadar önemliki ne demek kusura bakma minnettar kaldık sana canımçok teşekkür ederiz bunları bizle paylaştığın için a.s.benimde değerim mthfr677 heterozigot. bunları öğrenmem çok iyi oldu canım. her hafta kan akışına baktırmayı bilmiyodum mesela. bende ankarada bir prof buldum allah nasip ederde hamile kalırsam ona gitmeyi düşünüyorum. ama benim oturduğum yer ankaraya 6-7 saat uzaklıkta o yüzden kendi yaşadığım ildede bir doktor bulmam lazım her hafta gitmek için sanırım.

günaydın nilüfercim sanada hayırlı cumalarr. kızlar dua edelim bu gün allahım inşallah bu mübarek günlerin hürmetine bize bebeklerimizi kucağımıza almayı nasip eder inşallah

merhaba kızlar çalıkuşu verdiğin bilgiler çok güzel tşk ederim faydalı olacağına eminim
esercim sanada tşk ederim şu an dr seçmek istiyorum o yüzden sordum canım bu dr konusu herkes gibi benimde canımı sıkıyor çünkü alakalı ve içten sıcak ilgilenen bir dr bulmak çok zor hayırlısı inş

marguerita canım sonunda kavuştun bebeğine allahım analı babalı büyütsün inş
yalnız yaşadığın zorluklar üzdü beni keşke böyle olmasaydı ama en önemlisi bebeğin ve sen sağlıklısın şu anda artık düşünme o zor anları canım mutluluklar dilerim oğluşunuzla birlikte

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…