selam fundacım iyi olmana sevindim..
canım doktorum banada geçenlerde son anda bakıcaz normal doğumda yapabilirsin demişti.. ama daha önce görüştüğümde sezeryanı düşün demişti..bizimkide son anlarda karar verilecek ama ben artık normal doğumdan korktum nedense yani korkudan ziyade çok istekli değilim bilemiyorum.. ben doktorumun yanımda olmasını istiyorum..normal olursa ebeler olacak bilemiyorum sonuçta bizim özel durumumuz var kan durumu yani
birde bakın ne anlatıcam,geçen hafta dudağımda küçücük bir yara gibi bişey oldu,hani uçuk derler ya öyle neyse iyileşti geçti bu ama kabuk tuttu gibi gece yatarken bir uyandım dudağım inanılmaz kanıyo,eşimle zor durdurduk kanı..
geçende kan vermiştim hemşire pamuk dayandıramadı kana. durmadı..
ordaki bir doktor kan sulandırıcı iğnenin etkisindendir kanın durmaması demişti..
böyle olunca bende normal doğumda kanama sorunum çok olur diye kokrmaya başladım sezeryan istiyorum ama bakalım son haftalarda karar vericez..
allah hepimize sağlıklı doğumlar nasip etsin
canım bende aynı korkular içindeyim ama doktorun dediğine göre ikisindede risk aynıymış sonuçta kanama olursa ikisindede kanama olabilirmiş sezaryanda daha büyük bir kesi atılıyor ve bir sürü katmanın kesiliyormuş iki doğumdada çocuğun bulunduğu kısım komple boşaltılıyormuş yani hiç bir farkı yok ama buna karar vermek için erken dedi 37. CADIARZUCADIARZUCADIARZUhaftada herşey netleşecek inşallah allah hakkımızda hayırlısını versin ama ben normal doğum yapmak isterim bu kadar sıkıntı bu kadar acıdan sonra normal doğum bana zor gelmiyor doğduğu zaman bir an önce bebeğimi görmek isterim bilmiyorum zaman ne gösterir
Kızlar bİ bakın bana akıl verİn cok kÖtÜyÜm canımda cok sıkkın sabahtan berİ aĞlıyorum okuyorum bÜtÜn forumu
bende buradakİ bİ Çok arkadas gİbİ 2 defa kayıp yasadım bİrİsİ 3 ayın gİrİsİnde dİĞerİde 6 ay bİtİmİnde.İlk kayıpta tahlİller falan yapılmadı dr lar olabİlİr İlk gebelİ,klerde dÜŞÜk olasılıĞı cok fazla dedİ ve 1. DÜŞÜĞÜmden bİr sene sonrada dİĞer kızımı kaybettİm ve genetİk arastırmaya sevkettİler benİ zekaİ tahİrde yaptırıyorum genetİk merkezde
sabahta İlk sonuclarımı aldım.
Sonuclarıı sİze yazıyım ben karıstım İyİce aranızda anlayan varsa bİ yardımcı olsun bana
faktor v leİden :normal
faktor v r2 :normal
protrombİn: Normal
faktor xııı:normal
b.fıbrınojen -455 g>a : Heterozİgot mutasyon
paı-1 :5g5g
hpa1:a/b
mthfr(c677t):normal
mthfr(a1298c): Heterozİgot mutasyon
ace(ı/d) ı/ı
apo b :normal
apo e : E 3/3
ankarada İyİ bİ dr bİlen varmı
forumlardan okuduĞum kadarıyla prof :lÜtfÜ ÖnderoĞlunu tercİh etmİssİnİz. Bende ona gİtmelİmİyİm bİ,lmİyorum
dİĞer bÜtÜn tetkİklerİm normal Çıktı tÜplerİm falanda hep acık
nasıl bİr yol Önerİrsİnİz bana ben bulunduĞum yerde kİmseye durumumun vehametİnİ anlatamam. Çok yanlızım
suan bİr Çok İlaÇ kullaıyorum ben. 2 bebeĞİmİde kaybettİkten sonra dr um bana
b12 -demİr -folİc - bebeaspİrİn - dhea verdİ .suan kullanıyorum bunları.eger tekrara gebe kalırsam İĞne baŞlayacakmıŞ dr
bu arada bende bİrde rahİm agzı yetmezlİĞİ var . Hem pıhtılasma hem rahİm agzı yetmezlİĞİ hemde vucudumun b12 cevap vermemesİ benİ Çok dÜŞÜndÜrÜyo.
Kendİmİ bugÜn dahada kÖtÜ hİssettİm.
İkİ defa gebelİk yasadım ama muradıma erememek cok kÖtÜ.anne olamamak benİ Çok korkutuyo sankİ bu bİ hayal gİbİ .herkes cocuĞunu kucaĞına aldı cevremde bİ tek bÖyle bİrseyİ yasayan benİm.bİrİne sÖz etsem bİle yÜzÜme saskın saskın bakıyolar. Herkes saĞlıklı normalde bİtek benmİ bÖyleyİm bİlmİyorum. Ne kendİ akrabalarımda nede eŞİmİn tarafında bÖyle bİrseyİ yasayan yok. EŞİme aksam nasıl anlatayacaĞım bİlmİyorum.
bişey daha soracağım lütfü bey rahim agzı yetmezliğiylede ilgileniyormu. benim durumum asırı rısklı gruba giriyomus her dr da riskli gebelikle ilgilenmiyormus lütfü bey bu konuylada ilgileniyorumu
canım baktım dedğin sayfaya rahim içi girişimler falan diyo sanırım yetmezlikte vardır bransında
bir taraftan bir seyi arastırıken diğer taraftan baska bişey cıkıyo. bu nasıl bi vucud anlamadım vallahi. bebğide istemiyo vucudum napacam ben bilmiyorum gebeliğe cok kötü tepkiler veriyo. acaba bende anne olurmuyum kiiiiiiiiiii
ama önemli olan herseyin hayırlısı olsun inşşş hepimiz için . insanların hayatında hep bi dip noktalar vardır ya kimi iflas eder kimi zengin olur kimi evlenir hep bi uc noktalar vardır sanırım bizim hayatımızın uc noktasa bu dibe vurduğumuz yer bu ama her derinliğin bi yükseldiği yer var hep böyle yukarı bakacak değiliz ya . rabbim nasip edecek yukarı cıkacağız ve oradan etrafa bakacağız
nazlı merhaba,
kendini üzme, yıpratma böyle.. Rabbim inş nasip edecek bize de anne olmayı.. rahatsızlıklarının teşhis edilmesi çok önemli. sen bu noktayı halletmişsin. uygun tedavi ile inş her şey hallolacak. ama şunu unutma moralin yüksek olması her şeyden önemli.. çünkü mutsuz bir beyinde hastalıkların açığa çıkması ve ilerlemesi daha kolay oluyor.. önce moral, sonra sebat..
canım ya duygularını okadar güzel yazılara dökmüssünki rabbım yardımcımız olsun bı o bilir neler yasadıgımızı hangı umutsuzluklara kapıldıgımızı baskası anlamaz.....canım burda herkesin ayrı bır hıkayesı var mesela ben 4 bebegımı kaybettım butun arastırmalar yapıldı proflara gıttım sebbep yok olana kadar deneyın dedıler... celen dıye bı arkadsımız var o 7 düşük yapmış ama nıhayaet buyuk mucızesıne kavustu RABBİM bizede nasip edecek bırgun ama ne yapalım ıns cektıgımız sıkıntıların mukafatını bırgun alacaz dua etmekten baska caremızdde yokkk RABBIM YARDIMCIMIZ OLSUN... ayy kızlar bugun sebebeını bılmedıgım bı sıkıntı var içimde haykırmak aglamak ıstıyorum NEOLUR YARABBİM SEN KULLARINI DARDA YOKLUKTA KOYMA ISTEYEN HERKESE BEBISLER NASIP ETTT AMİNNNNNNN
belirlilikmi zor belirsizlikmi insan nelere katlanmak zorunda kalıyor bazen umutcum
ucunu bıraktım diyorum oomuyo yakasına yapısıyım diyorum olmuyo olmuyo
bazen sana herkesten dajha yakın olan eşine bile anlatamazken hislerini ...
bazen inan bana konusmak bile gelmiyo içimden. bana artık bebek gebelik bilmem ne sormasınlar diye kimseyle görüşmüyorum. çektim kendimi herkesten böyle daha huzurluyum sanki.
buğün durmadan agladım moral çok öenmli biliyorum ama boğazımda kocaman bi yumru hep ağladım.insanın canından bi varlığı kaybetmesi çok zor birde bu yasadıkları eklenince dahada zor.
Sevgili dinamiss , çok tebrik ederim.. Hayırlı olsun hamileliğin , Allah sağlıcaka kavuştursun bebeğine inşallah...Valla şeytanın bacağını kırıyoruz galiba kızlar , hamile haberlerimiz durmuş gibiydi , tam açılma oldu şimdi...Tüm bekleyen arkadaşlar , arka arkaya müjdeyi verir inşallah...
Kızlar ya , beni soracak olursanız , iyiyim çok şükür ..Yalnız şu sıralar tansiyonum çok düşük...1 haftadır 8-5 , bir tek dün 9-5 olmuştu...Şu an hala evdeyim , istirahat ediyorum...Hiç kendimi yormadığım halde acayip halsizlik var üstümde...Ben havaların ısınmasına ve evde olmama bağlıyordum ama , sanırım tansiyon düşüklüğünden de olabilir..Gebelikte normal midir bilemiyorum , doktorumla konuşamadım...Bu arada , pazartesi günü 2 aylık heyet raporu aldım , bebeğimi riske atmamak için...İlk 2,5 ay biraz yordum kendimi ben , 11. haftada biliyorsunuz çok üzücü şeyler yaşadım...O yüzden hamileliğim boyunca işimi askıya aldım...Kızıma sağlıkla kavuşayım da hiçbirşey gözümde yok...Hamileliini yeni öğrenen arkadaşlara tavsiyem , lütfen ilk 3 ay çok dikkatli olun , asla kendinizi yormayın...Kendinizi iyi hissetseniz bile dinlenmeyi ihmal etmeyin , farkında olmadan yorulabiliyoruz herhalde...
Bu arada yeni yazan Nzlım arkadaşım , seni çok mutsuz ve umutsuz gördüm...Pıhtılaşmayla ilgili sorunun , bildiğim kadarıyla düşük düzeyde görünüyor , aramızda daha yüksek seviyede sorunu olup , bebeğine sağlıkla kavuşanlarımız , iyi giden hamilelerimiz var...Rahim ağzı yetmezliğine gelince, gene bildiğim kadarıyla gebeliğin süresince istirahat etmen gerekiyor , gerekirse rahim ağzına dikiş atılıyor galiba ...Ama bu rahatsızlığın çocuk sahibi olmana engel değil çok şükür...Lütfü beye git bence de , çünkü tam onun alanı , riskli gebelikler uzmanı...Bak benim rahim ağzı yetmezliğim yok ama 11. haftada düşük tehlikesi geçirdim ve o günden beri istirahat ediyorum ..Napalım diyorum , ne yapılması gerekiyorsa katlanıcaz artık...O yüzden hiç moralini bozma , uygun pıhtılaşma tedavisi ve istirahatle bebeğine kavuşacaksın...Eşine de böyle izah et , belli etmek istemeseler de onlar da çok üzülüyorlar ve tıbbi yönünü çok kavrayamıyorlar , sen onu da rahatlat ve moralini yüksek tut ..Forumu takip et , bizler de destek oluruz her zaman...
Hekesi çok öpüyorum arkadaşlar...Bebeklerimiz de Allaha emanet olsun , Allah esirgesin...Çok sevgiler...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?