Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

canım bende aynı korkular içindeyim ama doktorun dediğine göre ikisindede risk aynıymış sonuçta kanama olursa ikisindede kanama olabilirmiş sezaryanda daha büyük bir kesi atılıyor ve bir sürü katmanın kesiliyormuş iki doğumdada çocuğun bulunduğu kısım komple boşaltılıyormuş yani hiç bir farkı yok ama buna karar vermek için erken dedi 37. CADIARZUCADIARZUCADIARZUhaftada herşey netleşecek inşallah allah hakkımızda hayırlısını versin ama ben normal doğum yapmak isterim bu kadar sıkıntı bu kadar acıdan sonra normal doğum bana zor gelmiyor doğduğu zaman bir an önce bebeğimi görmek isterim bilmiyorum zaman ne gösterir

haklısın canım ne diyelim hakkımızda hayırlısı olsun ..hangisi bizim sağlığımıza uygunsa onu seçeriz artık napıcaz..hele bir o karar günlerine gelelim sağlıcakla inşallah..
sağlıcakla sorunsuz bir kavuşalımda bebeğimize ben her iki doğum acısına da razıyım napayım

Kızlar bı bakın bana akıl verın cok kÖtÜyÜm canımda cok sıkkın sabahtan berı aĞlıyorum okuyorum bÜtÜn forumu
bende buradakı bı Çok arkadas gıbı 2 defa kayıp yasadım bırısı 3 ayın gırısınde dıĞerıde 6 ay bıtımınde.ılk kayıpta tahlıller falan yapılmadı dr lar olabılır ılk gebelı,klerde dÜŞÜk olasılıĞı cok fazla dedı ve 1. DÜŞÜĞÜmden bır sene sonrada dıĞer kızımı kaybettım ve genetık arastırmaya sevkettıler benı zekaı tahırde yaptırıyorum genetık merkezde
sabahta ılk sonuclarımı aldım.
Sonuclarıı sıze yazıyım ben karıstım ıyıce aranızda anlayan varsa bı yardımcı olsun bana
faktor v leıden :normal
faktor v r2 :normal
protrombın: Normal
faktor xııı:normal
b.fıbrınojen -455 g>a : Heterozıgot mutasyon
paı-1 :5g5g
hpa1:a/b
mthfr(c677t):normal
mthfr(a1298c): Heterozıgot mutasyon
ace(ı/d) ı/ı
apo b :normal
apo e : E 3/3
ankarada ıyı bı dr bılen varmı
forumlardan okuduĞum kadarıyla prof :lÜtfÜ ÖnderoĞlunu tercıh etmıssınız. Bende ona gıtmelımıyım bı,lmıyorum
dıĞer bÜtÜn tetkıklerım normal Çıktı tÜplerım falanda hep acık
nasıl bır yol Önerırsınız bana ben bulunduĞum yerde kımseye durumumun vehametını anlatamam. Çok yanlızım
suan bır Çok ılaÇ kullaıyorum ben. 2 bebeĞımıde kaybettıkten sonra dr um bana
b12 -demır -folıc - bebeaspırın - dhea verdı .suan kullanıyorum bunları.eger tekrara gebe kalırsam ıĞne baŞlayacakmıŞ dr
bu arada bende bırde rahım agzı yetmezlıĞı var . Hem pıhtılasma hem rahım agzı yetmezlıĞı hemde vucudumun b12 cevap vermemesı benı Çok dÜŞÜndÜrÜyo.
Kendımı bugÜn dahada kÖtÜ hıssettım.
ıkı defa gebelık yasadım ama muradıma erememek cok kÖtÜ.anne olamamak benı Çok korkutuyo sankı bu bı hayal gıbı .herkes cocuĞunu kucaĞına aldı cevremde bı tek bÖyle bırseyı yasayan benım.bırıne sÖz etsem bıle yÜzÜme saskın saskın bakıyolar. Herkes saĞlıklı normalde bıtek benmı bÖyleyım bılmıyorum. Ne kendı akrabalarımda nede eŞımın tarafında bÖyle bırseyı yasayan yok. EŞıme aksam nasıl anlatayacaĞım bılmıyorum.

aslında hep kendimi suçlluyodum yasadıkalrımdan dolyı ben ona sahip olamadım diyodum ama bu genlerle alakalı birsey simdi daha iyi anlıyorum. ama hep bu korkuyla nasıl yasayacağım bilmiyorum. tekrar gebe kaldığımda ya yine aynı seyler olursa ya yine umutlarım biterse . bol bol dua ediyorum rabbime. yasadıklarımı artık düşünmemeye calışıyorum.aklıma geldiğinde yüreğimi boğazımı bişeyler sıkıyo sanki.birde temmuzun 21 nde eşimden ve benden kromozom analizi istediler. birtek o kaldı yapılmayan
ben rahim ağzı yetmezliğine üzülürken vucudun b12 cvp vermemesi çıktı onada üzülürken anemi cıktı. anemiye üzülürken pıhtılasma cıktı . napacağım bilmiyorum

Canım bence sonuçlarına göre düşük düzeyde kan pıhtılaşması görünüyor...Ben lütfü beyin hastasıyım...Bende bebeğimi 37+5 de kaybettikten sonra lütfü beye gittim...Benimde mthfr677 heterozigot diğer değerlerin hepsi normal...Lütfü bey bana folbiol ( yüksek folik asit içeren ilaç ) ve asprine başla,hamile kalıncada gel,iğneyi ona göre başlarız hatta iğneyede pek gerek kalmayabilir demişti...Canım moralini hiç bozma , ben bebeğim doğumuma 2 gün kala kaybettim...Lütfü beye göre neden kan pıhtılaşması değilmiş...Zaten bebeğimde haftasıyla uyumlu çıktı...Yüksek oranda kan pıhtılaşması olan arkadaşlar tedaviyle sağlıkla bebeklerine kavuştu...Sende bebeğine kavuşacaksın tabi...Öncelikle moralini yüksek tutman gerekiyor...

canım doğumdan sonra yapılan tahlillerde pıhtılasma oranı 180 --350 arası olması gerekirken bende ilk tahlillerde 589 çıkmıs ve protein - C fazlalığı çıkmıs.
moral olarak gercekten bitmiş durumdayım. eşimle çok konusamıyorum bu konuyu yanlız ve kendimi sanki cendereye sıkışmış gibi hissediyorum.lütfü beye gebe kalmadan öncemi gittin sen bendemi öyle yapayım

bişey daha soracağım lütfü bey rahim agzı yetmezliğiylede ilgileniyormu. benim durumum asırı rısklı gruba giriyomus her dr da riskli gebelikle ilgilenmiyormus lütfü bey bu konuylada ilgileniyorumu

bişey daha soracağım lütfü bey rahim agzı yetmezliğiylede ilgileniyormu. benim durumum asırı rısklı gruba giriyomus her dr da riskli gebelikle ilgilenmiyormus lütfü bey bu konuylada ilgileniyorumu

Canım lütfü bey riskli gebelikler grubuyla ilgileniyor,ultrasonu çok gelişmiş...Hacettepede profösör...Hacettepenin sayfasından bakabilirsin istersen,orada ilgi alanlarıda yazıyor...Ben doğumumdan sonraki kontrolde gittim...Memnun kaldım,çok bilgili...Ayrıca senin değerlerinde heterozigot...homozigot olsaydı daha ileri oluyormuş...

Nazlım28 gebe kalmadan önce lütfü beye mutlaka git...Önceden alınması gereken bir önlem varsa onları söyler en azından...Birde için rahat etmezse hemotoloğada git,buradaki arkadaşların bir kısmı hamile kalmadan önce hemotoloğa gittiler...Yine hacettepedeki hemotologların iyi olduğunu söylüyorlar...Ben önümüzdeki ay gitmeyi düşünüyorum...Hemotoloğun neler söylediğini buradada paylaşırım...

canım hemotolog ne için kana falanmı bakıyorlarmış orada.bende az önce lütfü beyin sitesine bi göz attım msj yolladım. yüksek riskli olarak rahim yetmezliğine bakıyorsa hemen gideceğim ona
çok yoruldum artık bunaldım artık. bu belirsizlik beni çok üzüyo. aslında bu zamana kadar hep bi acaba vardı içimde bu gün daha iyi emin oldum. biliyorumki cok zor bi gebelik beni bekliyor . bi yöndende seviniyorum üzücü bir sevincte olsa en azından bu teshis edildi sorunum m nedir biliyorum artık.ama işteeeeeeeeeee nerden başlayacağımı bilmiyorum kafam okadar karmakarısıkki . hep bi hayal kırıklığı var içimde umutsuzluk var ama bir tarafımda hep dyorki gelecek bebğim hemde okadar sürpriz yapacakki ben bu kadar acı cekerken onun gelisiyle yasadıklarım hep bi acı anı olarak kalacak .
kendimi akşama hazırlamaya calışıyorum eşime arka arkaya kötü haberler veriyorum hep bugünde böyle olacak.umarım anlatırken gözyaslarımı tutabilirim

canım baktım dedğin sayfaya rahim içi girişimler falan diyo sanırım yetmezlikte vardır bransında
bir taraftan bir seyi arastırıken diğer taraftan baska bişey cıkıyo. bu nasıl bi vucud anlamadım vallahi. bebğide istemiyo vucudum napacam ben bilmiyorum gebeliğe cok kötü tepkiler veriyo. acaba bende anne olurmuyum kiiiiiiiiiii
ama önemli olan herseyin hayırlısı olsun inşşş hepimiz için . insanların hayatında hep bi dip noktalar vardır ya kimi iflas eder kimi zengin olur kimi evlenir hep bi uc noktalar vardır sanırım bizim hayatımızın uc noktasa bu dibe vurduğumuz yer bu ama her derinliğin bi yükseldiği yer var hep böyle yukarı bakacak değiliz ya . rabbim nasip edecek yukarı cıkacağız ve oradan etrafa bakacağız

nazlı merhaba,
kendini üzme, yıpratma böyle.. Rabbim inş nasip edecek bize de anne olmayı.. rahatsızlıklarının teşhis edilmesi çok önemli. sen bu noktayı halletmişsin. uygun tedavi ile inş her şey hallolacak. ama şunu unutma moralin yüksek olması her şeyden önemli.. çünkü mutsuz bir beyinde hastalıkların açığa çıkması ve ilerlemesi daha kolay oluyor.. önce moral, sonra sebat..

canım ya duygularını okadar güzel yazılara dökmüssünki rabbım yardımcımız olsun bı o bilir neler yasadıgımızı hangı umutsuzluklara kapıldıgımızı baskası anlamaz.....canım burda herkesin ayrı bır hıkayesı var mesela ben 4 bebegımı kaybettım butun arastırmalar yapıldı proflara gıttım sebbep yok olana kadar deneyın dedıler... celen dıye bı arkadsımız var o 7 düşük yapmış ama nıhayaet buyuk mucızesıne kavustu RABBİM bizede nasip edecek bırgun ama ne yapalım ıns cektıgımız sıkıntıların mukafatını bırgun alacaz dua etmekten baska caremızdde yokkk RABBIM YARDIMCIMIZ OLSUN... ayy kızlar bugun sebebeını bılmedıgım bı sıkıntı var içimde haykırmak aglamak ıstıyorum NEOLUR YARABBİM SEN KULLARINI DARDA YOKLUKTA KOYMA ISTEYEN HERKESE BEBISLER NASIP ETTT AMİNNNNNNN

kahvecim inan insan basına gelmemyince anlaması okadar zormuski ben hep pıhtılasma rahim yetmezliği vs.. vs... hep duyardımda ne biliyim kendime hiç kondurmazdım sanardımki benim basıma glmeyecek hep uzaktan bakar gecerdim olaylara. ama ates düştüğü yeri yakıyomus. şimdi bizden baskaları için bizim durumumuz aynı .okadar yanlız hissediyorumki kendimi
vardır diyorum bi yerlerde benim gibileri tekrar gebe kalırsam beni nelerin beklediğini düşünmek istemiyorum.allaha sığınıyorum kurban olduğumun vardır bi bildiği her kısın bi baharı vardır inanıyorum

belirlilikmi zor belirsizlikmi insan nelere katlanmak zorunda kalıyor bazen umutcum
ucunu bıraktım diyorum oomuyo yakasına yapısıyım diyorum olmuyo olmuyo
bazen sana herkesten dajha yakın olan eşine bile anlatamazken hislerini ...
bazen inan bana konusmak bile gelmiyo içimden. bana artık bebek gebelik bilmem ne sormasınlar diye kimseyle görüşmüyorum. çektim kendimi herkesten böyle daha huzurluyum sanki.
buğün durmadan agladım moral çok öenmli biliyorum ama boğazımda kocaman bi yumru hep ağladım.insanın canından bi varlığı kaybetmesi çok zor birde bu yasadıkları eklenince dahada zor.

Sevgili dinamiss , çok tebrik ederim.. Hayırlı olsun hamileliğin , Allah sağlıcaka kavuştursun bebeğine inşallah...Valla şeytanın bacağını kırıyoruz galiba kızlar , hamile haberlerimiz durmuş gibiydi , tam açılma oldu şimdi...Tüm bekleyen arkadaşlar , arka arkaya müjdeyi verir inşallah...

Kızlar ya , beni soracak olursanız , iyiyim çok şükür ..Yalnız şu sıralar tansiyonum çok düşük...1 haftadır 8-5 , bir tek dün 9-5 olmuştu...Şu an hala evdeyim , istirahat ediyorum...Hiç kendimi yormadığım halde acayip halsizlik var üstümde...Ben havaların ısınmasına ve evde olmama bağlıyordum ama , sanırım tansiyon düşüklüğünden de olabilir..Gebelikte normal midir bilemiyorum , doktorumla konuşamadım...Bu arada , pazartesi günü 2 aylık heyet raporu aldım , bebeğimi riske atmamak için...ılk 2,5 ay biraz yordum kendimi ben , 11. haftada biliyorsunuz çok üzücü şeyler yaşadım...O yüzden hamileliğim boyunca işimi askıya aldım...Kızıma sağlıkla kavuşayım da hiçbirşey gözümde yok...Hamileliini yeni öğrenen arkadaşlara tavsiyem , lütfen ilk 3 ay çok dikkatli olun , asla kendinizi yormayın...Kendinizi iyi hissetseniz bile dinlenmeyi ihmal etmeyin , farkında olmadan yorulabiliyoruz herhalde...

Bu arada yeni yazan Nzlım arkadaşım , seni çok mutsuz ve umutsuz gördüm...Pıhtılaşmayla ilgili sorunun , bildiğim kadarıyla düşük düzeyde görünüyor , aramızda daha yüksek seviyede sorunu olup , bebeğine sağlıkla kavuşanlarımız , iyi giden hamilelerimiz var...Rahim ağzı yetmezliğine gelince, gene bildiğim kadarıyla gebeliğin süresince istirahat etmen gerekiyor , gerekirse rahim ağzına dikiş atılıyor galiba ...Ama bu rahatsızlığın çocuk sahibi olmana engel değil çok şükür...Lütfü beye git bence de , çünkü tam onun alanı , riskli gebelikler uzmanı...Bak benim rahim ağzı yetmezliğim yok ama 11. haftada düşük tehlikesi geçirdim ve o günden beri istirahat ediyorum ..Napalım diyorum , ne yapılması gerekiyorsa katlanıcaz artık...O yüzden hiç moralini bozma , uygun pıhtılaşma tedavisi ve istirahatle bebeğine kavuşacaksın...Eşine de böyle izah et , belli etmek istemeseler de onlar da çok üzülüyorlar ve tıbbi yönünü çok kavrayamıyorlar , sen onu da rahatlat ve moralini yüksek tut ..Forumu takip et , bizler de destek oluruz her zaman...

Hekesi çok öpüyorum arkadaşlar...Bebeklerimiz de Allaha emanet olsun , Allah esirgesin...Çok sevgiler...

merhaba nazlı bendede hem mthfr 677 heterozigot hemde rahim ağzı yetmezliği var .ağlaman iyi canım rahatlarsın ama yanlız değilsin evet bizi zorlu bir gebelik bekliyor ama sonuç iyi olsun önemli olan o her zorluğu rabbim unutturur inşallah.birde ben hakan şatıroğluna gidiyorm ama arada lütfü beye de gitmeyi düşünüyorum.9. haftada dikiş atılacak tabi hamile kalabilirsem lütfü beye bu konularda iyi diyorlar dikiştede

canım öncelikle allah kucağına almayı nasip etsin.işini askıya almakta iyi yapmıssın cünkü bende ikinci kızıma gebeyken işimi bırakmıstım bebklerimizin herseyden önemli
canım benim tek sorunum pıhtılasma değilki rahim yetmiyo kesinlikle kalkmama yasak ayaga birde b12 kabu etmiyo vucudum . gebeliği kabul etmiyo . anlatamayacağım kadar kötü tepkiler veriyo bebeğe.birde kötüye giden bi kansızlık öyküm var. varda varrrrr.bazen sanki eşime haksızlık ettiğimi düşünüyorum baba olmaktan mahrum kaldı adam gözümün içine bakıyo ben üzülmeyim diye hiç bebek konusun bile açıyo evde açtığımda lafı hemen kapatıyo.
bana tek dediği ben artık senin üzülmeni istemiyorum . çok üzüldün çok acı cektin neler cektiğini ben biliyorum diyo.bebek sahibi olurken seni kaybetmek istemiyorum diyo haklı aslında ama işte bunu gelde bana anlat . bunlarda gececek biliyorum
sendemi lütfü hocaya gidiyosun. sanırım aylardır aradığım dr bu dr olsa gerek . kaç dr görüştüysem hiç bi sonuca ulasamadım. derdimi anlatıyorum dr lara ama baslarından savıyolarmıs gibi geliyo umarım lütfü hoca banada iyi gelir inanıyorum öyle olacağına hislerim çok kuvvetli benim . eşim henuz işten gelmedi gelsin hemen söyleyeceğim biran önce gitmek istiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…