merhaba nazlı bendede hem mthfr 677 heterozigot hemde rahim ağzı yetmezliği var .ağlaman iyi canım rahatlarsın ama yanlız değilsin evet bizi zorlu bir gebelik bekliyor ama sonuç iyi olsun önemli olan o her zorluğu rabbim unutturur inşallah.birde ben hakan şatıroğluna gidiyorm ama arada lütfü beye de gitmeyi düşünüyorum.9. haftada dikiş atılacak tabi hamile kalabilirsem lütfü beye bu konularda iyi diyorlar dikiştede
Günaydın arkadaşlar , ben de herkese güzel bi gün diliyorum...
Bu sabah gene tansiyonum 8-5 çıktı ..O yüzden biraz canım sıkkın...Normalin çok altında değil sanırım ama biraz daha yükselse iyi olabilirdi ...Tuzla yükseltmemeye çalış , maden suyu ve bol sıvı tüket diyorlar...Önerisi olan var mı ?
kızlar günaydın dün aksam fraxiparin 0,4 ıgnelere basladım kızlar sız ıgneyı nasıl vuruyorsunuz yanı ıgne yerını nasıl belırlıyorsunuz ben gonal-f ıgneyı vurdugum gıbı belırlıyorum yerını dogru mu yapıyorum
emelcim buraya bakmakta yazmakta ne iyi yapmısım şimdi daha iyiyim eğer lütfü hoca dediğin gibi rahim agzıylada ilgileniyosa ne mutlu bana beni çoksevindirdin. bende senin gibi eger hamile kalabilirsem tekrardan inşşşş 3 aydan sonra dikiş atılacakmış
birde anlam veremedim neden bilmiyorum bebeği istemiyo vucudum onunda arastrıması yapılıyo bakalım neden. emelcim ağlıyorum çünkü ben okadar uzun bi zaman sıktımki kendimi dedim bi ara neler olyo bana katılastım resmen ama buğün hastaneden geldiktemn sonra birden sinirlerim boşaldı
Kızlar bİ bakın bana akıl verİn cok kÖtÜyÜm canımda cok sıkkın sabahtan berİ aĞlıyorum okuyorum bÜtÜn forumu
bende buradakİ bİ Çok arkadas gİbİ 2 defa kayıp yasadım bİrİsİ 3 ayın gİrİsİnde dİĞerİde 6 ay bİtİmİnde.İlk kayıpta tahlİller falan yapılmadı dr lar olabİlİr İlk gebelİ,klerde dÜŞÜk olasılıĞı cok fazla dedİ ve 1. DÜŞÜĞÜmden bİr sene sonrada dİĞer kızımı kaybettİm ve genetİk arastırmaya sevkettİler benİ zekaİ tahİrde yaptırıyorum genetİk merkezde
sabahta İlk sonuclarımı aldım.
Sonuclarıı sİze yazıyım ben karıstım İyİce aranızda anlayan varsa bİ yardımcı olsun bana
faktor v leİden :normal
faktor v r2 :normal
protrombİn: Normal
faktor xııı:normal
b.fıbrınojen -455 g>a : Heterozİgot mutasyon
paı-1 :5g5g
hpa1:a/b
mthfr(c677t):normal
mthfr(a1298c): Heterozİgot mutasyon
ace(ı/d) ı/ı
apo b :normal
apo e : E 3/3
ankarada İyİ bİ dr bİlen varmı
forumlardan okuduĞum kadarıyla prof :lÜtfÜ ÖnderoĞlunu tercİh etmİssİnİz. Bende ona gİtmelİmİyİm bİ,lmİyorum
dİĞer bÜtÜn tetkİklerİm normal Çıktı tÜplerİm falanda hep acık
nasıl bİr yol Önerİrsİnİz bana ben bulunduĞum yerde kİmseye durumumun vehametİnİ anlatamam. Çok yanlızım
suan bİr Çok İlaÇ kullaıyorum ben. 2 bebeĞİmİde kaybettİkten sonra dr um bana
b12 -demİr -folİc - bebeaspİrİn - dhea verdİ .suan kullanıyorum bunları.eger tekrara gebe kalırsam İĞne baŞlayacakmıŞ dr
bu arada bende bİrde rahİm agzı yetmezlİĞİ var . Hem pıhtılasma hem rahİm agzı yetmezlİĞİ hemde vucudumun b12 cevap vermemesİ benİ Çok dÜŞÜndÜrÜyo.
Kendİmİ bugÜn dahada kÖtÜ hİssettİm.
İkİ defa gebelİk yasadım ama muradıma erememek cok kÖtÜ.anne olamamak benİ Çok korkutuyo sankİ bu bİ hayal gİbİ .herkes cocuĞunu kucaĞına aldı cevremde bİ tek bÖyle bİrseyİ yasayan benİm.bİrİne sÖz etsem bİle yÜzÜme saskın saskın bakıyolar. Herkes saĞlıklı normalde bİtek benmİ bÖyleyİm bİlmİyorum. Ne kendİ akrabalarımda nede eŞİmİn tarafında bÖyle bİrseyİ yasayan yok. EŞİme aksam nasıl anlatayacaĞım bİlmİyorum.
aslında hep kendimi suçlluyodum yasadıkalrımdan dolyı ben ona sahip olamadım diyodum ama bu genlerle alakalı birsey simdi daha iyi anlıyorum. ama hep bu korkuyla nasıl yasayacağım bilmiyorum. tekrar gebe kaldığımda ya yine aynı seyler olursa ya yine umutlarım biterse . bol bol dua ediyorum rabbime. yasadıklarımı artık düşünmemeye calışıyorum.aklıma geldiğinde yüreğimi boğazımı bişeyler sıkıyo sanki.birde temmuzun 21 nde eşimden ve benden kromozom analizi istediler. birtek o kaldı yapılmayan
ben rahim ağzı yetmezliğine üzülürken vucudun b12 cvp vermemesi çıktı onada üzülürken anemi cıktı. anemiye üzülürken pıhtılasma cıktı . napacağım bilmiyorum
Günaydın arkadaşlar , ben de herkese güzel bi gün diliyorum...
Bu sabah gene tansiyonum 8-5 çıktı ..O yüzden biraz canım sıkkın...Normalin çok altında değil sanırım ama biraz daha yükselse iyi olabilirdi ...Tuzla yükseltmemeye çalış , maden suyu ve bol sıvı tüket diyorlar...Önerisi olan var mı ?
Evet kahvelokumcum, aslında bu kadar küçükken öğrenmek de iyi değil.İnsan stres oluyor ama doktorum şüphelendiğin ay testini yaptır gel demişti.
O nedenle çok erken öğrendim.
Henüz keseyi de göremedik, doktorum bugün bişe var gibi ama net göremiyorum.
10 gün sonra tekrar gel görürüz dedi.
İnşallah bir acı tecrübe daha yaşatmaz allahım bana da başkalarına da.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?