Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

Bu arada arkadaşlar , benim önceki hamileliğimde miyomumda vardı...Bebekle birlikte miyomda büyüyor...Miyom ilk başta 3 cm çapındaydı...En son su bardağı büyüklüğündeydi,sezaryan sırasında miyomumuda aldılar...Hamile kalmadan önce miyomunuzu aldırmayı tavsiye ediyorum...Miyomun erken doğum,düşük gibi riskleri oluyor...Vede hamilelik süresince rahimle birlikte büyüyor...Bulunduğu yere göre riskleri var , bebeğe baskıda yapabiliyomuş...Tabi miyomuyla birlikte doğum yapanlarada şahit oldum bir problem yaşamadan...Ama bana göre hamilelik öncesi düşükte olsa bütün risklerden kurtulmak önemli,işi garantiye almak lazım bence...Elimizden geleni yapalım ve Allaha bol bol dua edelim kızlar...Allah büyük,hepimizin yüzü gülecek inşaallah...Hani bir listemiz varya , oListedeki herkes en üst sıraya çıkacaaak inşallaaaaahhh....

canım ayrıntılı organ taramasını herkese yaptırmıyorlar diye biliyorum benden istenmedi yani. ama her gittiğimde doktror zaten baya bir tarıyordu bebişimia.s hareketlere gelince ben 20 den sonra aldım ama 24 den sonra baya bir tekmeler oldu. ama celenimin dediği gibi bu kişiye göre değişiyor.bende netten isme özel ninni indirdim onu dinliyoruz oğluşla. kendimde söylüyorum sesime alışsın diye. mozart zeka gelişimi için etkili biliyorsun. ayrıca ben yatağa asmak için aldığım dönen oyuncağın müziğini dinletiyorum ilerde uyuması için.ama 6.ay bitince başladım ben yanlış hatırlamıyorsam. hareket için tatlı bişeyler ye sonra sol tarafına yat yarım saat içinde kıpırdanmalar oluyor. çok öptük siziŞeniz

bu arada hamilelik müjdesi verecek arkadaşları bekliyoruz:teytey: Allah hepimizin gönlüne göre versin inşallah en kısa zamanda güsel haberler alalım listedeki arkadaşlarımızdan.

hiiii gerçekten mii çok sevindim adına ne büyük mükafat inşallah sağlıkla kucağına almak nasip olur sevdacım.
peki ilaç tedavi herhangi birşey yapıldımı hamile kalmadan önce yoksa şans eseri mi kaldın???
bende aynı sorunlarla 3 tane hamilelik yaşayıp kaybım oldu ya yapı bozukluğundan yada pıhtılaşma.
aşılama olmak istemiyorum normal yolla rahatça kalabiliyorum acaba genetiğimi herşeymi ne gerekiyorsa yapıp $normal yolla mı denesem??

PAPATYASUREYYA kullanıcısından alıntı
Kızlar , 4. ayını bitirmiş hamile arkadaşlarıma bişey sormak istiyorum...5. ayda ayrıntılı organ tarama testi yapılıyormuş galiba ..Buradaki arkadaşlarımın çoğu Ankaraya gitti bu test için...Aranızda yaptıran var mı ?

Bir de bebek hareketleri ne zaman hissediliyor onu sorucaktım...

Haa bi de bebeğinize müzik dinletiyor musunuz , kaçıncı ayda başladınız dinletmeye ?

Cevaplarınız için teşekkür eder , yanaklarınızdan öperim...

ben bu organ tarama testinde kendimi çok şanslı hissediyorum. burda bir hastanede yaptırılıyormuş. ama benim dr.un yanında çalışmaya başlayan bir bayan dr. bu konuda deneyimli olduğu için dr.un muayenehanesinde 1,5 saate yakın bu işi yaptı organlarının gelişimini tek tek detayıyla inceledi benide gidip başka hastanelerde sıralarda gün almakta sürünmekten kurtardı doğrusu :) bunu yaklaşık 22haftalıkken yapmışlardı.
hareketlşerini 16.haftada hissetmeye başlamıştım sanki seyirme gibi sonra gün geçtikçe sertleşti bu hareketleri. herkesin gerçekten farklı oluyor.
kulak gelişimi11.haftada oluşmaya başladığı için kesin duyumu24.haftada oluyormuş ama benim dr.um11.haftadan itibaren ona müzik dinlet ve sessiz bir odada ona konuş seni analar diyordu. hakikatten de işe yarıyor bazen hareketlerini hissetmediğimde ona konuşuyorum ve karnımı okşuyorum bakıyorum hareketlenmeye başlıyo :)

günaydın kızlarrr
dün yoktum şeker tahlilleri yapıldı..
ayyy 5 saat süreceğini bilmiyordum yaaa herkes 1 saat felan diyorduu (((

sabah 8 de hastaneye gittim,hiçbişey yemek içmek yok..
idrar tahlili verdim sonra,
saat 9 da bir şekerli su içirdiler kan aldılar.
saat 10 da bir tüp
saat 11 de bir tüp
saat 12 de bir tüp
kan verdim vee nihayet bitti dediler..
pazartesi de tetanoz aşısının 2.si olacam (
çok yoruldum öldüm yaa.. eve zor attım kendimi bişeyler yedim yatıp dinlendim o yüzden giremedim
şimdi iyiyim, oğlumda çok çok hareketli,güzel bir kahvaltı yaptık sizlerede bir merhaba demek istedik..
dün neler oldu bitti okuyacam birazdan,umarım herkes iyidir iyi yazılar okurum..

kızlar dün gece eşimde bende kabus gördük sabah uyandım ve aklıma bebeğim geldi acaba gidip bi tıp merkezinde ultrasona girsemmi içime bi kuşku düştü acaba yaşıyomu daha dr a gitmeme 3 hafta var sizede olyomuydu böyle şeyler mafoldumben

kızlar günaydın benım mthfr 677 mthfr 1298 heterozıgot dr, fraxiparine 0,4 kullanıyorum ve coraspin kullanıyorum ılaçları doguma kadar mı kullanıyorsunuz dr, neye göre devam et ya da bırak dıyor

canım ınsallah bebeiş cok iıyıdır uzulup stres yapma banada hep oyle oluyo benım sasırdıgım sey esımle bırlıkte aynı gun goruyoruz onun ıcın ustumde dua cevsen tasıyorum bıde ayetel kürsü okuyup yat rabbim korusun tum hamısleri ve bebişlerini....

Merhabalar:)

Geçmiş olsun meryemmeryem, bir zorluğu daha atlatmışsınız oğluşunla.

Smmm06 arkadaşım sakın kötü şeyler düşünme lütfen, ne kadar rahat olursak o kadar iyi biizm için.

Hunger 86 canım ben henüz çok yeniyim, 4. haftamdayım çok bilgim yok ama doktorum doğumadan kısa bir süre önce keseriz iğneleri dedi, ama sanırım son 15 güne kadar falan devam edilecek.

Bir de kızlar dün de sordum ama yanıt alamadım. O nedenle tekrarlamak istiyorum. Bu iğnelerden sonra buz falan koysak bi zararı olmaz di mi yaptığımız yere.
Ben dün kendim evde yaptım eşimle beraber, ve buz koyduk 3-5 dakika, hiç morartı olmadı. Ama bi sakıncası olur mu diye de aklıma takıldı, siz ne dersiniz?

canım bende şuana kadar hiç morarma şişme felan olmadı o yüzden hiçbir uygulama yapmadım ama bir ara doktorum böyle birşeye karşı;
soğuk su veya soğuğa dayanamazsan ılık suyla pamukla akşamları iğne yapılan yere pansuman yaparsan beze vb şeyleri önler demişti..
bende hiçbişey olmadığı için denemedim

Çok teşekkür ederim meryemcim.
Ya hani eti pis derler ya ben onlardanım maalesef. Hemşire yaptığında bile morardı.
Ama madem doktorun böyle demişti demek ki soğuk koymanın bi zararı yok, buna sevindim.
Ben cuma günü doktora gideceğim, gidince tekrar doktora da sorarım.

Ama benim gibi iğne yeri moraran arkadaşlar varsa buzluktan bişe koyunca morarmıyo, denemiştir:)

çalıkuşu sıma canını bebek bebek diye yanıp tutuştuğunu biliyorum ama allah hayırlısını versin

size etrafımda şahit olduğum bir olayı nlatmak istiyorum

36-37 yaşlarında bir kadın komşum var eşinden boşandı 16 yaşında bir kızı var yani bitanecik çocuğu
kadın evliyken çalışmıyordu fakat eşi bu kadını 6 yıl önce başka bir kadınla aldattı aldatmakla kalmadı bu kadından boşanıp o kadınla evlendi
kadın çok bocaladı ne yapıcam ben nasıl geçinicem diye hasta felçli bir kadına baktı altını temizledi temizlik şirketlerinde çalıştı tamizliklere gitti annesinin evinede gitmedi çünkü annesi kızını kabul etmedi babasına ver dedi fakat babası kızı istemedi çünkü yeni karısı istemiyordu
hiç bir yaz tatilinde kızını almadı bakmadı kadın kızına ne zaman pra istese bulup verirdi kız hep marka giyerdi görenler zengin sanarlardı hiçbirşeyden yoksun olmasın istedi eni sonu birtek evladıydı ben görmedim yaşamadım bari onun her istediğini yapayım dedi
kız bu sene lise 1.sınıfta aslında zeki bir kız ortaokulda hep taktir teşekkür getirirdi fakat lise 1 e gelince annesi ona kıyamadı genç kız oldu dedi ve daha çok her istediğini yaptı arkadaşıma gidicem orda kalıcam dedi kal dedi arkadaşlarım denize gitti bende gidecem git dedi tabi giderkende parası çabası
kadın şu anda bir taşoren firma aracılığıyla bir fabrikada çalışıyor ve biliyorum canı çıkıyor çünkü çift vardiya çalışmak zorunda para yetiştirmek için kızına haaa bu arada kızın babası ayda sadece 120 lira veriyor (bu kızın ancak bir tşörtünü alır)yani kızına manevi yardım yok parasal da yok herşeyiyle annesi ilgileniyor

gelelim bu olayın bizimle ilgisi ne neden anlatın diye merak edenlere

bu kadında dün gittim çok hasta çünkü kız 6 zayıf getirmiş çünkü hep gezdi bu sene kadın neden böyle yaptın deyince evden kaçtı bir parkta buldu kızı arkadaşlarıyla içki içerken annesini görünce kçmış sonra tabi bunlar gecenin bir vakti yaşanmış gece 1 de eve getirmiş kızı bişe dememiş annesi kız bağırmış çağırmış çünkü annesi onu bulduğunda sadece saat kaç demiş haberim yok demiş anneside saati göstermiş o da bu na kızmış güya arkadaşlarının yanında ona neden sorgu soruyormuş
eve gelince işte kavga etmişler kız annesini ittirmiş çelik kapının tokmağına gelmiş annesinin beli kadın yerde kıvranmış tabi kız hala bağırmaya devam etmiş neyse annesi patlamış artık baban gelsin seni götürsün çekemicem artık seni demiş sonra babası gelmiş kıza diyormuş ki ben seni götüremem karım seni kabul etmez ben sana bakamam annenin elini öp otur burda diyormuş sonra babası çözüm üretemediği için kadın adama defol git demiş ve kızı anne annesine göndermiş şu anda orda ve telefonunu ve evin anahtarını elinden almış gelmiceksin eve diye arayanlara ve soranlara diyormuş annem beni cezaevine gönderdi çünkü anneannesi yaşlı ne internet var ne para var ne tv
çok uzattım ama sadede geleyim dün kadını eşimle acile götürdük kadın fenalaştı asabi şeker hastası ve şekeri 355 yükselmiş artı kalbe vuruyormuş artı vücudunda şu ana bacaklarının her yerinde sulu yaralar çıkmış bir gecede kıpkırmızı ve irin toplayıp patlıyorlar neyse acilde baktılar stres ve üzüntüden vücut dışa vurmuş bu yaraları öyle kötüler ki anlatamam çok üzüldüm kadının benzi soldu iğne yaptılar yazık kadın yatamadı bile iğne yaptırmak için çünkü yaraları çok fena

demek istediğim çocuk cocuk deyip lütfen üzülmeyelim ben çok korktum açıkçası bunlarısana kızın mı yaptı diye ve ben de üzülenlerendim çocuğum yok diye ama artık üzülmeyeceğim allah hayırlısını vercekse olsun yoksa olmasın allah da bu çocuğu ıslah etsin çok üzüldüm dün gece saat 1de acildeydik kız hala tel açıp annesine bana para getir diye bağırıyormuş
allahım o kadına acil şifa ver rabbim çocuğuda ıslah et

sizlerede yazmak istedim umarım başınızı ağrıtmadım kızlar

Hungercım, doktorum bana bi rapor yazdı, işte aşağıdaki ilacı 9 ay süresince kullanması gerekmektedir yazıyor üzerinde. Öyle zor bişe değil meraklanma senin doktorunda yazar, sonra bu raporu gösterip alıyorsun iğneleri eczaneden.

Sonuyok gerçekten çok haklısın canım, her şeyin hayırlısını dilemek lazım.
Mesela benim yakın çevremde hiç düşük yapan olmadı bugüne dek, herkes hamile kaldı ve dünyaya getirdi. O yüzden başka ihtimaller benim aklıma hiç gelmiyordu, sadece hamile kalayım diyordum ilk bebek düşündüğümde.
Oysa o bebeğimi kaybedince anladımki hamile kalmak tek başına bi işe yaramıyor.
Şimdi hep allahım dedim, hayırlı ise, kucağıma da gelip sağlıkla büyüyecekse ver.
Şimdi hamileyim, inşallah hayırlıdır.

Hepimiz için iyi olacak ne ise o olsun arkadaşlar:)

selam kızlar
bende aynı duyguları paylaşıyorum hayırlısı ise versin allahım
meryem senden bir ricam olacak dr.nun verdiği iğneleri vurmamız gereken yerleri gösteren o resmi bir daha gösterebilir misin?
birde herkese sormak isterim şu sorumu,yanıtlarsanız çok memnun olurum kızlar. kan pıhtılaşmam mthfr677 heterozigot listede alt sıralarda bekleyenlerdenim bende.
5haf.lık düşük-10haf.lık kürtaj-25haf.lık erken doğumum olmuştu.dr.flaxiparen iğne dedi şimdide sadece folic asid alıyorum ama bana bir rahim filmi çekicem dedi adetten sonra neden acaba yorumlarınızı almak isterim yaş 32 şuan. rahimde perde falan varmı diye,o zaman son hamilelikte 4d ayrıntılı ultrasonda gözükmezmiydi sizce.miyomda yok,serviks uzunluğuda iyi dedi
bende kafayı yiyenlerdenim sıkıntıdan karnıma ağrılar giriyor acaba acaba acaba diye
rahim filmi çektirmektende korkuyorum.

sağol canım inşallah seninde güzel haberlerini alacağız burdan.ilk gebeliğim normal gidiyodu 8. haftasında pıhtılaşmadan dolayı kaybettim..ikincisi sanıyorum genetik bozukluktu çünki hamileydim ama hiçbir belirtim yoktu.onuda ilk haftalarımda düşük yaptım..5 ay sonra şimdiki bebeğime hamile kaldım..şimdi coraspin ve iğneyle sorunsuz devam ediyor ..sende doğal yoldan denemeye devam et..ilaç falan hiçbirşey kullanmadık biz..eşim keçiboynuzu tüketti benim zorumla başkada bişey yapmadık..aşılama çok geren zahmetli bi süreçmiş bence ne gerekiyorsa yapıp dediğin gibi doğal yoldan dene..birde doktorlar farklı konuşuyor biri dediki düşüklerin sebebi anormal yapılı sperm olabilir..diğer doktor bozuk sperm kesinlikle dölleyemez diyor bende şaşmış durumdayım..nihayetinde sağlam yakaladık darısı sana inşallah:CüvCüv:

ohoo ben hergece kabus görüyorum alıştım artık..ultrasona girinceye kadar heyecandan ölüyorum inşallah bi terslik yoktur diye ama bütün kaygılarım boş çıkıyor sağlam tutundu onlar annesi inşallah hiçbirşey olmayacak rahat ol..yaşadıklarımın etkisiyle zihnim hep ya bişey olursa diyor ama normal kaygılar bunlar alışacağızkaydirigubbakcemile5

kızlar dün bu sayfaya testlerimle ilgili yazılar yazmıştım ama kimse bana cvp vermemiş bu beni çok ama çok üzdü dünden beri aklım karışık testlerimin bir kısmı çıktı her test sonucunda karamsarlağa kapılıyorum

ev işini bitirdikten sonra sevinçle siteye girdim belki bana cvp veren olmuştur diye ama sorum cevapsız kalınca çok üzüldüm burda hepimiz aynı sorunları yaşıyoruz ve hepimiz büyük bir sınavdan geçiyoruz allah hepimizin yardımcısı olsun
belki yoğunsunuz herkes kendi derdine düşmüştür o yüzden yazamamşısınızdır neyse sağlık olsun

canım çok karışık yazmışsın bişey anlaşılmıyor o yüzden yorum yapılmamıştır bende anlayamadım ama bir homozigot bir heterozigot görünüyor pıhtılaşma var fakat tekrar yazarsan ya da test kağıdı ekleyebilirsen anlaşılabilir belki

sonuyok cevap verdiğin için çok teşekür ederim.
sende izmirde yaşıyormuşsun gentan genetik tanı merkezinde trombofili paneli testi yaptırıyorum beş faktör incelediklerini söyledi ve dün protrombin yani faktör II inin sonucunu verdi onuda yukarıda yazmıştım zaten

smyrna tüp bebek merkezinde protein s,c ve fatör v leiden testi yaptırmıştım ordaki doktorun bana dediği kan pıhtılaşması ve hetorizigot taşıyıcısı olduğumu söyledi birde romatizmal rahatsızlığım olabilceğini ve bu yüzden ege ünüversitesindeki romatoloji bölümüne gitmemi istedi bende gittim ve testlerimi tekrardan yaptılar onların sonucunu pazartesi alıcam ama siğer tetslerim sonucucnu haftaya alıcam yani araştırmalar devam ediyor

benim kafamı karştıran şeyler testlerin hepsi aynı anda çıkmadığı için her testi elime aldığımda homozigot ve hetorizigot taşıyıcısı olduğum yazıyor taşıyıcı olmakmı yoksa hastası olmakmı kötü anlamıyorum kafam o kadar karışık ki anlatamam
çocuğum olursa sağlıklı olurmu mu diye günlerdir düşünüyorum günlerdir bu konuları araştırıryorum ve kafam iyice nkarılıyor o yüzden bu siteyi buldum bana yardımcı olabileceğiniz düşündüm
herşey yinede allah bilir tabi ama insan bu koşusturmalardan yoruluyor ve yıpranıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…