Canım , teşekkür ederim ..Hala düşük tansiyonum , bir haftadır 8 -5 ti , sabah 9-5 çıktı , akşam soda içmiştim , uyuya kalmıştım o biraz yükseltmiş olabilir..Sanırım yapacak bişey yok .. Çok teşekkür ederim ilgine , çok öpüyorum canım , sen de kendine dikkat et...papatya,
canım tansiyonun nasıl oldu merak ettim.. çözüm yolu nedir bilemediğim için bir öneri yazamadım.. umarım iyisindir..
Celencim , teşekkür ederim canım..Gerçekten kızın çok tatlı ..Güzelliğinin sırrını paylaştığın için sağol...Bence kızın zaten çok güzel olacaktı , Cemre ilk doğduğunda beraber fotoğrafınızı göndermiştin , yanak yanağa..Kızın sana benziyor , güzelliğini senden almış..İnşallah benim kızım da sevimli olur , Cemre ablası gibi güleç olur...Öpüyoruz sizi ...opuyorumnanaktanpapatyacım bebekk hareketlini hissetmek genelde beden yapısıyla alakalı..ama genelde 18. haftada baslıo..bazen 24. haftaya kadar cıkabilio.benmde19. haftanın sonunda olmustu..
ben bebeğime isme özel ninni indirmiştim..onu dinlettim sürekli..11. haftada baslamıstım...ilk gelişen duyu organının kulak olduğunu okumustum...daha sonra netten arastırıp bulduğum : yusuf suresi..bebeğine bu sureyi dinletirsen yüzü ve ahlakı güzel olurmus..hakikaten bebeğimin cok deişik bi güzelliği var..biz karı-koca esmeriz ama kızım sarısın ve cakır gözlü :)) ha bide yusuf suresini dinletirken hareketleri aniden dururdu...minicik bebişim uyurdu karnımda opuyorumnanaktan tavsiye ederim..ben netten pc ye indirip hergün öölen rutin dinliodum yerimseniben
bi tanem sabır sabır :Saruboceq: içini bööle sıkarsan zaten hersey tersine gider...nolur kafanı dağıt biraz...eve bi hayvan falan bari gecici olarak..ne bilim bi kedi bi köpek..cidddi bir trepi yöntemidir çünkü...onunla kafan dağılırken hormonlarında biraz toparlanır...ama eminim herssey bi gün cok gzl olucak :Saruboceq:
delikafadulden hayırdııııırrrr delikafadulden
Sevgili binbirgece , canım sonuçlarını yazmışsın ama sanırım eksik olmuş...Hani o başta yazan Mt/N var ya o mutasyon/normal anlamında sanırım ..Onun başında yapılan testin adının yazması lazım .. Örneğin Faktör 5 , MTHFR , PAI 1 Gen gibi...Başındaki test türünü yazarsan bi fikir sahibi olabiliriz canım ...Sevgiler...merhaba arkadaşlar benim genetik testlerimin bir kısmı çıktı yardımcı olursanız sevinirim
protrombin(faktör II)gen mutasyonu mutasyon adı : 20210 G A GENOTIP(SONUÇ) N\N
N\N = HOMOZİGOT NORMAL (MUTASYON TAŞIMIYOR)
Mt\N = HETORİZİGOT (MUTASYONU TEK ALELDE TAŞIYOR)
Mt\Mt = HOMOZİGOT Mutant (HER İKİ ALELDE TAŞIYOR)
FACTÖR V LEİDEN PCR SONUCU : FACTÖR V LEİDEN MUTSAYONU (G1691A) GÖZLENMİŞTİR.TARANAN MUTASYON AÇISINDAN HETORİZİGOT TAŞIYICI OLARAK DEĞERLENDİRİLMİŞTİR.
PROTEİN S AKTİVİTESİ : 10,10
arkadaşlar genetik test çalışmalarım hala devam ediyor bunlar çıkan sonuçlarım
doktorumun bana söylediği kanımda pıntılaşma varmış hamile kalır kalmaz göbekten iğne tedavilerine başlancakmış ama bugün aldığım sonuçta hetorizigot taşıyıcısımıyım yoksa homozigotmu anlamadım yardımcı olursanız sevinirim
Sevgili binbirgece , canım sonuçlarını yazmışsın ama sanırım eksik olmuş...Hani o başta yazan Mt/N var ya o mutasyon/normal anlamında sanırım ..Onun başında yapılan testin adının yazması lazım .. Örneğin Faktör 5 , MTHFR , PAI 1 Gen gibi...Başındaki test türünü yazarsan bi fikir sahibi olabiliriz canım ...Sevgiler...
selam kızlar
bende aynı duyguları paylaşıyorum hayırlısı ise versin allahım
meryem senden bir ricam olacak dr.nun verdiği iğneleri vurmamız gereken yerleri gösteren o resmi bir daha gösterebilir misin?
birde herkese sormak isterim şu sorumu,yanıtlarsanız çok memnun olurum kızlar. kan pıhtılaşmam mthfr677 heterozigot listede alt sıralarda bekleyenlerdenim bende.
5haf.lık düşük-10haf.lık kürtaj-25haf.lık erken doğumum olmuştu.dr.flaxiparen iğne dedi şimdide sadece folic asid alıyorum ama bana bir rahim filmi çekicem dedi adetten sonra neden acaba yorumlarınızı almak isterim yaş 32 şuan. rahimde perde falan varmı diye,o zaman son hamilelikte 4d ayrıntılı ultrasonda gözükmezmiydi sizce.miyomda yok,serviks uzunluğuda iyi dedi
bende kafayı yiyenlerdenim sıkıntıdan karnıma ağrılar giriyor acaba acaba acaba diye
rahim filmi çektirmektende korkuyorum.
bana cevap verecek olan yok mu? arkadaşlar
sorun pıhtılaşma ise rahim filmi neden çektirmeliyim
sonuyok cevap verdiğin için çok teşekür ederim.
sende izmirde yaşıyormuşsun gentan genetik tanı merkezinde trombofili paneli testi yaptırıyorum beş faktör incelediklerini söyledi ve dün protrombin yani faktör II inin sonucunu verdi onuda yukarıda yazmıştım zaten
smyrna tüp bebek merkezinde protein s,c ve fatör v leiden testi yaptırmıştım ordaki doktorun bana dediği kan pıhtılaşması ve hetorizigot taşıyıcısı olduğumu söyledi birde romatizmal rahatsızlığım olabilceğini ve bu yüzden ege ünüversitesindeki romatoloji bölümüne gitmemi istedi bende gittim ve testlerimi tekrardan yaptılar onların sonucunu pazartesi alıcam ama siğer tetslerim sonucucnu haftaya alıcam yani araştırmalar devam ediyor
benim kafamı karştıran şeyler testlerin hepsi aynı anda çıkmadığı için her testi elime aldığımda homozigot ve hetorizigot taşıyıcısı olduğum yazıyor taşıyıcı olmakmı yoksa hastası olmakmı kötü anlamıyorum kafam o kadar karışık ki anlatamam
çocuğum olursa sağlıklı olurmu mu diye günlerdir düşünüyorum günlerdir bu konuları araştırıryorum ve kafam iyice nkarılıyor o yüzden bu siteyi buldum bana yardımcı olabileceğiniz düşündüm
herşey yinede allah bilir tabi ama insan bu koşusturmalardan yoruluyor ve yıpranıyor
DEĞERLERıMıZ VE ÖNERıLEN TEDAVı ŞEKıLLERı ( en son hali )
(hatice0666) mthfr=heterozigot….fibrinojen=600(yüksek)-------------------------------------------0.3fraxiparine
(kahvelokum) faktör5:heterozigot….paı=homozigot-----------------------------------------------------???
(sevda80) mthr=homozigot.…faktör5=heterozigot….proteinc=düşü k--------------------------0.2 clexan
(06EE) mthfr=homozigot….aminoasit metabolizma bozukluğu------------------------------------???
(bkale) mthfr:heterozigot-----------------------------------------------------------------------------------------------0.2 cexane
(güşenenes) mthfr:heterozigot…..protrombin20210 G-A----------------------------------------------???
(nazlım28) mthfr 1298 heterozigot - b.fibrinojen >588 heterozigot - protein c yüksek- anemi - B12 hiç yok..........................................................bebe aspirin -B12 - folic plus - demir - dhea (şimdilik)
(reisdevrim37) mthfr:heterozigot…..antitrombin ııı aktv:123(yüksek--------------------------???
(meryemmeryem) mthfr1298-677:heterozigot….prothrombin20210:heterozigot---------0.4 cexane
(papatyasüreyya) mthfr:homozigot….paı:heterozigot---------------------------------------------------0.6 fraxiparine, 100mg coraspine
(funda1980) mthfr1298-677:heterozigot------------------------------------------------------------------------0.4 fraxiparine,100coraspine,elevit,folbiol
(roselenda) mthfr:heterozigot----------------------------------------------------------------------------------------coraspine,folik asit (şimdilik)
(çalıkuşu1978) mthfr:heterozigot-----------------------------------------------------------------------------0.3 fraxiparine,folik ast,progesteron,clomifen,orthomolfemin
(gelgit) mthfr:homozigot--------------------------------------------------------------------------------------------0.6 cexane
(şen) mthfr:homozigot...faktör5:heterozigot..protein c:düşük..06 fraxiparine,100 mg coraspin,folbiol,becozyme c --------------(tedavi başarılı pelincik annecinin kollarında)
(ravza1818) mthfr:heterozigot….tiroid-----------------------------------------------------------------------0.4 cexane
(baharçelik) mthfr1298,677:heterozigot-----------------------------------------------------------------------0.4 fraxiparine,100mg coraspin
(umut7) mthfr:heterozigot----------------------------------------------------------------------------------------------folbiol,coraspin,0.2 clexane
(rapunzel82) mthfr:heterozigot….protein c-s:düşük-----------------------------------------------------????
( sonuyok ) mtfhr C677: heterozigot… faktor 51299 R :heterozigot… GPIIIa L33 P Heterozigot …protein s yüksek-------------------------------------------------------------------------coraspi100 günde1 folic plus günde 1 şimdilik-----
(melek76 ) mthfr c677 :heterozigot-------------------------------------------------------------------------------Coraspin+fo lbiol (şimdilik)
(osmak) mthfr677:heterozigot…faktor v leiden:heterozigot ----------------------------------------????
(dinamis) mthfr 1298AC:heterozigot….mthfr1298CC : homozigot--------------------------------bebek aspirini+folic plus (şimdilik )
(hunger86) mthfr 1298, mthfr 677:heterozıgot--------------------------------------------------------------coraspın(şimdilik)
(daisy75) mthfr667:heterozigot-------------------------------------------------------------------------------------coraspiyn+iğne ( tedavi başarılı )
(hummu85) faktorv leiden:heterozigot……….protrombin:heterozıgot…….. b-fibrinojen:heterozigot ,mthfrA1298C:homozigot-----------------------------------------------????
(marguerite) factor 2 :heterozigot....protrombin 20210 GA-----------------------------------------------------------------------------------------------------????
canım bende anaradayım sen nerdesin bölge olrak bende testlerimi zekai tarıkta yaptırdım genetigi kromozonlarıda orda yaptırdık eşimle yanlız kromozonları 3 4 ay sonraya atıyolar sonuçu ...ama onlarda bişey cıkmıyor...bu arada vucudun b12 cvp vermemesi ne demek nerden anlaşıldı ooo rahim agzı yetmezligi nasıl anlaşıldı biraz acıklasan muaynede mi belli oldu oluyor mu belli
Kızlar , 4. ayını bitirmiş hamile arkadaşlarıma bişey sormak istiyorum...5. ayda ayrıntılı organ tarama testi yapılıyormuş galiba ..Buradaki arkadaşlarımın çoğu Ankaraya gitti bu test için...Aranızda yaptıran var mı ?
Bir de bebek hareketleri ne zaman hissediliyor onu sorucaktım...
Haa bi de bebeğinize müzik dinletiyor musunuz , kaçıncı ayda başladınız dinletmeye ?
Cevaplarınız için teşekkür eder , yanaklarınızdan öperim... opuyorumnanaktan kaydirigubbakcemile3
sevgili nazlım 28; aramıza hoş geldin.... acı tecrübeler sonucunda burdasın ama inanki bunddan sonra kendini çok daha iyi hissedeceksin... bu topic insanın aklını başaka yerlere götürüyor ve huzurla dolduruyor inan..... fırsatın varsa taaa 1. sayfadan itibaren oku derim.... ben kan pıhtılaşması sorunum olduğunu öğrendiğimde ilk sayfadan itibaren okumuşltum....yalnız olmadığımı , aynı sorunları yaşayan çok fazla kadının olduğunu görünce biraz olsun rahatlamıştım... şimdi ise alıştım herşeye...artık kendimi her normal hamileden farksız hissediyorum....kullandığım iğneler , ilaçlar sanki her hamilelikte olması gereken rutin bişeymiş gibi geliyo artık....
bende lütfü beyin hastalarındanım.... şu anda 26 haftalık hamileyim.... lütfü beye gidinceye kadar o kadar çok prof.a gittimki ankarada hepsi ayrı telden çalıyor....en son lütfü beyde karar verdik ve sanırım doğru seçimi yaptık.....rahim ağzı yetmezliği sorunum yok ama her kontrolde buna bakıyor .... en son kontrolümde temmuz ayında tatile gideceğimi ve o ayda 7. ayın içinde olacağımı denize girip giremeyeceğimi sormuştum.... lütfü beyde rahim ağzın kapalı, bebek yukarda bu şartlarda doğuracağın güne kadar yüzebilirsin çokta faydalı olur demişti....
lütfü beye ilk gittiğinde kendini çok mutlu ve umutlu hissedeceksin .... son derece pozitif ve rahat bir insan... anne adyının psdikolojik olarak rahat olması tedavinin yarısıdır demişti.... nazçizane fikrim tatilden önce git muayneye sonrada tatile çık..... tatilin çok daha huzurlu geçecektir buna eminim... ama yinede karar senin ve eşinin tabiiiii....
lütfü beyle ilgili küçük bir hatırlatma yapayım... başından geçenleri tek tek bir yere yaz ve sırayla sor kendisine....her soruna mutlaka cevap verir... önemli yada önemsiz h iç ayırt etmez....
sende bu günleri atlatıp inşallah bebeğine kavuşacaksın.... bunu tüm kalbimle diliyorum....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?