arklar ben 20 haftalık kayıp yasadım büyük ihtimal rahim agzı yetmezliği yüzünden ama pıhtılasmaya baktırdık bazı sonuclar cıktı yorumlarmısınız sorun var mı???
Test Adı Sonuç Durum Referans Aralığı Birim Açıklama
aPTT 26.8 25 - 35
AT III 96.1 75 - 125 %
Protein C 62.7 70 - 140 %
APC Resistansi 0.87 0.86 - 1.10
Lopus Antikoagülanı (Tarama) 31.3 31 - 44 Sec.
Lopus Antikoagülanı (Doğrulama) 39.5 30 - 38 Sec.
Lopus Antikoagülanı (Ratio) 0.79 %
ACA IGG Negatif 0 - 12
ACA IGM Negatif 0 - 12
Hemosistein(HPLC İle) 9,8 6 - 15 umol/L
bebeğin yasıyormuydu 17 haftalıktacanım düşüklşerim çok zor oldu ilki 17haftalıktı doğum gibi oldu yani,ikincisi 7haftalıktı o kendisi düştü.Hamileliklerim hep kanamalı geçiyor.
gözün aydın, değerin de güzel, sağlıkla doğar inşallah
Siteni ağlayarak okuyorum, her anı gözümde canlanıyor. Çok güçlüsün ve bunun mükafatını almışsınAllah çilekli dondurmana uzun ömürler versin
Senin mutasyonların neydi peki?
Geçmiş olsun, sadece pıhtılaşma değil diğer testleri de yaptırmanı öneririm. Allah bir daha yaşatmasın
soruna cevap bulabildinmi benim de protein c düşük cıktıarkadaşlar aranızda protein s düşük olan var mı lütfen cevap yazın aspirin kullanıyor musunuz çünkü aspirinin bunu daha çok düşüreceğini duydum
Perim sanırım trombofili paneli MTHFR 677, MTHFR 1298, Faktör V, Faktör II 'yi içeriyor. Protein S Protein C, Antitrombin III'ü içeriyor mu bilmiyorum. Ama en önemlileri zaten ilk 4'ü. Ben tahlili isterken trombofili paneli demedim, direkt o ilk 4'ünün isimlerini söyleyerek istemiştim (yani o ukala hastalardanım ben de) Bunlarda problem çıkınca başka bir hematoloji doktoru da protein s,c ve antitrombin istedi ama normal çıktı onlar..
canm ben de su anda folbiol decavit ve bemiks c kullanıyorum bemiks c kullandığım için b vit.gerek yoktur demibence sen folbiole devam edeceksen, ilaveten benexol de kullan perim. ama onu sürekli kullanmana gerek yok, yani 1 kutu kullanıp kan değerlerine baktır mesela kandaki b12 ve folik asit değerlerine, ona göre devam et ya da ara ver. Ben öyle yapıyorum, hematolog bana 4-5 ayda bir değerlerine baktır dedi.
bu raporu devlette ya da özel hastanede mi yaptırıyoruz özel muaynedeki dr lar da yazabiliyormu bir de rapor olunca daha mı uygun oluyor1 yıllık rapor çıkarılınca 3-4 kutu birden alınabiliyor. rapor yoksa sürekli doktora gidip yazdırmak zor olur.
bu raporu devlette ya da özel hastanede mi yaptırıyoruz özel muaynedeki dr lar da yazabiliyormu bir de rapor olunca daha mı uygun oluyor
Çok beğendim ve çok duygulandımCanım MTHFR -A1298C heterozigot tasiyici Faktor II (Prothrombin) Heterozigot tasiyici MTHFR C677T Heterozigot tasiyici
Çok şükür kavuştum ama zordu elbet... yaşananlar...
teşekkürlerokuduğuna sevindimmm :))) beyenmene dee
evet bunlar genetikte çıkar canım, senin daha bütün sonuçların çıkmamış, demek ki bunlar daha sonra çıkacakcanm benim dr da genetik baktırdı bu ilk 4 ü dediğin genetikdemi cıkacak cünkü kan sonuclarının içinde bunları göremedim
hem decavit hem bemiks c mi kullanıyorsun? doktorun mu öyle tavsiye etti? her ikisinde de b vitaminleri olunca fazla gelmiyormuymuş? Yok senin ayrıca b vit. almana gerek yokcanm ben de su anda folbiol decavit ve bemiks c kullanıyorum bemiks c kullandığım için b vit.gerek yoktur demi
Canm bi kac kisiden duydugum kadariyla ozelde tum tetkikleri yaptirmak 1.5 -2 bini buluyormus o yuzden uniyi tavsiye ederim...pıhtılaşma, kromozom analizi, rahim agzi yetmezliği , vajina kültürü , iltihaplanma gibi testlere bakiyolar..bunun harici mi bilmiyorum.dr a sorarsin ihmal etmeden bian once git...düşük sonrasi beklemeyi dusunmuyo musun o arada cikmis olur tum sonuclar
cnm 2. düşüğümden bu yana neredeyse 1 yıl oldu zaten kadın doğumcum da tekrar deneyebileceğimizi söyledi ve dün de bir genetik uzmanıyla görüştük eşimle. doktordan kolay randevu aldık(bir tanıdığımızın da yardımı oldu tabi) ama testleri yaptırmak için mayıs ayına gün verdiler. en azından genetik testlerimi, pıhtılaşma ve kromozomları özelde yaptırayım diyorum onun için de genklinikten fiyat aldım 520tl fiyat ve 10 gün süre verdiler. genetik tesleri orada yaptıracam sonuca göre nasıl hareket edeceğimize karar vereceğiz. allah hepimizin yardımcısı olsun....
Ne kadar gec bi tarih vermisler..her ilde fakli oluyo sanirim canm ben celal bayara sabah gittim sira aldim sonrada kan verdim gerci sonuçlar 1 ay sonra çıkacak. .benm düşük yeni oldugu icin beklemem gerek zaten..kalan tahlillerini de ihmal etme canm En basta hayirlisi olsun ins ama tedbiri borakmamak gerek..Rabbim tez zamanda saglikli ve ömürlü bir yavru nasip etsin cumlemize insallah..
anladım canım benim buradakı doktorlarımda iyi Allah hepsinden razı olsun ama hani başka bi doktora da gözüksem mi fikri geçiyo aklımdan
ona karar veremiyorum...hoş zaten dr gene bakıcaz dedi yakın takiptesin dedi...3'lü testten bahsetmedi kromozom anomalisi çıkarsa sen de veya eşinde
gerek kalmaz direk amniyosentez yaparız bebekte de var mı varsa ne derecede öğrenelim diye dedi..özeldeki doktorumla konuşamadım henüz maalesef
yarın akşam iş çıkışı gidicem sana ve eşine kromozom testi yapıldı mı ? bu duktus venozus ter akıntısı olayı
kromozom anomalileriyle yakından ilişkiliymiş...ve evet deidğin gibi çok ciddi bi sorunmuş...ben kordon ile alakalı sanıyordum gene kordonla
bağlantılı bi sorun ama bebeğin direk kalbinde olan bi sorun doğsa ne kadar sağlıklı olucak
onu da bilmiyorum bu konuda bilgin var mı yani kurtarılırsa doğurulursa yaşar mı yaşarsa nasıl yaşar ?
dün senin bu yazdıkalrını okurken ağlıyordum sen de bu durumdaki bebekelrinden annesinin üzütüsüne daha az dayanıklı olduğunu yamzışsın o kadar pişman oldum ki
kendimle savaş veriyorum bi tarafım ağlamak bağırmak istiyo bi tarafım da sakinleş bebeğin büyüyor gelişimi iyi tamam ciddi bi sorun ama dert etmememlisin diyor
böyle garip bi haldeyim...şu sonuçlar bi an önce çıksa en azından ikili test kan sonucumuz çıksa ve riski az olarak görsem çok sevinicem.
İnşallah biz de sağlıkla bebeklerımıze kavusuruz.Rabbim bizlere tekrar tekrar evlat acısı yaşatmasın....
genetik eşinde de bakıldımı eşimden istemedi dr sadece ben kan ver dim((anladım cnm...ben 2 kere bos gebelik gecirdim yani embriyo olusumu olmadı,kalp atısını hiç duymadım.o yüzden de doktrm bni üvn.hastanesine yönlendirdi.İstanbul da bu işte en iyi zeynep kamilin oldugunu biliyorum.bi 10-15 gün sonraya randevu veriyolar bence hiç vakit kaybetmeden randevunu al. pıhtılasma testleri ve periferik kanda karyotip analizi yapıldı bize...pıhtılasma testim baya uzundu heryer aynı seylere bakıyomu bilemiyorum eger ihtiyac duyarsan burdan yazarım sana hangi testlerin istendigini.
kadın doğumcumu yaptırdı cnm bu raporu muaf dieben devlet hastanesinde yazdırdım ama özel hastanedeki doktorlar da yazabiliyormuş sgk ile anlaşmalı bi doktor olması lazım sanırım. tabiki fiyatı daha uygun oluyor. normalde bir kutu için 15 TL katkı payı veriyodum, raporumda katkı payından muaf yazdığı için hiç para vermiyorum.
evet cnm drtavsiye ettiÇok beğendim ve çok duygulandım
Peki sen coraspin kullanıyor muydun? Yoksa sadece clexane mı kullandın? Pıhtılaşma için başka bir tedavi uygulandı mı sana?
Bir de pıhtılaşmadan dolayı epidural anestezi alamadığını yazmışsın. İlk kez duydum da. Nasıl bir sakıncası varmış bu durumda epiduralin? Ben de epidural düşünüyordum da...:26:
evet bunlar genetikte çıkar canım, senin daha bütün sonuçların çıkmamış, demek ki bunlar daha sonra çıkacakBenimkiler 1 ayda çıkmıştı.
hem decavit hem bemiks c mi kullanıyorsun? doktorun mu öyle tavsiye etti? her ikisinde de b vitaminleri olunca fazla gelmiyormuymuş? Yok senin ayrıca b vit. almana gerek yok
Ne kadar gec bi tarih vermisler..her ilde fakli oluyo sanirim canm ben celal bayara sabah gittim sira aldim sonrada kan verdim gerci sonuçlar 1 ay sonra çıkacak. .benm düşük yeni oldugu icin beklemem gerek zaten..kalan tahlillerini de ihmal etme canm En basta hayirlisi olsun ins ama tedbiri borakmamak gerek..Rabbim tez zamanda saglikli ve ömürlü bir yavru nasip etsin cumlemize insallah..
kadın doğumcumu yaptırdı cnm bu raporu muaf die
genetik eşinde de bakıldımı eşimden istemedi dr sadece ben kan ver dim((
tüh yaa bunu neden bana söylemediki dr off tekrar beklemek istemiyorumevet cnm her ikimize de yapıldıı eşinin de yaptırması gerekirr
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?