Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

Arkadaşlar daha 4 haftalık gebeyim ve bugün Dr koruma amaçlı oksapor 4000 iğne verdi ve bugün ilk iğnemi vuruldum .kullanan varmı acaba yan etkileri varmı ?? Kürtajımdan itibaren (Kasım'dan) bebe aspirini folikasit kullanıyorum. Dr um bebe aspirini sakın bırakma dedi gebelik boyunca hem iğne hem aspirini kullanıcam sanırım

İnşaallah umut olurum pıhtıcanlar size.listede görmüşünüzdür beni.çok şükür Rabb'ime sağlıkla aldım oğlumu kucağıma Rabbim hepinize nasib etsin amin.ben kısaca yazayım neler yaptığımı dua paylaşım bölümünden de okuyabilirsiniz isterseniz ayrıntısını çünkü çok sık giremiyorum. Öncelikle yumurtlama takibi yaptırdım bu defa ki gebeliğimde sonra da reglime 4 hün kala kan tahliliye erkenden öğrenip gebeliğimi 0.4 clexan ile başladım ne kalp atışı ne kese ben hemen başlama taraftarıyfım iğneye bu defa riske atmadım doktorumda 4 gün sonra 0.6 yaptı dozumu ve hem aspirin hem de clexan ile 9. Haftaya kadar geldim 9.hafta da aspirini bıraktırdı 37. Hafta bittiğinde de yani doğuma 1 hafta kala da iğneyi bıraktırdı. En önemlisi de dualarımız oldu tabiki sağlıkla bebeğimize kavuşmamızı sağlayan. Rabbim hepinize nasib etsin. Amin

Ben de 7.haftadb itibaren oksapar kullandm bi tane düşük yapmstm o nedenle doktor tedbir amaçlı oksapar verdi 37.haftaya kadr her gun kullandm baska bi doktr bi düşükte igne kullanmnn gereksiz oldugunu soyledi o nedenle doguma uc hafta kala birakms oldm cok şükür saglkla aldım bebegimi kucağıma bi sorun olmadi ama acaba gereksz yere mi kullndm o kadr igneyi diye düşünüyorum.

Arkadaslar hala formda olan varmi insalllah hepinizin olmustur bebişleri...ben sıkıntıli gunlerim ardindan kızımla cok mutluyum binlerce kez sukurler rabbime. Allah hepinizin yardimcisi olsun...

canım işte bana tam olarak sende pıhtılşama sorunu var demedi drum 2.bebeği riske atmıyalım diyip iğneyi yazdı tabi ben uzun uzun konuştum doktorumla benim suan kesem bile belli değil geç döllenme oldu ve daha bugun 4 hafta 3 günlük.allah isteyen herkese sağlıkla nasip eder inşallah.

allah bizede nasip eder inşallah arkadaşım:)bende aynı şekilde kese dahi gözükmeden başladım iğneye bakalım kısmet artık.

meraba kızlar bendede kan pıhtılaşması var (mthfr a1298c homozigot) tabi benbunu öğrenene kadar 3 gebelik geçirdim 2 kez düşük yaptım 3. de 30. haftadan sonra gelişim geriliği başladı bi kaç hafta sonra doğum yaptım vesadece 1 hafta yaşadı yavrum. 4. gebeliğimde iğne aspirin kullandımve çok şükür sağlıklı bi oğlum var 5 yaşında... tekrar hamile kalmak istiyorum internette araştırırken benim gibi olanların diyet yapması gerektiği iğneye hamile kalmadan önce başlamaları gerektiği yazıyor bide zayıflamaları ben oğlumda bunlara pek dikkat etmedim dr. bişey demedi benim gibi olanlardan yardım istiyorum neler yaptınız hamile kalmadan önce ve hamilelikte.(geçmişi okuyorum ama çok fazla sayfa var daha bulamadım benim sorularıma cevap)

hanımlar merhaba ben 1-2 kere daha yazmıştım buraya 2 tane düşük yaşadım ve genetik testlerim yapıldı Zeynep kamil hastanesinde sonuçlarım bugün çıktı anlayan arkadaşlar yorumlayabilir mi acaba kan pıhtılaşması olduğunu anladım ama ne aşamada çok mu kötü yoksa hafif bi durum mu anlayanlar bilgi verirse çok sevinirim

FV LEİDEN G1691A ( HETEREZİGOT (TAŞIYICI )
MTHFR C677YT ( HOMOZİGOT ( MUTANT )

merhaba benımde aynı mutasyonum var 1298 homozıgotum bır kalp atısı olmayan ve yavas gelısen gebelıgım oldu sonrasında ogrendım pıhtılasmamı ancak sonrasında gebelık öncesı sadece folbıol verıldı asprıın yada ıgne baslanmdı ben buarada bırde kımyasal gecırdım diyet olayı benım arastırıdıgım kadryla metıonın dıyetıyse dedıgın faktor v mutasyonlrında gecerlı sanırsam o diyet genetık sıtelerınde bakarsan mthfr ve faktor v mutasyonlarının etkılerı farklı yınede cokta ıyı bılmıorum ama ne guzel saglıklı bır evladın olmus inşallah yıne sorunsuz bır hamılelleık gecırırsın kısacası aynı mutasyona uygulanacak tedavı bendede aynı gebelıkte ıgne asprın öncesı folbıol denıyor

sonunda bende öğrendim kayıplarımın sebebini
faktör V leiden heterozigot
diğer 4 gende de aynısı var ama genetik doktoru faktör v in daha önemli oldugunu hamilelikte kanın sulandırılması gerektiğini söyledi
kadın dogumcuda hamileliği öğrenir öğrenmez kan sulandırıcılara başlatacak hayırlısıyla
hamileliğe kadar b12, çinko, folikasit bunları kullanacakmışım
bi tarafım seviniyor bi tarafım da iğneye ilaca rağmen düşük olursa diye tedirgin
girdik bir yola bakalım zorlu ve yorucu
rabbim hayırlısını nasip etsin inş...

Kızlar hamilelik ögrenldiğinde başlanan igneler kan pıhtılaşması için.bu ignelere başlayınca hamilelik süresince yatmakmı gerekiyor.bilgilendirirseniz sevinirim.

cevap için çok teşekkürler Allah'ım kimsenin kucağını boş bırakmasın isteyen herkese anne olmayı nasip etsin. bana aspirini kan uzmanı verdi ömür boyu kullanıcam. biz sadece hamilelik kısmıyla ilgileniyoruz ama maalesef bu bi hastalık aynı zamanda.

slm kızlar bende burda yeniyim tecrubelerinize ihtiyacım var( bi kimyalsal bi sekiz haftalık kürtajım varr sorun kan pıltılasması iki gende.. suan uc aydır cor aspirin kullanıorumm benimm korkumm hamile kaldıgım an igneye baslamak için gec kalmak burdaa okudugmm cogu kimse rgl tarihi dahi gelmeden igneye baslamslar bebegin ne zaman gelecegi kısmett ben bebek var mı die her ayy nasıl tahlil yaptırıyımmm .. Aranızdaa ignelere kacıncı haftada basladıgı konusunda bilgi verecek olanlarIN CEVAPLARNI BEKLİORMMM

benim de 2 gebelik kaybım var.ikisinde de hiç kanama yaşamadım bir belirti vermedi kontrole gittiğimde kalp atımı durduğu için kürtajla alındı malesef ilki 10 hftalık ikincisi 8 haftalık kalpleri durdu.oysa her şey çok güzel gidiyordu kalp atımlarını duyduk ikisinde de kaç kere ikincisinde coraspin de kullanmıştım pıhtılaşma varsa engellesin diye, ona rağmen bi işe yaramadı..eğer pıhtılaşma varsa tek başına coraspin yetmiyor herhalde...ne var ne yok diye genetik araştırmalar yapıldı sonuçlarını beklioruz.ve ben çok korkuyorum ne çıkacak diye... Allahım bidaha yaşatmasın çok acı bişey..aklımız almıyor çok güzel giden gebelikler nasıl olurda bu haftalardan sonra durur diye normal bir düşük de yapmıyorum ben. çok ilginç bu durum...

Testle ortaya çıkıyormus aslnda pıhtılaşma olup olmadığı ama bana da doktr direk igneye basldi baska bi doktr senin doktrn tedbiri üstten tutms aspirin verebilirdi aslnda madem baslmssn devm et artk dedi oyle kullandm mecburen

maalesef aynı korkuyo bende yaşıyorum.oğlumda 2. ayda hamile kaldım ve günüm geçmeden önce kan testi yapıp öğrenmiştim ve ozaman başladım yani daha dr. bebeği göremedi bile o kadar küçüktü. şimdi 2. çocuğu istiyorum yine aynı stres başladı inş. bundada uzun sürmez çünkü kan tahlili hem maliyet olarak yüksek hemde stresli ama maalesef başka yoluda yok. umarım sende hemen hamile kalırsın.

kızlar merhaba henüz evli değilim ama konunuzu görünce arkadaşımdan tecrübe ettiklerimi yazmadan geçmek istemedim.o da bazılarınız gibi 2 kez düşük yaptı ve gittiği bir çok dr.kesin teshis koyamadı tabi o zamanlar bu rahatsızlık o kadar gündemde de değildi.öncelikli diyeceğim dr. seçimi çok önemli ve bu forum tavsiyeler açısından çok iyi sizler için.uzun bir süreç geçirdi coraspirin yanı sıra günde 2 defa iğneler yapıodu kendisineve mutlaka 45 dak.kadar tempolu yürüyorduk.şimdi kızı 2 yaşında Allaha şükür çok sağlıklı.umarım Allah sizlerede bebeklerinizi sağlıklı olarak kucagınıza almayı nasip eder.hoşçaklın

Kızlar hamilelik ögrenldiğinde başlanan igneler kan pıhtılaşması için.bu ignelere başlayınca hamilelik süresince yatmakmı gerekiyor.bilgilendirirseniz sevinirim.
Ilk haftalrda dinlenmk gerekiyo ama bu bütün hamilelr icin gerekli igne kullanmkla alakali degl.hamilelignde benm kadr gezen yoktr heralde bi sorun olmadi cok şükür rahat olun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…