taranan genler: faktor v leiden,faktor ıı(prothrombın)g20210A,MTHFR C677T bu yazıyor bıde
sonuc:
real tıme pcr teklonojısıyle yapılan dna analızlerı pozıtıfve negatif kontureller eslıgınde gerceklestılılmıs ve hastada;
faktor v leiden,faktor ıı(prothrombın)g20210A,MTHFR C677T genlerınde mutasyon saptanmamstr.
maalesef aynı korkuyo bende yaşıyorum.oğlumda 2. ayda hamile kaldım ve günüm geçmeden önce kan testi yapıp öğrenmiştim ve ozaman başladım yani daha dr. bebeği göremedi bile o kadar küçüktü. şimdi 2. çocuğu istiyorum yine aynı stres başladı inş. bundada uzun sürmez çünkü kan tahlili hem maliyet olarak yüksek hemde stresli ama maalesef başka yoluda yok. umarım sende hemen hamile kalırsın.
canım buna göre kan pıhtılaşması yok sanırım. ama yapılan testler sadece bunlar mı benimkinde daha fazla gen vardı
taranan genler: faktor v leiden,faktor ıı(prothrombın)g20210A,MTHFR C677T bu yazıyor bıde
sonuc:
real tıme pcr teklonojısıyle yapılan dna analızlerı pozıtıfve negatif kontureller eslıgınde gerceklestılılmıs ve hastada;
faktor v leiden,faktor ıı(prothrombın)g20210A,MTHFR C677T genlerınde mutasyon saptanmamstr.
meraba kızlar bendede kan pıhtılaşması var (mthfr a1298c homozigot) tabi benbunu öğrenene kadar 3 gebelik geçirdim 2 kez düşük yaptım 3. de 30. haftadan sonra gelişim geriliği başladı bi kaç hafta sonra doğum yaptım vesadece 1 hafta yaşadı yavrum. 4. gebeliğimde iğne aspirin kullandımve çok şükür sağlıklı bi oğlum var 5 yaşında... tekrar hamile kalmak istiyorum internette araştırırken benim gibi olanların diyet yapması gerektiği iğneye hamile kalmadan önce başlamaları gerektiği yazıyor bide zayıflamaları ben oğlumda bunlara pek dikkat etmedim dr. bişey demedi benim gibi olanlardan yardım istiyorum neler yaptınız hamile kalmadan önce ve hamilelikte.(geçmişi okuyorum ama çok fazla sayfa var daha bulamadım benim sorularıma cevap)
cok mu az mi kotu bilemiyrm tabi ama pihtilasmaniz var. gebeliginizde bizim gibi igne kullanacaksiniz.hanımlar merhaba ben 1-2 kere daha yazmıştım buraya 2 tane düşük yaşadım ve genetik testlerim yapıldı Zeynep kamil hastanesinde sonuçlarım bugün çıktı anlayan arkadaşlar yorumlayabilir mi acaba kan pıhtılaşması olduğunu anladım ama ne aşamada çok mu kötü yoksa hafif bi durum mu anlayanlar bilgi verirse çok sevinirim
FV LEİDEN G1691A ( HETEREZİGOT (TAŞIYICI )
MTHFR C677YT ( HOMOZİGOT ( MUTANT )
sesum ve sysa...slm kızlar bende burda yeniyim tecrubelerinize ihtiyacım var( bi kimyalsal bi sekiz haftalık kürtajım varr sorun kan pıltılasması iki gende.. suan uc aydır cor aspirin kullanıorumm benimm korkumm hamile kaldıgım an igneye baslamak için gec kalmak burdaa okudugmm cogu kimse rgl tarihi dahi gelmeden igneye baslamslar bebegin ne zaman gelecegi kısmett ben bebek var mı die her ayy nasıl tahlil yaptırıyımmm .. Aranızdaa ignelere kacıncı haftada basladıgı konusunda bilgi verecek olanlarIN CEVAPLARNI BEKLİORMMM
Kızlar dün çok moralim bozuldu öğlen kahverengi leke akşamınada pembe leke geldi ve inanılmaz kötü oldum.bugun itibariyle 4+6 günlük hamileyim ve göğüslerin cok az acıo korkuyorum ne olur fikir verin.dr kontrolüm çarsambaydı ama ben yarın gitmeyi düşünüyorum bakalım keseyi görücekmiyiz???bide benim gibi göğüslerin acımayan varmı progeston oksapor iğne aspirin folbiol kullanıyorum
bugun acil gidin.
sorununuzu anlatip betahcg baktirmak istediginizi soyleyin. zaten yarinda giderseniz aynisini yapacak dr.
eger degeriniz yukseldiyse belki igne verebilirler progestan hapi yerine.
bu genlere gore pihtilasmaniz yok.
ama eksik bakilmis.
mthfr a1298 di sanirim biri.
biri de pai-i(4g/5g)
bu ikisi bakilmamis sizde.
evet cnm bunlar yazıyo anlamdgım için neye baktrmam gerektıgını
AMİNN CANIMMM AMİNN CÜMLEMİZE RABBİM ARATTIRMADAN NASİP EYLESİN İNS.. ya bn esimin is sebebiylee mezkezde degilmm kücük bi ilcede oturumm sadece bir tane kadın dogumcu var halıylee cokk kalabalık bir ay snrasına randevu alabiliryosnn o yuzden de stres yapıorumm once burda hamile oldugumu ögrenipp merkezde kendi doktoruma gidicemm oda cokk doluu o da hemn vermes randevuu haliylee süre baya uzayacak günüm gectikten snra.. seytan dior git rasgele cogunlugun kullandıgı cleksn 0.4 igneyi all randevu sırası gelene kadar vurunn:))
kızlar bende de pıhtılaşma var 2 kürtajdan sonra çok şükür sağlıklı bir hamilellik sürdürüyorum 31. haftadayım.dr.um 36. haftada iğneyi bırakmam gerektiğini söyledi bende korkuyorum sizin dr.larınız nasıl bir yol izledi doğuma kaç kala bıraktınız iğneyi lütfen bana bilği verirmisiniz.
canım benim bebeğimi dr. 37+5 de aldı bi hafta önce asprini 1 gün önce iğneyi kesti.başka bi arkadaşıma dr. 36. haftasında iğneyi doğuma 1 hafta kala asprini kesti. 40 haftada doğum yaptı.
bunu pıhtılaşmanın seviyesine göre dr. belirliyo benimki ileri seviyedeymiş dr. güvenmekten başka çaren yok bu durumda. çok şükür arkadaşımında benimde bebeği sağlıklı bi şekilde doğdu.
canım ewet biliyorum ama bir arkadaşım doğuma 3 gün kalasıya kadar kullandı 3 gün kala bıraktı ve aynı ilacı kullanıyoruz
ilaç hangisi canım. insan bebeği söz konusu olunca riske atmak istemiyo. bide hengi geninde pıhtılaşma var merak ettim
ben heterezigotum hibor kullanıyorum 3500 lük aynen canım dediğin gibi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?