- 11 Mart 2014
- 136
- 42
- 73
- 35
benim doktorumda alanında baya ünlenmiş bir profesör ( bunu belirttim çünkü doktorların güvenilirliği çok önemli ) . benim de kürtajdan 40 gün sonra iğneye başladık ve 2 ay sonra hamile kaldım yani iğneye başladığımda gebelik yoktu . kan testleriyle değerlerimi kontrol etti sık sık kontrole gittik ve çok şükür hemen hamile kaldım yani önce başlayacak olmanızı kafanıza takmanıza gerek yok . psikolojiden anlamayan doktorlara gelince ilk bebeğimde başka bir profesör bozuntusu da benim canımı yaktı ama çok şükür bu doktorumdan çok memnunum.
tüp bebek denemelerinde kan sulandırıcı iğne kullandınız mı cnm?Merhaba arkadaşlar öncelikle Rbbim herkese yardım etsin inşlh.
benim sizlere sorum olucaktı bilen yardımcı olursa çok sevinirm. ben 5 kere tüp bebek tedavisi gördüm ama hepsi negatif oldu sorun bizde benden kaynaklanıyor tubal faktör ama geçen yapılan genetik testlerde eşimde sorun çıkmadı ama bende : "MTHFR geni C677Tmutasyonu: HETEROZİGOT TAŞIYICI" sadece bu faktör taşıyıcı. bu taşıyıcılk illa düşük yada gebelik kaybımı olur yani implantasyon (embriyonun) ttunmasına engel olurmu? bu taşıyıcılık kan pıhtışalması anlamına geliyor dimi? uzun oldu kusura bakmayın:)))
Merhaba arkadaşlar öncelikle Rbbim herkese yardım etsin inşlh.
benim sizlere sorum olucaktı bilen yardımcı olursa çok sevinirm. ben 5 kere tüp bebek tedavisi gördüm ama hepsi negatif oldu sorun bizde benden kaynaklanıyor tubal faktör ama geçen yapılan genetik testlerde eşimde sorun çıkmadı ama bende : "MTHFR geni C677Tmutasyonu: HETEROZİGOT TAŞIYICI" sadece bu faktör taşıyıcı. bu taşıyıcılk illa düşük yada gebelik kaybımı olur yani implantasyon (embriyonun) ttunmasına engel olurmu? bu taşıyıcılık kan pıhtışalması anlamına geliyor dimi? uzun oldu kusura bakmayın:)))
tüp bebek denemelerinde kan sulandırıcı iğne kullandınız mı cnm?
pıhtılaşma gebeliğeengel değil diye biliyorum
sonuçta hepimiz hamile kalıyoruz ama bi şekilde kalbi duruyor yada hiç atmıyor
yeterli miktarda kan akışı olmadıgında dolayı
5 negatiften sonra yaptırdınız sanırım testleri
bi deneme daha yapın bu defa doktorun transfer öncesi kan sulandırıcı verebilir
aslında pıhtılaşma olsun olmasın tüp bebek te kan sulandırıcı veriliyor diye biliyordum ama
doktorunla yrıntılı konusursun
birde ilk aylarda karından yapın ,daha sonra gerginlik arttıkça bacağa dönün iğnelerde arkadaşlar
saol canım cvpın için, valla bugün dörüşmem vardı 2 hafta önce negatif olunca bugün tekrar söyledim bu taşıyıcılık var iğne kullanmam gerekirmi diye oda; hiç gerek olmadığını bu iğnenin dedi folbiol kullandım. fakültede doç dr. ama nebiliyim ya valla kafam karıştı burda yazılanı okuyunca genelde bu taşıyıcı olanlar hep an sulandırıcı kullanmış...
tüp bebekte transferden sonra kan sulandırıcı gerekirmiydi işte bu kısmı çok önemli
belkide farklı sebeplerden dolayı tutmadı
bende ikinci kürtajdan sonra profla görüştüğümde bana bu testleri bile yaptırma tenezzülünde bulunmadı
ben kendim gittim genetiğe yaptırdım sonuc beş gende heterozigot çıktı
şimdi b12 folik asit çinko aspirin kullanıyorum genetik ddoktoru folik asitin çok nemli oldugunu söylemişit
bazen insan kendi kendinin doktoru olmalı
pes etme sakın rabbim en güzelinde bir evlat nasip etsin sana ve isteyen herkese inş(amin)
Arkadaşlar adınıza çok üzüldüm rabbim hepi'mizin yardımcısi olsun cok zor bisey rabbim bidaha yasatmasin esla çok istediğimizde hemen kalamayız ama hiç beklemediğimiz bi anda gelir bebisler ınş bu kez hayırlısıyla kucağına almayı nasip eder rabbim
amin canım benim . şöyle hamile olduğumu herkese duyurmak istiyorum ama işte bunda henüz kimseye söyleyemedim korkudan. inşallah bur da hiç bebeği olmayan olup ta düşen 2. yi isteyen herkese rabbim sağlıklı evlatlar versin çok zor durummuş
aslında pıhtılaşma problemi olanlarda tüp bebek denemelerinde kan sulandırıcı iğne önceden veriliyor diye biliyorum ben, hatta pıhtılaşma olmayanlara bile. Kaldı ki sende MTHFR 677 heterozigot, yani bence iğne kullanmalısın, hatta hamileliğin boyunca bile kullanmalısın. Başka bir doktora daha sormalısın bence. Çünkü bazı doktorlar iğneye gerek yok diyorlar ama aslında iğneye gerek olabiliyor cnm.hayır canım hiç kullanmadım, sadece folbiol veya folikasit kullandım...dr.um iğnenin gerek olmadığını söylyor
ozgeoz gebelikte iğne ile birlikte aspirinde kullandın mı ve ne kadar süre kullandı tşk
ben clexan kullanıyorum canım faktor bes de var bende mtfhr ıle bırlıkte.kanamam vardı bır bucuk aydır ıgnelerı yapmaya basldık bakalım rabbım saglıkla almayı nasıp etsın kucagımıza bebegımızı,bebeklerımızı ınsallah.sen kac haftaya kadar gobekten yaptın .ben koldan basladım gobekten yapamam heralde .
aslında pıhtılaşma problemi olanlarda tüp bebek denemelerinde kan sulandırıcı iğne önceden veriliyor diye biliyorum ben, hatta pıhtılaşma olmayanlara bile. Kaldı ki sende MTHFR 677 heterozigot, yani bence iğne kullanmalısın, hatta hamileliğin boyunca bile kullanmalısın. Başka bir doktora daha sormalısın bence. Çünkü bazı doktorlar iğneye gerek yok diyorlar ama aslında iğneye gerek olabiliyor cnm.
tüp bebekte transferden sonra kan sulandırıcı gerekirmiydi işte bu kısmı çok önemli
belkide farklı sebeplerden dolayı tutmadı
bende ikinci kürtajdan sonra profla görüştüğümde bana bu testleri bile yaptırma tenezzülünde bulunmadı
ben kendim gittim genetiğe yaptırdım sonuc beş gende heterozigot çıktı
şimdi b12 folik asit çinko aspirin kullanıyorum genetik ddoktoru folik asitin çok nemli oldugunu söylemişit
bazen insan kendi kendinin doktoru olmalı
pes etme sakın rabbim en güzelinde bir evlat nasip etsin sana ve isteyen herkese inş(amin)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?