Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

bu ay sonunda tıp fakültesne gideceğiz birde orada duruma bakacağız inşallah herşey hakkımızda hayırlısıyla olur

tüp bebek denemelerinde kan sulandırıcı iğne kullandınız mı cnm?

pıhtılaşma gebeliğeengel değil diye biliyorum
sonuçta hepimiz hamile kalıyoruz ama bi şekilde kalbi duruyor yada hiç atmıyor
yeterli miktarda kan akışı olmadıgında dolayı
5 negatiften sonra yaptırdınız sanırım testleri
bi deneme daha yapın bu defa doktorun transfer öncesi kan sulandırıcı verebilir
aslında pıhtılaşma olsun olmasın tüp bebek te kan sulandırıcı veriliyor diye biliyordum ama
doktorunla yrıntılı konusursun

Bende geçtiğimiz haftaya kadar hamileydim ancak 11. hafta rutin kontrole gittiğimde bebeğin kalp atışlarının 8. haftalıkken durduğunu öğrendim ve kürtajla aldılar. Ancak başından beri mide bulantısı, baş ağrısı ve halsizlik durumum devam ettiğinden başka bir belirti de olmadığı için hiç bir şey anlamadım. Anlaşılabilir miydi onu da bilmiyorum? İlk bebek, ilk düşük ve ilk kürtajı beraber yaşadım. İlk düşük olduğu için doktor herhangi bir test yaptırmamızın gerekmediğini söyledi. Ancak internetten arıştırınca kan pıhtılaşması ihtimalini duyunca eğer böyle bir durum tespit edildiğinde en azından iğne ve ilaçlarla kontrol edebilme olasılığı varsa ve ben bunu inşallah Allah bir daha gebelik nasip ederse önleyebilme şansım varken önlemezsem diye çok üzülüyorum. Bu yüzden sizlere danışmak istedim, bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Bu ihtimal için yapılan testler nelerdir? İstanbul da nelerde yaptırabilirim? Maliyeti nekadardır? ve 1. düşükte bu testleri yaparlar mı? gibi kafamda sorular var bileniniz bu konuda bilgi verirse çok mutlu olucam.
İnşallah isteyen herkese sağlıklı bir hamilelik dönemi ve sağlıklı kucağımza alıcağımız evlatlar nasip etsin.

Şimdideden cevaplarınız ve ilginiz için teşekkür ederim.

iyi günler arkadaşlar. yaşım 24.evleneli 18 ay oldu. evlendikten 6 ay sonra hamile kaldım. sürekli kanamam olan bir hamilelikti. ve sonunda doktor yatış verip doğal yollarla düşürdü. 2 ay sonra yine hamile kaldım 10 haftalıktı kesem uyumluydu hafta ile ama bebeğin gelişimi geriden geliyordu sürekli takip verdiler. ve mayıs ayında oda düştü. onda kürtaj oldum. içerideki pıhtılar için. ve doktorum üniverste hastanesine yolladı testler için ilk iki test yapıldı adlarını unuttum şuan için. 17 martta genetik testim var.

ve mayıstan beridir günlerimi takip ederek korunuyorduk. son adet tarihim şubat 3 idi. 18 martta doktor kontrolüm var 5 6 haftalık hamileyim. üniverstedeki doktor hamile kalmamamı öneri test sonuçlarına göre yönlendirelim seni dedi. ama ben malesef şubat ayında yanlış hesapladım sanırım bilmiyorum nasıl oldu. doktor eğer kalırsan corasprin 100 mg başlamamı önerdi. öğrendiğimden beri içiyorum hem folibol hem corasprin. pazartesi genetik testim yapılacak. 2 ay sürüyor dediler sonucun çıkması. ve ben bundan 3 ay önce hastaneye gittiğimde genetik testteki sekreter antibiyotik kullanmamam gerektiğini söyledi. test sonuçları çıkmayabiliyormuş o zamandan beri antibiyortik kullanmadım. inşallah hiç birşey çıkmaz diyor bir yanım. ama bir yanımda bu düşüklerin sebebi ne olabilir diyor içim. doktor %70 ile %80 sonuç alabiliriz dedi. geriye kalan kısım çok yüksek. eğer birşey çıkmassa romatizma testi falan yapıcam dedi. bilmiyorum bu hamileliğim sorunsuz ilerler inşallah. ama içimden sevinmek gelmiyor. daha henüz kimseye söylemedim. doktor randevumda ne olucak bilmiyorum kalp atışı alınacakmı alınmayacakmı yine aynı şeylerimi yaşıycam diye çok korkuyorum. inşallah herkes bebeklerini sağlıcakla kucağına alır.

benim hikayem böyle eğer bir düşük yaşasanda iki düşük yaşasanda direk hastaneye gdip bu testleri isteyin. en azından içiniz rahat eder. keşke bekleseydim diyorum ama bilemezdimki belki hiç bir sorun olmuycak bu hamileliğmde sağlıklı olucak ama dediğim gibi kayıplar insanın umudunun önüne geçiyor herkese geçmiş olsun.

Arkadaşlar adınıza çok üzüldüm rabbim hepi'mizin yardımcısi olsun cok zor bisey rabbim bidaha yasatmasin esla çok istediğimizde hemen kalamayız ama hiç beklemediğimiz bi anda gelir bebisler ınş bu kez hayırlısıyla kucağına almayı nasip eder rabbim

saol canım cvpın için, valla bugün dörüşmem vardı 2 hafta önce negatif olunca bugün tekrar söyledim bu taşıyıcılık var iğne kullanmam gerekirmi diye oda; hiç gerek olmadığını bu iğnenin dedi folbiol kullandım. fakültede doç dr. ama nebiliyim ya valla kafam karıştı burda yazılanı okuyunca genelde bu taşıyıcı olanlar hep an sulandırıcı kullanmış...

tüp bebekte transferden sonra kan sulandırıcı gerekirmiydi işte bu kısmı çok önemli
belkide farklı sebeplerden dolayı tutmadı
bende ikinci kürtajdan sonra profla görüştüğümde bana bu testleri bile yaptırma tenezzülünde bulunmadı
ben kendim gittim genetiğe yaptırdım sonuc beş gende heterozigot çıktı
şimdi b12 folik asit çinko aspirin kullanıyorum genetik ddoktoru folik asitin çok nemli oldugunu söylemişit
bazen insan kendi kendinin doktoru olmalı
pes etme sakın rabbim en güzelinde bir evlat nasip etsin sana ve isteyen herkese inş(amin)

saol tatlım güzel duan için Allah razı olsun herşeyin hayırlsı diyorum. kesinlikle haklısın valla kedi doktorumuz kendimiz olduk iş başa düşünce çabalarımızla bende 4 kere negatif olunca araştırılmasını istedim hangi dr. gittiysem gerek yok dediler çok şükür fazla sorun çıkmadı ama bu heterezigot taşıyıcılk çıktı asıl sorunumda tüplerim ama neden tutmaması bende soru işareti yaptı acaba bu kan sulandırıcı kullanmak gerekir mi diye. valla olmazsa fakültenin hemetoloji bölümden randevu alırım oradaki dr. ile görüşürüm nebiliyim artık..

amin canım benim . şöyle hamile olduğumu herkese duyurmak istiyorum ama işte bunda henüz kimseye söyleyemedim korkudan. inşallah bur da hiç bebeği olmayan olup ta düşen 2. yi isteyen herkese rabbim sağlıklı evlatlar versin çok zor durummuş

Bende iki kere kürtaj oldum bidaha hamile kalırsam 3 olacak hissettiğini çok iyi anlıyorum rabbim bizlere de hayırlısıyla nasip eder ınş

hayır canım hiç kullanmadım, sadece folbiol veya folikasit kullandım...dr.um iğnenin gerek olmadığını söylyor
aslında pıhtılaşma problemi olanlarda tüp bebek denemelerinde kan sulandırıcı iğne önceden veriliyor diye biliyorum ben, hatta pıhtılaşma olmayanlara bile. Kaldı ki sende MTHFR 677 heterozigot, yani bence iğne kullanmalısın, hatta hamileliğin boyunca bile kullanmalısın. Başka bir doktora daha sormalısın bence. Çünkü bazı doktorlar iğneye gerek yok diyorlar ama aslında iğneye gerek olabiliyor cnm.

gunaydın arkadaslarım bugunumz ve dıger gunlerımız saglıklı umutlu gecsın ınsallah.herkes bırbırıne dua etsın.Ben elımı karnımda gezdrerek YA SAFI cekıyorum .sıze de tavsıye ederım.saglıklı bebıslerımzı alırız ınsallah:)

baştan beri karnımdan yaptım hiç zor değil 2 günde alışıyosun 5 aylık falandım bacağa geçtim bacak daha çok acıyıyordu. 1 aylık bilde değildim başladık iğnelere doğumdan sonrada 1 ay olmak üzere devam ettik . doğumdan sonrada pat diye bırakmıyosun 1 ay oluyorsun . sende faktör 5 te var kessssin iğne olman lazım ben hibor marka oluyodum

Kizlar hepinize cok gecmis olsun. Pihtilasma yuzunden bebegini kaybedenlere Rabbim sabir versin olmayanlarada nasip etsin insallah. Bende kurtaj oldum bi defa bebegimin kalp atislari hic olmadi. Ama simdi 2 ye hamileyim nisanda dogum olacak insallah. Hamile kalmadan once sulandirici igneye basladim ve halen devam ediyorum. Rabbim sizlerede nasip etsin insallah. Dualarim sizinle.

valla canım hatta dün hoca ile görüşmem vardı, söyledim bu taşıyıcılk hakkında sedece folbiol kullanma yeterlimi yani iğne kulalnıyorlar oda yok dedi iğnenin önemli olmadığını söyledi hiç gerek yokdedi ama benim kafamda soru işareti oldu.şuan fakültede tedavi görüyorum tüp bebek, ayrıca bu kan pıhtışalması için HEMETOLOJİ bölümnden randevu alım göstersem olurmu?

Son düzenleme:

canım, genetik doktoru dediğin hemetoloji bölümde mi oluyor yoksa ayrı bir bölğm mü?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…