merhaba, ben de agustos ayında 6. haftada kürtaj oldum aynı nedenle.Mthfr 1298 heterozigot ,faktör 5 leiden heterozigot test sonuclarım ve hacettepedeki prof um bana 3 ay kesinlikle hamile kalma demişti.Ben 1 yıl sonra Türkiyeye döneceğimi söyleyince 1 yıl daha iyi olur,1 yıl sonra görüşelim demişti ve Folbiol,Benoxol ve asprin bir de metioninden sınırlı diyet vermişti.iğne tadavisine gebelikle birlikte baslanıyormuş. Hepimiz için hayırlısı olsun inşallah....
mutasyonlarımdan dolayı 5 gebelik kaybım var arkadaşlar.aynı mutasyonlarla tedavide nasıl bir yol izliyosunuz?son bebeğimi coraspirin ve hibor 3500 rağmen 35.haftada kaybettim
Ben 5. Gebeligimi yasiyorum. Oglumdan once 2 oglumdan sonra bu agustosta bir dusuk problemim oldu. Benimde pihtilasma problemim var. Heterozigot yaziyor. Bu testi oglumda yaptirmistim 7 yil once. Dr. Oglumda aspirin baslamisti kanama olunca progesteron oil ignesini oldum ondan sonra bir problem olmadi. Ama yeni dusukten sonra yeni doktorum clexane ve bebe aspirini basliyoruz dedi. Simdi 10. Haftadayim bir problem yok cok sukur ama tedirgin oluyorum. Igneler canimi bazen cok yakiyor bacaklarim mosmor. Gobegim cok acidi ondan vazgectim.Kolumdan ve bacaklardan yapiyorum. 8 ay daha yapacagim nasil gececek bakalim. Cok zor...
Hamileligin basinda gunde 1di ama kan akisim bebek icin yeterli olmayinca 1 gun 1. Ertesi gun 2 vuruyorum. 56 57 kiloydum basladigimda
Canimcim öncelikle çok geçmiş olsun.bende de mthfr ler ayni şekilde heterezigot.ayrica bide faktör 5 mutasyonu ve protein c rezistans düşüklüğü var.şuan 6.haftamdayim ve tedavi şeklin seninki ile ayni 100 luk corasprin ve 3500 hibor.daha gebeliğin başında olmama rağmen her gün bebeğinin kalp atislarini dusunuyrm.senin nazil oldu düşük mu oldu kalp atisimi durdu.gebeliginin haftasida aslında çok güzelmiş kanamalarin filan varmiydi.kusura bakma Cnm biraz fazla soru sordum ama ayni durumlardayiz.benimde bir bebeğinin kalbi durduğu için kürtaj olmuştum.simdi ayni şeyleri bidaha yaşamak korkulu Rüyam oldu..allah sabir versin sanada.Rabbim yeniden saglikli bi gebelik nasp etsin.
tşk ederim canım .düşüklerimin sebebini bulamadıkları için önlem aaçlı ben istemiştim son bebeğimde ilaçları.meğersem kan pıhtılaşması testim tam değilmiş sadece bi kısmı yapılmış o yüzden sebepsiz diyip dururlarmış. 35 haftama kadar ne bir kanama ne bir ağrı ne de bebeğimde gelişme geriliği oldu hatta 1 hafta önden gidiyordu. 32.haftada coraspirin kesildi iğneyle devam ettim.bebeğimi kaybetmeden iki gün önce kontrolüm vardı tansiyonum hep10/6 iken o gün 13/9 çıkmıştı doktor çok önemsemedi dikkat et dedi.aslında çok önemliymiş bebeğimin uyarısı o oldu ama biz farkedemedik bebeğim hareket etmiyor diye gittim kalbinin durduğunu öğrendik.sen mutlaka dikkat et ,buradakiler diyet yapıyo,bazısı doz ayarlaması yaptırmış.doktorun mutlaka riskli gebelik uzmanı olsun.şimdi olmasada ilacının dozu ve markası ilerki haftalarda değiştirilmesi gerek diye düşünüyorum.umarım bebeğini sağlıkla kucağına alırsın.
tşk ederim canım .düşüklerimin sebebini bulamadıkları için önlem aaçlı ben istemiştim son bebeğimde ilaçları.meğersem kan pıhtılaşması testim tam değilmiş sadece bi kısmı yapılmış o yüzden sebepsiz diyip dururlarmış. 35 haftama kadar ne bir kanama ne bir ağrı ne de bebeğimde gelişme geriliği oldu hatta 1 hafta önden gidiyordu. 32.haftada coraspirin kesildi iğneyle devam ettim.bebeğimi kaybetmeden iki gün önce kontrolüm vardı tansiyonum hep10/6 iken o gün 13/9 çıkmıştı doktor çok önemsemedi dikkat et dedi.aslında çok önemliymiş bebeğimin uyarısı o oldu ama biz farkedemedik bebeğim hareket etmiyor diye gittim kalbinin durduğunu öğrendik.sen mutlaka dikkat et ,buradakiler diyet yapıyo,bazısı doz ayarlaması yaptırmış.doktorun mutlaka riskli gebelik uzmanı olsun.şimdi olmasada ilacının dozu ve markası ilerki haftalarda değiştirilmesi gerek diye düşünüyorum.umarım bebeğini sağlıkla kucağına alırsın.
merhana mersindeyim ama adanada CÜNEYT EVRÜKEYE gidiyorum. Araştırmalaraını iyi yap arkadaşım. ünv hastanesine gidebilirsin gerekirse 3 düşük yaptım diye söyle. ama düşük yaptıktan sonra nedenlerini araştır. bir çok doktor hepinizin bildiği gibi tek düşük hiç düşüktür diyor ama onlar bilmiyor bedenimizdeki ve ruhumuzdaki yıpranmayı. allah bir daha aynı acıları yaşatmasın. herkes bir biri ve kendi için dua etmeyi ihmal etmesin
Canimcim bu kan akisinin yeterli olup olmadini anlamak için doktorun herhangi bi test yapiyormu yoksa ultrasonla mi anlasiliyor..bilgilendirir sen sevinrim
Canim kan tahlilinde cikiyor.
Kanda hangi test bakilyor acaba.biliyormusun..şimdiye kadar gittiğim doktorlar benden boyle test istemedi.eğer testin adini biliyorsan yazar misin Cnm. bide o testin kaç olması gerekli acaba.cuma kontrolün var doktoruna söyleyeyim de benden de istesin.hamileliğin başından beri o teste baktiriyormusun yoksa gebeliğin belli bi ayindan sonra mi bakiliyor.zaten benim sürekli kafama taktigim konu bu iğnenin dozunun yetersiz gelmesi..[/QUOT
Evet canim surekli bakiliyomus ama ben bilmiyordum. Dr normal degerlerin derdi hep. Ne zmnki kan akis hizin yeterli deil dedi o zmn dikkat ettim.bende. sonuclarin oldugu listede pct yaziyo kan akis hiziymis o. Normal degeri 25 35 sn arasi yaziyo canim. Yani benim bildigim bnlar sen dr na bi danis canim. Zaten oda pihtilasman varsa dikkat ediyodur. Sorun olmadigi icinde soyleme geregi duymuyordr.
Herkese merhaba benim de 7sene sonra tüp bebekle elde edilmiş gebeliğim klp atışları başlamadığı için sonlandırılmıştı sonrasında yapılan testlerde heteroZigot kan pıhtılaşmammın olduğu ortaya çıktı şimdi 1 senedir coraspirin100 kullanıyordum şu an 6 haftalık gebeyim Pazartesi kalp atımı için gideceğiz inşallah görürüz ben de umut olurum Bi çok arkadaşa okuyan arkadaşların duasını duasını bekliyorum
Allah razı olsun canım Ben çok üzüntü yaşadım uzun zaman bekledim o yüzden her zaman dualarımda evlat isteyenlercanımmm ınsallah saglıklı bı bebegın olur ınsallah hepımızın olur allah sınamasın bızı hayırlısını versın ınsallah.sen de bıze dua et
Herkese merhaba benim de 7sene sonra tüp bebekle elde edilmiş gebeliğim klp atışları başlamadığı için sonlandırılmıştı sonrasında yapılan testlerde heteroZigot kan pıhtılaşmammın olduğu ortaya çıktı şimdi 1 senedir coraspirin100 kullanıyordum şu an 6 haftalık gebeyim Pazartesi kalp atımı için gideceğiz inşallah görürüz ben de umut olurum Bi çok arkadaşa okuyan arkadaşların duasını duasını bekliyorum
Allah razı olsun size de sağlık versin benim heterozigot olduğu için iğne vermediler tüp bebekte vermişlerdi clexane iğne tüp bebek dpıhtılaşma ilaçlar yüzünden arttığı için sanırım aynı doktorum bu kez vermedi ecopirin verdi onu içiyorumCnm oncelikle gecmis olsun .rabbim bu bebegine saglik versin.Sen iğne kullanmiyormusun.
merhaba kızlar. ben eski bi üyeyim. phtılasma problemlerimle ilk bebeğimi doğurdum ve bu formda gün gün paylaştım.
2009 yılıydı ama o zamandan tanıdığım kimse yok su anda formda. ben adanadan yazıyorum varmı adandan olan? dr tavsiyesi istiyorum kızlar?
Allah razı olsun canım şu bir haftAm nasıl geçti sen bana sor Allah sana da sağlıklı gebelikler versin Rabbim kucağına almayı nasip etsinAllah yardımcın olsun.İnşallah kalp atışını duyarsın. İnsan ister istemez geriliyor.Bu duygu çok kötü şimdi bende ay başını korkuyla bekliyorum. 10 haftamız bitti. çok şükür.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?