Cnm bu korku pihtili hamisler için vazgecilmez korku oluyor.tek yapacagimiz bol dua benim durumunda olan tüm hamislere bol bol dua ediyorum.çünkü normal hamileliklere çok daha fazla stresli geciriyorz hamileliklerimizi..oğlun sana güç versin Cnm bizlere de annelik duygusunu yasamayi nasip etsin allahim.
Kanda hangi test bakilyor acaba.biliyormusun..şimdiye kadar gittiğim doktorlar benden boyle test istemedi.eğer testin adini biliyorsan yazar misin Cnm. bide o testin kaç olması gerekli acaba.cuma kontrolün var doktoruna söyleyeyim de benden de istesin.hamileliğin başından beri o teste baktiriyormusun yoksa gebeliğin belli bi ayindan sonra mi bakiliyor.zaten benim sürekli kafama taktigim konu bu iğnenin dozunun yetersiz gelmesi..
mutasyonlarımdan dolayı 5 gebelik kaybım var arkadaşlar.aynı mutasyonlarla tedavide nasıl bir yol izliyosunuz?son bebeğimi coraspirin ve hibor 3500 rağmen 35.haftada kaybettim
çok geçmiş olsun Allah bir daha aynı acıları yaşatmasın. benim de bu mutasyonlarım vardı, artı antifosfolipid sendrom çıktı. coraspin 100 ve clexan 4000 kullanıyorum. bir düşüğüm var 17. haftada.
Amin canım Allah hiçkimseye evlat acısı yaşatmasın evlat özlemi içinde içinde bırakmasın.siz doz ayarlaması yaptırıyor musunuz.tahlil yapıyolar mı doz için
ben 2 doktora gidiyorum. ikisi de doz ayarlaması yapmıyor. baştan 0,4 clexanla başladık. doğuma kadar onla gideceğim. sadece gelişimine bakıyor. bir de haftada bir tansiyonuna baktır dedi, trombofili yüksek tansiyon yapabiliyormuş. özeldeki doktorum doğuma kadar clexan, 33. haftaya kadar coraspin kullanıcaksın dedi. üniversite hastanesindeki doktorum 37. haftada iğneyi bırakıcaz, doğumdan önce de coraspini bırakıcaz dedi. ikisinin görüşleri çok farklı. siz ne zaman bırakmıştınız?
32 de coraspirini bıraktım canım.bebeğimi kaybetmeden iki gün önce tansiyonum13/9 çıktı her zaman 10/6 ydı ama doktor önemsemedi.sen mutlaka dikkat et hemen müdahale edilmesi gerek bence yada ilacın dozunun yükseltilmesi gerek.zaten kanın koyulaşması 30.haftadan itibaren daha artıyo hreketsizlikte olunca arttırılması gerek veya diyet yapmak gerek canım.coraspirini 32 den sonra önermiyolar ama biri öneriyorsa 3 günde bir falan alınabilir.
ben 2 doktora gidiyorum. ikisi de doz ayarlaması yapmıyor. baştan 0,4 clexanla başladık. doğuma kadar onla gideceğim. sadece gelişimine bakıyor. bir de haftada bir tansiyonuna baktır dedi, trombofili yüksek tansiyon yapabiliyormuş. özeldeki doktorum doğuma kadar clexan, 33. haftaya kadar coraspin kullanıcaksın dedi. üniversite hastanesindeki doktorum 37. haftada iğneyi bırakıcaz, doğumdan önce de coraspini bırakıcaz dedi. ikisinin görüşleri çok farklı. siz ne zaman bırakmıştınız?
benim factorV heterozigot ve MTHFT1298 heterozigot idi. İlacın dozuna ayda bir yaptirdigi Antifactor XA diye bir test ile karar veriyor.. ben de 30 e kadar 0.4 luk kullanmiştim, 30 dan sonra 0.6 lıga gectim.
Canimcim genelde 32 33 haftadan sonra pek aspirin öneren olmuyor.eski topiclere bakarsan genelde ilerleyen haftalarda genellikle aspirini kesiyorlar.sen düsuk yaptiginda iğne kullandigin halde mi oldu iğne kullanmıyor muydin.şuan kaç haftadasin
dogumdan sonra bı ay boyunca demı omur boyu degıl sanırım.ben sımdı 15 haftalıgım.bacaktan nasıl yapıyordun yan kısma yıne ıkı parmak arasına alarak degıl mı oyle mı yapıyordun.tesekkur ederım ozgecım cok sagol
arkadaşlar iyi günler.. ben tahlil sonuçlarımı bugün aldım.. mthfr c677t homozigot mutasyon çıktı bende.. bu ne demek?.. bundan sonra ne yapmam gerek.. doktor sadece folik asit verdi.. kan sulandırıcı bir şey kullanmam gerekir mi?..
Normalde gebeliklerde 400 microgram folik asit ilk 3 ayda normal tüp defekti için kullan duruyorlar.ama senin 9 ay boyunca daha fazla yani günlük 5 miligram alman lazimCanimcim genelde senin durumunda olanlara gebe kalinca kan sulandirici iğne önlem olarak veriyorlar bildiğim kadarıyla ama asil tedavi sekli folik asit.mthfr folat metabolizmaasinda yer aliyor.sikinti olunca kanda homosistein artiyor ve homosistein pihti oluşumunu artiriyor.özellikle gebelikte.bundan dolayı aslında mthfr mutasyonlarinda sadece folik asit verilmesinin yeterli olduğunu savunanlar var ama önlem olarak iğne verenlerden var..ama faktör 5 geninde de mutasyon varsa mutlaka iğne yaptirmalisin..net olmamakla birlikte bildiklarim boyle
arkadaşlar iyi günler.. ben tahlil sonuçlarımı bugün aldım.. mthfr c677t homozigot mutasyon çıktı bende.. bu ne demek?.. bundan sonra ne yapmam gerek.. doktor sadece folik asit verdi.. kan sulandırıcı bir şey kullanmam gerekir mi?..
heterozigot olunca her iki allelden sadece birinde pıhtılaşma bozukluğu
homozigotta iki allelinde ikisindede pıhtı bozukluğu oluyor
hterozigotta risk 7-8 kat homozigotta daha fazla
kandaki bu pıhtı bozukluğu vücuttaki folik asit değerini yok ettiği için doktorlar folik asiti mutlaka öneriyorlar
hamile kalınca doktorun kan sulandırıcı iğne verecektir
folik asitide ihmal etme
Herkese gunaydin arkadaşlar.sizlere birşey danisacm.bende hic hamilelik buldular yok bulanti kokudan rahatsız olma filan.sadece hamile kaldigimdan beri goguslerde hassasiyet vardi.yalniz bugün hic hassasiyet filan yok.bana kalsa hemen doktora gidip kalp sesini dinliycm ama eşim kiziyo artik çok pimpiriklisin diye.randevum cuma.cumaya kadar beklemek zorundym ama aklim darmaduman..sizce göğüs hassasiyetinin olmamasi normalmi.artik en ufacik nemden toz kapar oldum ya.
Canimcim genelde senin durumunda olanlara gebe kalinca kan sulandirici iğne önlem olarak veriyorlar bildiğim kadarıyla ama asil tedavi sekli folik asit.mthfr folat metabolizmaasinda yer aliyor.sikinti olunca kanda homosistein artiyor ve homosistein pihti oluşumunu artiriyor.özellikle gebelikte.bundan dolayı aslında mthfr mutasyonlarinda sadece folik asit verilmesinin yeterli olduğunu savunanlar var ama önlem olarak iğne verenlerden var..ama faktör 5 geninde de mutasyon varsa mutlaka iğne yaptirmalisin..net olmamakla birlikte bildiklarim boyle
Normalde gebeliklerde 400 microgram folik asit ilk 3 ayda normal tüp defekti için kullan duruyorlar.ama senin 9 ay boyunca daha fazla yani günlük 5 miligram alman lazim
heterozigot olunca her iki allelden sadece birinde pıhtılaşma bozukluğu
homozigotta iki allelinde ikisindede pıhtı bozukluğu oluyor
hterozigotta risk 7-8 kat homozigotta daha fazla
kandaki bu pıhtı bozukluğu vücuttaki folik asit değerini yok ettiği için doktorlar folik asiti mutlaka öneriyorlar
hamile kalınca doktorun kan sulandırıcı iğne verecektir
folik asitide ihmal etme
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?