Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

neden haftada 2 gün?
hergün almak gerekir demişti genetik doktou bana
siz araştırmaya başlayın en iyisi
bu pıhtılaşmayla ilgili şu doktorlar farklı konuşmasa cok iyi olacak

merhaba temmuzz, arkadaşım nasılsın geçen hafta görüşmüştük burda valla sizin sayenzizde bilinçlendim :)
bende hemetoloji bölümüne gittim dr. ile görüştüm durumu anlatınca aslında bu mftrh gen c677t taşıyıcılık gebeliğe engel değil ama yinede bir risktir dedi kan pıhtılaşma açısından bide tüp denemelerin olmamış oyüzden kafanda soru işareti kalmasın şimdilik coraspirin verdi gebelik oluşuncada iğneye başlanacak inşlhh...
çok tşkler arkadaşlar

CNM ÖNCELİKLE GEÇMİŞ OLSUN. BENDEDE KAN PIHTILAŞMASI ÇIKTI. HAMİLE KALMADAN ÖNCE FOLİK ASİT KULLANDIM. Daha sonra gebe kalır kalmaz daha anladığımda hemen test yapıp kan sulandırıcı iğne ve hamilelik öncesi asprin önerdi doktorum. ben 2 kayıp yaşamştım biliyorsun. şuan bebeğim 22 haftalık herşey gzl gidiyor inşallah hep böyle devam eder. hiç kafana takma çözülmeyecek bi sorun değil çok şanslısın ilkinden sonra öğrendin şuan ona göretekbir alacaksın. doktorunu iyi araştır iyi seç.

bende maalesef pazar gunu dusuk yaptım daha doğrusu 10 haftalık hamıleydım ama 7 haftalıkken bebek ölmüş ve pıhtılaşmış.

doktor buyuk ıhtımal ıdrar yolu enfeksıyonum vardı o gecmeyınce ıltıhap yapmış ve çocuğa kan pompalanmamış dedi.

ama kesın olarak patolojiden cıkaCAk sonuca bakıcaz...zor bır durum

selammmm kızlar 4. kez dün hamile oldugumu öğrendim 231 cıktı sonucum hayırlısıyla inş. bu sefer kucagıma almak nasip olur cleksan 0.4 basladım 1 tane folbıol b 12 progestan günde 3 kez içiyorum yarın tekrar kan vericem inş. 2. ye katlar deger

arkadaşlar merhaba 18 inde doktora gittim kesem göründü karından bakılınca 27 marta tekrar gidicem kalp atışı için. hamileliğimi öğrendiğimden beri corasprin içiyordum ama doktor HİBOR 3.500 diye kan sulandırıcı iğne verdi. hem corasprin hem hibor ve folibol içiyorum. ama şöyle birşey var. bu iğne koldan yapılıyor hergün bir koldan. size sormak istediğim aşırı bir yakması var iğnenin. ve iğne yaptıktan sonra iğne yerlerinde morarma oluyor 3 gün oldu iğneye başlayalı ama o morluklar geçmiyor sizde de böyle oluyormu acaba.

Hayırlı olsun inşallah sağlıklı ve kolay bir gebeliğiniz olur ve tatlı bebeğinize kavuşursunuz :)
Morluklar günlerce hatta bazen haftalarca geçmiyor. size tavsiyem mümkün olduğunca karından yapmaya çalışın. göbek yağlı olduğu için hem acı olmuyor hem de morarmıyor. yaparken damara ve kasa gelmemesine özen gösterin. işaret ve baş parmağınızla hafifçe tutarak dik bir şekilde yavaş yavaş enjekte edin. iğnenin prospektüsünde de yazıyor. ben 27. hafta oldum hala karnımın yanlarından yapıyorum koldan yapmaya korkuyorum ağrı oluyor çünkü. ama ilerleyen haftalarda yer bulamayınca mecburen koldan veya bacak arka kısımdan yapacağım maalesef

Son düzenleme:

allah razı olsun canım güzel dileklerin için inşallah sende kucağına alırsın bebeğini sağlıcakla yanlız sen hibor 3.500 mü kullanıyorsun. doktor karından filan emedi bana canım koldan yapılacaK dedi. eczanecide aynı şekilde söyledi hergün bir kola yapılacak diye. karından deseydi ordan yapardım. neyse şimdilik böyle devam edeyim 27 sinde doktora tekrar gidicem sorarım öyle yapsam olurmu diye. demekki morluklar normal. evet iğneyi yaparken acı yokta içindeki sıvıyı enjekte ederken fena bir yanma oluyor uyuşuyo kolum doktora sorarım artık cevabın için teşekkür ederim

bende kan pıhtılaşması nedeniyle iki kez düşük yaptım tekrar hamile kalmaya korkuyorum doğrusu

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

ben clexane 4000 kullanıyorum. heparin içerikli, eşdeğeri/muadili olduğunu düşünerek yazmıştım. acaba yanıldımmı? bana da kimse karından yap demedi ama prospektüsünde yazıyor ve kullanan arkadaşlarımın önerileri doğrultusunda öyle yapmaya başladım. doktorum da sorun olmaz dedi karından. ama tabi hiboru incelemek lazım clexane ile eşdeğer mi?

bilmiyorum ki canım hiç kullanmadım hatta kullancağımıda bilmiyordum doktora girdim ben hamileyim dedim. beni görünce hemen ultrason verdi kesem oluşmuşmu diye. sonra yine gittim bana hemen kan sulandırıcı başlatıcaz dedi. herhalde muadilidir. yani kimi okuduysam herkes clexane kullanıyor bana niye vermedi acaba.zaten pıhtılaşma olup olmadığını bilmiyoruz ki genetik testim yapıldı pazartesi günü 2 ay sonra çıkacak dediler. ozaman çıkarsa yükseltirmi acaba yada değiştirirmi. ama ya bu iğne etkili olmazsa. ben 27 sinde değiştirmesini istesem değiştirir mi acaba.

arkadaslar merhaba yakalsık bır senedir topiği takip edıyorum hepimiz acılarla basladık bu topiğe ben bır kayıp yasadım kalbı hıc atmaıd yavas gelıstı ve sonuc kurtaj oldu sonra yaklasık bır sene sonra hamıle kalabıldım umutsuz olmaya baslamıstım preseed i arastırdım sadece kayganlastırıcı olarak kullandım ve denedıgım ay hamıle kaldım fakat kımyasal oldu ama yınede sevındım sorun yok yıne hamıle kalabılıyorum dedım bır ay daha denedım olmadı ıkıncı ayda yıne hamıle kalabıldım cok sukur daha cok kucuk kesemı bıle gormedım ama ınsallah hersey yolunda gider bu sefer 3+3 te ogrendım gebelıgı ve hemen ıgneye basladım aspırınıde kullanıodum gelelim yazma sebebime ben eger bu jel bana vesıle olurda hamıle kalırsam bende benım gıbı acılar yasamıs bırıne vesıle olmak ıstıorum dedım allah izin verırse tabıkı, gercekten maddi sıkıntıdan alamayacak (130 lıra gıbı bır ucretı var) ihtıyacı olan pıhtılasmadan bebeğini kaybetmiş ve hamıle kalmakta sıkıntı yasayan birine bır kutu jel gondermek istıyorum bebeğimle bana dua etsin yeter isteyen varsa özelden yazabilir herkese saglıklı mutlu bebekli günler diliorum

arkadaslar merhaba,
cok sukur dogum yaptim.. umarım sizler de hamile kalıp bebişlerinizi alırsınız kucagınıza.. sizlere de bilgi vermek istedim belki benle benzer durumda olanlar vardir diye.. İlk hamileligim de kan pıhtılasma sorununu bilmeden cocugumu kucagıma aliştim. 2.si 8 haftalıkken kalp atıslarının durması sebebi ile alındı. testleri yaptirdim MTHFR1298 heterozigot ve factorV Leiden heterozigot varmıs. dr 3 ay ara dediydi ama ben 6 ay ara verdim. oncesinde 3 ay folbiol kullandim.1 ay oncesinde de corasprin kullandim ama 2-3 gunde 1 tane. hamile kalınca da kalp atısı duyuldugunda clexane 0.4 yaptim gunde 1 kez. yaklasık 30 haftalıkken belirli periyodlarda antifactor XA a bakıldı ve 30 haftalık civari ve sonrasında clexane 0.6 kullanmaya basladim.tum gebelik boyunca da folbiol a devam ettim.39. haftada epidural sezeryan ile dogumum oldu. Corasprini 34 haftalıkken bırakmıstım. İgneyi de dogumdan 36 saat once.. Ddogum yaptiktan 3 gun sonra clexane 0.4 e yeniden baslatti dr.um, lohusalıkta kullanacagim...Umarim sizler de saglıklı bir sekilde bebişlerinize kavusursunuz.

Mrb arkadaşlar bu 2. gebeliğim ilk gebeliğimde çocuk gelişmediği kalp atışı olmadı ve 12. haftamda düşük yaptım şimdi coraspirin ve clexane 0.4 kullanıyorum suan 7 hafta 3 günlük gebeyim Allahıma şükür bebeğimin kalp atışı var ve sağlıklı ama kesesi küçük dediler :-( 1 haftadır da kahverengi akıntım var 2 gündür kırmızı ya döndü bugün devlet hastanesine gittim kanamam için normal deyip hiçbir ilaç vermediler bende hemen özele gittim kese hakkında hiçbirşey söylemedi doktor sadece kafana takma unut onu dedi (ama aklımdan hiç çıkmıyor) ve kanamam için Progestan verdi durumu benim gibi olan varmı acaba lütfen bilgilendirin beni..

Kkcll ilk düşükten sonra tahlilleri nasil yaptirdiniz

Benim bir çocuğum var ikinci gebeligim 9 haftalıkken kalbi durdugu için kürtaj oldum bende merak ediyorum acaba sizinki gibi mi.. Düşükten sonra testleri nasil yaptirdiniz?

Kkcll ilk düşükten sonra tahlilleri nasil yaptirdiniz

Düşük den sonra hiç test yaptırmadım sadece parça kalmışmı diye ultrason ile alttan baktılar

Son düzenleme:
Düşük den sonra hiç test yaptırmadım sadece parça kalmışmı diye ultrason ile alttan baktılar

Peki kullandiginiz ilaclari kim önerdi. Sorunu nasil ogrendiniz.

Ben kanamamdan dolayı acile gittiğimde doktor iğne ve aspirin çok erken başlanmış sana dedi normalde 2 ve daha fazla düşük yapanlara veriyoruz dedi bugün özele gittiğim doktorda aynı şeyi söyledi ama bırak diyemem bebeğe birşey olursa vicdan azabı cekerim dedi

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…