- 12 Ekim 2011
- 2.807
- 460
- 373
neden haftada 2 gün?
hergün almak gerekir demişti genetik doktou bana
siz araştırmaya başlayın en iyisi
bu pıhtılaşmayla ilgili şu doktorlar farklı konuşmasa cok iyi olacak
arkadaşlar iyi günler.. ben tahlil sonuçlarımı bugün aldım.. mthfr c677t homozigot mutasyon çıktı bende.. bu ne demek?.. bundan sonra ne yapmam gerek.. doktor sadece folik asit verdi.. kan sulandırıcı bir şey kullanmam gerekir mi?..
arkadaşlar merhaba 18 inde doktora gittim kesem göründü karından bakılınca 27 marta tekrar gidicem kalp atışı için. hamileliğimi öğrendiğimden beri corasprin içiyordum ama doktor HİBOR 3.500 diye kan sulandırıcı iğne verdi. hem corasprin hem hibor ve folibol içiyorum. ama şöyle birşey var. bu iğne koldan yapılıyor hergün bir koldan. size sormak istediğim aşırı bir yakması var iğnenin. ve iğne yaptıktan sonra iğne yerlerinde morarma oluyor 3 gün oldu iğneye başlayalı ama o morluklar geçmiyor sizde de böyle oluyormu acaba.
Hayırlı olsun inşallah sağlıklı ve kolay bir gebeliğiniz olur ve tatlı bebeğinize kavuşursunuz :)
Morluklar günlerce hatta bazen haftalarca geçmiyor. size tavsiyem mümkün olduğunca karından yapmaya çalışın. göbek yağlı olduğu için hem acı olmuyor hem de morarmıyor. yaparken damara ve kasa gelmemesine özen gösterin. işaret ve baş parmağınızla hafifçe tutarak dik bir şekilde yavaş yavaş enjekte edin. iğnenin prospektüsünde de yazıyor. ben 27. hafta oldum hala karnımın yanlarından yapıyorum koldan yapmaya korkuyorum ağrı oluyor çünkü. ama ilerleyen haftalarda yer bulamayınca mecburen koldan veya bacak arka kısımdan yapacağım maalesef
Hayalperisi sendeki mutasyon neydi acaba ve kilon kaç bana da doktor 0,6 lık iğne verdi 70 kiloyum
allah razı olsun canım güzel dileklerin için inşallah sende kucağına alırsın bebeğini sağlıcakla yanlız sen hibor 3.500 mü kullanıyorsun. doktor karından filan emedi bana canım koldan yapılacaK dedi. eczanecide aynı şekilde söyledi hergün bir kola yapılacak diye. karından deseydi ordan yapardım. neyse şimdilik böyle devam edeyim 27 sinde doktora tekrar gidicem sorarım öyle yapsam olurmu diye. demekki morluklar normal. evet iğneyi yaparken acı yokta içindeki sıvıyı enjekte ederken fena bir yanma oluyor uyuşuyo kolumdoktora sorarım artık cevabın için teşekkür ederim
ben clexane 4000 kullanıyorum. heparin içerikli, eşdeğeri/muadili olduğunu düşünerek yazmıştım. acaba yanıldımmı?bana da kimse karından yap demedi ama prospektüsünde yazıyor ve kullanan arkadaşlarımın önerileri doğrultusunda öyle yapmaya başladım. doktorum da sorun olmaz dedi karından. ama tabi hiboru incelemek lazım clexane ile eşdeğer mi?
arkadaslar merhaba,
cok sukur dogum yaptim.. umarım sizler de hamile kalıp bebişlerinizi alırsınız kucagınıza.. sizlere de bilgi vermek istedim belki benle benzer durumda olanlar vardir diye.. İlk hamileligim de kan pıhtılasma sorununu bilmeden cocugumu kucagıma aliştim. 2.si 8 haftalıkken kalp atıslarının durması sebebi ile alındı. testleri yaptirdim MTHFR1298 heterozigot ve factorV Leiden heterozigot varmıs. dr 3 ay ara dediydi ama ben 6 ay ara verdim. oncesinde 3 ay folbiol kullandim.1 ay oncesinde de corasprin kullandim ama 2-3 gunde 1 tane. hamile kalınca da kalp atısı duyuldugunda clexane 0.4 yaptim gunde 1 kez. yaklasık 30 haftalıkken belirli periyodlarda antifactor XA a bakıldı ve 30 haftalık civari ve sonrasında clexane 0.6 kullanmaya basladim.tum gebelik boyunca da folbiol a devam ettim.39. haftada epidural sezeryan ile dogumum oldu. Corasprini 34 haftalıkken bırakmıstım. İgneyi de dogumdan 36 saat once.. Ddogum yaptiktan 3 gun sonra clexane 0.4 e yeniden baslatti dr.um, lohusalıkta kullanacagim...Umarim sizler de saglıklı bir sekilde bebişlerinize kavusursunuz.
Düşük den sonra hiç test yaptırmadım sadece parça kalmışmı diye ultrason ile alttan baktılarKkcll ilk düşükten sonra tahlilleri nasil yaptirdiniz
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Düşük den sonra hiç test yaptırmadım sadece parça kalmışmı diye ultrason ile alttan baktılar
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?