Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

Hayırlı sabahlar canım, çok şükür iyi diyelim iyi olsun. Korkularla evhamlarla dolu geçiyor hamilelik:18:
Bendeki problem şöyle; ilk hamileliğimde 9 haftalıkken kontrole gittiğimde kalp atışları yoktu. Zaten keseyi de geç görmüştük, düşük riskim vardı, progestan kullanıyordum. Kürtaj olmak zorunda kaldım. Sonra bazı testler yaptırdım ve MTHFR 1298 heterozigot ve Pai 4g/4g homozigot mutasyonlarım çıktı. Hemen coraspin 100 ve folbiol kullanmaya başladım. Ara sıra benexol ve decavit de kullandım ilave olarak. Kan değerlerim çok yüksek çıkınca benexol ve decaviti bıraktım. Hamileliğimi adetime 6 gün kala öğrendim ve hemen o gün clexane 4000 0,4'lük kullanmaya başladım, günde 1 kez. Sabahları coraspin 100, akşamları clexane 0,4 kullanıyorum. Cumartesi kontrolum var ve en büyük korkularımdan biri olan 9. hafta kontrolu. İnşallah bunu da hayırlısıyla atlatırsam epey rahatlayacağım

inş. canım kontrolün çok iyi geçer. iğneden ve aspirin kullanırken kanaman oldumu canım olduysa bunun için bir şey verdi doktor

inş. canım kontrolün çok iyi geçer. iğneden ve aspirin kullanırken kanaman oldumu canım olduysa bunun için bir şey verdi doktor
inşallah canım inşallah
Yok canım benim kanamam olmadı hiç, doktorum kahverengi minik lekelenmelerin olabilir bunlar normal, korkma dedi. Ama daha farklı kanaman olursa progestana başlayacağız dedi. Çok şükür lekelenmem de olmadı benim. İnşallah herşey yolundadır.

Beylül merhaba canım sende hem aspirim hemde iğne kulanıyorsun değilmi senin sanırım protein c düşüktü değilmi 0,4 lik iğne mi kullanıyordun canım kanaman olmuşmuydu

Kan pıhtılaşması yaklaşık 5 ay önce çıktı bendede. 5 defa kimyasal gebelik yaşadım bu sebeble. Bu ay gene aynısı değerim yükselecğei yere düşüyor bi kaç güne adet olurum

Sizlerde bu konuda uzman doğum doktoru arıyorum eskişehir yada bursada yardımcı olur musunuz

merhaba bir şey sormak istiyorum.bende kızıma normal yolla hamile kaldım ve güzel bir hamilelik geçirdim.ama 2.bebeğimiz olmuyor sorun yok deniyor tüp bebek denedik oda negatif .şimdi dr.um tromboli testi istedi.bu sebepten dolayı olmuyor olabilirmi...sonuçlar geç çıkıyor sanırım dr. 10 gün sonra çağıracağım dediydi

Gen mutasyonlarının hamile kalamamaya etkisi var mı hiç bilmiyorum.sanırım kordonda pıhtı oluşup bebeğin beslenememesiyle alakalı daha cok.ben oğluma hamileyken hiç bir sorun yasamadım.ikinci cocugu istediğimizde hemen hamile kaldım.ama kalp atışları düzensizdi,gelişim kötüydü,6. Haftada kalp atışı durdu
Kadın dogumcum Kalp atışı düzensiz alalım deyince hemen hacettepeye gittik.prof yüzüme bakar bakmaz mutasyon var dedi.
Canım sen hamile mi kalamıyorsun yoksa düşük mü oluyor? Ama test yapılıp arastırılmasında fayda olabilir.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

canım geçmiş olsun, Allah sabır versin.
Eskişehir bilmiyorum ama Bursa'da birkaç isim önerebilirim.
Prof.Dr.Yalçın Kimya, Prof.Dr.Gürkan Uncu, Prof.Dr.Tufan Bilgin ve Doç.Dr.Murat Arslan. Hepsinin methini duydum, riskli gebeliklere bakıyorlar.
Benim doktorum Doç.Dr.Murat Arslan, ben şimdilik kendisinden çok memnunum, ama diğerlerini de mutlaka araştır sen.
İnşallah çare bulursun canım. Mutasyonların ne peki? iğne aspirin fln kullandın mı?

Sudenazcım inşallah herşey yolunda gider canım. Coraspini dr yazmadan alabilirsin.
Ben 3. düşüğümden sonra Ankaraya gittim hacettepede Prof Sinan hocaya. Bana testler yapıldı ve heterozigotum ben de. 22.04.2013 te gitmiştim. Mayısta ilaç kullanmaya başladım. Gün aşırı coraspin 100mg. ve folbiol, çinkom düşüktü onun için hergün çinko tablet, Pazartesi ve cuma günleri de becozym complex içmeye başladım. 3 ay sonra tekrar gittim bu arada bana korunacaksınız dedi. ^ay sonra tekrar test yapıldı ve artık hamile kalabilirsin dedi drum. Bu arada ilaçlara hep devam ediceksin dedi. Hamile olduğunu öğrenir öğrenmez de clexane 0.2 liğe başlayıp 5. haftanda bana geleceksin dedi. Tabii biz korunmayı hemen bırakamadık. Ev taşıdım 1. sınıfa başlayan bir oğlum vardı onun dersleri derken erteledik ama ben bu arada hep içtim. Ayrıca bana diyet de verdi. Kırmızı et ve süt ürünleri hergün sınırlı oranda fazlası yok, balık,kaşar,bulgur, tüm kuruyemişler, sarımsak tamamen yasaktı. Ben bunları 10 ay boyunca uyguladım. Ve artık korunmamaya başladık 2. ayımda hamile kaldım. Zaten hamile kalmakta sorun olmuyor da ben de işte bebişlerin kalbi duruyor
Şİmdi 8 haftalık hamileyim inşallah. Diyete devam ediyorum. Hergün clexane 02'lik oluyorum, hergün coraspin ve bemiks içiyorum. HAfta da 2 gün de folbiol ve çinko tableti içiyorum.
Benim durumum bundan ibaret canım. Ama tabii herkese göre değişen değerler var. Yalnız şu bir gerçek ki coraspin ve folbiole başlaman lazım bence de günaşırı iç onları bence inşallah güzel haberlerini alırız öpüyorum

Canım Eskişehir'de riskli gebeliklerde Prof. Turgay Şener Hoca var onu tavsiye ederim.

Rabbim kucagına almak nasip etsin. Nasıl gidiyo hamileliğin. Bu diyeti uygulaman çok ilğinç. Duydum bikaç kişiden ama doktorlarım 3 ayrı doktora görünüyorum diyet yok dediler.ama bu konuda daha önce hiç hastaları olmamış.mayısta ankarada olucam hacettepeye sinan hoxaya giderim bende. Senin pıhtılaşma ile ilğili hangi genlernde sorun var.
Ben 7 haftalık hamileyim 0.6 lık clexane ve corasprin kullanıyorum. Rabbime emanetiz
Eger böle biyet gerekliyse bizde uygulayabiliriz.k

Merhaba,
Ben de temmuz ayında sinan hocaya gittim.ben de heterozigotum,sanırım aynı şekilde tedavi vermiş.metioninden kısıtlı diyete ne zaman basladınız? Benim için 6-7 ay sonra hamilelik uygun olacak.ilaçları düzenli alıyorum,Yasaklara uymaya calışıyorum fakat sabah-öğle-akşam diyet listesine uyamıyorum.cok merak ediyorum hamile kalmadan ne kadar önce diyete ve ilaçlara başladınız? Bir de kacıncı haftada iğneye başladınız?
Hamileliğiniz hayırlı olsun Allah tamamına erdirsin.

Canim tesekkur ederim ilk cocugunu hapsiz ignesiz mi yaptin.kan pihtilasmayi etkiliyomu bu besinler bende cok severim et ve balik hemde hamilelikte cok faydali.bebe aspirini almaya basladim folik 1 iciyorum 1 aydir.canim hangi mutasyonlari tasiyosun? Bende samsun da docent ve basarili bi doktota gidiyorum ama diyet vermedi bana.neden korunma onerdi doktor heterezigotta boyle biseye gerek yok yenimi dusuk yaptin yada protein s ve c degerleein kac canim bebeginin kalp atisini duydunmu cok soru sordum ama hepsine cvp yazarsan sevinirim. Allah kucagina almayida nasip etsin insallah

Offff kizlar ya icim cok huzursuz ne olacak bizim bu halimz ya iyi ki buraya uyeyiz birbirimize destek oluyuruz acin halinden tok anlamaz sonuçta. Tel elimden dusmuyo surekli arastiriyorum.bi yandan hamilelik istiyorum bi yandan korkuyorum. Yarin gebelik icin kan vericem adet gunume 3_4 gun var cuma gunu sonucumu alicam ondanmi bilmiyorum ama dokunsalar aglicam.allahim yuce rabbim hepimize hayirli sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah.

Hacettepedeki Sinan Hoca, abim ve benim dogumumuzu anneme yaptiran dr. riskli gebelikte baya unlendigini duymustum. giden arkadaslarimda memnun kalmisti.
ama ben hic diyet vs yapmadim. aksine hersey serbest. normal.bir hamile ne tuketiyorsa ben de onlari yiyorum. hususi protein agirlikli beslenmemi istiyor dr. ama pihti icin degil, bebek beslendin diye. o nedenle diyetin ne gibi bir faydasi var ya da insani dahada mi strese sokar bilemiyorum.

Benim protein c rezistansım düşük,faktör 5 leiden,mthfr1298,pai 4g/5g heterozigot.sinan hoca bana metioninden sınırlı diyet verdi.balık,bulgur,yaglı tohumlar,çikolata,bazı sebzeler yasak.et,yumurta cok sınırlı.ben cocuklugumdan beri vejetaryenim,sinan hoca böyle olmanız cok iyi,vücut kendini korumuş demişti.
Ama ben oğluma hamileyken zorla düzenli et,balık,yumurta tükettim hiç bir sorun yasamadım.
Sanırım test sonuçlarıyla alakalı verilen diyet.

Canim sen nerde oturuyorsun dunden beri bende kafama taktim bu diyet isini diyet yapmadin icin bi zarar gordunmu bende bebek icin dahada duzenli tuketilmesi gerektiğini düşünüyorum

hangi genlerde sorun olduguni yazmadiginiz icin ya da ben goremedim bana degisik gelmisti diyet. protein c ve factor v deki sorundan dolayi belkide diyet sart size.
ben de pai homozigot ve mrhfrc677t heterozigot.
bir de tedavimi yazdigim mesajlarimda bilerek her seferinde genetik bozukluklarimi yazmaya calisiyorum. cunku arkadaslar kendileriyle ona gore kiyas yapiyrlar. hangi genlerinde sorun oldugu yazilmayinca insanlarin kafasi karisabiliyr. cunku bu seferde benim.dr.um neden bana bunu onernedi hata mi yapiyr gibi bir onyargiya variyorlar.

Canim sen nerde oturuyorsun dunden beri bende kafama taktim bu diyet isini diyet yapmadin icin bi zarar gordunmu bende bebek icin dahada duzenli tuketilmesi gerektiğini düşünüyorum

ankaradayim cnm. cag hastanesi erol bayraktar benim doktorum. suanan kadar bir zarar gormedik bebek de ben de. belki bize lazim degildi diyet bilemiyrm. cunku dr.um hicbir ayrintiyi atlamayan biri.

Canım benim ilk hamileliğim 10 haftalıkken kalbi durduğu için sonlandı. Ama bir araştırma yapılmadı. Sonra oğluma hamile kaldım çok şükür sorunsuz doğurdum hiç ilaç kullanmadım. (ama aşırı mide bulantım ve kusmalarım oldu ve 9 ay sürdü doğumda bile kustum sürekli serum aldım 9 ay). oğlumdan sonra da 2 tane düşüğüm oldu yine kalpleri durdu bebeklerin. En son yani 4. gebeliğimde iğne kullanmaya başladım ama herhangi bir test yapılmamıştı, drum her ihtimale karşı veriyorum sizde kan pıhtılaşması olabilir demişti. ama onu da 12 haftalıkken kaybettim. Kürtajdan sonra dr bana coraspini her gün mü içiyordun dedi ben de hiç içmedim ki vermediniz dedim. Yani belki de 4. bebeğim dr hatası yüzünden kalbi durmuş olabilir. Çünkü iğne kullananların mutlaka coraspinde içmesi gerektiğini öğrendim sonradan İşte şimdi de 5. bebeğime hamileyim Allah nasip ederse kucağıma alabilirim inşallah. Ve ben 4. hamileliğime kadar kan pıhtılaşması nedir hiç bir bilgim ve fikrim yoktu. Kütahya da yaşıyorum ve burada artık bir dr a emanet edemedim kendimi ne yazık ki riskli gruptakilere göre dr yok burada. Böylelikle Hacettepedeki Sinan hocayla ve kan pıhtılaşmasıyla tanışmış oldum..Sinan hoca korunma önerdi çünkü değerlerimin normal seviyeye gelmesi için ilaç ve diyet verdi 3 ay kullan tekrar gel tahlil yapıcam ve ona göre çalışmalara başlayacaksınız dedi. Bir de ben Şubatta kürtaj olmuştum, hacettepeye Nisanda gitmiştim, belki de vücut dinlensin diye ara verdirmiş olabilir. Sana değerlerimle ilgili net bir bilgi veremicem çünkü hacettepe elime çıktı olarak vermediler sonuçları dr. ekrandan baktı hep sadece kendisinin yazdığı şey MTHFR Heterozigot bu kadar canım üzgünüm

Merhaba Sumaycım.

Ben diyete 2013 Nisan da başlamıştım.Sinan Hoca bana 3 ay sonra tekrar gel tahlil yapıcaz ona göre izin vericem hamileliğe dedi. 3 ay sonra gittim izin verdi ama biz hemen başlayamadık oğlum 1. sınıfa başladı ev aldık tadilat taşınma derken yeni eve nasip oldu. Ama ben bu arada diyete de ilaçlara da devam ettim hep işte şimdi de 8 haftalık hamileyim. 5. haftanda bana geleceksin demişti Sinan hoca ama gebe kalır kalmaz da Clexane 0.2 kullanmaya başla mutlaka dedi. Ben adet olacağım gün kan testi yaptırdım pozitif çıkınca da hemen o gün iğneye başladım. Geldim Ankara ya ultrasonda göremedi keseyi hoca hatta dış gebelikten şüphelendi çok üzüldüm 1 hafta sonra tekrar çağırdı. Bu arada ben kütahyada başka bir dr a gittim ve keseyi de bebeği de kalp atışını da duyduk şükür:) Sonra tekrar ankaraya geldim Sinan hoca da duydu kalp atışını ve yaptığı testler sonucu clexane 02.liğe devam et dedi Mayısın ilk haftası tekrar çağırdı gelicem bakalım inşallah.
Bu arada ben diyete tam olarak uymadım yani örnek listeye uymadım canım sadece yasaklara dikkat ettim. Bir de işte sınırlı olan kırmızı et ve süt ürünlerine dikkat ettim onun haricinde normal olarak yedim listeye bağlı kalmadım yani.
Amiiiin inşallah canım hayırlıyla Rabbim sana da nasip etsin inşallah en kısa zamanda.. Peki sana neden 6-7 ay verdi dr. canım onu anlamadım uzun bir süre çünkü bana 3 ay vermişti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…