Canım benim ilk hamileliğim 10 haftalıkken kalbi durduğu için sonlandı. Ama bir araştırma yapılmadı. Sonra oğluma hamile kaldım çok şükür sorunsuz doğurdum hiç ilaç kullanmadım. (ama aşırı mide bulantım ve kusmalarım oldu ve 9 ay sürdü doğumda bile kustum sürekli serum aldım 9 ay). oğlumdan sonra da 2 tane düşüğüm oldu yine kalpleri durdu bebeklerin. En son yani 4. gebeliğimde iğne kullanmaya başladım ama herhangi bir test yapılmamıştı, drum her ihtimale karşı veriyorum sizde kan pıhtılaşması olabilir demişti. ama onu da 12 haftalıkken kaybettim. Kürtajdan sonra dr bana coraspini her gün mü içiyordun dedi ben de hiç içmedim ki vermediniz dedim. Yani belki de 4. bebeğim dr hatası yüzünden kalbi durmuş olabilir. Çünkü iğne kullananların mutlaka coraspinde içmesi gerektiğini öğrendim sonradanİşte şimdi de 5. bebeğime hamileyim Allah nasip ederse kucağıma alabilirim inşallah. Ve ben 4. hamileliğime kadar kan pıhtılaşması nedir hiç bir bilgim ve fikrim yoktu. Kütahya da yaşıyorum ve burada artık bir dr a emanet edemedim kendimi ne yazık ki riskli gruptakilere göre dr yok burada. Böylelikle Hacettepedeki Sinan hocayla ve kan pıhtılaşmasıyla tanışmış oldum..Sinan hoca korunma önerdi çünkü değerlerimin normal seviyeye gelmesi için ilaç ve diyet verdi 3 ay kullan tekrar gel tahlil yapıcam ve ona göre çalışmalara başlayacaksınız dedi. Bir de ben Şubatta kürtaj olmuştum, hacettepeye Nisanda gitmiştim, belki de vücut dinlensin diye ara verdirmiş olabilir. Sana değerlerimle ilgili net bir bilgi veremicem çünkü hacettepe elime çıktı olarak vermediler sonuçları dr. ekrandan baktı hep sadece kendisinin yazdığı şey MTHFR Heterozigot bu kadar canım üzgünüm
Cok tesekkur ederim canim benim insallah kucagina almak nasip olur insallah bak 1 cocugun var ilacsiz hamilelik gecirmissin bise olmamis rabbim can verince oluyo iste simdi mide bulantin yokmu fazla pihtilasmayla alakasi varmi acaba
hangi genlerde sorun olduguni yazmadiginiz icin ya da ben goremedim bana degisik gelmisti diyet. protein c ve factor v deki sorundan dolayi belkide diyet sart size.
ben de pai homozigot ve mrhfrc677t heterozigot.
bir de tedavimi yazdigim mesajlarimda bilerek her seferinde genetik bozukluklarimi yazmaya calisiyorum. cunku arkadaslar kendileriyle ona gore kiyas yapiyrlar. hangi genlerinde sorun oldugu yazilmayinca insanlarin kafasi karisabiliyr. cunku bu seferde benim.dr.um neden bana bunu onernedi hata mi yapiyr gibi bir onyargiya variyorlar.
ankaradayim cnm. cag hastanesi erol bayraktar benim doktorum. suanan kadar bir zarar gormedik bebek de ben de. belki bize lazim degildi diyet bilemiyrm. cunku dr.um hicbir ayrintiyi atlamayan biri.
Rabbim kucagına almak nasip etsin. Nasıl gidiyo hamileliğin. Bu diyeti uygulaman çok ilğinç. Duydum bikaç kişiden ama doktorlarım 3 ayrı doktora görünüyorum diyet yok dediler.ama bu konuda daha önce hiç hastaları olmamış.mayısta ankarada olucam hacettepeye sinan hoxaya giderim bende. Senin pıhtılaşma ile ilğili hangi genlernde sorun var.
Ben 7 haftalık hamileyim 0.6 lık clexane ve corasprin kullanıyorum. Rabbime emanetiz
Eger böle biyet gerekliyse bizde uygulayabiliriz.k
Ne demek canım ben de çok teşekkür ederim amin inşallah. Evet çok şükür 1 tane evladım var zaten o istiyor ısrarla kardeş:) Biz de azmediyoruz bakalım nasipse olur inşallah. Şimdi de var mide bulantım ama oğlumdaki derecede değil şükür yine kusuyorum ama en azından yiyebiliyorum serumluk olmadım daha:) Sinan hopcaya söyledim son gittiğimde çok midem bulanıyor ne yapabilirim dedim. O da güldü ve her bulandığında kenara 1 lira at dedi :) Mide bulantının olması bebeğinin sağlıklı olduğuna işarettir dedi. Sonra doğduğunda o paralarla ihtiyaçlarını alırsın bebeğinin dedi:) Son gittiğim de çok sevimliydi normalde çok asık suratlı biri ve doğru dürüst soru soramıyordum hiç.
Benim doktorum o yonden cok iyi 1 saat soru sorsan cvp veryo ama isini guzel yapmasi daha onemli .sen soru sormadan bilgi veriyomu sana net konusuyomu benim doktorum da pek net konuşmuyor.
hangi genlerde sorun olduguni yazmadiginiz icin ya da ben goremedim bana degisik gelmisti diyet. protein c ve factor v deki sorundan dolayi belkide diyet sart size.
ben de pai homozigot ve mrhfrc677t heterozigot.
bir de tedavimi yazdigim mesajlarimda bilerek her seferinde genetik bozukluklarimi yazmaya calisiyorum. cunku arkadaslar kendileriyle ona gore kiyas yapiyrlar. hangi genlerinde sorun oldugu yazilmayinca insanlarin kafasi karisabiliyr. cunku bu seferde benim.dr.um neden bana bunu onernedi hata mi yapiyr gibi bir onyargiya
Haklisin canim bende de mthfr c677f ve mthfr a1298c.PAI heterezigot var protein c felan normal protein s 45 sinir 50 ama o o kadar etki etmezmis. Bende o yuzden değerlerini sordum musmusa ama dr eline vermemis kagitlari bilgi veremedi
Aşırı net :) O yüzden de çok soru soramıyorum. Yani lüzumsuz şeyler konuşmak istemiyor gereken neyse onu söylüyor ve gönderiyor:)
Amin canım sana da inşallah:) Hamileliğim fena değil işte mide bulantılarım oluyor istifra ediyorum ve ağzmın tadı hiç yok ama idare ediyorum şükür. Önce bana da ilginç gelmişti hatta annemlere falan herkes amaaaan öyle şey mi olurmuş dediler de onlarda alışltı artık:)
Sinan hoca sanırım bu durumdaki her hastaya veriyor çünkü gittiğimde karşılaştığım diğer hastalarda uyguluyor bu diyeti. İnşallah randevu alabilirsin canım çünkü hiç yeni hasta kabul etmiyor Sinan Hoca, tanıdık biri varsa anca öyle canım
HAyırlısıyla sen de kucağına al inşallah testlerim evde tam olarak bilmiyorum canım müsait olunca yazarım bakıp ama bendeki testlerde Sonuç: ...... diye bişey yok ne yazık ki değerlere göre Hocanın teşhisi bu yönde oldu yani.
Merhaba Sumaycım.
Ben diyete 2013 Nisan da başlamıştım.Sinan Hoca bana 3 ay sonra tekrar gel tahlil yapıcaz ona göre izin vericem hamileliğe dedi. 3 ay sonra gittim izin verdi ama biz hemen başlayamadık oğlum 1. sınıfa başladı ev aldık tadilat taşınma derken yeni eve nasip oldu. Ama ben bu arada diyete de ilaçlara da devam ettim hep işte şimdi de 8 haftalık hamileyim. 5. haftanda bana geleceksin demişti Sinan hoca ama gebe kalır kalmaz da Clexane 0.2 kullanmaya başla mutlaka dedi. Ben adet olacağım gün kan testi yaptırdım pozitif çıkınca da hemen o gün iğneye başladım. Geldim Ankara ya ultrasonda göremedi keseyi hoca hatta dış gebelikten şüphelendi çok üzüldüm 1 hafta sonra tekrar çağırdı. Bu arada ben kütahyada başka bir dr a gittim ve keseyi de bebeği de kalp atışını da duyduk şükür:) Sonra tekrar ankaraya geldim Sinan hoca da duydu kalp atışını ve yaptığı testler sonucu clexane 02.liğe devam et dedi Mayısın ilk haftası tekrar çağırdı gelicem bakalım inşallah.
Bu arada ben diyete tam olarak uymadım yani örnek listeye uymadım canım sadece yasaklara dikkat ettim. Bir de işte sınırlı olan kırmızı et ve süt ürünlerine dikkat ettim onun haricinde normal olarak yedim listeye bağlı kalmadım yani.
Amiiiin inşallah canım hayırlıyla Rabbim sana da nasip etsin inşallah en kısa zamanda.. Peki sana neden 6-7 ay verdi dr. canım onu anlamadım uzun bir süre çünkü bana 3 ay vermişti.
Hacxettepede tanıdgım biarkadaşım var belki yardımcı olabilir.ya ankarada illaki iyi bi doktor bulabilirim.benim bozuk genlerimi yazıyım
Faktör v: heterezigot
Pai-1 (4g/5g): homozigot mutant
Mthfr (A1298c) :heterezigot
Faktör xııı v34L: heterezigot
Protein c ve s degerlerimde sıkıntı yok
Şuan hamileyim ve elimden geldiğince bu diyete uymata çalışırım.
Kesinlikle yasak olan yicekler neler
Çikolata, bulgur,( et, tavuuk.süt ve ürünleri sınırlı).kuruyemiş
Bunları biliyorum sebze ve meyvelerde neler yenmemeli.yazarsan belki bebişe faydası olur.
İnş saglıkla kucagımıza almak nasip eder rabbim
Şuan bulundugum yerde bu konuyla ilgili kesin bilğisi olan doktor bulamadım.
İçimdeki can allaha emanet.
Kizlar 1 limonu sikip yarim bardak suya dokun seker atmadan hergun duzenli icin kani sulandiriyo.icme suyu sicakliginda olcak.ben ole yaporum
Suan hamile degilim ama kalinca dikkat ederim zarar verirse gun âsiri icerim daha cok yiyecek var kani sulandiriyor ama en etkilisi limon suyubir de gunde 1 tane kivi tuket cnm. kani sulandiriyor.
limonu da dikkatli tuket. gebelikte tansiyon dusuyor. limon da iyice dusuruyr. misal 1 tane degilde yarim tuket gerekirse.
Kizlar adetime 5 gun kala tahlil verdim negatif cikti.boyle olupta sonradan hamileligi cikan varmi[/QUOTEg
geç döllenme olduysa olabilir canım .sanırım kan tahlili yaptırmışın en erken 7-8 gün kala çıkıyo oda.bende gebe kalmak için uğraşıyorum öncesinde yaptın bişi var mı.coraspirin folbiol benix ve zinco kullanıyom gebe kalınca clenexan o4 kullancam.bu ay korunmamıştım ama olmadı.
Kizlar adetime 5 gun kala tahlil verdim negatif cikti.boyle olupta sonradan hamileligi cikan varmi[/QUOTEg
geç döllenme olduysa olabilir canım .sanırım kan tahlili yaptırmışın en erken 7-8 gün kala çıkıyo oda.bende gebe kalmak için uğraşıyorum öncesinde yaptın bişi var mı.coraspirin folbiol benix ve zinco kullanıyom gebe kalınca clenexan o4 kullancam.bu ay korunmamıştım ama olmadı.
hame benim dr iğneye erken başlattı günaşırı fragmin oluyorum...günaşırıda coraspın içiyorum.onun yanında foldoce,apikobal(b vıt kompleksı) hergun içiyorum..Ama topıcte benım gıbı iğneye erken başlyan yok sanırım...
bu arada mthfr c677 heterozıgot benım problemım
hame benim dr iğneye erken başlattı günaşırı fragmin oluyorum...günaşırıda coraspın içiyorum.onun yanında foldoce,apikobal(b vıt kompleksı) hergun içiyorum..Ama topıcte benım gıbı iğneye erken başlyan yok sanırım...
bu arada mthfr c677 heterozıgot benım problemım[/QUOT
bende mthfr 1298-677 heterezigot var canım.son gittim doktor bu ilaçların yanında adete 7 gün kala clexan 4 vurulmamı adet olursam bırakmamı istedi.o da erken dönem düşüklerimden dolayı.aslında tek heterezigtun varmış. benim 35 haftada doz yetersizlinden kaybettim bebeğim var karnımda kalbi durdu yumurtlama sonrası coraspirin ve 4. haftada hibor 3500 kullanımıyla.gittim iki doktor 4.haftaya kadar sadece coraspirin verdi son gittim doktorun sölediklerini yapıyom adete 7 gün kala iğne vuruldum ama bu ay olmadı.
Bende mthfr c677f ve mthfr a1298c.PAI heterezigot var.doktorum hamile kalinca baslicaz dedi. Baska dr. Sordum ayni sey dediler.ama yinede dr dedigini yap sen herkesinki farkli olabilir. Ben hamile kalabiliyorum rahatlikla 1.ay olmasa 2. Ay oluyo ama olana kadar da gunleri dklari sayiyorum.sonucta rabbim dileyince olcak bakalim nasip ne zamana.hame benim dr iğneye erken başlattı günaşırı fragmin oluyorum...günaşırıda coraspın içiyorum.onun yanında foldoce,apikobal(b vıt kompleksı) hergun içiyorum..Ama topıcte benım gıbı iğneye erken başlyan yok sanırım...
bu arada mthfr c677 heterozıgot benım problemım[/QUOT
bende mthfr 1298-677 heterezigot var canım.son gittim doktor bu ilaçların yanında adete 7 gün kala clexan 4 vurulmamı adet olursam bırakmamı istedi.o da erken dönem düşüklerimden dolayı.aslında tek heterezigtun varmış. benim 35 haftada doz yetersizlinden kaybettim bebeğim var karnımda kalbi durdu yumurtlama sonrası coraspirin ve 4. haftada hibor 3500 kullanımıyla.gittim iki doktor 4.haftaya kadar sadece coraspirin verdi son gittim doktorun sölediklerini yapıyom adete 7 gün kala iğne vuruldum ama bu ay olmadı.
Folik 1ve bebe aspirin kullaniyorum.kanim dusmus kan ilacina basladim yeni.pespese kurtaj gecen ay perde ameliyati kan mi kalir insanda.benimde dusuklerim erken oldu ama doktor adet oncesine igne demedi.bi doktora daha git istersen oda ayni seyi derse kullan canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?