Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

Nekadarlık hamilesin. İnş bişi olmaz rabbimin izniyle. Allaha emanetiz.
İçini rahat tut. Düzelicek inş.

Nekadarlık hamilesin. İnş bişi olmaz rabbimin izniyle. Allaha emanetiz.
İçini rahat tut. Düzelicek inş.

7+4 de enzim artışını farkettik; şimdi 9 haftaya girdim işte İnşallah bişey olmaz pek iç açıcı konuşmadı doktorum çünkü sebebi hala belli değil; hepatit A,B,C,D,E yapıldı hepsi negatif, total bilirubin, üre, kreatin falan normal, diğer hemogram değerlerim normal, ilaç da kullanmıyorum folik asit hariç hamilelikten önce de ilaç kullanmazdım ağrı kesiciler dahil, çok doğal besleniyorum niye böyle oldu anlamadım vardır bi hikmeti.. Allah bebeğimi bağışlasın İnşallah kendi sağlığımı düşünmüyorum bile

Edirnede yasiyorum. Burda gercekten gidebilicegim dogru duzgun bir kadin dogum uzmani yok ve bu beni cok korkutuyor. Protein C- 200 protein S- 66 cikti.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Normal proteinler canim.yakin illerde iyi bi doktor yokmu en azindan hamile kalinca nasil bi tedavi uygulayacagini soyler. Bilgi verir sana kontrollere ordaki doktorlarada gidersin.ama ilk once riskli gebeliklerden iyi anlayan bi doktora gorunsen hamilelikten once ve sonra nasil bi yol izleyecegini bilirsin.

Önce kendi saglıgın önemli rabbim bunu verdi bidaha verir bebek. Ben geçen yıl ocak ve şubatta kimyasal gebeligim oldu.ikinciye hamilelğinde düşük yaparken.birgünde 4 kere bakıldım. Öglene jadar.bayılırken düşüp yüzümü falan çarpmışım hep morarmıştı. Ogün hastaneye gittgmzde beyin damarlarmda tıkanıklık var dendi.ve kan pıhtılaşması testi istedi doktor. Rabbim beterinden korudu.bin şükür. Pıhtılaşma oldugu anlaşıldı. Ya başka biyerime bişi olsaydı.felç kalsaydım.allah korusun ölebilirdimde.rabbime şükrediyorum iyiki bayılmışım ve rahatsızlıgımı ögrendim.herşey vesile bazı şeylere.
Sen saglıklı ol rabbim nasip eder çocuk.
Tam 1yıl geçti düşük yaptıgım ay hatta aynı tarihlerde hamile oldugumu ögrendim.bu 1yıl çok şey ögretti bana. Şimdi canımda içimdeki canda allaha emanet. Olursa bişi vardır bi hikmeti.
Sende inş saglıgına kavuşcaksın. Allahın izniyle. Fetih suresini oku bolca. Ben hergün 1tane okuyorum. Beni çok rahatlatıyo.
Herşey yoluna gircek merak etme.

Geçmiş olsun canım; evet haklısın Allah beterinden korusun ama hep annelik başka bişey derler ya gerçekten öyle daha anne değil, anne adayıyım daha 9 haftalık ama bebeğime kıyamıyorum.. Kalp atışlarını falan duydum ne bileyim ya hayırlısı olsun her gün okuyorum Yasin, Rahman, Fetih cevşen okuyorum hakkımızda hayırlı olanı Allah bilir; İnşallah iyi olur hepimizin bebişlerimizi Rabb'imiz bizlere bağışlasın

çok şükür bugün kalp atışlarını izledik.a1298c homozigottum 4.gebeliğim.kasımda perde ameliyatıda olmuştum şimdilik herşey yolundaymış.dua edin hayırlısıyla kucagımada alayım .aynı şekilde sizlerde hayırlısıyla kucagınıza alırsınız inş.clexan 0.4 ve asprin folbıol kullanıyorum birde haftada bir prulotun depot.kayıplarım hep 6+4 lerde oldu hiç kalp atışı alınamamıştı.umarım sizlerede umut olur bana oldu .

Slm arkadaşlar biraz önce kardeşimin tahlil sonuclarini aldim Dr la da görüştük fakat Dr a çok guvenmiyoruz çünkü bizim israrimizdan istemişti trombofoli panelinin. Kardesim ve eşinin her şeyi çok normal fakat korunmanasina rağmen 4 yildir hamile kalamiyordu. Dr Polistikover olduğunu söyledi hsg de tüpleri acik şükür. Klomen+ calatma ignesin 3 kez kullandı ölmedi, 2 kez asilama yaptirdik yine olmadi, son asama tüp yaptirdik 2 tane 1. Sinif embriyo transfer edildi ve Dr % 50-60 Tutar dedi ama olmadi. Genetik test yapirdik normal fakat arkadaşlar kan pihtilasma sonucu söyle: MTHFR C677T HETEROZİGOT, MTHFR A1298C HEREROZİGOT, PAI-1 HOMOZİGOT. Sizlere sunu soruyorum acaba hamile kalamamaya , tüp bebegin tutmamasına sebep olabilir mi bu sonuc . tüp bebek yaptirirken transferden sonra 0,2 ilk kan sulandirici iğne kullanmisti

Can8m kan pihtilasmasi benim sonucumla ayni sadece benim PAI _ 1 heterezigot mthfr c677f heterezigot mthfr a1298c heterezigot benimki.hamile kalmaya engel degil ama kan pihtilasmasi.tup bebek tutunmaya engel olur mu bilmiyorum.aspirin. folik asit kullansin.benim ilk 2 sene olmadi hamilelik.heryere gittim ozel devlet wsimde gitti hic bise yok.daha sonra esim bi dok gitti varikosel cikti ama tahlil sonuclari normal cocuk olmasina engel degil dedi doktor ilerde sperme zarar vermesin diye ameliyat oldu ben hile kalmaya basladim bu sfer 3 dusuk oldu.meger benim rahimde perde varmis normalde perdede esimin rahatsizligida cocuga engel degul ama ikisi birleşince olmadi allaha cok sukur cikti sorunlar ortaya.bende ameliyat oldum simdi bekliyoeuz.dusuklerimd3 icinde 4 senedir bekliyoruz doktorlarda hemwn anlayamiyo.

Canim cok sevindim inşallah kucagina almak nasip olur.hikayemiz benziyo seninle bende de perde vardi ameliyat oldum.3 dusuk yaptim kalp atisi cikmadi kan pihtilasmasida var zaten.bende cok korkuyodum hamile kalinca yine kalp atisi duyamicaz ya aynisi olursa diye gercekten umut verdin bana bende adet olmadim dun yada bugun olmam gerekiyordu. 5 gun once tahlil verdim negatifti.yumurtlamam gec oldu bu ay hayirlisi artik.

Canim senin degerlerin ne damarlarin tikancak kadar olmussun gecmis olsun bende korktum simdi.beyninde ani gerilmeler oluyomuydu

gecmis olsun. kardesinizde kan pihtilasmasi var.
bende mthfrc677t heterozigot ve pai de homozigot. 0.4 claxane ve aspirin kullaniyr. aspirini yeni biraktim. iki dusuk yaptim.

tup bebegin tutunamamasina sebep olur. cunku beslenemeyen embriyo duser. bildigim kadariyla ozellikle tup bebekte transfer sonrasi direk igne ve aspirine baslaniyr. kardesinizin igne dozu da az gelmis olabilir.

Canim hayirli uğurlu olsun Rabbim hayirlisiyla kucagina almaya nasip etsin.cevap için cok tesekkur ederim.

Canim çok tesekkur ederim bizde öyle düşünüyoruz, bir yerdecokudum iki heterozigot bir homizigota denkmis bizde de bir homozigot var embriyonun tutunmamasina engel 0,2 ilk kan sulandirici verdi çok düşük inşallah sebep budur.

Canim sen hamile kalmadan once ne kullandin kac haftalikken igneye basladin ilaclarin isierini ve kulladigin dozlari yazarmisin baya bilgilisin bu konuda. Adet olmadim dun yada bugun olmam gerekiyodu.5 gun once kan testi negatif cikti.gec dollenme oldu iki hamileligimde.simdi de ole olabilir.igne kullanmakta gec kalmaktan korkuyorum.yarin yada oburgun adet olmazsam tekrar test yatircam.

insallah gelmistir minisin cnm.
baya yazmistim burada ama yazayim tekrar.

iki gebeligimde dusukle sonuclandi. ilkinin kalbi durdu 8+4de; ikincinin gelisimi durdu 8+1 de ve kurtaj oldum. sonra trombofili paneli yapildi. yasayan cocugum yok benim. mthfrc677t heterozigot (yani tasiyiciyim. misal normal birine gore 4 kat daha riskliyim) ve pai 4g/5g homozigot (yani bu genim hasta. misal normal birine gore 40-50 kat riskim).... cogu dr pihti yok dedi. nelki yuksek doz folik asit alman gerekir dedi.
biri dediki gebe kalmadan 3 ay once folbiol 5mg tablet ve elevite basla dedi. tamam dedim. haziranda basladim. buarada kendi kafama gore (cunku dr.larla pek uyusamadim bu noktada. ama herkes guvendigi dr.unu dinlesin. bej guvenmedim.dr.a) gunde 1 tane 100 mg coraspirin icmeye basladim.ikinci gebeligimde de dr icirmisti. yumurtlama gunu de adet zamanida hic ara vermeden ictim..aspirine basladiktan 1.5 ay sonra gebe kaldim. yumurtlama gunumu kesin bildigim icin 9. gun idrar testinde pozitifi gordum. ama adet gunune kadar bekledim. kanda 336 cikti beta. tam 4+0 da. esti yapan dr belki koruma amacli 0,2 claxane gerkir ama kalp atisi gorulsun once dedi.
baska bi dr kalp atisi olmadam aspirin bs icme diye biraktirdi.
baska bir dr hemen gelsinm pihtilasmasi var dedi. aspirin ve calxane lazim dedi.
bir diger dr.dan da randevu aldim. ama bu arada 4+0 / 5+5 arasi aspirin ve claxne kullanmadim..
(not bu dr.lar hep arkadaslarimin dr.lari. bana aspiirni filan biraktiran guya cokkkk unlu bir riskli gebelki uzmani. ona kalsak bu yavrumda yasamayacakti).
5+5 de bu dr.uma gittim. cok sukur. iyiki gitmisim. hemen aspirin ve 0.4 claxane baslatti. eleveti birak dedi. folbiol gebelik icin cok fazl yerine folideco kullan dedi. dr.a "ama bana diger dr.lar kalp atisi alinmadan igne baslanmaz dediler" dedim. dr cok kizdi "asil kalbi atsin diye igne lazim. kalbi atmadiktan sonra ben igneyi ne yapayim" dedi.dedigi cok mantikliydim eger kan akisim duzgun olmazsa embriyo nasil beslenip gelisebilirdiki...
sonra 6+3 de lekelenemm basladi. 6+4 de kendi dr.uma gittim. karindan usg il bakti veeeee misinimin kalbi atiyrdu.ilk kez gordum. dusuk tehdidi diye sabah aksam 5 gun proluton depot oldum. 7+1 de lekeler kesildi. ama.3 hafta hic kalkmadan yatim.sadece wcye gittim. sonra da 17. haftama kadar progestan 100 luk kullandim sabah ogle aksam. 12. haftamda folik aisit kesti. elevite ve kan hapinabl basladi. 35+5 te de aspirini kesti. hala 0,4 claxane devam.ediyrm. doguma.kadar dedi.

canım ne kadar güzel yazmışşsın bende bugün doktora gittim iğneye inanmıyorum aspirinde hamile kalınca kullanabilrsin dedi hiç önemsemedi

Doğal yoldan gebe kalmaya engel değil fakat.kimyasal gebelik ,3-4 haftalık gebelik kayıplarına sebep oluyo, belki kardeşiniz erken dönem düşük yaşıyo farketmiyoda olabilir .ama tüp bebek başarısızlıgında pıhtılaşmanın önemli etkenlerden biri oldunu okudum.tahlil sonuçlarına göre iki heterezigot birde homozigotu var kullanılan iğne dozunun çok düşük oldunu düşünüyorum .bence coraspirinle birlikte 4lük 6 lık doz kullanılmalıymış.bende mthfr 677-1298 var 2 ay öncesinden coraspirine başladım gebelikte clexan 4 kullanıcam.hatta doktorum gebelik düşündün ay adete 7 gün kala iğneye başlaki erken düşük olmasın geç kalmayalım dedi.Allah yardımcınız olsun.isteyen herkesin rabbim kucaklarını doldursun.

selam unlugul beni hatırladınmı ??? nasılsın ??? demek hamilesin cok sevindim canım gözun aydın...ben uzun zamandır giremedim dogum icin gecen sene temmuzda almanyaya gittim sonra giremedim malesef...tekrar döndüm tr ye dogumdan sonra ama bu seferde oglumdan dolayı vakit bulup giremedim anca simdi vakit buldum girdim....senin adına inan cooooooooooook sevindim ALLAHIM İNSALLAH sag saglim kucagına almayı nasip eder İNSALLAH...bende hamilelikte aspirin kullandım clexane vuruldum...cok sükür oglum simdi yanımda uyuyor ALLAHIMA binlerce sükür....ALLAH tüm anne baba olmak istiyenlere en kısa zamanda bu duyguyu nasip eder İNSALLAHHH

canım ne kadar güzel yazmışşsın bende bugün doktora gittim iğneye inanmıyorum aspirinde hamile kalınca kullanabilrsin dedi hiç önemsemedi

yasanilam acilari kendileri cekmedigi icin konusmak kolay onlar icin.
sen icine sinen bir dr bul guzelim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…