insallah gelmistir minisin cnm.
baya yazmistim burada ama yazayim tekrar.
iki gebeligimde dusukle sonuclandi. ilkinin kalbi durdu 8+4de; ikincinin gelisimi durdu 8+1 de ve kurtaj oldum. sonra trombofili paneli yapildi. yasayan cocugum yok benim. mthfrc677t heterozigot (yani tasiyiciyim. misal normal birine gore 4 kat daha riskliyim) ve pai 4g/5g homozigot (yani bu genim hasta. misal normal birine gore 40-50 kat riskim).... cogu dr pihti yok dedi. nelki yuksek doz folik asit alman gerekir dedi.
biri dediki gebe kalmadan 3 ay once folbiol 5mg tablet ve elevite basla dedi. tamam dedim. haziranda basladim. buarada kendi kafama gore (cunku dr.larla pek uyusamadim bu noktada. ama herkes guvendigi dr.unu dinlesin. bej guvenmedim.dr.a) gunde 1 tane 100 mg coraspirin icmeye basladim.ikinci gebeligimde de dr icirmisti. yumurtlama gunu de adet zamanida hic ara vermeden ictim..aspirine basladiktan 1.5 ay sonra gebe kaldim. yumurtlama gunumu kesin bildigim icin 9. gun idrar testinde pozitifi gordum. ama adet gunune kadar bekledim. kanda 336 cikti beta. tam 4+0 da. esti yapan dr belki koruma amacli 0,2 claxane gerkir ama kalp atisi gorulsun once dedi.
baska bi dr kalp atisi olmadam aspirin bs icme diye biraktirdi.
baska bir dr hemen gelsinm pihtilasmasi var dedi. aspirin ve calxane lazim dedi.
bir diger dr.dan da randevu aldim. ama bu arada 4+0 / 5+5 arasi aspirin ve claxne kullanmadim..
(not bu dr.lar hep arkadaslarimin dr.lari. bana aspiirni filan biraktiran guya cokkkk unlu bir riskli gebelki uzmani. ona kalsak bu yavrumda yasamayacakti).
5+5 de bu dr.uma gittim. cok sukur. iyiki gitmisim. hemen aspirin ve 0.4 claxane baslatti. eleveti birak dedi. folbiol gebelik icin cok fazl yerine folideco kullan dedi. dr.a "ama bana diger dr.lar kalp atisi alinmadan igne baslanmaz dediler" dedim. dr cok kizdi "asil kalbi atsin diye igne lazim. kalbi atmadiktan sonra ben igneyi ne yapayim" dedi.dedigi cok mantikliydim eger kan akisim duzgun olmazsa embriyo nasil beslenip gelisebilirdiki...
sonra 6+3 de lekelenemm basladi. 6+4 de kendi dr.uma gittim. karindan usg il bakti veeeee misinimin kalbi atiyrdu.ilk kez gordum. dusuk tehdidi diye sabah aksam 5 gun proluton depot oldum. 7+1 de lekeler kesildi. ama.3 hafta hic kalkmadan yatim.sadece wcye gittim. sonra da 17. haftama kadar progestan 100 luk kullandim sabah ogle aksam. 12. haftamda folik aisit kesti. elevite ve kan hapinabl basladi. 35+5 te de aspirini kesti. hala 0,4 claxane devam.ediyrm. doguma.kadar dedi.
Cok tesekkur ederim arkadasim ayrintili yazmaissin daha oncede yazmissin ama geriye donup aramadim okuduysamda unutmusumdur ugrastirdim seni kusura bakma. Bende bi docente sordum aspirin al kalp atisi cikinca igne al dedi.benim gittigim doktor hap felan hic bise demedi.bende perde vardi galiba o ondan gelismiyo diye dusundu hatta bana hamile kalinca gel sonra kan pihtisi icin tedaviye baslariz dedi
Zaten bizim sorunumuz erken donem dusukleri kalp atisi çıkmaması. Kan pihtisi yüzünden 3 hamileliginini sadece 4 haftaya kadar cikan arkadasim var. Doktorlar boyle yapinca bizde surekli arastirmak zorunda kaliyoruz o yuzden sana tekrar sordum.bahsettigimiz dunyaya gelcek olan bi can sonucta
Canim cok sevindim inşallah kucagina almak nasip olur.hikayemiz benziyo seninle bende de perde vardi ameliyat oldum.3 dusuk yaptim kalp atisi cikmadi kan pihtilasmasida var zaten.bende cok korkuyodum hamile kalinca yine kalp atisi duyamicaz ya aynisi olursa diye gercekten umut verdin bana bende adet olmadim dun yada bugun olmam gerekiyordu. 5 gun once tahlil verdim negatifti.yumurtlamam gec oldu bu ay hayirlisi artik.
Ben doktoruma guvenebilirim aslinda iyi bi doktor a kan pihtisi yonunden yeterlimi onu degerlendiricem.yarin tekrar kan vericem hamile cikarsam bi doktor daha var riskli gebeliklere bakan ilk once ona gidicem sonra kendi doktoruma bakcam hangisi kafama yatarsa ona devam etcem . Sasiriyorum ya doktor sana yada tahlil sonucu pihtilasma cikanlara nasil bise yok diyo . Ben dusuklerimden sonra cok arastirdim sebeblerini doktora gidince bilgim olsun dokktorun yeterli olup olmadigini anlayayim diye .Herkeste boyle yapmali ki doktorlarin yanlislarina uymayalim . Trambofili panelini alinca ben anladim zaten tasiyici oldugumu doktora gostermeden.estagfurullah cnm. yazarim tabiki. dogurmadan ne kadar cok kisiye faydam olsa karimdir cnm.
sen de icine sinen bir dr bul mutlaka cnm. dr cok onemli. yasanan acilari biz biliyrz. benim suratima test kagidini atti dr bu pihti degil.diye. ankarada cokkkk onemli bir hastaneninda basi.. biz biliriz ne asamalardan gectigimizi. sonuc olarak cnm, gebe kalmadan once baslaman lazim tedaviye. benim gibi yumurtlama gununu kesin bilirsen de daha adet gelemden test yaptiri erken donemde igneye baslayabilirsin.
ates olcme yontemi topigini incelemeni tavsiye ederim. ben ona gore biliyrm her ayki yumurta gunumu.
canım gebe kalır kalmaz doktora git ve iğnene başla.bu arada aspirin içiyorsun değilmi.dün doktora gittim ama kalbim yerinden çıkacak heyecandan ölecektim erkrana bakamıyordum az çok kese büyüklüğünü tahmin ediyordum baktım kocaman biraz rahatladım bebegi 20 gün önce nohut gibi görmüştük baktım Allahım kocaman tabi bize öyle geldi ekranda iş kalbe gelince dondum ekrana korkarak bakıyorum baktık nasıl çarpıyor ağlamaya başladım.inş.kucaguımada alırım ve sende inş.hayırlı haberler verirsin.geciktirme kan ver gene olmadıysan ve doktor takibine gir iğne vermem diyen doktoru bırak .birde ovulasyon testleri alabilirsin bende öyle buldum hep.
Faktör XIII V34L : Heterizgot mutasyon saptanmıştır.
MTHFR A1298C :Homozigot mutasyon saptanmıştır.
şimdi benim durumum vahim mi ?
Bu ay klomen tedavisi gördüm 15 nisanda'da çatlatma iğnesi oldum... Aynı zamanda pko'lu olduğum için glifor, folik asit, coraspirin kullanıyorum...
Sizce, ne yapmalıyım...
Doktora bu sonuçları gösterdiğimde, bana güldü, senin hiç bi şeyin yok ki boşu boşuna bu testleri olmuşsun. Bu testi olmak için sırada bekleyenlerin hakkını çalmışsın dedi, devleti zarar ettirmişsin sadece dedi, hiç bi şeyin yok senin dedi bana, içim rahat etmedi o yüzden coraspirin 100'lük içiyorum, tabi ne kadar fayda eder onu da bilmiyorum ama deniyorum şansımı.
Arkadasim COK SEVINDIM ya sen anlatirken 2 hamilelikte kalp atisi icin gittigim zamani tekrat yaşadım. Ama ben sonunda uzuntuden aglamistim. İnşallah kucaginada alirsin insallah bende boyle guzel haberler veririm.belim cok agriyo kasiklarim geriliyo belim in agrisindan korkuyorum ya hamileysem ve duserse diye sende bel agrisi oluyomu bel cukuru olan insanlarda hamileligin baslarinda oluyomus ama yinede korkuyorum. Galiba hamileyim icime ole doguyo daha oncede hamilelik belirtilerim var ama kesin tahlilde cikana kadar bise diyemiyorum.
Canim kan pihtilasman var senin.heterezigot tasiyicisin homozigot hastasin demek.heterezigot normal insana gore 7 kat homozigot normal insana gore 70 kat fazla pihtilasma var demek. Hamilelikten once aspirin ve folik asit kesinlikle kullan.homozigot oldugu icin eger doktor verirse igne de kullanbilirsin.hamileligini adet oncesinde yada tam adet ginunde ogrenmeye bak kan testiyle.gununun gecmesini beklemeki hemen igneye baslayasin.hamilelik boyunca igne ve aspirin kullancaksin.
Bu doktorlara şaşırıyorum ya nasil bise yok .bende sadece mthfrc677t ve mthfr a1298c.PAI hetrezigot var doktorum hamile kalinca igne ve hap kullancaksin dedi. Dunyada gelcek bi candan bahsediyoruz ya geldigi gibi kaybettigimiz yavrularimizdan bahsediyoruz bu kadar kolaymi yani.boylelerine doktor bile denmemeli
selam unlugul beni hatırladınmı ??? nasılsın ??? demek hamilesin cok sevindim canım gözun aydın...ben uzun zamandır giremedim dogum icin gecen sene temmuzda almanyaya gittim sonra giremedim malesef...tekrar döndüm tr ye dogumdan sonra ama bu seferde oglumdan dolayı vakit bulup giremedim anca simdi vakit buldum girdim....senin adına inan cooooooooooook sevindim ALLAHIM İNSALLAH sag saglim kucagına almayı nasip eder İNSALLAH...bende hamilelikte aspirin kullandım clexane vuruldum...cok sükür oglum simdi yanımda uyuyor ALLAHIMA binlerce sükür....ALLAH tüm anne baba olmak istiyenlere en kısa zamanda bu duyguyu nasip eder İNSALLAHHH
Canim senin degerlerin ne damarlarin tikancak kadar olmussun gecmis olsun bende korktum simdi.beyninde ani gerilmeler oluyomuydu
Çok teşekkür ederim, cevapladığın için Allah razı olsun, içimi kemiriyodu bu durum...
Faktör XIII V34L : Heterizgot mutasyon saptanmıştır.
MTHFR A1298C :Homozigot mutasyon saptanmıştır.
şimdi benim durumum vahim mi ?
Bu ay klomen tedavisi gördüm 15 nisanda'da çatlatma iğnesi oldum... Aynı zamanda pko'lu olduğum için glifor, folik asit, coraspirin kullanıyorum...
Sizce, ne yapmalıyım...
Doktora bu sonuçları gösterdiğimde, bana güldü, senin hiç bi şeyin yok ki boşu boşuna bu testleri olmuşsun. Bu testi olmak için sırada bekleyenlerin hakkını çalmışsın dedi, devleti zarar ettirmişsin sadece dedi, hiç bi şeyin yok senin dedi bana, içim rahat etmedi o yüzden coraspirin 100'lük içiyorum, tabi ne kadar fayda eder onu da bilmiyorum ama deniyorum şansımı.
Amin sağol canım benim 2. Düşüğümdü ilki 3 aylık bu bebeğimi de 2 aylıkken kaybettim :-(
Arkadaşlar Merhaba,
Bu yazımı aynı sıkıntıları yaşadığımız arkadaşlarıma moral olsun diye yazıyorum.
İlk gebeliğimde bebeğimin kalbi 7.hafta durmuştu, 8.haftada ise kürtajla aldılar. Doktorlar hiçbir araştırmaya gerek görmedi. Her 5 gebelikten birinde sorun çıkabileceğini söylediler. 2. Gebeliğimi 3.haftada fark ettim. Düzenli beta testleri yaptırdık ve 5,5 haftada beta değerinin düştüğünü görünce doktorlar iğne ve ilaçlarla düşük yaptırdılar. İki kaybımdan sonra cerrahpaşaya giderek kapsamlı bir araştırma ve bir sürü test yaptırdık. Yapılan testler sonucunda Ac1298 Heterezigot olduğum söylendi. Doktorlar sonraki gebeliğimde iğne ve aspirin kullanmam gerektiğini söylediler. 3.hamileliğimi de çok erken fark ederek, aynen söylenildiği gibi Clexan 0,4 ve coraspirin kullandım. Fakat sonuç yine hüsran oldu. Bebeğimin kalbi durmuştu, 8.haftada kürtajla aldılar. Bebeğimi aldıktan sonra kromozom araştırmasına gönderdik. Ve hiçbir anormallik bulunmadı. Eşim ve bana da kromozom testleri yaptılar bizde de her şey normaldi. Doktorlar iğnelerin yetersiz geldiğini bir dahakine dozu daha fazla arttırmam gerektiğini söylediler. Fakat görüştüğüm bir profesör ve yaptığım araştırmalarda heterezigot taşıyıcılarında iğnenin şart olmadığını öğrendim. Tabii ki öğrendiğim her şey sadece birer yorumdu. Maalesef bu tür hastalıklarda net bir tanım yok. Bu olaylar üzerine psikolojim çok bozuldu. Ama hiçbir zaman isyan etmedim. Hep gözyaşlarım içime aktı. Ve eşim çocukları inanılmaz çok sever. Oturduğum evi değiştirdim. Negatif elektrik aldığım tüm insanları hayatımdan çıkardım. Bu arada her hamileliğimi kaybetmeden önce mutlaka bir kabus görür ve rüyamdan sıçrayarak kalkardım. Ya uçurumlardan düşerdim, ya rüyama çocuklar gelir ve benden kaçarlardı yada beni korkuturlardı.
Kapalı bir bayan olmasam da elimden geldiğince 5 vakit namazımı kılmaya çalışan biriyim. Daha çok dine sarılmaya başladım. Beni çok fazla hocalara yönlendirmek istediler. Ama hiçbirini kabul etmedim. Çünkü yaşantısından emin olmadığım insanların yazacakları şeyleri üzerimde taşımak beni her zaman çok korkutmuştur. Bu ruh hali içerisindeyken bir gün güvendiğim bir insanın sayesinde bir hoca hanım ile tanıştım. Tüm hikayemi anlattım. Bana hiçbir açıklama yapmadan yaşadığım her şeyin manevi olduğunu söyledi. Tabi siz buna psikolojikte diyebilirsiniz. Haftalarca üzerime bildiğimiz Ayetel kürsiler okundu. (günde 151 adet) Sonrasında hoca hanım kendisi beni her hafta okudu. Güneş doğmadan kalkıp namazlar kıldım, özel dualar yaptım. Üzerime koruyucu dualar asıldı.
Ve hiç hesaplamadığım bir anda hamile kaldım. Doktora gittim ama verdiği iğneleri kullanmadım sadece coraspirin ve folik asit kullandım. Şu an Çok şükür hamileliğimin 5.ayına girdim. Allah nasip ederse bir oğlum olacak. Ve inandım ki, bu dünyada her şey bizim için sınav Bazen istemek yetmiyordu, doğru istemeyi de bilmek gerekiyordu. Bu arada adak da yaptım. Dilerim Rabbim hiçbirimizin kucağını boş bırakmasın. Çok uzattım hakkınızı helal edin. Allah hepimizin yardımcısı olsun.
Faktör V.heterezigot
Pai-1 (4g/5g)- homozigot mutant 4g -4g
Mthfr (a1298c)- heterezigot
Faktör XIII v34l-heterezigot
Ortaokul yıllarından beri üstümde bi agarlık olurdu.kalbim beynim bazen baskı uygulanıyo gibi olurdu.doktorra gittiğimzde ergenliktendir denildi.ama hiç geçmedi. Corasprin kullanmaya başladıktan sonra rahatladım.daha hafifim.kanın rahat aktıgını hissediyorum resmen.herkes psikolojiktir diyo ama yok öle değil.
Rabbime şükür bin şükür iyiyim.
Bebişimde rahatça besleniyodur allahın izniyle inş.
canım bende hissetmiştim bel agrım vardı ama bende karnım çekiliyor geriliyordu birde kalçalarım agrıyordu şaşırmıştım.kasık agrılarım 1 haftadır ara ara var doktor rahim büyüdüğünden dedi.
yasanilam acilari kendileri cekmedigi icin konusmak kolay onlar icin.
sen icine sinen bir dr bul guzelim.
Sperm yumurtaya dogru gidip dollendikleri ilk anda melek onu elinin uzerinde tutarmis.
Allahu tealaya:
Rabbim bu dol yasayacak mi? Diye sorarmis.
Allahu teala yasayacak derse.
Melekeki adi ne olacak , cinsiyeti ne olacak, salih mi yoksa salih olmayan kullarindan mi, sac rengi goz rengi diye herseyi sorar ve belirlenirmis daha sonra anne rahmine yerlesirmis.
Eger yasamayacaksa
Allahu teala yasamayacak dermis ve adet kaniyla birlikte dokulurmus. Yada bizimkiler gibi dusermis.
Benim cevrrmde evlenip cocugu olan bi kadin doktora gidiyo ve doktor hic bi zaman cocugu olmayacagini soyluyo kadin bi cocugu oldugunu soyluyo ve doktor bu mucize diyo. Çünkü kadinin rahim ici kucuk küçük polip dolu dolu yumurtaya giden kanallar ayni sekilde bu sekilde rabbim ol dedi oldu. Ben inaniyorum insallah allahom simdi hamile olan topikteki arkadaslarima ve calisma asamasinda.olanlara evlat sevgisini tatdircak insallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?