Bana yardımcı olurmusunuz ?
Hamileliğimi yeni öğrendim ikidir bakırıyoruz sürekli 2 katına çıkıyo şu an 210,61 beta hcg...
Yanlız ben MTHFR A1298C homozigot mutasyona sahibim, birde, Faktör XIII V34L heterozigot mutasyona sahibim...
Küçük bi ilçede oturduğum için sadece 1 tane devlet hastanesi var ve 1 doktor var,
şimdi ben coraspirin 100 mg içiyorum zaten her sabah, folik asitte alıyorum yaklaşık 3 ayı geçiktir hiç aksatmadan düzenli içiyorum,
Doktora sorduğumda beni hemotoloji bölümüne sevk edicekmiş, neyseki inandı artık benim kanımda pıhtılaşma olduğuna...
Benim ne yapmam gerekiyo, lütfen bana bi akıl verin...
Ve ben izmir'e yaklaşık 2-3 saatlik bi mesefade yaşıyorum, izmirde bildiğiniz bu konuda uzman olmuş doktor var mıdır? tavsiye edebiliceğiniz...
adet günün kaç gün geçti canım
30 nisan beklenen adet tarihimdi, ama ben nisanın 15.de çatlatma iğnemi oldum klomenle tedavi gördüm bu ay, 30 nisan adet günümde kanda baktırdık gebelik çıktı, bugünde baktırdık emin olmak için ikiye hatta 3 e katlamış nerdeyse, ama sorunum bir an önce doğru dozajda iğneye başlamak
Biz Diyetisyenle ayrintili konusmustuk.listede beni zorlayacak sadece cikolata,cok severim deyince kakao serbest, kakaolu puding,kurabiye yeyin demisti.
Sinan hoca verdiyse diyetlerimiz aynidir herhalde? Ben hamilelige kadar sadece yasaklara uyuyorum,hamilelikle beraber gunluk listeyi uygulamak gerek.
Allah bebek ozlemi ceken kimseyi bekletmesin...
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Bana da metioninden kisitli diyet verildi.protein c rezistansim dusuk,faktor 5 leiden,mthfr 1298,pai 4g/5g heterozigot buarada.
Benim yasaklar listemde cikolata,sarimsak,bulgur,mercimek,yagli tohumlar (cekirdek,findik,fistik,susam,tahin,...) balik,sakatat,brokoli,bezelye,salam,sucuk,gunluk verilenden fazla ekmek,sut,yogurt,et,yumurta var.
Hamilelikte mutlaka uymam gerekiyor.normal hayatta ne kadar uygulayabilirsen o kadar konforlu yasarsin demisti dr'um heterozigot olmama ragmen.
Bence hamilelik dysunuyorsan uygulamaya baslayabilirsin canim.
Bana doktorum vajinadan ulasamasak karinda delcez dedi bende tamam dedim. Ama cok sukur gerek kalmadi uyutarak histeroskopiyle vajinadan yapti. 1 ay sonra kontrole gittim ultrasonla bakti tamam temizlenmis dedi. O zaman folic 1verdi 1ay sonra.ameliyat sonrasi agri kesici ve antibiyotik verdi.Hic perde kalmadi . Benim ameliyattan sonra 1 hafta az az kanamam oldu.ameliyat sonrasi bendede agri olmadi sadece belimde icten hissediyodum yara oldugunu.Kontrole gittigim zaman ben doktoeuma tekrar yapisiklik olurmu dedim ameliyattan dolayi zaten ameliyati yapisiklik icin yaptik olmaz dedi.hormon ilaci vermedi seni uyutarak mi yapti doktor adetinde belinde farkli agrin oldumu canim
Bana yardımcı olurmusunuz ?
Hamileliğimi yeni öğrendim ikidir bakırıyoruz sürekli 2 katına çıkıyo şu an 210,61 beta hcg...
Yanlız ben MTHFR A1298C homozigot mutasyona sahibim, birde, Faktör XIII V34L heterozigot mutasyona sahibim...
Küçük bi ilçede oturduğum için sadece 1 tane devlet hastanesi var ve 1 doktor var,
şimdi ben coraspirin 100 mg içiyorum zaten her sabah, folik asitte alıyorum yaklaşık 3 ayı geçiktir hiç aksatmadan düzenli içiyorum,
Doktora sorduğumda beni hemotoloji bölümüne sevk edicekmiş, neyseki inandı artık benim kanımda pıhtılaşma olduğuna...
Benim ne yapmam gerekiyo, lütfen bana bi akıl verin...
Ve ben izmir'e yaklaşık 2-3 saatlik bi mesefade yaşıyorum, izmirde bildiğiniz bu konuda uzman olmuş doktor var mıdır? tavsiye edebiliceğiniz...
uyuttu canımda hiç belimde agrı olmadı.
cevabın için çok teşekkür ederim....
Burda ki doktor keseyi görmeden hiç bi şey yapmam diyo...
O yüzden karar verdim izmirde bi doktor bakıyorum, ama hangi bölüme gidiceğimi bilmiyorum, kadın dogum doktoruna gitmektense bu konuda uzman olmuş bi doktora gitmek istiyorum, hangi bölüm ilgileniyor onu da bilmiyorum.
Merhaba homositein yuksek ciktiginda et alik vs cok tuketilmesi gerekmiyormu. Son sayfada paylaatigim prof yazisina bakarmisin. Benimde protein dusulama doktorum etve balik onerdi. Homositeini dusurmek icin et ve balik cok tuketilmeli diyo. Kafam karisti. Biraz bilgi verirmisn. Neden bunlari yemiyosun . Homositeinin yuksekmiydi. Allaha emanet olun
Canım, diyetimi yazarken özellikle test sonuclarımı da yazıyorum.farklı sonuclara göre farklı tavsiyeleri oluyodur dr ların. Tekrar yazayım
1)Benim aktif protein c rezistansım düşük yani kandaki protein c yi inaktive edemiyorum bu da az protein almam gerek demek.faktör 5 leiden heterozigot neden oluyor.
2)mthfr 1298 heterozigot, evet bu homosistein yüksekliği demek.
3)pai 4g/5g heterozigot, pıhtılaşma ile ilgili.
Ben hacettepe perinatolojide prof sinan beye gidiyorum.ilk protein rez. Düşük deyince ben cocukluğumdan beri vejetaryenim o yüzden mi demiştim.o da tam tersi cok sanslısın, vücut kendini korumuş,böyle devam et demişti. Duyduğum kadarıyla sinan hoca mutasyona baglı gebelik kayıplarında dünyada ilk 5 professörden biriymiş.acıkcası ona cok güveniyorum. Ben şuan kısa bir süreliğine eğitim için abd deyim.burada da arastırdım.dr lar verilen diyetin ve ilaçların cok dogru oldugunu söylüyorlar.artık içim rahat...
Belki dr unla test sonuçlarına göre daha ayrıntılı konuşabilirsin.
Allah yardımcımız olsun
Merhaba degerlerimiz ayni gibi. Ama tedavi farkli. Kacinci haftadasin. Ben 0, 4 kullaniyorum
Insallah sag salim aliriz kucaklamza bebislerimizi
Canım, Ben suan hamile değilim,türkiyeye döndüğümde istiyorum inşallaah! (5ay sonra) Ama sinan hoca bana 1 yıl kullanmak üzere asprin,folik asit,bemiks ve diyet vermişti.onlara devam ediyorum. Metioninden sınırlı diyet yapıyor musun?
Hayırlısıyla al bebeğini kucagına...
Merhaba ben diyet uygulamiyorum tam tersi bol yagsiz et ve balik. Ayrica sut yumurta. Ben mutasyonlarla ilgili cok arastirdim. Farkli uygulamalar var hatta bircok makale buldum fakat farkli uygulamalar var ben 12 haftaya girmek uzereyim rabbim insaallah sonuna kadar gitmeyi nasipbeder hersey cok iyi simdi. Insaalah rabbom tum candan isteyenlere bebek verir
:21Canım, Ben suan hamile değilim,türkiyeye döndüğümde istiyorum inşallaah! (5ay sonra) Ama sinan hoca bana 1 yıl kullanmak üzere asprin,folik asit,bemiks ve diyet vermişti.onlara devam ediyorum. Metioninden sınırlı diyet yapıyor musun?
Hayırlısıyla al bebeğini kucagına...
Merhaba ben diyet uygulamiyorum tam tersi bol yagsiz et ve balik. Ayrica sut yumurta. Ben mutasyonlarla ilgili cok arastirdim. Farkli uygulamalar var hatta bircok makale buldum fakat farkli uygulamalar var ben 12 haftaya girmek uzereyim rabbim insaallah sonuna kadar gitmeyi nasipbeder hersey cok iyi simdi. Insaalah rabbom tum candan isteyenlere bebek verir
Diyet uygulamamana ve et tüketmene Cok sasırdım ama haklı olabilirsin.ben ogluma hamileyken cok düzenli beslenmeye gayret etmiştim,et,süt,yumurta... Bu mutasyonlardan hiç haberim yoktu,cok rahat bi hamilelik ve dogum olmuştu. Anladıgım kadarıyla sadece iğne kullanıyosun.
Bi taraftan da fazla protein tüketenlerde damar tıkanıklığı daha cok görünüyor....kafam karıştı...
Allah bebeğine kavuştursun
:21
Diyet uygulamamana ve et tüketmene Cok sasırdım ama haklı olabilirsin.ben ogluma hamileyken cok düzenli beslenmeye gayret etmiştim,et,süt,yumurta... Bu mutasyonlardan hiç haberim yoktu,cok rahat bi hamilelik ve dogum olmuştu. Anladıgım kadarıyla sadece iğne kullanıyosun.
Bi taraftan da fazla protein tüketenlerde damar
Doktorum cok unlu bir doktor. Coraspirinde kullaniyorum ayriva folbiol elevit kullaniyorum. Saydigim besinler homositeini dusuren besinler metin ozata prof makelelerinde belirtmis. Benimde kafam birax karistigi icin paylasimda bulunmak istedim.daha detayli lonusurum doktorumla haftaya yine gidecem
arkadaslar. mthfrc 677t heterozigot ve pai homozigot bende. 35+5 de aspirini kesmistim. 0.4 claxane dozu hic degismedi. dr doguma kadar devam demisti. 36+5 deki kontrolde dr dogum seklimin igneyle alakasi olmadigini, normal.dogum yapacagimi soyleyip bana dogumu anlatmisti. size de yazmistim. artik bebek heran gelebilir demis, eger gelmezse 37+5 de cati muayenesi yapalim.demisti. sizlere yazmistim.
son durum su. dun 37+5 idim (takvime aldanmayim.tarihi degistirdim). ilk kez nst de dogum sanici cikti. dr muayene etti ve 1 cm acilmam olmus bile. ama ne yazikki catim darmis (bunu bana yillar once baska bir dr daha dedigi icin dr.umun dogru dedigine eminim). dr "normal dogurabilirsin ama catin dar oldugu icin cokkkk zorlanirsin. hatta sonu sezeryana gider" dedi. ben de "o zaman ben size birakiyrm. istediginizi yapin" deyince; "o zaman size hic eziyet cektirmeylim.sezeryan yapalim" dedi.
kismet olursa 8 mayis sabahi epidural sezeryan olacak. igneyi aksam yapiyrm ben; carsamba aksami yapmayacagim. o zamana kadar sanci, su gelmesi,kanama ya da bebek hareketinde azalma olursa gece gunduz farketmeden hastanye gidecegim ve kendi dr.um gelip sezeryana alacak. kismet olursa dogum sonrasini da kendimi iyi hissedince yazarim. Allahim hepimize saglikli gebelikler ve dogumlar nasip etsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?