Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

tesekkur ederim hepinize.
mthfrc677t heterozigot ve pai homozigotum. aspirini 35+5 de kestim. ignem 0,4 claxane di. dozu hic degismedi. dogumdan 36 saat once kestim. 38+3 de kuzum geldi cok sukur.

Yazdıklarını aglayarak okudum, oğlumun doğumu geldi aklıma,annelik Dünyanın en güzel duygusu..Allah analı babalı büyütsün...
Y

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Benimde ilk sorunsuz bir hamilelik,4 yaşında oğlum var. İkinci hamilelik 7. Haftada kürtaj.
Mthfr 1298 heterozigot,faktör 5 leiden heterezigot,pai 4g/5g heterozigot,protein c rezistansı düşük.
Ben 4-5 ay sonra hamilelik düşünüyorum inşallah! 3 ay önce düzenli haftada 3 kez asprin,2 kez bemiks,1 kez folik asit içiyorum. Metioninden sınırlı diyetin sadece yasaklarına uyuyorum.Hamilelikle beraber iğneye ve diyete başlanıcak.
Allah hepimizin yardımcısı olsun...

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Senin değerler daha yoğun muş Rabbim yardim etsin inşallah sorunsuz geçer

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

kızlar benımde bır sağlıklı gebelıgım var kızım 4 yasında.
mthfr c677 heterozıgotum var.
8 haftalık kalp atışı yoktu düşük yaptım..
1 de kımyasal gebeliğim var..
rabbim hepimizin yardımcısı olsun.
bende b vıt ,folık aşıt ve aspırın kullanıyorum

Öncelikle yürekten kocaman bi Maşalllahhhh
OKurken ağlattın beni valla, bi kere bebeğinin adını çok beğendim Yusuf
Normal'di sanırım doğum, bravo çok tebrik edeim, bu en özel anı eşinle birlikte yaşadığın içinde çok şanslısın bence...
Allahım evinizde bereketi sağlıkı mutluluğu hiç eksik etmesin
İnşallah bende karnımdaki bu bebeğin kalp atışlarını duymak nasip olur, kucağıma da sağlıkla almayı huzurla hayırla büyütmeyi Allah bana da nasip eder.
Rabbim aratmasın kimseleri, kimselerin kucağını boş bırakmasın

Faktör II G20210A Mutasyonu : Homozigot Normal
Faktör V Leiden Mutasyonu : Heterozigot Taşıyıcı
MTHFR C677T Mutasyonu : Heterozigot Taşıyıcı

kızlar benim sonuçlar da bu 1 düşüğüm var tekrar hamile kalmam durumunda tedavi olmam gerekiyor sanırım.

evet canım hamilelik planladığında dr a gitmelisin.muhtemeln aspırene başlar hamile oluncada günlük iğne olursun.geçmiş olsunn

canım ALLAH bağışlasın sağlıkla büyüt bebeğini..darısı başımıza inşallah

Kizlar dun doktora gittim samsunda cok unlu bi docent pihtilasma hakkinda bana sunlari soyledi.
Benim sonucum soyle mthfr c677f ve mthfr a1298c.PAI heterezigot. Bende homozigot yok.

Kan pihtilasmasinin hamilelige zarari yonunde kesin bilgi yok bunu bizde biliyoruz. Doktorum da bu konuda kesin bi bilgi olmadigini , doktorlarin bugun cogunluk olarak hamilelikte dusuklerin pihrilasmayla ilgili olmadigini soyledi.ayrica kullanilan ignenin bebek uzerindeki etkilerinin tam olarak arastirilmadigini soyledi. Banada sadece bebe aspirin kullamami soyledi kesinlikle igne ognermiyorum dedi. Bilgi arastirmalar sonucu degisir ve bugunki cogunluk bundan yana soylediklerimi kendi kafama gore soylemiyorum dedi. Bende igne kullandiktan sonra hamileligi ilerleyenler var dedim. Doktorda o tesaduf dedi igne kullanip bebegini kaybeden yada igne kullanmadigi halde sağlıklı gebelik gecirende var dedi.

Kizlar samsundaki dogum doktorlarinin yarisindan coguna gittim ve ilk defa bu doktor cok acik ve net konustu.dusunuyorumda kan pıhtılaşması genetik bu bize anne ve babamizdan geciyo. Benim bir suru teyzem ve halam var annem anneannem babaannem var illa ki onlardada pihtilasma var ama hic biri dusuk yapmadi ignede kullanmadi.
Sizde yasdiklarinizi ve dusuncelerinizi yazarmisiniz?

Kizlar simdi de biraz arastirdim . Heterezigot olanlarda kan pihtilasna seviyesi dusuk oldugu icin sadece folik asit ve aspirin yeterli oluyomos.kadin 3 dusuk yapmis 2 sinde igne kullandigi halde dusmus sonuncusunda aspirin ve folik kullanmis hic bise olmamis. Kan pihtilasmasi fazla olmadigi zamanda dusuge yol acabiliyomus. Yine baska bi kadinda 7 dusuk yapmis sonuncuda igne kullanmis dogurmus. Burdada igne kullandigi halde dusuk yapan ve igne kullanmadigi halde saglikli gebelik geciren var. Ayrica disarda heterezigot olup bunu bilmeyen ve saglikli hamilelik geciren kadinlar var. Tabi bunlari hetrezigot olanlar icin diyorum . Homozigot icin bilemicem.

Doktorum bana cok acik konustu ben sormadan herseyi anlatti bide bende perde vardi ondan dusuklerin olmus olabilir dedi. Benim gorusum bu ama inanip inanmamak sana kalmis dedi. Icimi cok rahatlatti. Bide asil onemli olan folik kullanmak dedi.

Bende perde oldugu icin dusuk yapmis olabilirim. Sadece aspirin ve folik kullanarak bi kez daha sansimi denemeti düşünüyorum ben. Sizin fikirlerinizi bekliyorum.

Kizlar simdi de biraz arastirdim . Heterezigot olanlarda kan pihtilasna seviyesi dusuk oldugu icin sadece folik asit ve aspirin yeterli oluyomos.kadin 3 dusuk yapmis 2 sinde igne kullandigi halde dusmus sonuncusunda aspirin ve folik kullanmis hic bise olmamis. Kan pihtilasmasi fazla olmadigi zamanda dusuge yol acabiliyomus. Yine baska bi kadinda 7 dusuk yapmis sonuncuda igne kullanmis dogurmus. Burdada igne kullandigi halde dusuk yapan ve igne kullanmadigi halde saglikli gebelik geciren var. Ayrica disarda heterezigot olup bunu bilmeyen ve saglikli hamilelik geciren kadinlar var. Tabi bunlari hetrezigot olanlar icin diyorum . Homozigot icin bilemicem.

Doktorum bana cok acik konustu ben sormadan herseyi anlatti bide bende perde vardi ondan dusuklerin olmus olabilir dedi. Benim gorusum bu ama inanip inanmamak sana kalmis dedi. Icimi cok rahatlatti. Bide asil onemli olan folik kullanmak dedi.

Bende perde oldugu icin dusuk yapmis olabilirim. Sadece aspirin ve folik kullanarak bi kez daha sansimi denemeti düşünüyorum ben. Sizin fikirlerinizi bekliyorum.

cnm ilk düşükse dr.unu dinle derim ben....

slm. kan pıhtılaşması yüzünden düşük yapan arkadaşlara soruyorum sizleri dr.unuz hematolojiye yönlendirdimi... bende pıhtılaşma var kadın doğum dr.um önce kalp damar cerrahisine yönlendirdi kalp damar cerrahiside hemetolojiye yönlendirdi...

beni doktorum yönlendirmedi fakat ben kendim gittim, sonucumu gösterdim doktor hamile kalınca aspirin ve iğne kullanırsın dedi bunun dışında birşey önermedi yani kadın doğum doktorunun söylediklerinin aynısını söyledi, ben hamile olmadığımda da dikkat etmem gerekn şeyler var mı dedim ama yok dedi

Son düzenleme:

ben de onu diyorum yani önceki nesilde bişey yok muydu onlar prüzsüzdü heralde maşallah yani ne varsa bizde mi var ya da herşeyi araştırdığımız için mi çıkıyo bu sorunlar onlar nasıl sağlıkla doğurdular yani bana çok mantıklı gelmiyo bu pıhtı işi bilemem tabi sonucta dr lar kullan derse kullanıcam keşke düşüklerin kesin ve net olarak nedeni ortaya konulabilse

çok teşekkür ederim... allah bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin...

bende bugün sonucumu aldım,profesöre gittim,mthfr c677t heterezigot çıktı,ben iğneye gerek olup olmadığını sordum,çünkü daha önce 2 düşük yaşadım,o da çok düşük miktarda iğne verebileceğini ama şu anda doğum yapan halka yapsak bu testi %60 ında sonuç böyle çıkar dedi.Aspirin verecek ve hamilelik oluşursa düşük engelleyici iğne vereceğini söyledi,şimdi hiç bir şey vermedi ama adet olursan gel yumurta büyütücü iğne yapıcam dedi,iğne yapmak zor mu oluyor yapan arkadaşlar ve bu durumda olup iğne ile bebeğini kucağına alan var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…