Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

amin cnm amin.....

Darısı bize olsun inşallah,maşallah size de Allahım nazarlardan korusun,olur mu ki bizimde bebeğimiz bende mthfr c677 heterizigot çıktı...

cnm ilk düşükse dr.unu dinle derim ben....

3 dusugum oldu ama sadece 1 tanede keseyi gorduler tip alaninda 1 dusuk yaptim sayiliyomus.kadinlarin % 60 adet gecikmesiyle dusuk yapip anlamiyormus.o yuzden 1 tane sayiliyor dedi bide bende perde oldugu icin belki ondandir dusuklerim diyorum ignesiz denemek istiyorum ama korkmuyoda degilim.

Evet canim simdi bilincliyiz.herseyi arastiriyoruz ondan yoksa oncedende gebe kalmayan dusuk yapan bebegi olen cokmus ama cahillik oldugu icin onemsenmemis.
Pıhtılaşma bence kisiden kişiye degisiyo.tek basina degil ama baska sebeblerle birlikte bebek olumune yol acabilir. Cunku kimisoni etkilerken kimisini etkilemiyo.

Sanirim 2 tane kimyasal gebelik gecirmissin... bende 2 kumyasak 1dis gebelik 1.7 haftalik dusyk yasadim... ben.4 dr. gittim 3u kimyasal gebelikleri onemsemedi kese gorunmemis dedi. 4.dr. kimyasal gebeliklerde onemli dedi.kanda pihtilasma varsa damarlar tikaniyo ve bebegi besliyemedigi icin erken donemde bebek ölüyo dedi bana mantikli geldi... sende istersen bi dr.a daha git...

En son yapılan 2 araştırma kan sulandirici iğnelerin gebeliğin devamında etkili olmadığını göstermiş. ..

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Aglaya aglaya okudumm yazdiklarini Allahim anali babali saglikli sihhatli buyutmeyi nasip etsinn Yusuf unu canimm senin adina cok sevindimm darisii bizleree ve hamile kalmayi bekleyen tum arkadaslara insallah:)

Allah bagislasin yusuf unuzu okurken cok duygulandim... benimde pihtilasmam var. benim 2. gebelikte cikti 1 oglum var 5 yasinda oglumu normal dogumla getrdim dunyaya. benim merak ettigim pihtilasma icin igne kullaninca normak dogum yapilamiyormu. dr.um onermediklerini soyledi.

Bendede 677 ve 1298 heterozigot mutasyon çıktı. Dediğiniz gibi 6 yaşında sağlıklı bir oğlum var ve ben hasta olduğumu bilmeden dogurdum oğlumu. Ikinci bebeğim 22 haftalık ölünce yapılan araştırmalar sonunda durumu öğrendim. Bulabildigim en ünlü perinatoloji Prof. Una gittim. Igne folbiol aspirin kullandım. Bebeğim 19 haftalık öldü. Yine hamile kalırsam yinede iğne olurum diye düşünüyorum.

Geçmiş olsun Rabbim bir daha yaşatmasın inşallah.. İğne ve aspirine rağmen mı oldu? Nasip? Doz mu az geldi acaba? İnşallah yeniden sağlıklı bir şekilde hamile kalır ve kucağına alırsın?

aynı şeyleri benim dr umda söyledi.pıhılaşmanın etki edip etmediğini açlık homosistein testinin sonucan bakarak karar verebilirzi dedi.
başka bir dr da c677 heterozigot olduğumu görünce zaten herkeste var dedi ama yinede iğne kullanmam gerektiğini söyledi..

birde dün coraspinin reçetesini okudum heparin lerle(kullanacagmız iğneler yani) birlikte kullanılmaz diyor..Herşey çok karışık şuan kafamda

canım iğnenin dozu neydi ve kaç kilosun

bebek olunca cok yazamiyrm. topluca yazmak istedim. Allahim hepinize nasip etsin..hepinize yasatsin. bir daha aci gostermesin.
bazi sorular da olmus. kisaca yazayim.
omcelikle.bu ignelerden dolayi dr.lar isin kolayini secip sezeryana gidiyr. ben normal.dogum yapacaktim. hem.de o zaman kadar da igne olacaktim. ama son kontrolde catim dar ciktigi icin, mecburen sezeryana dönduk. dolayisiyla 36 saat once igneyi kestim. yani dr.um dogum seklinin igneyle alakasiz oldugunu soyledi.

bir diger konu da igne lazim mi olmus. sahsi fikrim lazim.ben ilk iki bebegimi kaybettim. yasayan cocugum yok. genetik testlerim yapilirken ailedeki dusuk yapan kadinlari da sordu dr. teyzemde, halamda ve kuzenlerimde vardi dusuk yapan. sonra kan testinde mthfrc677t heterozigot ve pai homozigot cikti. heterozigot olunca ya anneden ya babadan geliyr sadece demek.daha dusuk risk demek. ama homozigot olunca her iki taraftan gleiyr demek ve risk altindasin demek oluyr. ikinci gebelikte aspirin kullandigim halde olmadi. bu kez hem aspirin hem igne kullandim..aspirini 35+5 de igneyi 38+2 de kestim ve 38+3 de de dogum yaptim. cok sukur asiri kanama vs yasamadim. dikis yerlerimde sikinti olmadi. kan takviyesi gerekmedi. ilk 12 saat biraz kanamam fazlaydi sonra o da regl sekline dondu.korkmayin arkadaslar. size kotu seyler konusanlara korkutmaya calisanlara inanmayin. Allah hepinize benim yasadigim gibi sorunsuz bir gebelik ve dogum nasip etsin.

Sağol erenpasa dr a sordum. Dozmu az acaba diye Hayır dedi. Peki birdaha hamile kalınca ne yapıcaz dedim. Aynı tedaviye devam edeceğiz dedi. Bende başka bir dr buldum. Iyi niyetlerin için teşekkür ederim. ..

Geçmiş olsun Rabbim bir daha yaşatmasın inşallah.. İğne ve aspirine rağmen mı oldu? Nasip? Doz mu az geldi acaba? İnşallah yeniden sağlıklı bir şekilde hamile kalır ve kucağına alırsın?

canım iğnenin dozu neydi ve kaç kilosun

60 kg iğnede 0.4 milyon ünite idi

rica ederim.. hayırlısı Allahtan inşallah...

Heparin aspirin ile Dr kontrolünde kullanılabiliyor. Dr onermezse kullanılamıyor.

Amin cute çok sevindim canım iki heterezigot bir homozigot anlamına geliyor diye duydum benimde factor v ve mthrc heterozigot çıktı haftaya dr a gidicem bakalım ne diyecek yani iğne diyeceğine eminim ben iki gende sıkıntı var çünkü hayırlısı bakalım Allah bizlere de nasip etsin canım miniğine de kocaman bir maşallah

bi de bana arkadaşlar pai diye bir test yapılmamış ki faktor ıı faktorv ve mthrc testleri yapılmış acaba bunlar neye göre yapılıyo anlamadım genetik ve kromozom testlerim temiz çıkmış ama pai diye bir test yok yapılanlar arasında anlamadım hiçbirşey bunu da sorucam dr a artık

homosistein testim benim normal çıkmış bunu öğrendiğim iyi oldu bak bunu da sorucam dr a demek homosistein önemliymiş bu durumlarda protein s ve c de normal benim ama faktor v ve mthrc heterozigot taşıyıcısıymışım

benim drlardan biri homosistein yüksek olursa o zmn iğneye ihtiyaç olur demişti ama tabi senin başka mutasyonlarında var bu durmda ne olur bilemiyorum..
rabbim yardımcımız olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…