Bende de aynı hisler var. Umarım geçici olur. Ama allahın bildiğini kuldan saklamak istemiyorum. Gebe olup etrafta dolasanlara bakmak istemiyorum. Allah hepsine yardım etsin ama bizide unutmasin inşallah. ..
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Hayirli olsun.. Allah tamamına erdirsin inşallah.. Başka Dr.unda fikrini al bence ama kullanip ve saglikli doğum yapanlar var. Genelde mthfr onemsenmiyor ve heterozigit ise hic gerek duymuyorlar. Bende ayni mutasyondayum. Bir saglikli gebelik birde 9 haftalik düşük var. Şimdi yeniden gebelik dusunuyorum kismetse. Herhangi birşey kullanmayacagim..
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
ben bebeğimi kaybettim.kalbi durmuş.2.defa bunu yasıyorum.suan çok pişmanım keşke araştırma hastanesinde riskli gebelik uzmanına perinatolojiye gitseydim.bence doktorlara sor soruştur. asla riske atma.insan yaşadıkça bazı seyleri tecrübe ediyor. çok üzgünüm.
ben bebeğimi kaybettim.kalbi durmuş.2.defa bunu yasıyorum.suan çok pişmanım keşke araştırma hastanesinde riskli gebelik uzmanına perinatolojiye gitseydim.bence doktorlara sor soruştur. asla riske atma.insan yaşadıkça bazı seyleri tecrübe ediyor. çok üzgünüm.
Sen boyle yazinca korkmaya basladim çünkü genlerimiz ayni hatta bende pai_1 heterezigot da var. Senin yerinde olsam bende igne kullanmaktan vazgecmezdim. Yasadiklarin baska aciklamasi yok cunku insallah bi daha yasamazsin ayni acilari arkadasim. Bende perde ciktigi icin ona guveniyorum ameliyatimi oldum bi daha dusuk yasarsam bende igne kullanicam .
sağlıksız da olabilir olmayabilir de benim bebeğimi hem patalojiye hem de genetiğe yolladı dr um ikisi de temiz çıktı yani hiçbir sorun yokmuş bebekte ben çok üzülmüştüm bebeğim sağlıklıymış diye böyle olunca dr um sana da bakıcaz dedi bende de pıhtılaşma var hem de factor v heterozigot çarşamba günü sonuçları götürücem dr uma muhtemelen kan sulandırıcı verecek hamilelikte de iğne bilmiyorum ki canım ya ben böyle şeyleri hiç bilmezdim hep diyodum ki hamile kalamıyorum ben bi kalsam diyodum sonra hamile kaldım 8.denemede ama ikinci ayında kalbi durdu canım sıkkın bugünlerde başka başka sorunlarım çıktı kürtajdan sonra kist çıktı bel ağrım var mr çektirdim sonuç yarın çıkacak üstüste geldi çok şükür bak yine hamilesin canım çok şeyler yaşamışsın Allah sabrını vermiş insallah bu sefer alırsın kucağına hayırlısıyla hayatta herşey kısmet ve sınav zor günleri geride bırakmak istiyorum bende hepimiz gibi inşallah çok fazla aramam ve sorunsuz bir hamilelik geçiririm hayat ne tuhaf insanın aklına gelmeyen başına geliyomuş Allah beterinden saklasın ve kimsenin başına vermesin yani insan yakın arkadaşını hamile diye aramaktan kendini alıkoyar mı oluyormuş işte hamile görünce başımı eğeceğim aklıma gelmezdi oluyomuş herşey bizler içinmiş..sende sıkma canını iyi düşünelim inşallah bu sefer iyi olsun..
seni korkutmak için yazmadım canım.benim için her gebelik çok kıymetli helede zor gebe kalıyosan o yüzden kimsenin aynı acıyı yaşamasını istemem.belki sende bu mutasyonlar hafif seyrediyordur çünkü faktör v hetereziğot olan arkadaşım hiç kayıp yaşamadan aspirinle normal doğum yaptı iki kez onun ailede oldu için evlendinde haberdardı. güya doktorlar en tehlikeli mutasyonun faktör 5 oldunu sölüyolar ama her vücutta ayrı tepki veriyo o yüzden genelleme yapmak yanlış oluyo .benim mutasyonlarımla bebğini düşük doz iğneyle kucağına alan çok burda ama bak bana yetmedi. zaten bu testleri 2-3 düşük olmadan her dr yapmıyo düşükte varsa zaten ortada bir problem vardır diye düşünüyom.bu konuda ben drlardan çok çektim.o yüzden yazdım burda bebeğini kucağına almış arkadaşların mutlaka tedavilerini oku ben buraya bebeğimi kaybettikten sonra üye oldum ama drların söledinden i çok daha fazla şey öğrendim burdan.rabbim karşımıza hayırlı drlar çıkarsın.belki sanada sadece aspirin yeticek.ama mutlaka kanda apt ,ptt antixa değerlerine baktır gebelkte canım .
Haklisin canim aslinda gittim doktora unuttum nasi unuttuysam. Internetten bi doktorbuldum bi kadin 10 düşük yapmis kan pıhtılaşması yuzunden 11 bebegini bu doktorla kucagina almis. Doktorun makalelerini okudum igne konusunda tahlil sonuclarina gore veriyo ayrıca dozunu ona gore ayarliyo simdi dorek ona gidim diyorum bu doktor igneye karsi degil hastaya goré igne veriyo bakim benim durumuma ne dicek mthfr genlerini heterezigot tasiyorum. Gidince elde ettigim bilgileri paylasirim yine canim sende gidince yaz muhakkak sonuclarimizi karsilastiririz.
Evet canim ayni seyi konusuyoruz aslinda ben de diyorum herkeste farkli seyrediyo bu kan pıhtılaşması . Nekadar bi hamilelik denicem ignesiz desemde korkuyorum. Ama ignenin kimisine fayda ederken kimisine etmediğini görünce guvenemiyorum. Bende doktorlarin dediklerinden cok burda yasayanlara bakiyorum kimisi hic bilmeden cocuk sahibi olmus . O yuzden diyorum ya herkeste farkli etki gosteriyo galiba allahtan baska yardimcimiz yok allahim bizi dogru tedaviye yonlendirsin insallah.
arkadaşlar bi sorum olucak, bu gün ilk kez clexane 4000 ilk iğnemi oldum, eczaneden aldım sgk lı olduğum için ilaç farkı 20 tl tuttu, kutunun içinde 10 tane var, bu ilacın raporu falan var mı, bu şekilde başa çıkmak çok zor. Birde doktorum göbekten değil de, kol ve bacaktan olucaksın dedi iğneyi.
arkadaşlar bi sorum olucak, bu gün ilk kez clexane 4000 ilk iğnemi oldum, eczaneden aldım sgk lı olduğum için ilaç farkı 20 tl tuttu, kutunun içinde 10 tane var, bu ilacın raporu falan var mı, bu şekilde başa çıkmak çok zor. Birde doktorum göbekten değil de, kol ve bacaktan olucaksın dedi iğneyi.
canım kol ve bacak nie dedi anlmadım .normalde göbek sertleşince kol ve bacaga gec dio doktorlar o da göbekten yapmak daha kolay die.ben hiç bir ücret ödemeden alıyorum canım raporunu ona göre düzenlet.
raporum var katkı payı ödemiyorum. karından yapıyorum ben. zararı nedir acaba?
Doktor bana sadece kol ve bacaktan yapmamı söyledi, göbek bölgesine gerek yok dedi..
Ama ben tek başıma nasıl yapıcam bu iğneyi, biraz bilgi verebilirmisin bu konu hakkında
ya koldan tek başıma yapamadım ben. birinin tutup yapması lazım. veya burda okumuştum. eşine kolunu hafifçe tutturup kendi yapan da varmış, ben hiç denemedim. bacaktan da hiç yapmadım ama bacağın arka yağlı kısmını tutup yapabilirsin diye tarif etmişlerdi. onu kendin yapabilirsin. dediğim gibi ben başlarda alışana kadar koldan komşuya falan yaptırdım sonra karnımdan göbeğin 5 parmak sağından ve solundan yapmaya başladım. fena alıştım hala karnımdan yapıyorum 36. haftamdayım. karnım iyice şişti. yarı oturur vaziyette hafif sağa veya sola dönüp belime doğru damarsız ve yağlı bir bölgeyi seçiyorum. o bölgeyi iki parmağımın arasında hafifçe sıkıp, clexanı batırıyorum. hafif ve yavaşça enjekte ediyorum. nadiren acı ve morarma oluyor. damara veya kasa denk geldiğinde oluyor bu. ama diğer türlü acı hissetmiyorum. doktora sordum, bebeğe ulaşması mümkün değil demişti. umarım yardımcı olabilmişimdir.
saol canım ilk kezde bacaktan yaptım sağ bacağımdan, ama tam enjekte edemedim çünkü sonuna kadar bastırmam gerekiyomuş, iğne kendiliğinden yuvarı çekiyomuş, ne yapalım öğrenmiş oldum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?