Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

merhaba arkadaşlar. bende pıhtılaşma var ilk hamileliğim sorunsuz geçti.2. bebekte pıhtılaşma olduğu çıktı. 4 düşük yaşadım hepsi 1.5 2 aylık civarlarındaydı. dr.um hematolojiye yönlendirdi. sorun olan mutasyonlar şöyle...
PAİ HOMOZİGOT
MTFHR A1298C HETEROZİGOT
hematolog bu sonuçlara göre bişeyimin olmadığını söyledi ona göre bu değerler düşüğe sebep olmazmış. başka sebeplerden kaynaklı olabilirmiş kadın doğum dr. aspirine başlattı hamile kalınca iğneye başlıyacağız dedi. benim durumumda olan veya benzer şeyler yaşayan arkadaşlar tecrübelerinize dayanarak sizlerin fikirlerini almak istiyorum.

canımmm cok sevındım rabbim tamamına erdirsin bu kez inş kollarında gör yavrunu..İğneye başlaman da çok iyi olmuşş...

Hanımlar ben merak ettim de plt kaç sizin? Benim de yüksek ama doktor sadece aspirin verdi?

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Çok sevindim canım:)Allah sağ sağlim kucağına almayı,sağlıkla büyütmeyi nasip etsin:)Riske girmemişsin önlemlerini almışsın ne güzel:)
Bundan sonrası sadece pozitif düşünmek ve dua etmek..ben sana dua edeceğim canım:)

ben de 2 düşük yaptım. 1.sinde kalp atışını duymustuk 6+4 de kalp atışı durdu.2.sinde yine kalp atışı vardı 7+2 de kalp atışı durdu. 1.sinden sonra su testleri yaptırmıştım FAKTÖR V: NORMAL , MTHRF 1298 : HETEROZİGOT .ancak diğer testleri yaptırmadım.araştırılmasını istiyorum. İstanbul da hangi hastaneye kime gidiyorsunuz? zeynep kamil, cerrahpaşa, çapa gibi kapsamlı hastanelere gitmek istiyorum.oralarda çalışan, muayenehanesi olan prof. doç perinatoloji uzmanı var mı? artık sağlıklı bebişlerime kavuşmak istiyorum.

Çok sevindim canım. Bu gün kandil senin ve bebeğin için dua edicem. Igneyi yaptıkça alisirsin acimasi azalır zamanla. Tek acin bu olsun. .. Hayırlı olsun.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Arkadaslar aspirinle clexani ne zaman alıyorsunuz. Ne kadar zaman oluyo bunlari alirken arasinda.sabah aksammi almaya calisiyorsunuz.

Ben aspirin i sabahları kahvaltıdan sonra icerdim. Cleksan ı geceleri yatmadan yapardım. Dr hergün aşağı yukarı aynı zamanda yapmani öneriyor. Saatini sen kendine göre ayarla.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

mrb ben sıteye yenı katıldım.bu ayın basında 8 haftalık bebeımın karnımda kalbı durdugu ıcın kurtajla aldılar.doktor ılk dusukte genetık testlere gerek yok dedı ama be dayanamadım bı kac test yapırdım. sonuclar;FII (Protrombin) G20210A Wild Type (Normal)
FV (Leiden) G1691A Wild Type (Normal)
MTHFR A1298C Homozigot (Mutant)
MTHFR C677T Wild Type (Normal)

bunların ne demek oldugunu anlayamadım. bı sorun var gbı duruyor. yardımcı olursanız cok sevınırım =(

Kızlar merhaba, ben ocak ayında ve bu ay yani mayıs olmak üzere 2 kimyasal gebelik yaşadım. dr benden kan pıhtılaşması testi istedi. Ben Maraşta yaşıyorum fakat ailem Kayseride testi Kayseride Fakültede yaptıracağım. işten izin alarak gideceğim size sorum, bu test için gidilmesi gereken belirli bir gün varmı ve 1 gün yeterli olurmu yoksa testler için 2-3 gün mü ayırmam gerekli.

Merhaba arkadasim.bazi yerlerde randevu istiyorlar.gidince direk bakmiyorlar.zaten kan verip cikiyosun.hallediyosun hemen ama yaptircagin yeri bi ara sor istersen.
Tubba seninde 1298 homozigot ta mutasyon var sanirim.hamile kalinca buyuk ihtimalle doktorun igne ve aspirin kullanmani isteyecek.

tesekkurler oncelikle. bu testten baska bir test yaptırmam gerekiyor mu? bir de bu yukarlarda arkadasların bahsettiği homozigot heterozigot olma durumu benim durumumla aynı mı yoksa baska genden kaynaklı şeyler mi tam anlayamadım. biraz panik halindeyim :S

durumum bu? acaba başka hastalık larda olabilir mi?

Homozigot heterozigot olma durumu ayni diger arkadaslarla.genetik testi muhtemelen yaptirmissinizdir heralde esinle beraber.zaten genetik bolumune gittiyseniz bakmislardir hepsine.baskada benim bildiğim test yok arkadasim

yardımların ıcın tesekkur ederım ınsallah hepımız bebegımızı kucagımıza alırız sevıncle ben hastaneye gıtmedım ozel bı genetık kurumuna gıdıp baktırdım.esımle kromozom testlerımız henuz cıkmadı ınsallah onlarda bı sorun cıkmaz. hastanelerde nasıl oluyor bılmıorum o yuzden.herseyın hayırlısı

Merhaba bayanlar Ocak'ta bebeğimin kalbi durunca burdan çok şey okumuş öğrenmiş ikinci de aynı şeyi yaşamamayı umut etmiştim ancak bu ay ikinci bebeğimde beni bırakıp gitti ilkinde kalp atışını hiç duyamamıştım ve 8.haftada almışlardı bebeğimi. Gelişimi 6.haftada kalmıştı. Doktorum ilkinde teste gerek yok demesine rağmen Ankara'da özel bir kadın hastanesinde pıhtılaşma testlerimi yaptırıp taşıyıcı olduğumu öğrendim..
Ikincide aspirin + clexane 0,6 iğne kullandım bebeği kanda görür görmez başlamıştık.. Herşey yolunda gidiyordu gelişimi haftasına uygundu kalp atışını duymuştuk ancak 9.haftada aniden belirtilerim kesildi ve doktora koştum ve maalesef kalp atışı yoktu.. Bu sefer bebeği genetiğe yolladık ve bizde eşimle kromozom testlerimizi yaptırdık şimdi sonuçları bekliyoruz..
Aynı şeyi bir daha yaşamamayı umut ederek b,ir soru sormak istiyorum. Bu iğnenin dozunudoktorlar neye göre karar verip veriyorlar.. Benimki hiç bi sorun gelmezse bu sefer sabaha akşam kullanılan dediama zaten sonuçlar gelince sorunlu gebelik uzmanına gidcem bakalım hayırlısı..

canım teşekkür ediyorum. Ptesi arar sorarım yine. Eşimle gitmeme gerek varmı yoksa benim gitmem yeterli olurmu

Merhaba canım.. Maalesef bir tanıdık bulman gerekiyor.. Biz bu cuma doktorum bir genetik uzmanına git özelde yaptırma dediğiiçin fakülteye gittik..
Telefonla açıp sorduğumuzda randevuya gerek yok gelin doktorla görüşün o onay verince yapılıyor testler dediler. Sandıkki kolay olacak gittik evet doktorla görüştük ancak kanı almak için randevu veriyorlarmış ve aylar sonrasına randevuveriyolarmış..

Biz tesadüfen gitmeden bir arkadaşımızın tanıdığı olduğunu öğrendik bu sayede kanımızı aynı gün aldılar.. Ama bulamasak bize de aylar sonrasına randevu vereceklerdi.. Kan alma günlerimiz Pazartesi ve cuma dediler onu da tesadüfen tutturduk..

Yani diyeceğim o ki bir tanıdık sana yardım edecek birini bulamazsan 1 ya da 2 günde halledmezsin.. Keşke tanıdık benim yakınım olsaydı sana da yardımcı olmasını sağlayabilseydim.. Allah yardımcımız olsun bu ülkede hepimizin..

canımmm cok sevındım rabbim tamamına erdirsin bu kez inş kollarında gör yavrunu..İğneye başlaman da çok iyi olmuşş...

Coook tesekkur ederim dualariniz icin insallah canim.igne kullandigim icin icim rahat kullanmasam acaba dicektim. Ama bebegime zarari olurmu dieyede korkuyorum acikcasi.

Coook tesekkur ederim .sizin bana ettiginiz dualar fazlasiyla size doner insallah bende ppzitif dusunmeye çalışıyorum insallah bebegim borakmaz beni.
Coook teşekkür ederim .evet hepimizin kandili kutlu olsun insallah.esim kiyamiyo igne yapmama ilaci yokmu diyo bende ona aynisini dedim. Keske bise olmasin ben igneye vurulmaya raziyim diye. Bugun 3.ignemi vuruldum ilkine göre daha az yakti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…