Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

aa ben de ilk yaptığımda o hataya düşmüştüm. koruyucu başlığı kendiliğinden atmadı. ama hepsi gitmiştir, çünkü son kısmında hava oluyor zaten ben de bugün bi bacaktan denerim belki.

hiç acımadı ama yanma hissi var, onun haricinde rahatsız edici bi durum yok, sen hergün aynı saattemi oluyosun

hiç acımadı ama yanma hissi var, onun haricinde rahatsız edici bi durum yok, sen hergün aynı saattemi oluyosun

evet aynı saatte yapmaya çalışıyorum ama öyle dakikası dakikasına tutturamıyorum. açıkça söylemek gerekirse unuttuğum günler de oldu. gece yapıyorum ben. unutunca sabah ilk iş iğnemi yaptım. ama her gün aynı saatte yapmak gerektiğini biçok kişiden duymuştum. kimseye örnek olmasın çünkü mutasyonlara göre değişebiliyor etkisi. Şu an son haftalarım olduğu için doğuma kadar gün aşırı yapmaya başladım.

Siz hep aynı saatte mi oluyosunuz bu iğneyi, doktor bana öyle dedi, birde ben ecopirin 100mg da içiyorum, doktora sormaya unuttum ilacı bırakıcakmıyım yoksa iğne ile beraber içmeye devam mı edicem

canım bende bebe aspirini kullanıorum aynı zamanda genelde aspirin ve iğneyi birarada kullandırtıolar ama sen bi sor yinede doktoruna .evet aynı saatlerde yapmaya calıs iğneni iğnelerin etkisi 12 saat demişti bana doktorum o yüzden aspirine de devam...

Kızlar clexani yaparken hava asagida mi kaliyo koruyucuyu kolunuzdayken mi cikartiyorsunuz yoksa ignenin ucunu kolunuzdan cikardiktan sonra mi koruyucuyu citlatiyorsunuz

kızlar ben boş gebelik geçirdim,bitane oğlum var çok şükür..
boş gebelik kan pıhtılaşmasından olurmu acaba? bende varmı yokmu bilmiyorum pıhtılaşma..

Merhaba arkadaşlar ben bundan yaklaşık 5 ay önce 18 haftalıkken bebeğimi kaybettim.İlk gebeliğimdi patoloji ve genetik sonuçları temiz çıktı bebeğimin.Sonra nisan ayı ortasından beri kanda pıhtılaşma testlerimi araştırma hastanesinde yaptırıyorum.Sonuçların hepsi çıktı Mthfr A1298C Heterozigot ve PAI-1 4G/5G Heterozigot çıktı.Diğer her şey(protein c,protein s,homosistein,faktör 5 leiden,faktör II,fAKTÖR V,lupus,)normal çıktı.Aranızda sonuçları benim gibi çıkan var mı?mutlaka iğne mi verir doktor?tecrübelerinizden yararlanmak isterim.Çok ta moralim bozuk böyle bir şey çıkacağını hiç düşünmemiştim..Yardımcı olursanız çok sevinirim..

Çok geçmiş olsun arkadaşım, burda deneyimli arkadaşlar sana yardım edicektir mutlka.
Bi arkadaşımda genetik sonuçları normal çıkmasına rağmen, doktor ona clexan verdi, 3 düşük'ünden sonra 4 bebeğini kucağına sağlıkla aldı, belki clexanın etkisi var bilemiyorum...
İnşallah en kısa zamanda bebeğine kavuşursun.

Çok teşekkürler canım inş 2.bebeğimi sağ salim kucağıma alırım:)
Sana da sağlıklı bir hamilelik süreci diliyorum ve bebeğini sağlıkla kucağına alırsın inşş..

Geçmiş olsun. Sonuçlarında iki tane heterozigot genin mevcut. Bir tane olsaydı iğne tartışmalı olurdu. Yani bir dr onerebilir, diğeri gerek yok diyebilirdi. Ama genel kanı birden fazla mutasyonlarda iğne tedavisinin onerilmesi yönünde.çok üzücü bir durum.ama inan bunu en iyi buradakiler anlayabilir. Umarım herşey senin için bundan sonra sorunsuz gelişir, iyi bir dr bul ve onun dediklerine uy. Allah yardimcin olsun.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Kızlar clexani yaparken hava asagida mi kaliyo koruyucuyu kolunuzdayken mi cikartiyorsunuz yoksa ignenin ucunu kolunuzdan cikardiktan sonra mi koruyucuyu citlatiyorsunuz

Iğneyi yapmadan önce iğnesi altta olacak şekilde salla. Havası yukarıda kalsın. Sonra igneni yap.ilaç zerk edildikten sonra enjektör e üstte kalan hava gelecektir. İçindeki havayı iğneyi yapmadan önce boşaltmaya çalışma sakın. Mümkünse pistona sonuna kadar bas bu sayede koruyucu kısım sen iğneyi cildinden uzaklastirirken çıkacaktır.

Cevap için teşekkürler..benim aklımın almadığı bir durum var..ailemde ve çevremde iğne yaparak gebeliğini devam ettiren kimse olmadı.
Bu genler de taşıyıcılık çoğu insanda çıkabilir ki..onlar nasıl sağlıklı gebelik geçirebildiler..yani bilmeden iğnesiz çocuk sahibi oluyorlardır belki de..
ağır durumda olanlar yani homozigot çıkanlar(bir kaç gende) 3 ay dolmadan kaybediyorlar sanki.Dediklerini anladım, ben anlatabildim mi acaba?Yani teyzelerde,halalarda yıllardan beri bi kişide bile mi çıkmaz bu olay?gerçekten mantıksız geliyor ama doktor ne derse onu yapıcam tabii..

Verdiğin örnek birebir bana uyuyor. Ilk gebeligim 7 haftalık karnimda öldü. 2.gebelik sağlıklı oğlum doğdu. 3. Gebelik 22 haftalık intrauterin öldü. 4. Gebelik boş kese gelişti. 5. Gebelik 19. Haftada karnimda öldü. Sonuncusunda cleksan ve aspirin kullandım. Ailemde hiç böyle bir tanı konmuş hasta yok. Sağlıklı dogumum var. Tedaviye rağmen ölen bebeğim var.
Yani iş allaha kalmış. Diyorlarki normal kadınlar bizim gibi incelenseymis% 60-70 benzer mutasyonlar bulunurmus. Ve son iki makale iğne tedavisinin tümden gereksiz olduğunu söylüyor. Ama bebeğini kaybettikten sonra hep acaba şu tedaviyi deneseydim? Acaba iğnenin dozumu yeterli gelmedi? ..vs vs. Gibi kafanı kurcalayan birsürü soru oluyor. Insan bir tedavi arıyor. Sığınacak bir sebep arıyorsun. Senin dusunduklerinin hepsini düşünüyorum. Ama kesin olmasada birdaha gebe kalırsam iğne tedavisine mutlaka devam ederim diye düşünüyorum. Yani iş allaha kalmış derken bunu gerçekten söylüyorum. Umarım sende benim kadar yipranmadan bu kadar araştırma ihtiyacı hissetmeden çocuğuna kavusursun. Kimse garanti veremiyor. O yüzden doktoruna güven ve sözünden çıkma dedim. Çünki aksi durumlarda kafana giren acabalar insanı hasta ediyor. (Buarada benimde 677 ve 1298 heterozigot gen mutasyon um mevcut) görüşürüz golgesiz. Bol bol şans dilerim.

zaten pıhtılaşma sorunlarının testlerini tekrarlayan gebelik kayıplarında yapmalarının sebebi de bu. yani bir düşük olduğunda genetik ve kromozomlarda sorun olmasa bile rahim vs ilgili başka sorunlar olabiliyormuş. bunları kesin olarak bilemiyorlar. ama 2-3 düşüğü beklemek de biz annelerin içine sinmiyor. örneğin ben bir sağlıklı gebelikten sonra bir düşük yaşadım. doktora kendim söyledim pıhtılaşma bozukluğu olabilirmi diye. çünkü amcamın kan sulandırıcı kullandığını öğrendim, amcamın kızı 25. haftada ikiz çocuklarını erken doğumla kaybetti maalesef. iki arkadaşım da gebeliğinde iğne kullandı. hepsi sanki bana bir çeşit mesaj gibiydi öyle hissettim. özelde yaptırdım testleri çünkü devlet hastanesi tek düşükle yapmıyor. özeldeki doktorum prof, mthfr vs mutasyonlarımdaki heterezigotları hiç önemsemedi, onlar pıhtılaşma yapmaz dedi. lakin lupus ve antifosfolipidler pozitif çıktığı için dahiliyeye yönlendirdi. dahiliye romotolojiye gitmem gerektiğini söyledi. o sırada hamile olduğum için o bölüme gitmeden iğneye başlama kararı aldık. kadın doğum doktorum işi çok iyi biliyor çünkü dediki değerler tekrar negatife dönebilir iğneye başlayalım sonra bırakırız dedi. gerçekten de 3 hafta sonra testleri tekrarladık, negatif çıktı ama benim tedbiri elden bırakmama kaygılarımdan dolayı tekrar dahiliyeye danıştı falan nihayetinde iğneye devam. belki iğne kullanmam boşuna ki muhakkak yan etkisi de vardır ama insan göze alamıyor ikinci bir kaybı. ama sadece mutasyonlarım heterezigot olsaydı doktorumu dinleyip iğne kullanmazdım. çünkü iğne kullanıp da kayıp yaşama ihtimali her zaman var Allah korusun. İnşallah kimse kayıp yaşamadan sağlıklı evlatlarına kavuşur.

Kızlar cevap yazdığınız için çok teşekkür ederim..Gerçekten aklın pek almadığı olaylar bunlar..Benim 1 kaybım oldu
ve gerçekten ben de riske atamam..Çok sorguluyorum bu durumu ama doktorum ne derse de onu yapacağım.
Benim 2 gende heterozigot var bunlar da mthfr 1298 ve paı-1 onun dışında lupus,protein c,s antikardiyolipin falan hepsi normal
sınırlarda çıktı.Araştırma hastanesindeki hemotolog hepsi normal bile çıksa yine iğne derdim sonuçta 1 kaybın var dedi.
İstanbul'da ünlü bir romatologdan randevu aldım temmuz ayına.Bu prof un özel ilgi alanıymış pıhtılaşma bozuklukları çok araştırma yapmış.
ismi Prof.dr. Sevil Kamalı sizin de bilginiz olsun..mesela Mgulec arkadaşım senin sağlıklı bir doğumun olmuş Allah bağışlasın..etkilese Allah korusun o bebeğini alamazdın kucağına..bana her gebelik farklı şartlar oluşturuyor gibi geliyor.Mesela 2.gebeliğinde belki bebğinin organlarından birinde bir anamoli
oldu ve vücut kabullenmedi belki..zaten ilk 3 ayda kayıp olanlarda ya kromozom bozukluğu ya da ağır pıhtılaşma bozukluğu akla geliyor.Ahkam kesiyor gibi görünmek istemem doktor değilim cahilce de konuşmak istemem ama bunları düşündürtüyor bana yaşananlar.Çevremde inanın kimsede yok bu durum.
Arkadaşlarım sağlıklı doğumlar yaptılar,akrabalarımda ilk 3 ay kaybı olan 2 kuzenim var ama ilk çocukları sağlıkla doğdular..çok uzattım k.bakmayın ben
Sevil hanımın ne diyeceğini çok merak ediyorum bakalım ama riske de giremeyeceğim tabii..Siz de evlatlarınızı sağlıkla kucağınıza alın inşş arkadaşlar:)

Merhabalar benimde geçen sene pihtilasma bozukluğu yüzünden gebelik kaybim oldu 6 aydır korunmuyoruz ama gebelik olusmuyor. Buay galenik diye bir ovulasyon testi kullanıyorum önceden bunu deneyen var mı acaba

Çok geçmiş olsun..hangi genlerinde mutasyon çıktı yazar mısın?bir de bebeği kaç haftalıkken kaybettin?
zor gebe kalan biri misin hiç bahsetmemişsin ama çok kafaya takıyorsan bundan da oluşmayabilir..kendini rahat bırakman lazım..
İnşallah en kısa sürede gebe kalırsın ve sağlıkla da kucağına alırsın yavrunu..

Öncelikle geçmiş olsun...
Bahsettiğin profun yorumunu merak ediyorum.paylaşırsan cok sevinirim.
Benim sorunsuz bi hamilelikle doğan bir oğlum var. 2. Hamilelik 8. Haftada sonlandı. 3 heterezıgot mutasyonu ve protein c rezistansı düşük çıktı. Benim tüm geniş ailemde hiç sorunlu hamilelik yok.Ablalarımın,kuzenlerimin hepsi normal dogumla oldu cocukları.
İğne kullanma konusunda farklı görüşler var. Ama ben tekrar hamile kaldığımda riske girmek istemiyorum.Dr umun dediği gibi iğne ve diyetsiz gecirilen bir hamilelik hem benim hem de bebek için riskli olabilir.
Allah yardımcımız olsun...

Kizlar dun adet gunumde beta 240 cikti. Perde ameliyati olmistum uzerine 2 adet gordum.ilk ayda korunmustum. Allahima cok sukur hemen yolladi minigimi. Cok mutluyum ve cok korkuyorum. Ultrasondan bakti kan toplanmis rahim duvari kalinlasmis kese yok simdilik. Allahim insallah nasip ederde minicik kalbi atar benim icin o kalp atisini duydugum gun 2. Dogum gunum olacak. Sonra yavas yavas buyuse icimde onunla uyuyup onunla uyansam minicik ayaklariyla tekmeler atsa bi buyuse bebegim . Her ay ultrason gununu sabirsizlikla beklerim bebegimi görebilmek icin. Sonra.dogsa kollarima alsam onu misss gibi cennet kokusunu ceksem icime. Canimdan bi can bana ait benim bebegim baskalarinin bebeklerini sevmeyle yetinmesem. Mucize bi duygu olan anneligi yasayabilsem. 3 hamilelik gecirdim hepsi dusukle.sonlandi. kalp atislari bile yoktu. Bunu kaybetmek istemiyorum. Ne olur muslumanin müslümana yaptigi dua geri cevrilmez.bana dua edin bu sefer kavusayim yavruma.

Dun dedigim doktora gittim. Doktor mthfr c677f ve mthfr a1298c.PAI heterezigot mutasyonlarina göre kesinlikle igne verdi. Ignesiz bi hamilelik denicem dedim fakat bebegimi kaybetme riskini goze alamadim. Icimde yokken konusmak kolaydi ama annelik iste onun hayatini riske atamadim.dusuncelerim ayni igne konusunda kesin bise yok ama doktoruma guvenmek zorundayım.
Bemiks C , enox 0.4 igne , coraspin, kanim dusuk oldugu icin de kan ilaci verdi. Bugun 2. Ignemi vuruldum cok yakiyomus yeterki fayda etsin. Dualarinizi bekliyorum.

Arkadaslar aspirinle clexani ne zaman alıyorsunuz. Ne kadar zaman oluyo bunlari alirken arasinda.sabah aksammi almaya calisiyorsunuz.

Canim hamilemisin? Ben hamilelikten once hergun aksamlari aliyordum. Sabahlarida 1limon suyunu uardim bardak suya koyup iciyordum.(kani sulandiriyor.)suan hamileyim doktorum 1 gun arayla al dedi aspirini.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…