aa ben de ilk yaptığımda o hataya düşmüştüm. koruyucu başlığı kendiliğinden atmadı. ama hepsi gitmiştir, çünkü son kısmında hava oluyor zatenben de bugün bi bacaktan denerim belki.
hiç acımadı ama yanma hissi var, onun haricinde rahatsız edici bi durum yok, sen hergün aynı saattemi oluyosun
Siz hep aynı saatte mi oluyosunuz bu iğneyi, doktor bana öyle dedi, birde ben ecopirin 100mg da içiyorum, doktora sormaya unuttum ilacı bırakıcakmıyım yoksa iğne ile beraber içmeye devam mı edicem
Merhaba arkadaşlar ben bundan yaklaşık 5 ay önce 18 haftalıkken bebeğimi kaybettim.İlk gebeliğimdi patoloji ve genetik sonuçları temiz çıktı bebeğimin.Sonra nisan ayı ortasından beri kanda pıhtılaşma testlerimi araştırma hastanesinde yaptırıyorum.Sonuçların hepsi çıktı Mthfr A1298C Heterozigot ve PAI-1 4G/5G Heterozigot çıktı.Diğer her şey(protein c,protein s,homosistein,faktör 5 leiden,faktör II,fAKTÖR V,lupus,)normal çıktı.Aranızda sonuçları benim gibi çıkan var mı?mutlaka iğne mi verir doktor?tecrübelerinizden yararlanmak isterim.Çok ta moralim bozuk böyle bir şey çıkacağını hiç düşünmemiştim..Yardımcı olursanız çok sevinirim..
Çok geçmiş olsun arkadaşım, burda deneyimli arkadaşlar sana yardım edicektir mutlka.
Bi arkadaşımda genetik sonuçları normal çıkmasına rağmen, doktor ona clexan verdi, 3 düşük'ünden sonra 4 bebeğini kucağına sağlıkla aldı, belki clexanın etkisi var bilemiyorum...
İnşallah en kısa zamanda bebeğine kavuşursun.
Merhaba arkadaşlar ben bundan yaklaşık 5 ay önce 18 haftalıkken bebeğimi kaybettim.İlk gebeliğimdi patoloji ve genetik sonuçları temiz çıktı bebeğimin.Sonra nisan ayı ortasından beri kanda pıhtılaşma testlerimi araştırma hastanesinde yaptırıyorum.Sonuçların hepsi çıktı Mthfr A1298C Heterozigot ve PAI-1 4G/5G Heterozigot çıktı.Diğer her şey(protein c,protein s,homosistein,faktör 5 leiden,faktör II,fAKTÖR V,lupus,)normal çıktı.Aranızda sonuçları benim gibi çıkan var mı?mutlaka iğne mi verir doktor?tecrübelerinizden yararlanmak isterim.Çok ta moralim bozuk böyle bir şey çıkacağını hiç düşünmemiştim..Yardımcı olursanız çok sevinirim..
Kızlar clexani yaparken hava asagida mi kaliyo koruyucuyu kolunuzdayken mi cikartiyorsunuz yoksa ignenin ucunu kolunuzdan cikardiktan sonra mi koruyucuyu citlatiyorsunuz
Geçmiş olsun. Sonuçlarında iki tane heterozigot genin mevcut. Bir tane olsaydı iğne tartışmalı olurdu. Yani bir dr onerebilir, diğeri gerek yok diyebilirdi. Ama genel kanı birden fazla mutasyonlarda iğne tedavisinin onerilmesi yönünde.çok üzücü bir durum.ama inan bunu en iyi buradakiler anlayabilir. Umarım herşey senin için bundan sonra sorunsuz gelişir, iyi bir dr bul ve onun dediklerine uy. Allah yardimcin olsun.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Cevap için teşekkürler..benim aklımın almadığı bir durum var..ailemde ve çevremde iğne yaparak gebeliğini devam ettiren kimse olmadı.
Bu genler de taşıyıcılık çoğu insanda çıkabilir ki..onlar nasıl sağlıklı gebelik geçirebildiler..yani bilmeden iğnesiz çocuk sahibi oluyorlardır belki de..
ağır durumda olanlar yani homozigot çıkanlar(bir kaç gende) 3 ay dolmadan kaybediyorlar sanki.Dediklerini anladım, ben anlatabildim mi acaba?Yani teyzelerde,halalarda yıllardan beri bi kişide bile mi çıkmaz bu olay?gerçekten mantıksız geliyor ama doktor ne derse onu yapıcam tabii..
Cevap için teşekkürler..benim aklımın almadığı bir durum var..ailemde ve çevremde iğne yaparak gebeliğini devam ettiren kimse olmadı.
Bu genler de taşıyıcılık çoğu insanda çıkabilir ki..onlar nasıl sağlıklı gebelik geçirebildiler..yani bilmeden iğnesiz çocuk sahibi oluyorlardır belki de..
ağır durumda olanlar yani homozigot çıkanlar(bir kaç gende) 3 ay dolmadan kaybediyorlar sanki.Dediklerini anladım, ben anlatabildim mi acaba?Yani teyzelerde,halalarda yıllardan beri bi kişide bile mi çıkmaz bu olay?gerçekten mantıksız geliyor ama doktor ne derse onu yapıcam tabii..
Merhabalar benimde geçen sene pihtilasma bozukluğu yüzünden gebelik kaybim oldu 6 aydır korunmuyoruz ama gebelik olusmuyor. Buay galenik diye bir ovulasyon testi kullanıyorum önceden bunu deneyen var mı acaba
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Kızlar cevap yazdığınız için çok teşekkür ederim..Gerçekten aklın pek almadığı olaylar bunlar..Benim 1 kaybım oldu
ve gerçekten ben de riske atamam..Çok sorguluyorum bu durumu ama doktorum ne derse de onu yapacağım.
Benim 2 gende heterozigot var bunlar da mthfr 1298 ve paı-1 onun dışında lupus,protein c,s antikardiyolipin falan hepsi normal
sınırlarda çıktı.Araştırma hastanesindeki hemotolog hepsi normal bile çıksa yine iğne derdim sonuçta 1 kaybın var dedi.
İstanbul'da ünlü bir romatologdan randevu aldım temmuz ayına.Bu prof un özel ilgi alanıymış pıhtılaşma bozuklukları çok araştırma yapmış.
ismi Prof.dr. Sevil Kamalı sizin de bilginiz olsun..mesela Mgulec arkadaşım senin sağlıklı bir doğumun olmuş Allah bağışlasın..etkilese Allah korusun o bebeğini alamazdın kucağına..bana her gebelik farklı şartlar oluşturuyor gibi geliyor.Mesela 2.gebeliğinde belki bebğinin organlarından birinde bir anamoli
oldu ve vücut kabullenmedi belki..zaten ilk 3 ayda kayıp olanlarda ya kromozom bozukluğu ya da ağır pıhtılaşma bozukluğu akla geliyor.Ahkam kesiyor gibi görünmek istemem doktor değilim cahilce de konuşmak istemem ama bunları düşündürtüyor bana yaşananlar.Çevremde inanın kimsede yok bu durum.
Arkadaşlarım sağlıklı doğumlar yaptılar,akrabalarımda ilk 3 ay kaybı olan 2 kuzenim var ama ilk çocukları sağlıkla doğdular..çok uzattım k.bakmayın ben
Sevil hanımın ne diyeceğini çok merak ediyorum bakalım ama riske de giremeyeceğim tabii..Siz de evlatlarınızı sağlıkla kucağınıza alın inşş arkadaşlar:)
Arkadaslar aspirinle clexani ne zaman alıyorsunuz. Ne kadar zaman oluyo bunlari alirken arasinda.sabah aksammi almaya calisiyorsunuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?