mrb ben sıteye yenı katıldım.bu ayın basında 8 haftalık bebeımın karnımda kalbı durdugu ıcın kurtajla aldılar.doktor ılk dusukte genetık testlere gerek yok dedı ama be dayanamadım bı kac test yapırdım. sonuclar;FII (Protrombin) G20210A Wild Type (Normal)
FV (Leiden) G1691A Wild Type (Normal)
MTHFR A1298C Homozigot (Mutant)
MTHFR C677T Wild Type (Normal)
bunların ne demek oldugunu anlayamadım. bı sorun var gbı duruyor. yardımcı olursanız cok sevınırım =(
Kızlar merhaba, ben ocak ayında ve bu ay yani mayıs olmak üzere 2 kimyasal gebelik yaşadım. dr benden kan pıhtılaşması testi istedi. Ben Maraşta yaşıyorum fakat ailem Kayseride testi Kayseride Fakültede yaptıracağım. işten izin alarak gideceğim size sorum, bu test için gidilmesi gereken belirli bir gün varmı ve 1 gün yeterli olurmu yoksa testler için 2-3 gün mü ayırmam gerekli.
durumum bu? acaba başka hastalık larda olabilir mi?
merhaba arkadaşlar. bende pıhtılaşma var ilk hamileliğim sorunsuz geçti.2. bebekte pıhtılaşma olduğu çıktı. 4 düşük yaşadım hepsi 1.5 2 aylık civarlarındaydı. dr.um hematolojiye yönlendirdi. sorun olan mutasyonlar şöyle...
PAİ HOMOZİGOT
MTFHR A1298C HETEROZİGOT
hematolog bu sonuçlara göre bişeyimin olmadığını söyledi ona göre bu değerler düşüğe sebep olmazmış. başka sebeplerden kaynaklı olabilirmiş kadın doğum dr. aspirine başlattı hamile kalınca iğneye başlıyacağız dedi. benim durumumda olan veya benzer şeyler yaşayan arkadaşlar tecrübelerinize dayanarak sizlerin fikirlerini almak istiyorum.
kızlar bu konuda bana bilgi vericek kimse yokmu.
Bir gen itibariyle hasta, mthfr tasıyıcısın.homozigot olma durumunda drlar gebelikte iğne veriyorlar diye biliyorum. Benim 3 genim heterozigot, dr um hamilelik öncesi asprin,folik asit, b vitamini verdi.hamile olduğumda iğneye başlıycam inş.buarada benim de ilk hamileliğim sorunsuzdu. Bir perinatoloji uzmanından yorum almanı tavsiye ederim.
Herkese Hayırlı kandiller
kızlar bu konuda bana bilgi vericek kimse yokmu.
En sagliklisi bir perinatoloji doktor una danışmak tabiki ama homozigot olman hastalığa sahip olduğunu ve heterozigot olman da taşıyıcı olduğunu gösteriyor. Ilk bebeğini sağlıklı dogurmus olsanda dusuklerin bunlardan dolayı olmadığını soyleyemezler. Benimde sağlıklı bir gebelik sonrası 4 kayıp arastirilinca çıktı 1298-677 hetereziğot mutasyonlarım olduğu. Mutasyon larimiz farklı olduğu için yorum yapmak istememistim. Umarım Şansın açık olsun. ...
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
canım cok teşekkür ederim. peki sen ne yaptın. tedavi sürecin nasıldı. tekrar hamile kaldın mı.
Kizlar dun adet gunumde beta 240 cikti. Perde ameliyati olmistum uzerine 2 adet gordum.ilk ayda korunmustum. Allahima cok sukur hemen yolladi minigimi. Cok mutluyum ve cok korkuyorum. Ultrasondan bakti kan toplanmis rahim duvari kalinlasmis kese yok simdilik. Allahim insallah nasip ederde minicik kalbi atar benim icin o kalp atisini duydugum gun 2. Dogum gunum olacak. Sonra yavas yavas buyuse icimde onunla uyuyup onunla uyansam minicik ayaklariyla tekmeler atsa bi buyuse bebegim . Her ay ultrason gununu sabirsizlikla beklerim bebegimi görebilmek icin. Sonra.dogsa kollarima alsam onu misss gibi cennet kokusunu ceksem icime. Canimdan bi can bana ait benim bebegim baskalarinin bebeklerini sevmeyle yetinmesem. Mucize bi duygu olan anneligi yasayabilsem. 3 hamilelik gecirdim hepsi dusukle.sonlandi. kalp atislari bile yoktu. Bunu kaybetmek istemiyorum. Ne olur muslumanin müslümana yaptigi dua geri cevrilmez.bana dua edin bu sefer kavusayim yavruma.
Dun dedigim doktora gittim. Doktor mthfr c677f ve mthfr a1298c.PAI heterezigot mutasyonlarina göre kesinlikle igne verdi. Ignesiz bi hamilelik denicem dedim fakat bebegimi kaybetme riskini goze alamadim. Icimde yokken konusmak kolaydi ama annelik iste onun hayatini riske atamadim.dusuncelerim ayni igne konusunda kesin bise yok ama doktoruma guvenmek zorundayım.
Bemiks C , enox 0.4 igne , coraspin, kanim dusuk oldugu icin de kan ilaci verdi. Bugun 2. Ignemi vuruldum cok yakiyomus yeterki fayda etsin. Dualarinizi bekliyorum.
Merhaba canım.. Maalesef bir tanıdık bulman gerekiyor.. Biz bu cuma doktorum bir genetik uzmanına git özelde yaptırma dediğiiçin fakülteye gittik..
Telefonla açıp sorduğumuzda randevuya gerek yok gelin doktorla görüşün o onay verince yapılıyor testler dediler. Sandıkki kolay olacak gittik evet doktorla görüştük ancak kanı almak için randevu veriyorlarmış ve aylar sonrasına randevuveriyolarmış..
Biz tesadüfen gitmeden bir arkadaşımızın tanıdığı olduğunu öğrendik bu sayede kanımızı aynı gün aldılar.. Ama bulamasak bize de aylar sonrasına randevu vereceklerdi.. Kan alma günlerimiz Pazartesi ve cuma dediler onu da tesadüfen tutturduk..
Yani diyeceğim o ki bir tanıdık sana yardım edecek birini bulamazsan 1 ya da 2 günde halledmezsin.. Keşke tanıdık benim yakınım olsaydı sana da yardımcı olmasını sağlayabilseydim.. Allah yardımcımız olsun bu ülkede hepimizin..
Canım sendemi Erciyes Üniversitesinde yaptırdın. Biri genetik bölümü diyor biri hematoloji bölümü diyor. Nereye gitmem gerektiğini bile bilmiyorum
Erciyes Üniversitesini aradım kızlar kanda pıhtılaşma testi için. Doktorum kayseride Prof dr Mustafa Bsşbuğ. O faks çekti istediği tahlilleri.fakültede şimdi 2 Temmuza gün verdi süre çok fazla. Aranızda erciyes Üniversitesinde bu tahlili yaptıran varmı?ne yapacağımı bilemedim ya da özel hastanede mi yaptırsam eğer Kayseride yapan varsa
ben claxena 04 lük iğne kullanıyorum 16+0 hamileyim kızlar benim sorunum sürekli kahverengi lekelenme yaşamam haftada 1 gün mutlaka kahverengi lekelenme oluyor ama öyle çok fazla değil aranızda benim gibi böyle lekelenme yaşayan var mı acaba :26::26::26:
canım ben daha hamiş değilim biliyorsun ama okuduğum kadarıyla bu iğneler lekelenme yapıyordu..Yanlış yönlendirmek istemem tabi geçmiş olsun
sağol eylülüm cevap için yapıyor kuzum ama her hafta her hafta yıprandım gerçekten dr da iğne yapar diyor ama sürekli adetini kontrol eder gibi kontrol etmek bayağı yıprattı beni :26:
hamilelikte de kurtulamadın desene..inş en kısa zmanda biter canım da sende rahat edersin...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?