Canim kan pihtilasman var doktorun soylemis zaten. Bana doktor onermemisti ama hamilelikten once aspirin aliyodum ben doktora ictigimi soyledigimde icebilirsin zarari yok demisti.her aksam iciyordum.arkadaşlar merhaba benimn de kürtajla sonuçlanan 2 düşüğüm var 2. düşükten sonra testler yapıldı pıhtılaşma testim şu şekilde:
çalışılan gen fvg1691a
sonuç homozigot normal-mutasyon değişimi gg
kendi doktorum pıhtılaşmaya meyilli olduğumu ve hamile kaldıktan sonra iğne olacağımı söyledi bu konuda pek bilgim yok henüz bir perinatoloğa da gitmedim ama sizler bu konuda baya biligilisiniz bu test sonucu sizce ne demek?
bir de hamile kalana kadar coraspin falan vermedi sizde durumlar doktorunuz kullandırıyor mu?
canım cok sevindim .sağ salim alıcaksın inşallah dua edicem sana .ben okadar alıştımki iğneler eyeterki bebeklerimiz sağlıklı olsun
Canim moral verdin cok tesekkur ederim. Daha 4 igne vurdum ama bende alistim.ilk vuruldugumda acayip yakmisti bunye alisiyo demekki. Yeterki minigim buyusun herseye raziyim ben.
bu arada tebrikler allah kucağına almayı nasip etsin inşallah.:)
cnm. bebek tum vaktimi aliyr. yazamadim sana. hayirlinugurlu olsun. saglikla al yavrunu kucagina .Canim moral verdin cok tesekkur ederim. Daha 4 igne vurdum ama bende alistim.ilk vuruldugumda acayip yakmisti bunye alisiyo demekki. Yeterki minigim buyusun herseye raziyim ben.
Arkadaşlar iğneyi bacağımdan yaparsam morarıyo ve yürürken canım bile acıyo, iğne yaptıgım yer taş gibi oluyor, ama kollarımdan yaparsam hiç morarma olmuyor, çok ilginç geliyor bana, sizde durum nasıl...
cnm. bebek tum vaktimi aliyr. yazamadim sana. hayirlinugurlu olsun. saglikla al yavrunu kucagina .
Sagol canim ozlettin kendini ama naparsin bebis rahat birakmiyo seni. Insallah bende senin gibi alirim yavrumu kucagima.
bacaginda kasa denk geliyrdur.
bacaginda kasa denk geliyrdur.
en cok bacak aciyr zaten. en az karin acir. karnindan yapmani tavsiye ederim.
Merhaba kızlarrr..
ya biz eşim hipogonadizm olduğu için tüp bebek yaptırdık.
3 başarısız tüp bebek denememiz oldu, hepsi de negatf. hatta sonuncu kimyasal gebelikle sonuçlandı.
doktorum genetik test ve kanda pıhtılaşmaya baktırdı. genetik bir sıkıntı yok ama pıhtılaşma ile ilgili yatkınlığın var dedi ve BENEXOL (tedaviye başlayasıya kadar günde 1 tane) & DODEX(toplamda 5 tane).
kafama takılanlar:
1. yukardaki ilaçlar araştırdığım kadarıyla b12 ilaçları. ben 2 ay öncesinde b12' me baktırmıştım, eksiğin yok fazlan var demişti aile hekimim. fazlası olan birşeyin niye hala fazlasını veriyor tüp bebek doktorum, pıhtılaşmayı engellemekle ilişkili mi yani?...
2.bide sonuçlarımdan hiçbir şey anlamadım, doktorumla detaylı konuşamadık,telefonla arayıp yatkınlık olduğunu ve ilaçları söyledi. bu testte hangisine bakıp yatkınlığım olduğu anlaşıldı ve bu ne demek kii?.. sonucumu ekte gönderiyorum, vakti olup yardımcı olanlara teşekkür ediyorumEki Görüntüle 1135157
Arkadaşlar iğneyi bacağımdan yaparsam morarıyo ve yürürken canım bile acıyo, iğne yaptıgım yer taş gibi oluyor, ama kollarımdan yaparsam hiç morarma olmuyor, çok ilginç geliyor bana, sizde durum nasıl...
iki tane heterozigot mutasyonun var canım, o yüzden pıhtılaşmaya meyili azaltmak için b12 vermiş doktorun ama sanki eksik vermiş, bunula birlikte folik asit de vermesi gerekirdi. Folbiol özellikle. Belki de zaten sen kullanıyorsundur.Merhaba kızlarrr..
ya biz eşim hipogonadizm olduğu için tüp bebek yaptırdık.
3 başarısız tüp bebek denememiz oldu, hepsi de negatf. hatta sonuncu kimyasal gebelikle sonuçlandı.
doktorum genetik test ve kanda pıhtılaşmaya baktırdı. genetik bir sıkıntı yok ama pıhtılaşma ile ilgili yatkınlığın var dedi ve BENEXOL (tedaviye başlayasıya kadar günde 1 tane) & DODEX(toplamda 5 tane).
kafama takılanlar:
1. yukardaki ilaçlar araştırdığım kadarıyla b12 ilaçları. ben 2 ay öncesinde b12' me baktırmıştım, eksiğin yok fazlan var demişti aile hekimim. fazlası olan birşeyin niye hala fazlasını veriyor tüp bebek doktorum, pıhtılaşmayı engellemekle ilişkili mi yani?...
2.bide sonuçlarımdan hiçbir şey anlamadım, doktorumla detaylı konuşamadık,telefonla arayıp yatkınlık olduğunu ve ilaçları söyledi. bu testte hangisine bakıp yatkınlığım olduğu anlaşıldı ve bu ne demek kii?.. sonucumu ekte gönderiyorum, vakti olup yardımcı olanlara teşekkür ediyorumEki Görüntüle 1135157
merhaba, mthfr 1298 homozigot mu heterozigot mu? gerçi her halukarda yüksek doz folik asit ve iğne tedavisi tavsiye edecektir doktorun.Merhabalar 2 bebek kaybımdan sonra yapılan testimde hthfr 1298AC çıktı. Ne anlama geldiğini yada tedavisini bilen var mı?
. Pardon yanlış yazmışım. Mthfr 1298AC. Öncelikle cevabın için teşekkürler... Kanuni Sultan süleyman araştırma hastanesinde yaptırdım testi. Dr çok gençti ( genetik bölümü). Sonuca baktı ve sadece folik asit önerdi... Kadın doğumcuna göster dedi. Henüz gidemedim. Folik asit zaten her gebelik öncesi başlanan vitamin. Ve ben zaten kullanıyordum... Sonucumu aldım ve çıktım :) şimdi randevu günümü bekliyorum doktoruma göstermek için.iki tane heterozigot mutasyonun var canım, o yüzden pıhtılaşmaya meyili azaltmak için b12 vermiş doktorun ama sanki eksik vermiş, bunula birlikte folik asit de vermesi gerekirdi. Folbiol özellikle. Belki de zaten sen kullanıyorsundur.
Benim de folik asit ve b12 değerlerim çok yüksekti, ama yine de bıraktırmadı doktorum, kullanmaya devam ettirdi. Biraz kilo aladım ama olsun, bebişler için değer
merhaba, mthfr 1298 homozigot mu heterozigot mu? gerçi her halukarda yüksek doz folik asit ve iğne tedavisi tavsiye edecektir doktorun.
Genetik bölümü pek iğne tavsiye etmiyor canım, kadın doğumcuların da bir kısmı iğne tavsiye ediyor bir kısmı etmiyor, göreceli bir durum yani.. Pardon yanlış yazmışım. Mthfr 1298AC. Öncelikle cevabın için teşekkürler... Kanuni Sultan süleyman araştırma hastanesinde yaptırdım testi. Dr çok gençti ( genetik bölümü). Sonuca baktı ve sadece folik asit önerdi... Kadın doğumcuna göster dedi. Henüz gidemedim. Folik asit zaten her gebelik öncesi başlanan vitamin. Ve ben zaten kullanıyordum... Sonucumu aldım ve çıktım :) şimdi randevu günümü bekliyorum doktoruma göstermek için.
Çok enteresan. Benim 3 yaşında bir kızım var. Aşılama ile hamile kaldım. 7 haftalıkken doktor değiştirdim ve yanlışlıkla hem folbiol günde 1 tane, hemde folik plus kullandım günde 3 tane. Sanırım 5. Yada 6. Ayımda doktorum sohbet sırasında ikisini kullanmamam gerektiğini söyledi. Folbiol ile devam ettim. 36+3 de bebeğim erken ama çok kolay bir şekilde dünyaya geldi. Belkide o yanlışlık sayesinde şuan anneyim. Sanada çok geçmiş olsun... İşallah hayırlı ise isteyen herkesin kucağı bebeklenir...Genetik bölümü pek iğne tavsiye etmiyor canım, kadın doğumcuların da bir kısmı iğne tavsiye ediyor bir kısmı etmiyor, göreceli bir durum yani.
Folik asit hamilelik öncesi başlanan vitamin olmasının dışında bizim gibi pıhtılı insanlarda normal doz folik asit kullanılmıyor canım. Demek istediğim oydu. MTHFR mutasyonlarında yüksek doz folik asit kullanmak gerekiyor. Folik asitin faydasını arttırmak için de yanında benexol kullanılıyor genelde, ama ben sadece 1 kutu kullanıp bırakmıştım benexolu. 1 kutu da decavit kullanıp bırakmıştım. Aspirin ve folbiolu hep içtim. Hamile kaldığım gibi de bunlara ek olarak clexane iğneye başladım. 4. ayda folbiolu bıraktırdı doktorum, demire başladı şimdi. Bu arada benim mutasyonum da MTHFR 1298 heterozigot ve Pai 4g/4g homozigot.
Yaaa arkadaslar bende bu topigi gecenlerde gordum .. her zaman duyarim bu konuyu ama kendimde yoktur diye dusunuyordum ama kendimi inceledigimde ve ailemden insanlarla konustugumda anliyorum ki bende de var birseyler .. Gerci testlerim henuz yapilmadi ama sizlere de anlatmak ve danismak istedim .. Sagolsun gecenlerde catlamismidir adli arkadasimdan bu konu hakkinda biraz bilgi aldim
Ben 38 yasindayim 2 yila kadar cocuk dusunmedik .. fakat cocuk istemeden once 30 yasimdan once yani 2 sefer dusuk yaptim hamis oldugumdan bile haberim yoktu hep 2. ayinda oldu 2 sefer de kurtaj oldum kendim ... bu arada gecen sene yazin hamile kaldim HSG rontgeninden sonra .. cunku cok uzun sure dogum kontrol Diana 35 kullanmistim .. bir etki etmis mi kanallara etmemis mi diye kontrol ettirdi doktorum hersey tertemiz cikti ve 1 ay sonra hamile kaldim ancak 11.haftasina girerken bebegimizin kalbi durdu ve bebegi ne patolojiye gonderdiler ne de sebebini arastirdilar olabilir deyip gecistirdiler .. bu arada ilacla dusuk yaptirdilar , 3 aya yakin regli olmayinca kontrollere gidip hersey normal demesine karsin doktorumun kendisini degistirmem sonucu baska bir doktorda icimde parca kaldigi tespit edildi ve ameliyat daha dogrusu bir nevi kurtaj oldum kadim 2013 te ... 3 ay hamilelik bekleme dediler mart 2014 e kadar .. yine deniyoruz ama olmuyor hele mayis ayinda klomen ve catlatma ignesi oldum ki hersey cok guzel esimde de bende ona ragmen hamile kalmadim ... Cok umitliydim mayistan ama olmadi .. Nasip dedim ama devamli da icimi kemiren bir soru vardi Neden ??? Nedensiz hicbirsey yoktur mutlaka bir nedeni vardir diye diye dusunurken ailemle ilgili arastirma yapma karari aldim genetik birseyler var mi diye :26:
simdi benim arastitmalarim sonucu ; Anne tarafimda seker hastaligi var ...(Buyukannede , annanemde , anemde ve teyzemde ) buna ilaveten kan pihtilasmasi ve bununla baglantili midir bilmiyorum ama akdeniz anemisi dediler : olanlar ise ( anne tarafimdan teyzemde , teyzemin 2 kizinda , annanemde , annemin babasinda , annemin halasinda ve halasinin iki oglunda da )
buyuk olasikla bende de olmasi ihtimal diye dusunuyorum ... Cunku genel testler yapildi bende takipler yapildi esimde ayni sekilde hersey normal ama dollenme olmuyor .. Acaba sizin tecrubelerinize gore sormak istiyorum bu hastaliklarlar hamile kalmaya engel midir ? :26::26::26: neler yapabilirim .. bu arada 2 gundur cardioasprin (corasprin ile ayniymis) almaya basladim kanimi sulandirsin diye ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?