Geçmiş olsun. Ben senin yerinde olsam öncelikle bebek kayıplarının nedenini öğrenirdim. 3 tane bebek kaybın var ve araştırma hastaneleri 3 bebek kaybı için ücretsiz bu testleri yapıyor. Eşinle birlikte infernite(kısırlık) bölümüne gidiyorsun. Onlarda seni genetiğe yönlendiriyor. Ve senden kan pıhtısı ve kromozom analizi, eşinden ise sadece kromozom analiz testi istiyorlar. Bence zaman kaybetmeyin, test sonuçlarının çıkması 5 haftayı buluyor. Kendin araştırıp kendi kendini tedavi edemezsin. Ayrıca infernite bölümüne tüm sıkıntılarını anlattığında sizden ekstra testlerde isteyebilirler. Mayıs'ta hamile kalacağına kendini okadar şartlamışsın ki olmayıncada problem arayışına geçmişsin. Şuan 3 yaşında kızım var. 2,5 yıl olmadı. Her şey normal çıkmasına rağmen. Her ay adetim geçmeden test yapardım... Ovülasyon testleri. Klomen tedavisi falan filan. En son aşılama ile hamile kaldım. Şuan 3 yaşında ve doğumdan sonra 10 emzirdim. nasılsa olmuyor diye korunmadım ve hiç beklemediğim bir anda hamile kaldım ama 3 aylıkken kalbi durdu. Sonra isteyerek tekrar hamile kaldım. Hiç zor olmadı çünkü hiç kafa yormadım. Hoş oda 2 aylıkken kalbi durdu maalesef. Demek istediğim her şeyin bir nedeni vardır diyorsun ya belkide o neden kafanı fazla takman olabilir. Kendimden biliyorum. Ne zaman kafamdan sildim, olsada olur olmasa dedim ozaman oldu...
Iki taneden fazla heterozigot mutasyonun olduğu için gebelik olusunca iğne tedavisi önerebilir ler. B Vit. Seviyen normal ve hatta yüksek olsa bile pıhtılaşma yatkınlığı olanlarda homosistein seviyesini düşürmek için b vitamini öneriliyor. Bildiğim kadarıyla. Geçmiş olsun. Umarım sizin için iyi olur.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
iki tane heterozigot mutasyonun var canım, o yüzden pıhtılaşmaya meyili azaltmak için b12 vermiş doktorun ama sanki eksik vermiş, bunula birlikte folik asit de vermesi gerekirdi. Folbiol özellikle. Belki de zaten sen kullanıyorsundur.
Benim de folik asit ve b12 değerlerim çok yüksekti, ama yine de bıraktırmadı doktorum, kullanmaya devam ettirdi. Biraz kilo aladım ama olsun, bebişler için değer
.
karından nasıl yapıyorsunuz ? bana doktorum bacak ve kol dedi, bugün gittiğim bir başka doktor ise sorun değil göbektende yapabilrisin dedi, sadece iğneyi hızlı batır enjekte ederken yavaş yavaş dedi..
:21
Diyet uygulamamana ve et tüketmene Cok sasırdım ama haklı olabilirsin.ben ogluma hamileyken cok düzenli beslenmeye gayret etmiştim,et,süt,yumurta... Bu mutasyonlardan hiç haberim yoktu,cok rahat bi hamilelik ve dogum olmuştu. Anladıgım kadarıyla sadece iğne kullanıyosun.
Bi taraftan da fazla protein tüketenlerde damar
Doktorum cok unlu bir doktor. Coraspirinde kullaniyorum ayriva folbiol elevit kullaniyorum. Saydigim besinler homositeini dusuren besinler metin ozata prof makelelerinde belirtmis. Benimde kafam birax karistigi icin paylasimda bulunmak istedim.daha detayli lonusurum doktorumla haftaya yine gidecem
mrb arkadaşım drunun ismini yazarmısın.
Bu bahsettiğiniz iğne nin adı ne arkadaşım ?..
Merhaba kızlarrr..
ya biz eşim hipogonadizm olduğu için tüp bebek yaptırdık.
3 başarısız tüp bebek denememiz oldu, hepsi de negatf. hatta sonuncu kimyasal gebelikle sonuçlandı.
doktorum genetik test ve kanda pıhtılaşmaya baktırdı. genetik bir sıkıntı yok ama pıhtılaşma ile ilgili yatkınlığın var dedi ve BENEXOL (tedaviye başlayasıya kadar günde 1 tane) & DODEX(toplamda 5 tane).
kafama takılanlar:
1. yukardaki ilaçlar araştırdığım kadarıyla b12 ilaçları. ben 2 ay öncesinde b12' me baktırmıştım, eksiğin yok fazlan var demişti aile hekimim. fazlası olan birşeyin niye hala fazlasını veriyor tüp bebek doktorum, pıhtılaşmayı engellemekle ilişkili mi yani?...
2.bide sonuçlarımdan hiçbir şey anlamadım, doktorumla detaylı konuşamadık,telefonla arayıp yatkınlık olduğunu ve ilaçları söyledi. bu testte hangisine bakıp yatkınlığım olduğu anlaşıldı ve bu ne demek kii?.. sonucumu ekte gönderiyorum, vakti olup yardımcı olanlara teşekkür ediyorumEki Görüntüle 1135157
Merhaba kızlarrr..
ya biz eşim hipogonadizm olduğu için tüp bebek yaptırdık.
3 başarısız tüp bebek denememiz oldu, hepsi de negatf. hatta sonuncu kimyasal gebelikle sonuçlandı.
doktorum genetik test ve kanda pıhtılaşmaya baktırdı. genetik bir sıkıntı yok ama pıhtılaşma ile ilgili yatkınlığın var dedi ve BENEXOL (tedaviye başlayasıya kadar günde 1 tane) & DODEX(toplamda 5 tane).
kafama takılanlar:
1. yukardaki ilaçlar araştırdığım kadarıyla b12 ilaçları. ben 2 ay öncesinde b12' me baktırmıştım, eksiğin yok fazlan var demişti aile hekimim. fazlası olan birşeyin niye hala fazlasını veriyor tüp bebek doktorum, pıhtılaşmayı engellemekle ilişkili mi yani?...
2.bide sonuçlarımdan hiçbir şey anlamadım, doktorumla detaylı konuşamadık,telefonla arayıp yatkınlık olduğunu ve ilaçları söyledi. bu testte hangisine bakıp yatkınlığım olduğu anlaşıldı ve bu ne demek kii?.. sonucumu ekte gönderiyorum, vakti olup yardımcı olanlara teşekkür ediyorumEki Görüntüle 1135157
Yaaa arkadaslar bende bu topigi gecenlerde gordum .. her zaman duyarim bu konuyu ama kendimde yoktur diye dusunuyordum ama kendimi inceledigimde ve ailemden insanlarla konustugumda anliyorum ki bende de var birseyler .. Gerci testlerim henuz yapilmadi ama sizlere de anlatmak ve danismak istedim .. Sagolsun gecenlerde catlamismidir adli arkadasimdan bu konu hakkinda biraz bilgi aldim
Ben 38 yasindayim 2 yila kadar cocuk dusunmedik .. fakat cocuk istemeden once 30 yasimdan once yani 2 sefer dusuk yaptim hamis oldugumdan bile haberim yoktu hep 2. ayinda oldu 2 sefer de kurtaj oldum kendim ... bu arada gecen sene yazin hamile kaldim HSG rontgeninden sonra .. cunku cok uzun sure dogum kontrol Diana 35 kullanmistim .. bir etki etmis mi kanallara etmemis mi diye kontrol ettirdi doktorum hersey tertemiz cikti ve 1 ay sonra hamile kaldim ancak 11.haftasina girerken bebegimizin kalbi durdu ve bebegi ne patolojiye gonderdiler ne de sebebini arastirdilar olabilir deyip gecistirdiler .. bu arada ilacla dusuk yaptirdilar , 3 aya yakin regli olmayinca kontrollere gidip hersey normal demesine karsin doktorumun kendisini degistirmem sonucu baska bir doktorda icimde parca kaldigi tespit edildi ve ameliyat daha dogrusu bir nevi kurtaj oldum kadim 2013 te ... 3 ay hamilelik bekleme dediler mart 2014 e kadar .. yine deniyoruz ama olmuyor hele mayis ayinda klomen ve catlatma ignesi oldum ki hersey cok guzel esimde de bende ona ragmen hamile kalmadim ... Cok umitliydim mayistan ama olmadi .. Nasip dedim ama devamli da icimi kemiren bir soru vardi Neden ??? Nedensiz hicbirsey yoktur mutlaka bir nedeni vardir diye diye dusunurken ailemle ilgili arastirma yapma karari aldim genetik birseyler var mi diye :26:
simdi benim arastitmalarim sonucu ; Anne tarafimda seker hastaligi var ...(Buyukannede , annanemde , anemde ve teyzemde ) buna ilaveten kan pihtilasmasi ve bununla baglantili midir bilmiyorum ama akdeniz anemisi dediler : olanlar ise ( anne tarafimdan teyzemde , teyzemin 2 kizinda , annanemde , annemin babasinda , annemin halasinda ve halasinin iki oglunda da )
buyuk olasikla bende de olmasi ihtimal diye dusunuyorum ... Cunku genel testler yapildi bende takipler yapildi esimde ayni sekilde hersey normal ama dollenme olmuyor .. Acaba sizin tecrubelerinize gore sormak istiyorum bu hastaliklarlar hamile kalmaya engel midir ? :26::26::26: neler yapabilirim .. bu arada 2 gundur cardioasprin (corasprin ile ayniymis) almaya basladim kanimi sulandirsin diye ...
Kizlar pihti problemi var bende. Hamile kalınca igne olcam. Şu an coraspin icmeye basladim folik asit bi de. Bu coraspin yumurtlama doneminde de iciliyor mu. Hamilelige engel diye duydum da. 3 aydir da olmadi. Kafama takıldı
canım coraspını r. mu verdi.
Eki Görüntüle 1139315
kızlar buda benim sonuçlarım...yorumlarsanız sevinirim... hematoloji dr. bişeimin olmadığını söyledi...
Bir gen itibariyle (pai) homozigot yani hasta,mthfr heterozigot yani taşıyıcısın. Homozigot olduğun için normal bir insandan 70 kat daha pıhtılaşmaya yatkınsın.Benim 3 genim heterozigot ve Dr um hamilelikte iğne kullanmam gerektiğini söyledi. Şimdilik asprin,b vitamini,folik asit kullanıyorum.
Test sonuçlarını perinatolojiden bir dr la görüşmen daha iyi olur. Hematoloji dr ları gebeliğe göre değerlendirmiyorlar. Kaldıki gen mutasyonu olan bizler yaşam boyu fazla kilo,hareketsizlikden uzak kalmalıyız,çünkü pıhtılaşmaya yatkınız.
Allah yardımcımız olsun...
Buarada sonuçlarına telefonumun ekranından bakıyorum.biraz bulanık umarum dogru okumuşumdur.biri homozigot,diğeri heterozigot sanırım?
slm kızlar,
3 düşük yaşadım. ilk 2 düşükte kese 15 mm büyüdü ve iç kalp atışını görmedik. bunun üzeine egeye gittim ve genetik, bağışıklık testlerim yapıldı. herşey iyi sadece A1298C heterezigot mutasyon çıktı. iğne kullanacaksın 3. gebelikte dediler. 3.ye hamile kaldıktan 5 gün sonra iğne kullanmaya başldım. cleaxane 04 lükten ve progestan 200lük. fakat yine kese 15 mm büyüdü ve ötesi yok. kalp atımı da olmadı. yine kanamalar başladı ve evde düşük yaptım.
şimdi izmirde bir profesöre görünmek istiyorum. aranızda hiç gidip görüşen var mı? ne yapacağımı şaşırdım.
Cnm bi kac doktora gittim kimi ic dedi kimi içme dedi. Ben kendim aldim kullaniyorum bi aydr
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?