Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

Acucici oncelikle cevabin icin cok tesekkur ederim ... Evet soylediklerinde haklisin galiba ... cok basit zannediyordum onceden hamile kalmayi gunleri bile bilmiyordum sansli gunleri yani .. genel test taramalarindan esimle ilgili gectik bir negatif durum yok ama bu ayin 12 sinde Infetilite de uzman bir doktorlar randevum var .. ve kendisinden bu tetkilerin yaptirilmasini isticem ... ahhh arkadasim bir de dedigin gibi kafamdan atabilsem haklisin ama nasil ???? keske elimde olsa yada bunun da bir hapi olsaaaa

kızlarrr teşekkür ederim cevaplarınızzz içinn

merhaba kızlar, benim ilk gebeliğim de kalp atışı başlamadı kürtaj oldum,ikincisinde kalp atışı başladı 8 haftalıkken durdu yine kürtaj, yaptırdıgım test lerin sonucu kan pıhtılaşması çıktı heterozigot üçüncü gebeliğimde clexane 0.4 kullandım günde bir tane ve yine bebeğimin kalp atışı başlamadı yine kürtaj ne yapacagımı bilmiyorum rabbim bizlere yardım etsin çok hastahane dr. gezdim biri dozajının az gelmiş olabiilceginden bahsetti, biri dozajının yeterli oldugunu söyledi, biri iğne kullanmama gerek olmadıgından bahsetti. ve yine gebelik düşünüyorum rabbim nasip ederse bugun doktora gittim folik asit ve aspirin verdi gebe kalıncada iğneye başlıcaz dedi aklım karıştı gitti iğne kullancam mı kullanmıcam mı??

Arkadaşlar gebeliğinizde omega 3 tablet kullanıyomusunuz bu tabletler bebek için çok faydalıymış ama bizim gibi kan sulandırıcı kullananlarda kanamaya sebep olabiliyomuş doktorunuz size önerdimi?

karından nasıl yapıyorsunuz ? bana doktorum bacak ve kol dedi, bugün gittiğim bir başka doktor ise sorun değil göbektende yapabilrisin dedi, sadece iğneyi hızlı batır enjekte ederken yavaş yavaş dedi..

Bu bahsettiğiniz iğne nin adı ne arkadaşım ?..

Gecmis olsun canim heterezigot tasiyici demek normal insana gore 7 kat risk tasiyosun pihtilasma icin demek. Doktorunda meyilli oldugunu soylemis zaten. Birden fazla gen oldugu icin genelde igne veriyolar ama ne yazikki bu konuda kanitlanmis arastirma yok buyuzden bazi doktorlar igne vermiyor.

Benimde b 12 yuksek doktorum yinede b 12 verdi niye verdigini sordum. B12 fazlalığı diye bise yok zarari yok yinede almanin zarari var dedi.

Gecmis olsun canim heterezigot tasiyici demek normal insana gore 7 kat risk tasiyosun pihtilasma icin demek. Doktorunda meyilli oldugunu soylemis zaten. Birden fazla gen oldugu icin genelde igne veriyolar ama ne yazikki bu konuda kanitlanmis arastirma yok buyuzden bazi doktorlar igne vermiyor.

Benimde b 12 yuksek doktorum yinede b 12 verdi niye verdigini sordum. B12 fazlalığı diye bise yok zarari yok yinede almanin (zarari degil yarari yanlis yazdim canim) yarari var dedi

Canim sonuclarin cikmadan test yapmadan bise demk dogru olmaz. Ama hamile kalamayanlarin ve dusuk yapanlarin sekerine baktirmasi lazim cunku etki ediyo onu biliyorum. Dayimin karisi hamile.kalamadi doktor seker hastasi olmadigi halde seker hapi verdi hamile kalmayi engelliyomus .bende dusuk yaptiktan sonra hangi doktora gittiysem bi daha dusuk olursa sekerine bakicaz dedi. Sen butun tahlillerini yaptir en kisa zamanda. Bide icinde parca kalmis bi daha kurtaj olmussun belkide rahim yapisti yada baska sorun olustu. Uyutarak vajinadan kamerayla rahme bakiliyo histeroskopi deniyo onuda yaptir ben yaptirdim rahimde perde cikti.

Kizlar pihti problemi var bende. Hamile kalınca igne olcam. Şu an coraspin icmeye basladim folik asit bi de. Bu coraspin yumurtlama doneminde de iciliyor mu. Hamilelige engel diye duydum da. 3 aydir da olmadi. Kafama takıldı

kızlar buda benim sonuçlarım...yorumlarsanız sevinirim... hematoloji dr. bişeimin olmadığını söyledi...

Kizlar pihti problemi var bende. Hamile kalınca igne olcam. Şu an coraspin icmeye basladim folik asit bi de. Bu coraspin yumurtlama doneminde de iciliyor mu. Hamilelige engel diye duydum da. 3 aydir da olmadi. Kafama takıldı

canım coraspını r. mu verdi.

Eki Görüntüle 1139315

kızlar buda benim sonuçlarım...yorumlarsanız sevinirim... hematoloji dr. bişeimin olmadığını söyledi...

Bir gen itibariyle (pai) homozigot yani hasta,mthfr heterozigot yani taşıyıcısın. Homozigot olduğun için normal bir insandan 70 kat daha pıhtılaşmaya yatkınsın.Benim 3 genim heterozigot ve Dr um hamilelikte iğne kullanmam gerektiğini söyledi. Şimdilik asprin,b vitamini,folik asit kullanıyorum.
Test sonuçlarını perinatolojiden bir dr la görüşmen daha iyi olur. Hematoloji dr ları gebeliğe göre değerlendirmiyorlar. Kaldıki gen mutasyonu olan bizler yaşam boyu fazla kilo,hareketsizlikden uzak kalmalıyız,çünkü pıhtılaşmaya yatkınız.
Allah yardımcımız olsun...
Buarada sonuçlarına telefonumun ekranından bakıyorum.biraz bulanık umarum dogru okumuşumdur.biri homozigot,diğeri heterozigot sanırım?

Son düzenleme:
slm kızlar,
3 düşük yaşadım. ilk 2 düşükte kese 15 mm büyüdü ve iç kalp atışını görmedik. bunun üzeine egeye gittim ve genetik, bağışıklık testlerim yapıldı. herşey iyi sadece A1298C heterezigot mutasyon çıktı. iğne kullanacaksın 3. gebelikte dediler. 3.ye hamile kaldıktan 5 gün sonra iğne kullanmaya başldım. cleaxane 04 lükten ve progestan 200lük. fakat yine kese 15 mm büyüdü ve ötesi yok. kalp atımı da olmadı. yine kanamalar başladı ve evde düşük yaptım.

şimdi izmirde bir profesöre görünmek istiyorum. aranızda hiç gidip görüşen var mı? ne yapacağımı şaşırdım.

evet canim dogru okumussin. tesekkur ederim cevabin icin.

Kent Hastanesi nde Prof Dr Namık demir i tavsiye ederim. Egedeki en iyi perinatoloji doktorlarından biri. Sana ne yapman gerektiği konusunda yol gösterecektir. Şansın açık olsun.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

merhaba kızlar bende mthfr c677 heterozigot var dun perinoltologa gittim tek başına bu sorunda aspiin yeter dedi ancak testlerin eksik dedi bunlara göre iğneye gerek olup olmadığına karar verecek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…