Kizlar pihti problemi var bende. Hamile kalınca igne olcam. Şu an coraspin icmeye basladim folik asit bi de. Bu coraspin yumurtlama doneminde de iciliyor mu. Hamilelige engel diye duydum da. 3 aydir da olmadi. Kafama takıldı
Yaaa arkadaslar bende bu topigi gecenlerde gordum .. her zaman duyarim bu konuyu ama kendimde yoktur diye dusunuyordum ama kendimi inceledigimde ve ailemden insanlarla konustugumda anliyorum ki bende de var birseyler .. Gerci testlerim henuz yapilmadi ama sizlere de anlatmak ve danismak istedim .. Sagolsun gecenlerde catlamismidir adli arkadasimdan bu konu hakkinda biraz bilgi aldim
Ben 38 yasindayim 2 yila kadar cocuk dusunmedik .. fakat cocuk istemeden once 30 yasimdan once yani 2 sefer dusuk yaptim hamis oldugumdan bile haberim yoktu hep 2. ayinda oldu 2 sefer de kurtaj oldum kendim ... bu arada gecen sene yazin hamile kaldim HSG rontgeninden sonra .. cunku cok uzun sure dogum kontrol Diana 35 kullanmistim .. bir etki etmis mi kanallara etmemis mi diye kontrol ettirdi doktorum hersey tertemiz cikti ve 1 ay sonra hamile kaldim ancak 11.haftasina girerken bebegimizin kalbi durdu ve bebegi ne patolojiye gonderdiler ne de sebebini arastirdilar olabilir deyip gecistirdiler .. bu arada ilacla dusuk yaptirdilar , 3 aya yakin regli olmayinca kontrollere gidip hersey normal demesine karsin doktorumun kendisini degistirmem sonucu baska bir doktorda icimde parca kaldigi tespit edildi ve ameliyat daha dogrusu bir nevi kurtaj oldum kadim 2013 te ... 3 ay hamilelik bekleme dediler mart 2014 e kadar .. yine deniyoruz ama olmuyor hele mayis ayinda klomen ve catlatma ignesi oldum ki hersey cok guzel esimde de bende ona ragmen hamile kalmadim ... Cok umitliydim mayistan ama olmadi .. Nasip dedim ama devamli da icimi kemiren bir soru vardi Neden ??? Nedensiz hicbirsey yoktur mutlaka bir nedeni vardir diye diye dusunurken ailemle ilgili arastirma yapma karari aldim genetik birseyler var mi diye :26:
simdi benim arastitmalarim sonucu ; Anne tarafimda seker hastaligi var ...(Buyukannede , annanemde , anemde ve teyzemde ) buna ilaveten kan pihtilasmasi ve bununla baglantili midir bilmiyorum ama akdeniz anemisi dediler : olanlar ise ( anne tarafimdan teyzemde , teyzemin 2 kizinda , annanemde , annemin babasinda , annemin halasinda ve halasinin iki oglunda da )
buyuk olasikla bende de olmasi ihtimal diye dusunuyorum ... Cunku genel testler yapildi bende takipler yapildi esimde ayni sekilde hersey normal ama dollenme olmuyor .. Acaba sizin tecrubelerinize gore sormak istiyorum bu hastaliklarlar hamile kalmaya engel midir ? :26::26::26: neler yapabilirim .. bu arada 2 gundur cardioasprin (corasprin ile ayniymis) almaya basladim kanimi sulandirsin diye ...
Bende 0.4 kullanmistim ve 3. Dusugumu yaptim malesef ve bir sonrakinde sabah aksam 0.4 kullandim ve kavuştum yavruma Allaha Şükür. Insallah sen de tez zamanda kavusursun. Buarada bende sadece mthfr1298 heterozigot var!!!! Cogu doktor aspirin yeterli dedi. Hatta bir coguda tek doz igne yeterdemisti..merhaba kızlar, benim ilk gebeliğim de kalp atışı başlamadı kürtaj oldum,ikincisinde kalp atışı başladı 8 haftalıkken durdu yine kürtaj, yaptırdıgım test lerin sonucu kan pıhtılaşması çıktı heterozigot üçüncü gebeliğimde clexane 0.4 kullandım günde bir tane ve yine bebeğimin kalp atışı başlamadı yine kürtaj ne yapacagımı bilmiyorum rabbim bizlere yardım etsin çok hastahane dr. gezdim biri dozajının az gelmiş olabiilceginden bahsetti, biri dozajının yeterli oldugunu söyledi, biri iğne kullanmama gerek olmadıgından bahsetti. ve yine gebelik düşünüyorum rabbim nasip ederse bugun doktora gittim folik asit ve aspirin verdi gebe kalıncada iğneye başlıcaz dedi aklım karıştı gitti iğne kullancam mı kullanmıcam mı??
Benim doktorum vermemisti ben kullanmak istemistim ama gerek yok demistiArkadaşlar gebeliğinizde omega 3 tablet kullanıyomusunuz bu tabletler bebek için çok faydalıymış ama bizim gibi kan sulandırıcı kullananlarda kanamaya sebep olabiliyomuş doktorunuz size önerdimi?
bendede var aynisindan mthfr 1298 heterozigot. Pihtilasma var. Gerci hetero mu homozigot mu seninki ama her iki sekildede igne kullanıyorsun canimMerhabalar 2 bebek kaybımdan sonra yapılan testimde hthfr 1298AC çıktı. Ne anlama geldiğini yada tedavisini bilen var mı?
Ayni mutasyona sahibiz.Arkadaşlar merhaba bende yenı katıldım aranıza bende 1 dıs gebelık 1 9 haftalık kalp durması son olarakda hıc kalp atısı duymadıgımızdan dolayı kurtaj olmak zorunda kaldım yani 3 kere bu acıyı yaşadım test sonucumda mthrf a1298c heterozigot olarak saptandı bu şekılde cıkan kışılere nasıl tedavi onerıldı acab abenım neler yapmam lazım aslında test sonucunda burdan okuduklarım kadarı ıle ıgne tedavııs oldugunu ogrendım ama herseye bastan başlamak da korkutuyor bıraz
benimide oluyoduben claxena 04 lük iğne kullanıyorum 16+0 hamileyim kızlar benim sorunum sürekli kahverengi lekelenme yaşamam haftada 1 gün mutlaka kahverengi lekelenme oluyor ama öyle çok fazla değil aranızda benim gibi böyle lekelenme yaşayan var mı acaba :26::26::26:
kızlar merhaba evhamlı bi hamiş olarak birsey sormak istiorum:)) rabbimn izniyle hamileym (677_pai heterozigot) pıltılasma sorunum var ıkı kaybım var bı ucuncu suan hersey yolunda sukurler olsun daİm olur ins(AMİN) .. Ya ben suan cor aspirin ve ve sulandırıcı ıgne kullanıorum hani mantıken bı yerimi yaraladıgımda yada kan verdıgımde hemn kanın durmaması gelior sulandırıcı kullandgm için lakın benm eskiye oranla degişen pek birsey olmadı hemen duruor..!! sizlerde nasıl bu durum??
cnm. bebek tum vaktimi aliyr. yazamadim sana. hayirlinugurlu olsun. saglikla al yavrunu kucagina .
bacaginda kasa denk geliyrdur.
en cok bacak aciyr zaten. en az karin acir. karnindan yapmani tavsiye ederim.
Canim sonuclarin cikmadan test yapmadan bise demk dogru olmaz. Ama hamile kalamayanlarin ve dusuk yapanlarin sekerine baktirmasi lazim cunku etki ediyo onu biliyorum. Dayimin karisi hamile.kalamadi doktor seker hastasi olmadigi halde seker hapi verdi hamile kalmayi engelliyomus .bende dusuk yaptiktan sonra hangi doktora gittiysem bi daha dusuk olursa sekerine bakicaz dedi. Sen butun tahlillerini yaptir en kisa zamanda. Bide icinde parca kalmis bi daha kurtaj olmussun belkide rahim yapisti yada baska sorun olustu. Uyutarak vajinadan kamerayla rahme bakiliyo histeroskopi deniyo onuda yaptir ben yaptirdim rahimde perde cikti.
tesekkurler cevap icin ben bunu bir arastirayimHamile kalmaya engel degil ama düşük yaptirir akdeniz anemisiiiiii!
evet canım maalesef sende kan pıhtılaşması var. Büyük ihtimalle kan sulandırıcı tedavi uygulayacaklar sana bir de yüksek doz folik asit. Kromozom analizi sonucun çıkınca zaten doktorun seni bilgilendirecektir. Çok geçmiş olsunmerhaba arkadaşlar...
nisan ayında 9.haftamda bebeğimin kalp atışlarının durması sebebiyle kürtaj olmak zorunda kaldım.
tüp bebek yöntemiyle hamile kalmıştım.
şimdi ağustos ayında 2.denememizi yapıcaz.fakat yeni tedaviye başlamadan önce kan pıhtılaşması testlerini ve kromozon analizi istedi doktorum.
henüz kromozon analizi çıkmadığı için gidemedim doktora.
fakat kan pıhtılaşması test sonuçlarım çıktı.
MTHFR A1298 HOMOZİGOT MUTASYON SAPTANMIŞTIR.
FAKTÖR V 1299 HETEROZİGOT MUTASYON SAPTANMIŞTIR.
Diğerlerinde mutasyon saptanmamıştır yazıyor.
sizce bende kan pıhtılaşması varmı? bebeğimi bu sebepten kaybetmiş olabilirmiyim???:26::26::26::26:
kan pıht. olan arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim.
çokkk teşekkür ederimmm...
zozitos sende akdeniz anemisi mi var?Rahim ve kanallara bakildi herhangi bir sorun gorulmedi gayet iyi dediler folikasit ile rahmini cok guzel hazirlamissin dediler ... ama senin dedigin gibi tahlilleri yaptirip sekere falan baktiriyim en iyisi ben ... tesekkurlerrr
tesekkurler cevap icin ben bunu bir arastirayim
evet canım maalesef sende kan pıhtılaşması var. Büyük ihtimalle kan sulandırıcı tedavi uygulayacaklar sana bir de yüksek doz folik asit. Kromozom analizi sonucun çıkınca zaten doktorun seni bilgilendirecektir. Çok geçmiş olsun
zozitos sende akdeniz anemisi mi var?
Canım akdeniz anemisi öyle sonradan ortaya çıkmaz ya da anneden babadan çocuğa geçmesin diye bir iğnesi yok. Genetik bir problem. Bende hastalığı değil ama taşıyıcılığı var. Zaten hasta olsan bu yaşına kadar çoktan farkedilirdi çünkü öyle basit bir hastalık değil, Allah korusun kötü sonuçları olabiliyor. Bu arada ne zaman evlendin? Evlilik başvurusu sırasında kan alınıyor hatırlarsan, işte o kanda akdeniz anemisi ya da orak hücreli anemi gibi hemoglobinopatilere bakılıyor. Çünkü anne ve baba taşıyıcı olduğunda çocuk hasta oluyor. Ama tek kişi taşıyıcı ise hastalık görülmüyor. Bizde sadece bende var, eşimde yok. O yüzden tehlike yok. En kötü ihtimalle benim gibi taşıyıcı olur çocuğumda. Ama hastalığını Allah kimseye göstermesin. Kasım anneleri topiğinde bir arkadaşımız hastaydı, daha önce bu yüzden dalağı fln alınmıştı, o ikinci kez bebeğini kaybetti. Bende buna ilaveten bir de orak hücreli anemi taşıyıcılığı ve genetik pıhtılaşma var. İlk gebeliğim düşükle sonuçlandı. Akdeniz anemisi taşıyıcılığı değil ama orak hücreli anemi taşıyıcılığı ve pıhtılaşmanın bu düşüğe sebep olduğu düşünülüyor. Orak hücreli anemi için yapacak birşey yok, sadece yüksek rakımlı yerlere çıkmam yasak, dağa fln, çünkü kan hücrelerin yüksekte oraklaşıp plasentadan bebeğe giden damarlarda tıkanmaya sebep olabilir, havasız oksijensiz sigara dumanlı yerlere girmem yasak ve kendimi çok yormamam gerekiyor. Pıhtılaşma için de zaten kan sulandırıcı iğne kullanıyorum. Tetikteyim, Allah'ıma sürekli dua ediyorum bebeğime bu kez bir şey olmasın diye. Bu olaylar çok karışık ve zor.tam tespit ettirmedim henuz ama daha yeni ogreniyorum ki anne tarafimda herkeste varmis .. teyzemin 2 kizinda varmis bende de olma olasiligi cok yuksek yaniiii ... bu konu hakkinda senin bir bilgin var mi ??? yine yeni ogreniyorum ki teyzem 2 kizinida ilaclarla ignelerle dogurmus hem gecmesin diye bebeklere hemde kayip olmasin diye .. hatta kizdim onlara da bana neden anlatmiyorsunuz diye biliyorum sanmislarrrrr
Canım akdeniz anemisi öyle sonradan ortaya çıkmaz ya da anneden babadan çocuğa geçmesin diye bir iğnesi yok. Genetik bir problem. Bende hastalığı değil ama taşıyıcılığı var. Zaten hasta olsan bu yaşına kadar çoktan farkedilirdi çünkü öyle basit bir hastalık değil, Allah korusun kötü sonuçları olabiliyor. Bu arada ne zaman evlendin? Evlilik başvurusu sırasında kan alınıyor hatırlarsan, işte o kanda akdeniz anemisi ya da orak hücreli anemi gibi hemoglobinopatilere bakılıyor. Çünkü anne ve baba taşıyıcı olduğunda çocuk hasta oluyor. Ama tek kişi taşıyıcı ise hastalık görülmüyor. Bizde sadece bende var, eşimde yok. O yüzden tehlike yok. En kötü ihtimalle benim gibi taşıyıcı olur çocuğumda. Ama hastalığını Allah kimseye göstermesin. Kasım anneleri topiğinde bir arkadaşımız hastaydı, daha önce bu yüzden dalağı fln alınmıştı, o ikinci kez bebeğini kaybetti. Bende buna ilaveten bir de orak hücreli anemi taşıyıcılığı ve genetik pıhtılaşma var. İlk gebeliğim düşükle sonuçlandı. Akdeniz anemisi taşıyıcılığı değil ama orak hücreli anemi taşıyıcılığı ve pıhtılaşmanın bu düşüğe sebep olduğu düşünülüyor. Orak hücreli anemi için yapacak birşey yok, sadece yüksek rakımlı yerlere çıkmam yasak, dağa fln, çünkü kan hücrelerin yüksekte oraklaşıp plasentadan bebeğe giden damarlarda tıkanmaya sebep olabilir, havasız oksijensiz sigara dumanlı yerlere girmem yasak ve kendimi çok yormamam gerekiyor. Pıhtılaşma için de zaten kan sulandırıcı iğne kullanıyorum. Tetikteyim, Allah'ıma sürekli dua ediyorum bebeğime bu kez bir şey olmasın diye. Bu olaylar çok karışık ve zor.
Umarım şüphelerin gerçek olmaz. Bunu öğrenebilmek için de yapacağın tek şey HEMATOLOJİ bölümüne giderek durumu anlatman ve gerekli tahlillerin yapılmasını istemen.
Gözün aydın. Allah tamamına erdirsin inşallah. Korkma bu igneler sadece damar içindeki pıhtılaşma yı engelliyor. Damar dışı bir kanama olursa doku faktörü denen bir madde kanamayi durduruyor. Acil durumlarda bu iğneyi kullanan hastalar ameliyat bile edilebiliyorlar. Aspirin ise düşük dozda olduğu için zararlı olmaz.
your_app_name uygulaması kullanılarak device_name cihazından gönderilmiştir
Aminnn Allah razı olsun kardesim cumlemızın ınsaallah.. soruma cok guzel acıklık getirmişin içim bir nemze olsun rahatladı cok tesekkür ediorum..
Gözün aydın. Allah tamamına erdirsin inşallah. Korkma bu igneler sadece damar içindeki pıhtılaşma yı engelliyor. Damar dışı bir kanama olursa doku faktörü denen bir madde kanamayi durduruyor. Acil durumlarda bu iğneyi kullanan hastalar ameliyat bile edilebiliyorlar. Aspirin ise düşük dozda olduğu için zararlı olmaz.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Bende 0.4 kullanmistim ve 3. Dusugumu yaptim malesef ve bir sonrakinde sabah aksam 0.4 kullandim ve kavuştum yavruma Allaha Şükür. Insallah sen de tez zamanda kavusursun. Buarada bende sadece mthfr1298 heterozigot var!!!! Cogu doktor aspirin yeterli dedi. Hatta bir coguda tek doz igne yeterdemisti..
Benim doktorum vermemisti ben kullanmak istemistim ama gerek yok demisti
allahim sana da yardim etsin anlattigin kadariyla evet gercekten zor islermis ... insan isin icine girdikce neler ogreniyor ... ben tabii bazi terimlere yabanci oldugum icin yanlis yazmis olabilirim .. teyzem tasiymis enistemde yok .. Brukselde yasiyorum , teyzemde ayni sekilde ..onun bana soyledigi yillar once bu tespit edildi .. 3 kizi var ..ilki tr de dunyaya geldi ama hic bir dr uyarmamis .. buradakiler yani 2. gebelikte durumu fark etmisler ve teyzeme bir ilac kullandirmislar tabii suanda hatirlamiyor yillar once ..
merhaba arkadaşlar...
nisan ayında 9.haftamda bebeğimin kalp atışlarının durması sebebiyle kürtaj olmak zorunda kaldım.
tüp bebek yöntemiyle hamile kalmıştım.
şimdi ağustos ayında 2.denememizi yapıcaz.fakat yeni tedaviye başlamadan önce kan pıhtılaşması testlerini ve kromozon analizi istedi doktorum.
henüz kromozon analizi çıkmadığı için gidemedim doktora.
fakat kan pıhtılaşması test sonuçlarım çıktı.
MTHFR A1298 HOMOZİGOT MUTASYON SAPTANMIŞTIR.
FAKTÖR V 1299 HETEROZİGOT MUTASYON SAPTANMIŞTIR.
Diğerlerinde mutasyon saptanmamıştır yazıyor.
sizce bende kan pıhtılaşması varmı? bebeğimi bu sebepten kaybetmiş olabilirmiyim???:26::26::26::26:
kan pıht. olan arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim.
çokkk teşekkür ederimmm...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?