Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

Kizlar pihti problemi var bende. Hamile kalınca igne olcam. Şu an coraspin icmeye basladim folik asit bi de. Bu coraspin yumurtlama doneminde de iciliyor mu. Hamilelige engel diye duydum da. 3 aydir da olmadi. Kafama takıldı

Bende kullanıyorum canım .hamileliğe engel değil için rahat olsun.gebelik öncesinde kan akışını hızlandırıp gebeliğin kolay tutunup beslenmesini sağlıyo.gebelikten sonra başlanırsa geç kalınmış olabiliyo.bana drum en az 1,5 ay önce başla gebelik düşünmeden aspirini dedi.bende mthfr 677-1298 var.bence kendine incir eşinede keçiboynuzu kürü dene çok işe yarıyo .rabbim kolaylık versin bekletmesin.

kızlar merhaba evhamlı bi hamiş olarak birsey sormak istiorum:)) rabbimn izniyle hamileym (677_pai heterozigot) pıltılasma sorunum var ıkı kaybım var bı ucuncu suan hersey yolunda sukurler olsun daİm olur ins(AMİN) .. Ya ben suan cor aspirin ve ve sulandırıcı ıgne kullanıorum hani mantıken bı yerimi yaraladıgımda yada kan verdıgımde hemn kanın durmaması gelior sulandırıcı kullandgm için lakın benm eskiye oranla degişen pek birsey olmadı hemen duruor..!! sizlerde nasıl bu durum??

Hamile kalmaya engel degil ama düşük yaptirir akdeniz anemisiiiiii!

Bende 0.4 kullanmistim ve 3. Dusugumu yaptim malesef ve bir sonrakinde sabah aksam 0.4 kullandim ve kavuştum yavruma Allaha Şükür. Insallah sen de tez zamanda kavusursun. Buarada bende sadece mthfr1298 heterozigot var!!!! Cogu doktor aspirin yeterli dedi. Hatta bir coguda tek doz igne yeterdemisti..
Arkadaşlar gebeliğinizde omega 3 tablet kullanıyomusunuz bu tabletler bebek için çok faydalıymış ama bizim gibi kan sulandırıcı kullananlarda kanamaya sebep olabiliyomuş doktorunuz size önerdimi?
Benim doktorum vermemisti ben kullanmak istemistim ama gerek yok demisti

Merhabalar 2 bebek kaybımdan sonra yapılan testimde hthfr 1298AC çıktı. Ne anlama geldiğini yada tedavisini bilen var mı?
bendede var aynisindan mthfr 1298 heterozigot. Pihtilasma var. Gerci hetero mu homozigot mu seninki ama her iki sekildede igne kullanıyorsun canim

Ayni mutasyona sahibiz.
3 dusuk yaptim.
Clexane o.4 igne kullandim yine düştü
gunde 2 defa kullandim yavruma kavuştum. Insallah sende en kisa.zamanda kavusursun
benimide oluyodu
Yat dinlen cok yorma kendini
Coraspin kullaniyormusun?

Gözün aydın. Allah tamamına erdirsin inşallah. Korkma bu igneler sadece damar içindeki pıhtılaşma yı engelliyor. Damar dışı bir kanama olursa doku faktörü denen bir madde kanamayi durduruyor. Acil durumlarda bu iğneyi kullanan hastalar ameliyat bile edilebiliyorlar. Aspirin ise düşük dozda olduğu için zararlı olmaz.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Kizlar bana doktorum cinsel iliski yasakladi kanamam falan yok . Size doktorunuz yasakladimi yada iliskiden sonra rahatsizlanan varmi

Bende 3 gen heterezigotlu 3 dusuk yaptim hic cocuk yok.

cnm. bebek tum vaktimi aliyr. yazamadim sana. hayirlinugurlu olsun. saglikla al yavrunu kucagina .

bacaginda kasa denk geliyrdur.
en cok bacak aciyr zaten. en az karin acir. karnindan yapmani tavsiye ederim.

Canim hamilelik boyunca ignen yada dozun degistimi? Ilerleyen aylarda ignenin yeterli geldigine dair yada igne kullandigin icin herhangi bi tahlil yapildimi ?

merhaba arkadaşlar...
nisan ayında 9.haftamda bebeğimin kalp atışlarının durması sebebiyle kürtaj olmak zorunda kaldım.
tüp bebek yöntemiyle hamile kalmıştım.
şimdi ağustos ayında 2.denememizi yapıcaz.fakat yeni tedaviye başlamadan önce kan pıhtılaşması testlerini ve kromozon analizi istedi doktorum.

henüz kromozon analizi çıkmadığı için gidemedim doktora.
fakat kan pıhtılaşması test sonuçlarım çıktı.

MTHFR A1298 HOMOZİGOT MUTASYON SAPTANMIŞTIR.
FAKTÖR V 1299 HETEROZİGOT MUTASYON SAPTANMIŞTIR.

Diğerlerinde mutasyon saptanmamıştır yazıyor.
sizce bende kan pıhtılaşması varmı? bebeğimi bu sebepten kaybetmiş olabilirmiyim???:26::26::26::26:
kan pıht. olan arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim.
çokkk teşekkür ederimmm...

Rahim ve kanallara bakildi herhangi bir sorun gorulmedi gayet iyi dediler folikasit ile rahmini cok guzel hazirlamissin dediler ... ama senin dedigin gibi tahlilleri yaptirip sekere falan baktiriyim en iyisi ben ... tesekkurlerrr

Hamile kalmaya engel degil ama düşük yaptirir akdeniz anemisiiiiii!
tesekkurler cevap icin ben bunu bir arastirayim

evet canım maalesef sende kan pıhtılaşması var. Büyük ihtimalle kan sulandırıcı tedavi uygulayacaklar sana bir de yüksek doz folik asit. Kromozom analizi sonucun çıkınca zaten doktorun seni bilgilendirecektir. Çok geçmiş olsun

zozitos sende akdeniz anemisi mi var?

tam tespit ettirmedim henuz ama daha yeni ogreniyorum ki anne tarafimda herkeste varmis .. teyzemin 2 kizinda varmis bende de olma olasiligi cok yuksek yaniiii ... bu konu hakkinda senin bir bilgin var mi ??? yine yeni ogreniyorum ki teyzem 2 kizinida ilaclarla ignelerle dogurmus hem gecmesin diye bebeklere hemde kayip olmasin diye .. hatta kizdim onlara da bana neden anlatmiyorsunuz diye biliyorum sanmislarrrrr

Canım akdeniz anemisi öyle sonradan ortaya çıkmaz ya da anneden babadan çocuğa geçmesin diye bir iğnesi yok. Genetik bir problem. Bende hastalığı değil ama taşıyıcılığı var. Zaten hasta olsan bu yaşına kadar çoktan farkedilirdi çünkü öyle basit bir hastalık değil, Allah korusun kötü sonuçları olabiliyor. Bu arada ne zaman evlendin? Evlilik başvurusu sırasında kan alınıyor hatırlarsan, işte o kanda akdeniz anemisi ya da orak hücreli anemi gibi hemoglobinopatilere bakılıyor. Çünkü anne ve baba taşıyıcı olduğunda çocuk hasta oluyor. Ama tek kişi taşıyıcı ise hastalık görülmüyor. Bizde sadece bende var, eşimde yok. O yüzden tehlike yok. En kötü ihtimalle benim gibi taşıyıcı olur çocuğumda. Ama hastalığını Allah kimseye göstermesin. Kasım anneleri topiğinde bir arkadaşımız hastaydı, daha önce bu yüzden dalağı fln alınmıştı, o ikinci kez bebeğini kaybetti. Bende buna ilaveten bir de orak hücreli anemi taşıyıcılığı ve genetik pıhtılaşma var. İlk gebeliğim düşükle sonuçlandı. Akdeniz anemisi taşıyıcılığı değil ama orak hücreli anemi taşıyıcılığı ve pıhtılaşmanın bu düşüğe sebep olduğu düşünülüyor. Orak hücreli anemi için yapacak birşey yok, sadece yüksek rakımlı yerlere çıkmam yasak, dağa fln, çünkü kan hücrelerin yüksekte oraklaşıp plasentadan bebeğe giden damarlarda tıkanmaya sebep olabilir, havasız oksijensiz sigara dumanlı yerlere girmem yasak ve kendimi çok yormamam gerekiyor. Pıhtılaşma için de zaten kan sulandırıcı iğne kullanıyorum. Tetikteyim, Allah'ıma sürekli dua ediyorum bebeğime bu kez bir şey olmasın diye. Bu olaylar çok karışık ve zor.
Umarım şüphelerin gerçek olmaz. Bunu öğrenebilmek için de yapacağın tek şey HEMATOLOJİ bölümüne giderek durumu anlatman ve gerekli tahlillerin yapılmasını istemen.

allahim sana da yardim etsin anlattigin kadariyla evet gercekten zor islermis ... insan isin icine girdikce neler ogreniyor ... ben tabii bazi terimlere yabanci oldugum icin yanlis yazmis olabilirim .. teyzem tasiymis enistemde yok .. Brukselde yasiyorum , teyzemde ayni sekilde ..onun bana soyledigi yillar once bu tespit edildi .. 3 kizi var ..ilki tr de dunyaya geldi ama hic bir dr uyarmamis .. buradakiler yani 2. gebelikte durumu fark etmisler ve teyzeme bir ilac kullandirmislar tabii suanda hatirlamiyor yillar once ..

Aminnn Allah razı olsun kardesim cumlemızın ınsaallah.. soruma cok guzel acıklık getirmişin içim bir nemze olsun rahatladı cok tesekkür ediorum..

mrb canım,clexanı aspirinle birlikte mi günde iki kez kullandın.bende sabah akşam kullanıcam clexan 4 ü ama aspirini kestik kanama yaptığı için.

Teşekkür ederim canım, Allah herkesin yardımcısı olsun. İhmal etme sen de mutlaka baktır

maalesef sende de pıhtılaşma problemı var canım..Kan sulandırıcı iğne kullanman gerekli hamile olduğunda..genetik sonuçlarına göre dr un tedavını ayarlar. geçmiş olsun

bende 1 ay önce 12 haftalık bebeğimi kaybettim kürtaj oldum. bebeğin kalbi 2 hafta önceden durmuş. tahlil sonuçlarına göre bende de kan pıhtılaşması çıktı. 2 ayrı profesör değerlendirdi. MTHFR Mutasyonu (A1298C) homozigot - MTHFR (Mutasyonu (C677T) heterozigot . kürtaj sonrası ilk adetimi oldum. tekrar hamile kaldığını öğrendiğinde hemen gel tedaviye başlayacağız dedi. bu arada kürtajımı yapan eski doktorum 3 ay bekle dedi ama profesörlere göre buna gerek yokmuş kendini ne zaman hazır hissetiğin önemli diyolar. bi de folik plus başladım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…