Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

Merhaba arkadaşlar, 2 defa tüp bebek denedik, hiç hamile kalmadım. Bugün kan pıhtılaşma testimi aldım. Hem annemden, hemde babamdan geçmiş genler, genetik doktorum, çift taraflı pıhtılaşma var dedi. Kadın doğumcuya sonucumu göstermemi söyledi. Sizler nasıl bir yol izlediniz, neler yaptınız?
Homozigot Mutant (G1691A)
MTHFR (C677T) Heterozigot Mutant
MTHFR (A1298C) Heterozigot Mutant

Son düzenleme:
Arkadaşlar kafam çok karışık. 2 kez aşılama tedavisi gördüm. İlk aşılamam tuttu, 15 gün sonra düşükle sonuçlandı. İkinci aşılamam kan değerim düşük çıktı, yükselebilir dediler, 2gün sonra tekrar yaptırdığımda düşük cıktı. Genetik testleri istendi. Bugün sonuçlarını aldım. "MTHFR 677 CT mutasyonunu heterozigot olarak taşıdığı saptanmıştır" yazıyor. Diğer değerlerde bir şey yok. Fakat doktorla görüştüğümde bir sorun olmadığını söyledi. Hatta bu ay direk tüp bebeğe başlama kararı aldık. Ama burda konuyla ilgili yazılanları okuyunca çok kafam karıştı. Bilgisini olan arkadaşar lütfen yardım...

Tek başına 677 nin heterezigot çıkması sorun değil. Eminim diğer pıhtılaşma nedenleri bakilmis ve normal olarak değerlendirilmiştir. Tek heterozigot mutasyonu düşük sebebi olarak degerlendirimiyor. Bir tedavi gerektirmiyor. Eğer iki heterezigot değerin olsaydı tartışmalı olsada bir değer üzeri heterozigotlar iğne tedavisi ile takip ediliyor. Umarım tez vakitte sağlıklı bir çocuk sahibi olursun. Bol şans. ..

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bu nedenler hamile kalana engel değil. Ancak intrauterin bebek ölümüne sebep olur diye düşünüyorum. Sana muhtemelen bebe aspirini baslayacaklar. Aşılama sonrası bebek tuttuğu anda iğne tedavisine gececeklerdir. Bende de 677-1298 heterozigot mutasyon çıktı. Ama ilk homozigot olan genini tanımıyorum. Tüp Bebek uzmanları bu tahlillere normal kadın doğum uzmanlarından daha hakimdirler. Hamile kaldığın anda iğne tedavisine mutlaka başla ben bir öncekinde aman bayram geçsin sonra başlıyayim dedim ve boş gebelik kesesi oldu. Boş gebeliğin de en büyük sebeplerinden biri de bu pıhtılaşma bozuklukları. Bol şans. ..

Üzülme sen Dr aslında doğru söylemiş. Pıhtılaşma bozukluklarinda bebek düşmüyor, anne karnında pihti oluştuğu için ölüyor. Amaç bebeğin ,pihti oluşmasını engelleyerek, gelisebilmesini sağlamak. Ilk 3 ay dusuklerinin en sık sebebi kromozom anomalileri. Onun için erken kayıplara çok uzulmemek lazım derler. Bizim için önemli olan bebeğin gelişmesi. Igne plasentadan bebeğe geçmiyor. Annede uzun dönem kullanılan iğne osteoporoz denen kemik erimesi yapabilirmis.
Insanlar kendi başlarına gelmediği zaman bazı sorunları anlamakta zorlaniyorlar. O uzmana sormak isterdim önerdiği tedavi yöntemi nedir. Ispat edilmedi diye bebeklerimizi kaybetmeye devammi edeceğiz. Benim kaybettigim 4 bebek sonrası ne yapmamı onerirmis. Sen içini ferah tut. Doktorunu iyi seç. Dua Et canım.

mrb canım doğru hatırlıyosam iğneye rağmen kaybetmiştin son bebeğini bende o şekilde kaybettim için soruyorum.şimdi nasıl bir yol izliceksin iğne dozunda değişiklik olcak mı kortizon tedavisinden söz ettimi drun

Merhaba adın değişik olunca tanimamistim. Ben sordum tedavide bir degisiklik yapmiyacagini söyledi doktorum. Ki bu ünlü ve iyi bir Prof. . Bende doktorumu değiştirdim. Ama zaten eylül e kadar yasak zaten. Vücudun toparlanmasi gerekiyormuş. Şimdi metionin kısıtlı diyete başladım. Eylül de tahlillere bakacak.

bende şuan 8 haftalık hamileyim canım aralıkta hibor 3500 kullanırken 35.haftada bebeğimin kalbi durdu. seninle aynı mutasyonlarımız var bana şimdi sabah akşam o,4 clexan başlandı dr kortizonda verdi ama yan ekileri fazla geldi.sen nasıl bir yol izliceksin diye merak ettim.bende şuan diyet yapmaya çalışıyorum. dr kim canım şuan. bizim gibi olup kortizon kullanan duydunmu

Son düzenleme:

Maşallah allah tamamına erdirsin, açıkçası araştırdım ve gördüklerim sabah akşam 0,4 cleksan tedavisinin şansının daha iyi olduğunu düşündürüyor. Bende hamile kalınca bunu istiyecegim Dr dan. Kortizon tedavisi duymadım rutin bir şey değil. Ben kullanamam herhalde çünkü tansiyon ve şekeri yükseltici etkisi var. Mide rahatsızlığı yapıyor. Osteoporoz yapıyor. Ama Dr ne derse tabiki ona uyarım. Sana kortizon diye verdiği ilacın adı neydi. Ben şimdi sinan hocaya gidiyorum. Yani eylülde gideceğim inşallah. ..

Öncelikle değerli yorumun için çok teşekkür ederim canım. Hiç hamile kalamadım, gerçi kalsamda düşük ihitimalim çok yüksekmiş onu anladım. Doktoruma göstercem canım, inşallah bu değerler bana sorun çıkarmaz canım. Çok teşekkür ederim canım..

amin canım. rabbim hepimize sağlıklı uzun ömürlü evlatlar nasip etsin. peridnesol 16 mg günlük yarım iç dedi ama şuan araştırıyom yan etkileri çok fazla dr bişey olmaz dedi ama hiç kullanasım gelmiyo.kullanan varmı diye bakıyom pek yok sanki benim drda adanada perinatolog cüneyt evrüke iki kez gittim .dra güvenmek istiyomda elimde değil kortizonun yarık damak riskini duyuncada iyice soğudum.bebeğin doz yetersizliğinden ölmüştür demiyor pıhtılaşman var ama bundan ölmüştür diyemeyiz diyo artık anlamakta güçlük çekiyom drları sana bebeğinin ölüm nedeni konusunda bişey dendimi şu sebepten kaybetmiş olabilirsin diye.

Bende seninle aynı duyguları tasimistim. Neden diye çok aradım kimse kesin bir şey diyemedi. Son olarak sinan hocaya gittim. Cleksan kullanmama rağmen bebeğimi kaybettim diye: eksik tedavi olmuşsun dedi. Vücutta homosistein denilen maddenin yüksek olduğu nu ve bu maddenin düzeyinin düşürülmesi için diyet yapmam gerektiğini söyledi. Diyet sonrası bir gebelik olusunca% 70 seni sağlıklı yavruna kavustururum dedi. Ilk kez bu kadar net konuşan bir hoca gördüm. Umarım iyi gider.

Bende 37 haftalik kizimi kaybettim dekolmam plesanta sebebiyle. Sezaryen oldum. 6 ay sonra hamile kaldim 6 haftalik kalp atışı durdu kuretaj oldum. Faktor v leiden heterozigot çıktı sadece. Diger degerlerim normal. Bana gebe kalinca igne olacaksın dediler. Kesin sebep bu olmayabilir dediler. Ne yapcaz nasıl yol izliycez bilmiyorum. Prof.a gittim o igne olmasan da belki saglikli olur ama 2 kayiptan sonra risk Almayalim dedi. Yeniden gebe kalirsam nasip olursa igne olcam insallh. Coraspin alıyorum bazı gunler de surekli degil ama.

Basın sağ olsun. Çok buyukmus bebeğin. Dekolman plasenta nın nedenlerini tam olarak hatirlamasamda sanki hipertansiyon nedenlerden biri gibi geliyor. Sana değerli bir bilgi vereyim; gebeliğin ilk 3 ayında içilen aspirin ilerleyen gebelik aylarında olusabilecek hipertansiyon u engelleyebilir. Ama aspirin i 3 aydan sonra baslarsan bu etkisi olmuyor. Hergün içilen bir bebe aspirini sana zarar değil fayda eder. Yakın takip edilen bir gebeliklede bebegine kavusursun inşallah.

ne yapıcanı bilememek o kadar zorki canım ben maraşta yaşıyorum yakın olsam kesin giderdim sinan hocaya çok duydum adını. inşallah kavuşursun bebeğine .ben homosistein tahlilini bebeğimi kaybettikten 4 ay sonra yaptırdım 5,6 çıktı dr diyete gerek yok dedi ama ben yinede yapıyom.balık, çerez ,bulgur, bezelye çikolata yağlı peynir tüketmemeye gayret ediyom .

Bugün dr. ile görüştüm. Belki bebeğe bağlı bir sorun olduğunu söyledi. Ve embriyo genetiği tavsiye etti. Yani tüp bebeğe başlanacak, oluşan embriyolara genetik testi yapılacak. Ben tüp bebeğe hazır değilim sanırım, en son aşılamam 1 mayısta oldu. Sonucunda oluşan düşüğün üstünden daha 1 ay geçti.. kafam çok karışık... Doktor da bir süre ara vermemi, eylül-ekim gibi denememi tavsiye etti. Hatta bu zamana kadar folbiolu bile bırak dedi. Belki kendiliğinden olacak, rahat ol dedi... sanki bu mümkünmüş gibi......

belkide kaldında farkında olmadan adetle birlikte düştü... tvde duymuştum hiç bir sorunu olmayan kadınlar her ay hamile kalıp düşürebilirmiş, kan pıhtılaşması yüzünden demişti ibrahim saraçoglu... anlamayabilirmişiz yani canım... öptümmmmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…