Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

Allahım hepimizin yüzünü güldürsün inşallah sağlıkla kucaklarımıza yakın zamanda hayırlısı ile alırız yavrularımızı ssenin neden oldu ? baya büyüklermiş de kan pıhtılaşması falan mı vamış bişey kullandın mı clexan falan? Allah sabır versin tekrar. benim gebe olduğumu öğrenmemle düşmesi bir oldu zaten ama senin ki çok zor Allah yaşatmasın tekrarını inşallah hiçbirimize

Ilk kaybım da bilmiyordum. Sonra 1298-677 heterozigot mutasyonun olduğu tespit edildi. Ikincide clexan kullandım. Ama 19 haftalık iken kalbi durdu. Eylül e kadar istirahat önerdi dr. Bir 7 haftalık kalbi duran var. Birde 8 haftalık sonlandirilan boş gebelik var. Bunlardan önce çok çok şükür ki tedavisiz bir oğlum var. 6 yaşında. Benim sorunum ikinci gebeliği düşününce ortaya çıktı.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

canım benim kafam da bu konuda çok karışık4-5 doktora gittim yaşadığım şehir küçük zaten burdaki tüm doktorlar artı yakın bi şehirde özelde k. doğumcuya gittim 7 haftalıkken kalp atışını duyamayınca bir ümit belki diğeri duyar diye en son burdaki çok meşhur bi özel doktor duydu cihazı çok iyiymiş diğerlerinin duymaması normal çok yavaş atıyo ümitlenmeyin bir hafta bekleyin belli olur dedi ve zaten 1 hafta sonra tamamen durmuştu. işte o zaman o kürtaj olmam gerektiğini sonrası için de testleri yapılmanın bi anlamı olmadığını testler yapılsa sorun çıksa da çıkmasa da bir sonraki gebelikte coraspin başlanacağını clexane ı kendisinin hiç önermediğini söyledi. ama ben o anda bebeği kaybetmiş olmanın üzüntüsüyle hiç sormak aklıma gelmedi neden önermiosun die. hayal meyal hatırlıyorum sözlerini de zaten eşim de yanımdaydı ona sordum belki hatırlıodur nedenini diye ama o ben hiç öyle bi konuşma hatırlamıorum diyo. ama gittiğim doktorların hepsi aynı şeyi söyledi testlerin yapılsa da yapılmasa da normal de olsa anormal de olsa coraspin kullanacaksın die. nedenini bilmemek beni de çok üzüyo. bilsek tedavi olsak içim ahatlıyacak biraz belki artık yaşamayacam inşallah die ama... şu an tek yapabildiğim dua etmek. Allahım kavuştursun hepimize yavrusunu hayırlı sağlıklı bi şekilde.. daha büyük acı yaşatmasın Rabbim

Allah oğlunu sana bağışlasın. peki eşin spermiogram verdi mi? çünkü ilk gebelik normal olup ikinci de sıkıntı yaşanması varikoselden olabiliomuş. kaybettiğin bebeklerin genetik testi yapılmadı demi? ben ikinciden sonra eşime de söyledim varikosel çıktı eşimde ama sperm değerlerini etkilememiş çok şükür normal çıktı yani onunki

Benim ve esimin genetik incelemesi yapıldı. 22 haftalık bebekten coryon villus biyopsisi yapılmıştı. Genetik olarak normal bir oğlan bebekti. Otopsisi normaldi. 19 haftalık olanın ise kanım amerika ya gönderilerek yapılan kromozom incelemesinde normal sağlıklı bir kız bebek olduğu görüldü. Otopsisi normaldi. Bildiğim kadarıyla Varikosel çocuk sahibi olmayı zorlaştırıyor. Anomali riskini arttirmiyor. Anladigim kadariyla ben sağlıklı bir insanım, hamilelik beni hasta ediyor, bebeğim ölüyor. Allah yardımcımız olsun.

canım ben kayıplarımda hep sağlıklı olsaydı tutunurdu demek sağlıklı değildi die içimi ferahlatmaya çalışıodum sen sağlıklı olduğunu da biliosun sana da çok dua edicem Allah sabır versin sağlıkla yavrularını kucağına almanı nasip etsin oğlun var tesellin Allahım tekrardan sana bağışlasın onu. herkesin yaşadığı zor dünyadaki imtihanımızmış bu kayıplar inşallah sonunda Rabbim yüzümüzü güldürür

kızlar 1 tane kimyasal gebelik geçirdim sonrasında dr kan pıhtılaşması varmı ona bakalım önlem olarak dedi bende

MTHFR C677T : HETEROZİGOT

MTHFR A1298C :HETEROZİGOT

bır prof. normal dedi kendi doktorum bebek düşündüğünde iğne vurulacaksın dedi. sizde böyle sonuçşarı olanlar napdınız nasıl bır yol izlediniz. ben bıraz okudum şöyle bır kanıya vardım dogrumudur bazılarında sonuç böyle çıksa iğne vurulmasa bıle çocuk sağlıklı dogabılıyo bazı arkadaşlarda iğne vurulsa bıle bebegını kaybedebılıyor. nasıldır arkadaşlar yeni öğrendim üzgünüm ama çocuk istediğimde sorunsuz gececegıne kendımı ınandırıyorum

bır diğerıde bu iğneleri kullanınca normal doğum yapılmıyor mu? bunu çok merak edıyorum

not: kızlar alıntı yapıp cevaplarsanız sevınırım

degeler hakkinda bilgim yok ama kan pihtilasmasi varsa evet sulandirici ilac igne alman gerekecek.
normal dogum yapman icin bir kac gun onceden ilaclari birakman gerekiyor diye biliyorum. yoksa kanama yapiyor. durduramayabilirler. bu yizden sezeryan tercih ediyor doktorlar

Soylediklerin doğru. Ignesiz sağlıklı doğum Şansın var. Ama şansa bırakmak istermisin bilemedim. Iki mutasyon üstünde iğne tedavisi önerebilir. Normal doğum yapabilirsin.

Arkadaşlar merhaba bnde kimyasal gebelik geçirdim ısrar ettim kan pıhtılaşması testi yaptırdım 12 mutasyon tarandı sadece mthfr1298c heterozigot çıktı geri kalanlar temiz yrn prof a gdicem merak ediyorum sadece folik asit aspirinmi verir yoksa hamile kalınca iğne verir mi bide eşimde bu testlerı yaptırmalı mı?ailemdede pıhtılaşma sorunu yasayan yok anlamadım valla

mrb arkadaşlar 3 ü kesin 5 düşüğüm var , biri 8 haftalıkken kalbi durdu , diğerleri kimyasal , son ikisi ise döngüm düzenlidir ama bebek istediğim aylarda günüm 5 gün yada 1 hafta geçiyor sonra birden aşırı , yoğun şekilde kanama başlayıp pıhtılı parçalı şekilde adet oluyorum, sürekli düştüğü için son 2 de tahlil yaptırmadım , kan veriyordum eve gelince kanamam başlıyordu

genetik temiz çıktı , toxoplazma da temizdi, son olarak tüm çabalarımla pıhtılaşmayı yaptırabildim, ve mthfr c677t heterozigot yazıyor , diğerleri normal dr. hem coraspin hem iğne başlıcaz dedi folbiol kullanıyorum dedim dvm etmemi önerdi. günün 1 gün geçince hemen kan tahlili verip pozitifse zaman kaybetmeden yanıma geleceksin dedi. bu iğneleri kullananlar kendileri yapabiliyorlar mı acaba :26: 9 ay boyunca mı vurmak gerekiyor, birde tam olarak ne demek oluyor acaba bu tip pıhtılaşma, 9 ay boyunca yatmayı gerektiriyormu ? kendisi yaşayanlar yada çevresinde , bilenler yardımcı olursa çok sevinirim

iğneyi olduktan sonra kucağına bebişini alabilen oldumu ? çok korkuyorum psikolojim bozuldu hep böyle düşük dvm edecek sanıyorum artık

kızlar cok teşekkür ederim hele su rahımdeki perde olayından bır kurtulayım sonrasına bakıcaz.

12 parametre kardiyolojik hastalık risk paneli olarak geçiyor. Yani gayet yeterli. Tek heterozigot mutasyon saptanması iğne tedavisine ihtiyaç olmadığını düşündürüyor. Ama son kararı dr verir.

çok teşekkür ederim en son gittiğim doktor kımyasal duşuk bundan olmamışdır perdeden kaynaklanmışdır dedi. şimdi 2 dr iğneye gerek yok mühim değil dedi diğeri ise gebe kalmayı düşündüğünde iğne tedavisine başlıycaz dedi bıde coraspin yazdı yolladı ama ben coraspini kullanmadım amelıyat olacağım kananam olursa durduramazlar dıye. yani kan pıhtılamşası bende ileri boyutta değil öyle mi oluyor arkadaşım

Perdeyi tedavi ettir tabiki. Ama mutasyon larimiz aynı. Benimde 1298-677 heterozigot pozitif. Hamile kaldığım anda igneye baslayacagim ama dr a sabah akşam günde iki kez iğne vurmami teklif edeceğim.

öncelikle geçmiş olsun rabim bir daha yaşatmasın inş hem sana hem bizlere.yarpaz senınle aynı durumdayız benımde tedavisiz olan 4 yaşında bir kızım var.8 haftalıkken kalp atışı alınmayan bır düşüğüm var.arkasından da 2 kimysal gebeliğim var.genetikte mthfrc677 heterozigotum var.onun dışında dr um sonrada kazanılmış bir pıhtılaşma problemim olduğunu söyledi.şuan folbiol ve benexsol kullanıyorum hamile olunca clexane kullanacağım.

arkadaşlar mrb

benim derin venöz yetmezlik ( dolaşım bozukluğu ) rahatsızlığım var. 1 kimyasal gebeliğim oldu geçen yıl kasım ayında. 4 ay sonra yani mart ayında hamile kaldım . benim rahatsızlığım yüzünden kalp damar dr.um pıhtılaşma testi yapalım fln demedi. kadın doğum dr.um 10 haftalıkken trombofili testi yaptırmamı önerdi çünkü bu tür rahatsızlığı olan gebelerde genelde pıhtılaşma çıkıyor dedi.

neyse 12. haftamda testler yapıldı sonuçlar

mthfr c677t heterozigot mthfr a1298c heterozigot mutant yani gen pıhtılaşması çıktı dr. hemen iğneye başlıyoruz dedi 10 gündür iğnemi yapıyorum.

1 hafta sonra protein c aktivitesi ve protein s sonuçları çıktı ;

PROTEİN C AKTIVITI - 63.3 % 60 - 130

PROTEİN S AKTIVITI - 42.9 % 60 - 130

protein s düşük dr.umu aradım hemen gebelikte bu testin yapılması zaten yanlış sonuç verir gebelikte protein s değeri düşer zaten iğneye başladık başladık dedi.

İĞNE HIBOR 3500 GÜNDE 1 TANE FOLİDOCE KULLANIYORDUM BİTTİ VE BIRAKTIK. BUNUN DIŞINDA İLAÇ V.S KULLANMIYORUM ACABA BEBEK VEYA CORASPRİN KULLANMAM GEREKİR Mİ BENİM DURUMUMDA OLAN ARKADAŞLAR VARSA NE KULLANIYORSUNUZ BİLGİ VERİRSENİZ ÇOK SEVİNİRİM :)

Geçmiş olsun arkadaşım,
zaten doktorun herşeyi söylemiş. Ama sana tavsiyem gebelik testi için gününün geçmesini bekleme. Benim doktorum mümkün olduğunca erken test yap dedi ve erken başlayalım iğneye dedi. zaten aspirini ve folbiolu hamile kalmadan aylar önce başlamıştım. hamileliğimi adetime 5-6 gün kala öğrendim ve hemen o gün iğneye başladım. o günden beri kendi kendime yapıyorum. Ben önlemimi alayım da, yaşayacak günü varsa Rabbim ömür verir zaten.
İğneleri 9 ay boyunca kullanacağız, doğumdan 1 gün önce bırakılıyorç Bazen doğumdan sonra da 1 ay kadar kullanılabiliyor, o duruma göre değişiyor.
Bu şekilde iğne ve aspirin kullanarak bebeklerini kucağına alanlar çok. Bu topiğin eski sayfalarını da okursan görürsün zaten
Bizim diğer insanlardan farkımız, kanımız pıhtılaşmaya biraz daha fazla meyilli. Kan pıhtılaşmasını arttıran faktörlere maruz kaldığımızda, normal bir insana göre daha yüksek ihtimalle pıhtı atabiliriz, Allah korusun tabi. Gebelik de kanın pıhtılaşmasını arttıran faktörlerdenderi bu arada.
Başka bir düşük riski yoksa sadece pıhtılaşma sürekli yatmayı gerektirmiyor.
Çok geçmiş olsun

tatlım sana aspirin vermedi mi doktorun?
Ben aspirin de kullanıyorum, cutem de kullanmıştı. Ama en doğrusunu doktorun bilir elbet

YOK CANIM VERMEDİ O YÜSDEN TEDİRGİN OLUYORUM BENİM GİBİ OLANLAR GENELDE KULLANIYOR :s

çok teşekkür ederim cevabın için, nerdeyse aynı şeyi yaşadım ben de 7 haftalıkken kese bozuldu ve sonucunda düşük üzerinden 4 ay geçti ve bu ay tekrar bebek düşünmeye başladık ama çok net korkularım var tekrar yaşamak istemiyorum öyle kötü günler...
inşallah hepimiz kolaylıkla, akıl sağlıkları da beden sağlıkları da yerinde olan bebeklerimizi kucaklarımıza alırız en yakın ve hayırlı zamanda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…