Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

canım bence tek doktorla kalma bende de heterozigot cıktı iki kaybım oldu bana hem aspirin hem igne verdiler.. her doktor farklı farklı konusuor bende suan prof gidiorm

canım hep öle ama mecbur bırakıorlar işde veballeri onlara artık rabbim affetsin( valla canım doktorm öle dedikren snra hic gidipde sorma geregi bile duymadık acıkcası fakat söle birsey oldu ikinci kaybımda özeldeki doktormda kürtas oldum orda sadece bebegin kromozn analizi 500 tl falan tuttu.. kiii o kromozan testi hem anneye hem babaya yapılıor ayrıca anneye trombosıt die gecior sanırım pıltılasma testi yapılıorr

anladım canım fiyat bayağı bi yüksekmiş bi yol çare bulmam lazım çok teşekkür ederim cevaplar için

merhaba. bu forumu yeni gordum .bende MTHFR 1298 homozigot varmıs ama bunu anlamam cok uzun zaman aldı. gecen sene hamile kaldım. kan pıhtılaşması oldugunundan haberim yoktu. hamilelikte bir kere az kanamadan baska sorun yaşamadım doktorlar da test felan yapmadı daha once dusuk olmadıgı icin. dogumdan sonra kanama sorunu yaşadım yani kanamam olmadı. iki kere kurtaj yaptılar rahimdeki kanı almak icin ama hala doktorum kanda pıhtılaşma var mı diye bakmadı.
bebegim 4 aylıkken sol gozumde kararma oldu beş dakika surdu. doktora gitmedim umursamadım. bebegim on aylıkken doktora gittim norolojiye. beyin emarı çekildi ve beynimde pıhtılaşma oldugu yogun lezyonlar oldugu goruldu. gorme kaybı yaşadıgım sırada felç de gecireblirmisim verilimis sadakam varmış. tıkanıklıklar kılcal damarlarda olmuş.
hala sebebini bulamamışlardı 15 gün fakültede yattım. birçok test yaptılar. son gun genetik test sonucu geldiginde MTHFR 1298 homozigot oldugunu gorunce doktorlar bu genin sebep oldugunu dusunduler. kan cıvıtıcı 100 mg. folik asit gün aşırı, ve ayda bir b12 vitamini vuruluyorum.
ben bu olayı kafama cok taktım cunku benim annemde de erken olum gerçekleşmisti. budan 25 yıl once felç gecirdi ve iki yıl yattı çekti baya. hafızasını kaybetti vss. benim kafama cok derin kazındı bu durum. benden annem gibi olmak istemyorum dusuncesi var. elden ayaktan dusmek istemiyorum. doktora sordum anneniz zamanında gen testi yoktu, o yuzden yetri kadar tedbir alınmamıştır ilaç kullanmamıstır vs dedi. bu da beyne pıhtı atmasına ve felc gecirmesine sebep olmustur dolayısıı ile hafızasını da etkilemistir dedi. umarım bu açıklama dogrudur.
simdi kaygım ileride insallah sorun yaşamam doktor bana omur boyu kan cıvıtıcı kullamam gerketigni soyledi.
ikinci cocuk dusunmekte zorlanıyorum cunku bendeki gen mutasyonu onda da olursa omru boyunca sıkıntıda olacak...
ben kendim acısından da kaygılıyım erken yasta felc gecirip elden ayaktan dusersem diye..
bu sekilde sıkıntısı olan var mı acaba. gen mutasyonu olup da felc geciren var mı aranızda???
beni rahatlatırsanız sevinirim
umarım anlatabilmisimdir. hikaye baya uzunn

ben de diyorum bu isim bana tanıdık geliyor
Dua ederim tabiki canım Aminnn canım, sağol inşallah, darısı senin de başına olsun
Bence aspirine önceden başla

doktora gittim sırf şu asprini sorabilmek için , ben asprini özellikle önceden vermedim çünki hamile kalma ihtimalini düşürüyor dedi, hamile kaldığında iğneyle beraber başlıcam dedi, adetten çok önce tahlil yapmak yanıltıcı olabilir dedi ama istersen 2 gün önce yapabilirsin dedi . içim rahatladı inş. artık anne olabilirim düşmeden , ölmeden kucağımıza alırız .

aspirin hamile kalmaya engel olmaz, sadece antienflamatuvar özelliğinden dolayı yumurtanın çatlamasına engel olabilme ihtimali varmış, kesin olmamakla birlikte. O yüzden ben yumurtlama günlerimde sadece 4-5 gün kadar bırakıyordum aspirini, sonra yine devam ediyordum. Ve gördüğün gibi hamile kaldım. Ben ateş ölçme yöntemini kullandığım için vücudumu çok iyi tanımıştm, ne gün yumurtladığımı bildiğim için de o gün asprin içmedim ve yumurtlamadan sonraki 9. günde test yaptım. Ve test beni yanıltmadı. Doktorun sana kesin yumurtladığın günü bilemeyeceğin için garantici bir cevap vermiş canım. Ama ne zaman yumurtladığını bilirsen, erken test yapmak asla yanıltıcı olmaz
Amin canım inşallah Allah herkese hayırlısıyla bebeklerini kucaklarına almayı nasip etsin

Son düzenleme:

Inaniyorummmmmmmm bu sayfadada karşılaştık. Benimdr kan pıhtılaşma oranım yüksek damar tıkanması falan varda, doktora gideceğim Ankara'ya senin şikayetin nedir ?

Inaniyorummmmmmmm bu sayfadada karşılaştık. Benimdr kan pıhtılaşma oranım yüksek damar tıkanması falan varda, doktora gideceğim Ankara'ya senin şikayetin nedir ?
maalesef canım keşke burada karşılaşmasaydık çok geçmiş olsun öncelikle.
Benim hiç bir şikayetim yoktu. Hamile kalıp da bebeğimin kalbi durunca bir takım testler yapıldı, bebeğin kalbinin bu yüzden durduğu anlaşıldı, o zaman ortaya çıktı bendeki genetik mutasyonlar.
Sende ne tür bir pıhtılaşma var? Hangi değerlerinde oynama var? Benim MTHFR 1298 heterozigot ve PAİ 4g/4g homozigot.
Şimdi ikinci hamileliğimde aspirin ve clexane0,4 iğne kullanıyorum canım.
Evlenmeden anlaşılması iyi olmuş senin için.

Canm bende MTHFR C677T heterezigot var mutasyona uğramıştır yazan bu. Zaten dha doktora gideceğim. Sen kime gidyorsun bursada yasiyordun demi

Canm bende MTHFR C677T heterezigot var mutasyona uğramıştır yazan bu. Zaten dha doktora gideceğim. Sen kime gidyorsun bursada yasiyordun demi
Senin de hamilelik sırasında aspirin ve iğne kullanman gerekecek büyük ihtimal. herhangi bir DVT, tıkanıklık fln oldu mu şimdiye kadar? olduysa hamile kalmadan da, normal zamanda da kullanmanı isteyebilirler.
Ben Bursa'dayım canım, Hematoloji için önce fakülteye gidiyordum ama işler çok yavaş olduğu için tahammül edemedim, Medical Park'ta Ülkü Ozan'a gitmeye başladım. Ama şuan kadın doğum doktorum takip ediyor iğnelerimi hapımı.

toprammmmmmmmmmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…