Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

Merhaba arkadaşlar.Benim bir düşüğüm oldu.Şu an hamileyim.Kan pıhtılaşma ttestinde heterozigot taşıyıcı yazıyordu.Doktor bu yüzden iğneye ve coraspin başlattı ve doğuma kadar kullanmam gerektiğini söyledi.Ben homozigotun tehlikeli olduğunu sanıyordum.Benim gibi olan var mı acaba?

cnm heterozigot da düşük sebebidir. benim mutasyonlarım heterozigot ve dört düşüğüm var.

arkadaşlar ben bebeğimi kaybettim bir çok test yaptırdım daha doktora gidip sonuçları yorumlatamadım. Anlayan varsa bakıp yorum yapabilir mi?

MUTASYON TARAMA RAPORUM
Faktör V G1691A(Leiden) mutasyon saptanmamıştır.
Faktör V H1299R(R2) mutasyon saptanmamıştır.
Protrombin G20210A mutasyon saptanmamıştır.
Faktör XIII V34L HETEREZİGOT mutasyon SAPTANMIŞTIR.
B-Fibrinojen-455 G-A mutasyon saptanmamıştır.
PAI-1 4G-5G 4G/4G
GPIIIa L33P(HPA-1) mutasyon saptanmamıştır.(a/a)
MTHFR C677T HOMOZİGOT mutasyon SAPTANMIŞTIR.
MTHFR A1298C mutasyon saptanmamıştır.
ACE D/D
ApoB R3500Q mutasyon saptanmamıştır.
ApoE (E2,E3,E4) E3/E4

Hamilelik esnasında oluşan durumlar var mı diye yapılan testlerimin sonuçları da şunlar:
İMMÜNOLOJİ RAPORU
TEST Sonuç Birim Referans Aralığı
Anti-Kardiyolopin Ab (ACA) IgG 6 U/mL <10
Anti-Kardiyolopin Ab (ACA) IgM 3 U/mL <7
ANA Negatif Negatif
Protrombin Zamanı(süre) 11.7 sn 10.9- 14.7
Protrombin zamanı(aktivite) 104 % 79- 121
INR 0.97 0.9 - 1.2
APTZ 25.7 sn 22.5 - 31.3

Son düzenleme:

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Evetiajshjdjfkfşgşşgşgnofjfkfk

Kkan pıhtılaşması var ama iki gende sıkıntı var saptanmıştır yazanlarda bende bugün geldim doktordan hohomozigot olabı taşıyorum bende

Homozigot ya da heterezigot o genin anne ya da babadan geldiginimi gösteriyor ?

cnm heterozigot da düşük sebebidir. benim mutasyonlarım heterozigot ve dört düşüğüm var.

Öyle mi canım.Bilmiyordum ya ben çok önemli değil sanıyordum.Her gebelikte bu ilaçlar iğneler kullanılacak yani öyle mi?Çok zormuş ama ya Allah herkese kolaylık versin.

Öyle mi canım.Bilmiyordum ya ben çok önemli değil sanıyordum.Her gebelikte bu ilaçlar iğneler kullanılacak yani öyle mi?Çok zormuş ama ya Allah herkese kolaylık versin.

Evet ama hiç üzülmeyin tedavisi var iyi bir hemotolok bulun iğnenin dozunu ayarlasın ben üç aydan beri ezberledim artık bu genleri :))

Homozigot ya da heterezigot o genin anne ya da babadan geldiginimi gösteriyor ?

Homozigot: anne ve baba heterozigot gen tasir. Yani tasiyicidir. Iki gen cocukta birlesir ve homozigot olur. Tehlikeli olan bu. Normal.bir insana gore ornegin 50 kat daha fazla pihtilasma riski olur.

Heterozigot: ya annede ya da baba da vardir. Cocuga gecer. Tasiyicidr ama yine risklidir. Diyelim normal birine gore 4 kat daha fazla riski vardir.

Benim mthfrc677t heterozigot ve pai homozigot. Iki dusugum var. Oglumu da sukur kucagima aldim. Hep kadin dogum ilgilendi. Aspirini 35+5 e kadar kullandim. 0.4luk claxane igneyi de 38+1e kadar kullandim. 38+3de de sezeryanla dogum yaptim cunku catim dar cikti. Yoksa normal dogum yapacaktim. Allah herkese nasip etsin. Suan 70 gunluk bebegim.

canım bebeğin hayırlı olsun. İğne aspirine ne zaman başladın. hamilelikte bi sorun yaşadın mı hiç, bebeğin haftasının geriden gelmesi gibi?

canım bebeğin hayırlı olsun. İğne aspirine ne zaman başladın. hamilelikte bi sorun yaşadın mı hiç, bebeğin haftasının geriden gelmesi gibi?

Tesekkur ederim. Darisi tum topikcanlara.
Hicbir sorun yasamadim cok sukur. Hatta bebegimin gelisimi ondeydi. Aspirine 1.5 ay once igneye de 5hafta 5 gunluk gebeyken basladim. 6+3 ve 7+3 arasinda hafif kanamam oldugu icin proluton depot igne 10 tane oldumve 17.haftam bitene kadar sabah ogle aksam 100 mg lik progestan ictim.
Bu topige de hep yazmistim. Ara ara bakabiliyrm artik. Ancak vaktim oluyr.

doğrudur canım bebek zorlar artık seni. bu aspirin bebek aspirini mi, coraspin mi? benim doktor öyle bişey söylemedi ben kendim başlasam ilaca olur mu acaba? her gün içiyosun dimi yumurtlama günleri falan farketmiyor mu

doğrudur canım bebek zorlar artık seni. bu aspirin bebek aspirini mi, coraspin mi? benim doktor öyle bişey söylemedi ben kendim başlasam ilaca olur mu acaba? her gün içiyosun dimi yumurtlama günleri falan farketmiyor mu

Coraspirin 100 mglik ictim ben..regl de de yumurtlamada da ictim ben. Hic birakmadim.
Ama dr.una danis canim. Ben yaniltmayayim o konuda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…