merhaba arkadaşım bu testi nerede yaptırdınç benim bebeğimde gelişim geriliği vardı. bebğimi kaybettim 34+5 günlükken doğum yaptım ve 4 gün yaşayabildi oğlum. ben doktora gittim ama bana hiç test yapmadılar.arkadaşlar ben bebeğimi kaybettim bir çok test yaptırdım daha doktora gidip sonuçları yorumlatamadım. Anlayan varsa bakıp yorum yapabilir mi?
MUTASYON TARAMA RAPORUM
Faktör V G1691A(Leiden) mutasyon saptanmamıştır.
Faktör V H1299R(R2) mutasyon saptanmamıştır.
Protrombin G20210A mutasyon saptanmamıştır.
Faktör XIII V34L HETEREZİGOT mutasyon SAPTANMIŞTIR.
B-Fibrinojen-455 G-A mutasyon saptanmamıştır.
PAI-1 4G-5G 4G/4G
GPIIIa L33P(HPA-1) mutasyon saptanmamıştır.(a/a)
MTHFR C677T HOMOZİGOT mutasyon SAPTANMIŞTIR.
MTHFR A1298C mutasyon saptanmamıştır.
ACE D/D
ApoB R3500Q mutasyon saptanmamıştır.
ApoE (E2,E3,E4) E3/E4
Hamilelik esnasında oluşan durumlar var mı diye yapılan testlerimin sonuçları da şunlar:
İMMÜNOLOJİ RAPORU
TEST Sonuç Birim Referans Aralığı
Anti-Kardiyolopin Ab (ACA) IgG 6 U/mL <10
Anti-Kardiyolopin Ab (ACA) IgM 3 U/mL <7
ANA Negatif Negatif
Protrombin Zamanı(süre) 11.7 sn 10.9- 14.7
Protrombin zamanı(aktivite) 104 % 79- 121
INR 0.97 0.9 - 1.2
APTZ 25.7 sn 22.5 - 31.3
arkadaşlar ben bebeğimi kaybettim bir çok test yaptırdım daha doktora gidip sonuçları yorumlatamadım. Anlayan varsa bakıp yorum yapabilir mi?
MUTASYON TARAMA RAPORUM
PAI-1 4G-5G 4G/4G
ACE D/D
ApoE (E2,E3,E4) E3/E4
Hamilelik esnasında oluşan durumlar var mı diye yapılan testlerimin sonuçları da şunlar:
İMMÜNOLOJİ RAPORU
ANA Negatif Negatif
INR 0.97 0.9 - 1.2
APTZ 25.7 sn 22.5 - 31.3
merhaba canım doktora yorumlattın mı merak etiim. ve bu testi nerede yapmıştınarkadaşlar ben bebeğimi kaybettim bir çok test yaptırdım daha doktora gidip sonuçları yorumlatamadım. Anlayan varsa bakıp yorum yapabilir mi?
MUTASYON TARAMA RAPORUM
PAI-1 4G-5G 4G/4G
ACE D/D
ApoE (E2,E3,E4) E3/E4
İMMÜNOLOJİ RAPORU
ANA Negatif Negatif
INR 0.97 0.9 - 1.2
APTZ 25.7 sn 22.5 - 31.3
sanırım iğne ve aspirin kullanacaksın tekrar gebe kaldığında.. iki heterozigot bir homozigota eş değer diyorlar..C677T ve A1298C Heterozigot şimdi ben ne yapacağım. İğne kullanacakmıyım yoksa sadece folic asit mi içeceğim.
Perinatoloji doktoru hamile kaldığında vitamin vericem dedi sadece. offf bu dediğin nerede yazıyor ?sanırım iğne ve aspirin kullanacaksın tekrar gebe kaldığında.. iki heterozigot bir homozigota eş değer diyorlar..
bu konu öyle bir konu ki karmakarışık... doktorlar bu konuda 2 ye ayrılmış durumda.. kimisi bu 2 genin önemsiz olduğunu iğne+aspirine gerek olmadığını söylüyor. kimi doktorlarda önemsiyor önlem amaçlı iğne+asprin veriyorlar ki ancak ilaca rağmen tekrar düşük yapan var ve kısmet meselesi herhalde ne bilim benimde aklım karışık bu konuda.. ama konuyla ilgili yani bu genin seni etkileyip etkilemediğini hemosistein testi var mış o fikir sahibi ediyor muş dr.una bir sor istersen bende o testi yaptırmayı düşünüyorumPerinatoloji doktoru hamile kaldığında vitamin vericem dedi sadece. offf bu dediğin nerede yazıyor ?
hmm hemen yaptırayım onuda.. acaba oda trobofil paneli gibi pahalımıbu konu öyle bir konu ki karmakarışık... doktorlar bu konuda 2 ye ayrılmış durumda.. kimisi bu 2 genin önemsiz olduğunu iğne+aspirine gerek olmadığını söylüyor. kimi doktorlarda önemsiyor önlem amaçlı iğne+asprin veriyorlar ki ancak ilaca rağmen tekrar düşük yapan var ve kısmet meselesi herhalde ne bilim benimde aklım karışık bu konuda.. ama konuyla ilgili yani bu genin seni etkileyip etkilemediğini hemosistein testi var mış o fikir sahibi ediyor muş dr.una bir sor istersen bende o testi yaptırmayı düşünüyorum
yok o daha cüzzi bir rakam sanırımhmm hemen yaptırayım onuda.. acaba oda trobofil paneli gibi pahalımı
canım devlet hastanesinde yaptırsan eksik bişey kalmaz hepsini yaparlar hemde bişey ödemezsin.hmm hemen yaptırayım onuda.. acaba oda trobofil paneli gibi pahalımı
Herhangi bir devlet hastanesi mi yoksa üniversite hastenesi mi?.canım devlet hastanesinde yaptırsan eksik bişey kalmaz hepsini yaparlar hemde bişey ödemezsin.
Teşekkürler yukarıda sorum hakkında bilgin var mı acabayok o daha cüzzi bir rakam sanırım
Herhangi bir devlet hastanesi mi yoksa üniversite hastenesi mi?.
Bir de Bursa Uludağ Universitesinde Trombofil ve bu homsitein dediğiniz testleri yaptıran var mı?
Hemen gidince kanını alıp yapıyorlarmı yoksa ileri bir güne mi veriyorlar. Bu konu hakkında acele cvpa ihtiyacım var.. Bursa Uludağ üniversitesinde bu testleri yaptıran kimseyi tanıyormusunuz veya forumda birisi varsa ona sorabilirim yardımcı olurmusunuz.
Daha eski mesajlarda bursada uludağ tıpta yapanlar vardı ama hatırlayamadım kim olduklarını. Sonucun geç çıkması sorun deil aslında zaten daha adet olmadım. ama gittiğimde kanı alsalar yeter bana.. bir daha kan vermek için gitmiyim diye merak ediyorumgenelde üniversite-araştırma hastaneleri yapıyor ama sen trombofoli testini yaptırdın sanırım yani büyük bir bölümünü yaptırmışsın.. Trombofoli hemen yapılıyor kanını veriyorsun ama sonucun çıkması uzun sürüyor. benim istanbulda göztepe eğitim araş.hast.sinde yaptırdım 1 ay sonra çıktı sonuç. homistein de sanırım öyledir ama daha çabuk çıkar siye düşünüyorum ben daha yaptırmadım o nu. o biraz daha basit bir test olduğundan daha kolay yaptıra bilirsin.
muhtemelen yaparlar aynı gün..cevabın için tşkler. Bursa da olup orada yapa
Daha eski mesajlarda bursada uludağ tıpta yapanlar vardı ama hatırlayamadım kim olduklarını. Sonucun geç çıkması sorun deil aslında zaten daha adet olmadım. ama gittiğimde kanı alsalar yeter bana.. bir daha kan vermek için gitmiyim diye merak ediyorum
Herhangi bir devlet hastanesi mi yoksa üniversite hastenesi mi?.
Bir de Bursa Uludağ Universitesinde Trombofil ve bu homsitein dediğiniz testleri yaptıran var mı?
Hemen gidince kanını alıp yapıyorlarmı yoksa ileri bir güne mi veriyorlar. Bu konu hakkında acele cvpa ihtiyacım var.. Bursa Uludağ üniversitesinde bu testleri yaptıran kimseyi tanıyormusunuz veya forumda birisi varsa ona sorabilirim yardımcı olurmusunuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?