Teşekkür ederim cevabın için, tüp bebekte dış gebelik yaşamazsın garantisini bile veremedi Dr. Dış gebelik geçirdiğim için bundan sonra tekrarlama riskicanım benim Allah sabırlar versin dayanma gücü versin inşallah.benimde 3 kürtajım bir kimyasal gebeliğim var.en sonuncusunun kalbi durduğunda Ankaradaki çok ünlü! doktorlara danışmıştım.biri tabiki tüp bebek yapalım kaliteli dölleneni seçeriz dedi.diğeri ve çoğunluğu ise zaten hamile kalabiliyosun tüp bebektede düşük riskin var deneyebildiğin kadar deneyeceksin,elbet birgün sağlıklı döllenme olacak dediler.bende acıda olsa kendim hamile kalıp denemeye karar verdim.benimde tüm testlerim normal çıktı 33 yaşındayım.mftr 677 heterozigotmuş sadece.ama düşüğe sebep olmazmış falan filan...yani artık sana kalmış tüp bebekte %100 sağlıklı tutunacak garantisi verseler keşke ama oda yok.inşallah yeniden hamile kalıp sağlıcakla doğum yaparsın canım...
De var bilemiyorum ne yapacağımı kafam çok karıştıTeşekkür ederim cevabın için, tüp bebekte dış gebelik yaşamazsın garantisini bile veremedi Dr. Dış gebelik geçirdiğim için bundan sonra tekrarlama riski
cnm mrb tüp bebek yöntemini doktorlar genelde 2 şey için kullanıyorlar.De var bilemiyorum ne yapacağımı kafam çok karıştı
merhaba cevabın için tşk ederim. benim değerlerim de aynı heterozigot mtfr 677 ve 1298.. tüp bebek olayına hiç sıcak bakmıyorum nedense. ama dr.um yaşımdan dolayı da tüp bebek yapmamı istiyor. eşim ise bir daha aynı acıları yaşayacaksan tüp bebek yaptıralım diyor. ama dediğin gibi ondada her zaman bir risk var..cnm mrb tüp bebek yöntemini doktorlar genelde 2 şey için kullanıyorlar.
1- genetik geçişli bir hastalık varsa onu asgari seviyeye indirmek için.
2-Hamile kalamiyorsa
normal yoldan Hamile kaldığında oluşabilicek komplikasyonlarla tüp bebek yaparak kaldıgında olabilecek komplikasyonlar aynı. hatta tüp bebek daha riskli..Tavsiyem normal deneme yapman..
1 tane veya 2 tane heterozigot çıkması gittiğim doktorlar birtanesinin muaynesi 600tl mtfr 677 ve 1298 bunların heterozigot olmasının kan pıhtılasmasına sebep olmadığını iğne vermeyecekelrini söyledir.
Bir örnek 4 düşük hikayesi olan birinin 1 bilmeden düşük 2 tanesinde kan sulandırıcı iğne hepsi düşükle sonuçlanmış.
4. son gebelik hiç birşey kullanmamış folic asit hariç 7-8 aylık şuanda.
Tercih yinede tabiki senin.
Bana doktorlarım kullanmayacaksın diyor.. 677 ve 1298 olan heterozigot. ama kullanmayacağız hamile kalınca diyor.. biz daha 1.yi doğuramadık Allah'ım hayırlı haberler versin herkese inş.merhaba
eskiler hatırlar beni.bende mtfhr 677 heterozigotum.27 aylık bir kızım var.hamileligimde coraspin ve clexane kullandım.bugun idrar testi yaptım pozitif çıktı. öğleden sonra doktora gidicem kısmetse dualarınızı eksik etmeyin. eski doktorum gittigi icin yeni bir doktora gidicem umarim igne ve coraspin konusunda anlasırız.kullanma derse yeni bir doktor bulmalıyım.biraz gerginim.umarım herşey yolundadır.
merhaba canim.merhaba
eskiler hatırlar beni.bende mtfhr 677 heterozigotum.27 aylık bir kızım var.hamileligimde coraspin ve clexane kullandım.bugun idrar testi yaptım pozitif çıktı. öğleden sonra doktora gidicem kısmetse dualarınızı eksik etmeyin. eski doktorum gittigi icin yeni bir doktora gidicem umarim igne ve coraspin konusunda anlasırız.kullanma derse yeni bir doktor bulmalıyım.biraz gerginim.umarım herşey yolundadır.
evet cnm bir dusugum vardı.onda igneyi kullanmamistim.dusukten sonra pıhtılaşma olduğu anlaşıldı.kızımda kullandım.merhaba canim.
bende 677 heterozigotum.senin ilk gebeliginmiydi?daha once dusugun olmusmuydu?olduysa ondada bu ilac ve igneyi kullanmismiydin?ayrica igne ve ilaca kacinci haftanda basladin??ben bir onceki hamileligimde clexan 0.4 kullaniyodum.ona ragmen kalbi durdu ve kaybettim;(suan5bucuk haftalik hamileyim.3gundur igne kuulaniyorum yine ama kahverengi akintim var korku icindeyim doktorlarinda bir cozumu yok malesef...seninde doktorun buyuk ihtimal ayni sekilde devam eder oyle olmasi gerekiyo zaten diye biliyorum.bebeklerini Allah bagislasin insallah.yeni hamileliginde saglikli gecer eminim.Allah bizlerede kismet etsin diye bekliyoruz hayirlisitla insallah
Kan pıhtılaşması olduğunu nasıl öğrendiniz hangi değerlerinizde pıhtılaşma olduğu anlaşıldı.evet cnm bir dusugum vardı.onda igneyi kullanmamistim.dusukten sonra pıhtılaşma olduğu anlaşıldı.kızımda kullandım.
benimde kızımda kanamam oldu.bahsettigin gibi progestan kullandım vajinadan 5 ay boyunca.rabbim sağlıkla bebegini kucagına almayı nasip etsin.
Canim nen son 3 hamileligimde bir ay kadar oncesinden aspirine baslamistim.hepsindede ertesi ay hamile kaldim.aspirinle ilgili oldugunu dusunmuyorum sahsenMerhaba bende bir dusuk yaptm mtfr1298homozigot ciktm. 3 aydir coraspin kullaniodum. Tekrar denemek istiorz ama gebe kalamadim. Acaba coraspinin etkisi olabilirmi olumsuz anlamda icmeyi kessem mi cok arada kaldim. Yardimci olurmuusnz
canım kusura bakma gec dönüyorum sana.düsük yaptıktan sonra ogrendim.nedenini arastırırken bir cok test yaptılar.bende mthfr 677 heterozigot mutasyonu var.Kan pıhtılaşması olduğunu nasıl öğrendiniz hangi değerlerinizde pıhtılaşma olduğu anlaşıldı.
Pıhtılaşma testi sonuçlarını paylaşırmısınız.
mthfr'nin düşük sebebi olmadığını söylüyor benim gittiğim tüm doktorlar..canım kusura bakma gec dönüyorum sana.düsük yaptıktan sonra ogrendim.nedenini arastırırken bir cok test yaptılar.bende mthfr 677 heterozigot mutasyonu var.
ne için rapor çıkaracaksın hangi degelerinde pıhtılaşma çıktı..merhaba bense katildim araniza ben daha once ikiz gebelik gecirdim 17. haftada gelisim geriligi vs ile karnimda olmeleri sonucu kurtaj oldum. cok zorlu bi donem atlattim. 3 ay korundum 3 ay da kendimiz istemedik daha sonrasindada bugun test yaptim ve hamile oldugumu ogrwndim. belirtilerim var. doktorum adetin gecikir gecikmez gel demisti bugun yada yarin olmam gerekirdi. persembe gitcem doktora. daha 3 hafta 5 gunluguz. keseyi gorunce tedaviye baslicaz dedi. ins kalp atislarini keseyi goruruz .daha rapor cikarticam ilaclar icin. ne yapcam beni nasil bir surec bekliyor ablalarim.
canım ben bir önceki hamileligimde de kullandım.bunda da kullanıcam.banada bazı doktorlar gerek yok kullanmayacaksın dedi.son gidisim oldu başka doktora gittim.gerci ignenin de garantisi yok.igne kullanıp bebegini kaybedenlerde var.Rabbim herkesin yardımcısı olsunmthfr'nin düşük sebebi olmadığını söylüyor benim gittiğim tüm doktorlar..
mtfr değerlerinin heterozigot çıksada herhangi bir kan sulandırıcı iğne vermeyeceğim diyor.
ilac icin rapor yazdirmam gerekio cunku pahali. hangi degerim nasil bilmiorum canim persembe gitcem doktora soylicek zaten kullanmam gereken ilacun ignenin dozlarini.ne için rapor çıkaracaksın hangi degelerinde pıhtılaşma çıktı..
Burda herkes bu kan sulandırıcı iğneleri oluyor benimde kafam karıştı gittiğim proflar gerek yok diyor..
şimdi bende çalışmalara başlayacağım bu ay ama hamile kalırsam doktorum vermiyor acaba ben ne yapsam.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?