- 15 Temmuz 2014
- 202
- 23
- 48
ilac icin rapor yazdirmam gerekio cunku pahali. hangi degerim nasil bilmiorum canim persembe gitcem doktora soylicek zaten kullanmam gereken ilacun ignenin dozlarini.
Walla canlarım bende anlamadım bu doktorları hepsi farklı şeyler sölüyor..canım ben bir önceki hamileligimde de kullandım.bunda da kullanıcam.banada bazı doktorlar gerek yok kullanmayacaksın dedi.son gidisim oldu başka doktora gittim.gerci ignenin de garantisi yok.igne kullanıp bebegini kaybedenlerde var.Rabbim herkesin yardımcısı olsun
Walla canlarım bende anlamadım bu doktorları hepsi farklı şeyler sölüyor..
birde bazısı ben iğne kullandım doktorlar kullandığım için olmadı son hamileliğimde kullanmadım doğurdum sağsalim diyor iyce kafam karıştı bu işe..
Bugun perinatoloji doktorum yok mtfrlerin heterozigot olması onemli degil dedi. coraspin veya kan sulandırıcı içeyim mi her yerde böyle yazıyor etrafımdakı arkadaşlara doktorları veriyormuş dedim yok dedi. faktor testlerin negatif dedi mtfr 677 ve 1298 heterozigot çıkmış önemli değil dedi. Uzman doc gittim oda kullanmayacağız dedi.. anlamadım gitti burda 1 tanesi heterozigot çıkanlar bile deli gibi iğne kullanıyorlar ama benim gittiğim doktorlar hayır diyor offf kafayı yedirtecekler..evet kimisi ilac almadan dogum yapabiliyor mesela ilk hamileligi gayet guzel gecip ikinci hamileliginde dysuk sonucu kan pihtilasmasi oldugunu ogrenenler var. ilk bebegin dogmasi tamamen sans oluyor yani. kan pihtilasmasi olmamis demekki.. ama bu buyuk bir risk. olmayacagi anlamina gelmez. zaten hamilelikte kan pihtilasmasi egilimimiz var e bide test sonucu nu durum varsa risk kat kat artiyor. sonucta bebege zarari yok faydasi var kani sulandirkyor. ama degerlerin dusukse ilac vermeyebilir doktor yada sonradan ilaclari kesebilir. baska bi doktora gorun bence bide.
canım senin kaçıncı gebeliğin olacak???bende sadece mtfr 677 heterozigot çıktı.diğer herşey normal.1. kimyasal gebelikti,2. kalbi durdu doktorlar tesadüftür olabilir dediler.3.gebeliğimde mtfr 677 heterozigot düşüğe sebep olmaz diye ısrarla sadece aspirin kullandırdılar yine kalbi durdu.4. gebeliğimde artık ciddiye alıp clexan 0.4+coraspirin kullandım iğne işe yarar diye çok rahattım ama yine kalbi durdu.şuan 5. hamileliğim ve yine aynen clexan 0.4+coraspirin kullanıyorum 6+3 haftalığım ve bugün kalp atışını gördük.ama şuan kahverengi akıntımda oluyo ama progestan kullanmıyorum.olacak düşüğü engellemiyormuş engelleseydi bende kullandığım iğne ve progestanların mutlaka faydası olurdu.işede gidip geliyorum rapor almadım diğer düşüklerimde rapor alıp haftalarca yatmıştım gerçekten sağlıksız gebelik kesinlikle sona eriyor.Bugun perinatoloji doktorum yok mtfrlerin heterozigot olması onemli degil dedi. coraspin veya kan sulandırıcı içeyim mi her yerde böyle yazıyor etrafımdakı arkadaşlara doktorları veriyormuş dedim yok dedi. faktor testlerin negatif dedi mtfr 677 ve 1298 heterozigot çıkmış önemli değil dedi. Uzman doc gittim oda kullanmayacağız dedi.. anlamadım gitti burda 1 tanesi heterozigot çıkanlar bile deli gibi iğne kullanıyorlar ama benim gittiğim doktorlar hayır diyor offf kafayı yedirtecekler..
Yazmadan edemedim. Progestan olacak dusugu engellemez ama yasayacak yavruyu destekler.canım senin kaçıncı gebeliğin olacak???bende sadece mtfr 677 heterozigot çıktı.diğer herşey normal.1. kimyasal gebelikti,2. kalbi durdu doktorlar tesadüftür olabilir dediler.3.gebeliğimde mtfr 677 heterozigot düşüğe sebep olmaz diye ısrarla sadece aspirin kullandırdılar yine kalbi durdu.4. gebeliğimde artık ciddiye alıp clexan 0.4+coraspirin kullandım iğne işe yarar diye çok rahattım ama yine kalbi durdu.şuan 5. hamileliğim ve yine aynen clexan 0.4+coraspirin kullanıyorum 6+3 haftalığım ve bugün kalp atışını gördük.ama şuan kahverengi akıntımda oluyo ama progestan kullanmıyorum.olacak düşüğü engellemiyormuş engelleseydi bende kullandığım iğne ve progestanların mutlaka faydası olurdu.işede gidip geliyorum rapor almadım diğer düşüklerimde rapor alıp haftalarca yatmıştım gerçekten sağlıksız gebelik kesinlikle sona eriyor.
neyse canım lafı çok uzattım sana diyeceğim eğer 3 ten fazla düşük yapmadıydan hemen iğneye başlatmıyorlar.bir kere sadece aspirinle gebelik geçirmeni yine düşük yaparsan iğne vurmanı istiyorlar.bunu söyleyenler ankaradaki 3 en önemli riskli gebelik uzmanı buarada.hepsi aynı yolu izliyor....inşallah güzel günler bizi bekliyordur:)
Yazmadan edemedim. Progestan olacak dusugu engellemez ama yasayacak yavruyu destekler.
2 kez kurtaj oldum 8+4ve 8+1de.
Mthfrc 677t heterozigot ve pai homozigot.
Ankaradayim ve o cok riskli gebelik doktorlarina gittim. Onlara kalsam suanki bebegim de yasamazdi sanirim. Igne aspirin vermediler bile. Araya araya buldum doktorumu gebeyken. 5+5 de igneye basladim ve aspirin..6+3 de leke oldu ve kalp atisi alindi. Hemen sabah aksam proluton depot igne oldum.5 gun. 17. Haftam bitene kadarda progestan ictim. Dinlendim. Cok sukur suan oglum dogdu ve 4 aylik. Eger o cok bilmis unlu dr.a kalsam suan anne olamazdim aynen size soylnenleri.demislerdi. tabi ki onlar kaybetmedigi icin anlamazlar acisini. Bu arada ilk ikiisinde de progestan kullandim ama dustu. Yani sagliksiz.gebelikte dusugu engellemedigi icin anneye zarari yok ama saglikli gebeligi destekledigi icin bebege faydasi var. Yerinizde o dr.lari degistirirdim.
Vallahi canim su iki senedir hem ozel hem devlet gitmedigim doktor kalmadi.progestanin dusugu engelleyen ispatlanmis hic bir etkisi yok sadece anneyi guvende hissettirir diyorlar.zaten benim daha onceki gebeligimde progesteron seviyem olculdu ve gayet yuksek bile cikti.buna ragmen senin yaptigin gibi igneler vajinadan alinan progestanlarda cabasi gun gectikce kesenin sekli bozuldu sonra kanama alani olustu sonra embriyonun onu pihtiyla kapandi falan derken hicbisey ise yaramadi.yani sagliksiz bi gebelikte sureci uzatip durduk sanirim.sorun progesteron hormonu seviyesindeki dusukluk degil zaten dollenmede,kromozom yapisinda kusur var naparsan yap.sonuc husran oluyor.senin bebegini Allah bagislasin insallah bizlerede nasip olur.demekki zaten saglikli bir dollenme olmus sen o ilaclari kullanmasanda naparsan yap bebegin cok guzel tutunmuski dogum yapmissin.Allah isteyen herkese kismet etsin umudumu hic kaybetmiyorum.Yazmadan edemedim. Progestan olacak dusugu engellemez ama yasayacak yavruyu destekler.
Ankaradayim ve o cok riskli gebelik doktorlarina gittim. Onlara kalsam suanki bebegim de yasamazdi sanirim. Igne aspirin vermediler bile. Araya araya buldum doktorumu gebeyken. 5+5 de igneye basladim ve aspirin..6+3 de leke oldu ve kalp atisi alindi. Hemen sabah aksam proluton depot igne oldum.5 gun. 17. Haftam bitene kadarda progestan ictim. Dinlendim. Cok sukur suan oglum dogdu ve 4 aylik. Eger o cok bilmis unlu dr.a kalsam suan anne olamazdim aynen size soylnenleri.demislerdi. tabi ki onlar kaybetmedigi icin anlamazlar acisini. Bu arada ilk ikiisinde de progestan kullandim ama dustu. Yani sagliksiz.gebelikte dusugu engellemedigi icin anneye zarari yok ama saglikli gebeligi destekledigi icin bebege faydasi var. Yerinizde o dr.lari degistirirdim.
Asla asla umudunu kaybetme. Hayatta bazen insan sadece kendinin bunlari yasamadigini bilince biraz daha rahatliyr. Allahim en hayirli sana versin. Acilarini unuttursun. Ama inan saglikli gebelikte ise yariyr progestan.Vallahi canim su iki senedir hem ozel hem devlet gitmedigim doktor kalmadi.progestanin dusugu engelleyen ispatlanmis hic bir etkisi yok sadece anneyi guvende hissettirir diyorlar.zaten benim daha onceki gebeligimde progesteron seviyem olculdu ve gayet yuksek bile cikti.buna ragmen senin yaptigin gibi igneler vajinadan alinan progestanlarda cabasi gun gectikce kesenin sekli bozuldu sonra kanama alani olustu sonra embriyonun onu pihtiyla kapandi falan derken hicbisey ise yaramadi.yani sagliksiz bi gebelikte sureci uzatip durduk sanirim.sorun progesteron hormonu seviyesindeki dusukluk degil zaten dollenmede,kromozom yapisinda kusur var naparsan yap.sonuc husran oluyor.senin bebegini Allah bagislasin insallah bizlerede nasip olur.demekki zaten saglikli bir dollenme olmus sen o ilaclari kullanmasanda naparsan yap bebegin cok guzel tutunmuski dogum yapmissin.Allah isteyen herkese kismet etsin umudumu hic kaybetmiyorum.
Cok sagol canim benim.umutsuz yasanmiyor.heleki sizin gibi ayni durumda olanlarin dogum yaptigini duymak oyyyyle bir umut veriyorki anlatamam.insallah bende birgun burdan guzel anilarimi yazar bekleyenlere umut olurum.tabi diger kaderdaslarmla birlikteAsla asla umudunu kaybetme. Hayatta bazen insan sadece kendinin bunlari yasamadigini bilince biraz daha rahatliyr. Allahim en hayirli sana versin. Acilarini unuttursun. Ama inan saglikli gebelikte ise yariyr progestan.
Merhaba cute bende supriz bi sekilde hamile oldugumu ogrendim cleksan 0, 4 vuruldum ama 6+3 te kalbi durdu suan cok uzgunum bu 2. Kurtajim olacak igneye ragmen kalbinin durmasi cok moralimi bozdu yarin kurtaj olucam mthrf 677 heterezigot doktorlar hic onemsemiyorYazmadan edemedim. Progestan olacak dusugu engellemez ama yasayacak yavruyu destekler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?