Cnm arkadasim..yasadigin kayiplar kolay degil yipratici. Sana en buyuk tavsiyem lutfen en az 2 adet olduktan sonra dene. Rahmini ve ruhunu dinlendir. Sakin panik olma. Allah veren ama sana da doktor vermis tip vermis akil vermis. Arastir ogen bul sonra bana gel demis. O nedenle sen dr.a gidip arastirarak dogrusunu yapiyrsun.Canim benim butun testlerim yapilmisti zaten kromozon pihtilasma vs ama 2. Dusuk olunca cok uzuldum ve burada bu konuda unlu bir perinatologa basvurdum oda 1 ay sonra testlerimi tekrarlayacagini soyledi baskada eklermi bilmiyorum universitede ayni zamanda ben muayenesine gitmistim kurtajimida o yapti.birde bu sefer endokrine gitmek istiyorum benim tshim hamile kalinca hep 3 un ustunde oluyor kimse onemsemiyor off cute ya kafam cok karisik igneyecragmen dusunce umutlarim paramparca oldu..buarada ben bu gebeligimde 2 kere ateslendim ve antibiyotik igne kullandim belkide diyorum etkilendi sagliksiz oldu vucut kabul etmedi aklima hersey geliyor artik neyi yanlis yapiyorum bilmiyorum esime sperm testi yaptiricam bide rahim filmi istiyorum bu sefer herseye baksinlar istiyorum ama hakikat su Allah ol dediginde olacak ben ne yapsam bos biliyorum ustume duseni yapip tevekkul edicem bu sefer ve arayi uzatmadan denemek istiyorum senin tavsiyelerin var mi suan saglikli dusunemiyorum
Rahim filmini aneztesiyle mi cekildin zor oluyor mu yapisikliga bakmak icinmi cektiler bende tam bir sene korundum dedigim gibi yine kurtajla sonuclandi demekki uzun yada kisa korunmak bisey degistirmiyor napicami hic bilmiyorum yaamerhaba canim bende rahim filmi cekinmistim icim rahat etsin diye.cektir soru isareti kalmasin.bana hamile kalabildigim surece sperm testine gerek yok demislerdi.onun disinda tam kalitesi zaten incelenemiyormus.tsh benimde hamilelik doneminde hep 6 falan cikiyodu.bu hamileligimden once endokrin uzmanina gittim eutrox 75 kullan dedi ve ogunden beri kullaniyorum.suan 1 bucuk cok sukur.zaten bu hapin faydasida varmis.tiroid hastadi degiliz ama yinede kontrol altinda oluyor
Aminn canim sen cok iyi yurekli birisin okurken icim ferahladi resmen...doktorda inanmazsin ayni senin dediklerini soyledi 3 ay korun rahim filmi gereksiz dedi benim kurtajdan sonra adet miktarim azalmisti yapisiklik mi var acaba diye o yuzden cektirmek ostedim ama oyle olsa gebe kalamazdim sanirim..Cnm arkadasim..yasadigin kayiplar kolay degil yipratici. Sana en buyuk tavsiyem lutfen en az 2 adet olduktan sonra dene. Rahmini ve ruhunu dinlendir. Sakin panik olma. Allah veren ama sana da doktor vermis tip vermis akiermis. Arastir ogen bul sonra bana gel demis. O nedenle sen dr.a gidip arastirarak dogrusunu yapiyrsun.
Testlerin tekraririn faydasi olur mu bilmiyrm cnm ama yaptir. Sonuclari cikmadan da gebe kalma.
Rahim filmi bence gereksiz sana. Rahimde sorun olsa ilk cocugun olmazdi. Tuplerinde sorun olsa iki kez daha gebe kalmazdin. Bosa eziyet ettirme kendine.
Antibiyotik igneden bisi oldugunu sanmiyrm cnm, cunku gebe oldugunu bilmeden ilac alan cok kadin var.
Tiroide mutlaka git. Dusuklerin en buyuk nedeni. Ben de var biliyrsun. Tsh mutlaka ilk 3 ay 2 nij altinda olmali..direk ilaca baslatsinlar seni. 1 ayda ilacla duser merak etme.
Claxane gelince. Onunda dozunun ayarlanmasi icin bi test var cnm..belki dozi az geldi sana. Insallah bir dahakinde doz aysrlamasi yapar dr.
O kadar cok.istiyrm ki benim.gibi buradakilerin de bebeklerini saglikla kucaklarina alabilmelerini. Allahim hepnizin yuzunu guldursun.
Canim cok sevindim kucagina saglikla alirsin insallah benim testimde mthrf 677 heterezigot cikti doktorlar dusuk sebebi olmayacagini soyluyorlar sen ne kullaniyorsun kan sulandirici[/QUOTE]CanimOTE="rosefairy, post: 36806872, member: 617410"]Ayrica ben daha onceki kurtajdan sonra 6-7 ay korundum.kontrole gittigimde doktor 2bucuk ay yeterli psikolojik olarak sen hazirsan zaten rahim kendini toparliyor demisti.zaten faydasida olmadi.yine kurtaj oldum suandada kurtajdan 2bucuk ay gecti hamileyim.insallah Allah tamamina erdirir bu sefer...
Cnm benim.sen de cok iyisin guzel arksdasim.Aminn canim sen cok iyi yurekli birisin okurken icim ferahladi resmen...doktorda inanmazsin ayni senin dediklerini soyledi 3 ay korun rahim filmi gereksiz dedi benim kurtajdan sonra adet miktarim azalmisti yapisiklik mi var acaba diye o yuzden cektirmek ostedim ama oyle olsa gebe kalamazdim sanirim..
Cnm mrh izmirde degilim dr oneremiyorum bende de seninkiyle ayni genlerde heterezogot var 2 kaybim var ve 2. De coraspirin ve clexane kullabmama ragmen olmadi acaba oncemu baslamali ignelere bazusunin ole olmus tedavisi.merhaba arkadaşlar 4 kaybım var ve bende mthfr a1298c bide faktör xııı v34L var izmirdeyim doktor tavsiyesi istiyorum şu ana kadar gittiklerimden ii sonuç alamadım şuan bekleme dönemindeyim buradaki herkes benimle aynı durumda sanırım bizi bizden ii anlayan olamaz yardım ederseniz sevinirim
Mrh hrrkesin durumu farkli tabi ama genede bizlerede isik tutmasi acisindan nasil bir tedaviniz oldu ve kan pihtilasmasi alaniniz neydi hetrezigotmuydu eger sakinca duymazsaniz paylasirsaniz bizede umit olur teskurler sevgilerCanim sait yucebilgin diyebilirim 2 düşükten sonra ona gittim ve kızımi kucağıma aldım şimdi yine hamileyim carsambaya randevu aldım
Canim ne sakincasi olacak ilk sayfada bilgilerim var zaten ama benim mthfrlerin ikiside heterozigot kızım da clexan 0.4 ve 32. Haftaya kadar coraspin kullandım. Normal dogum yaptım. Simdi hamileyim baska doktora gitmistim bana igne önermedigini soyledi ama ben riske atamam kizimda gittigim doktora gidecegim tekrar şimdilik coraspine başladım.Mrh hrrkesin durumu farkli tabi ama genede bizlerede isik tutmasi acisindan nasil bir tedaviniz oldu ve kan pihtilasmasi alaniniz neydi hetrezigotmuydu eger sakinca duymazsaniz paylasirsaniz bizede umit olur teskurler sevgiler
Anladim cnm coook tesekkurler. Benimde heterezigot 2 alanda 2 kaybim var 2. De clexane 0.4 gebelik (tup bebek benim ) transfer gunu basladim genede olmadi ama baska problemlerimde var tuplerle ilgili acaba tupte sivi birikiminden mi kan pihtiladmasindan mi ankayamadik dusuk sebibini . Ama igne kullananlarin hep iyi gitmis igneye ragmen dustugu icin acaba tuplerden dolayimi diye dusunduk. Tesekkuerler tekrarCanim ne sakincasi olacak ilk sayfada bilgilerim var zaten ama benim mthfrlerin ikiside heterozigot kızım da clexan 0.4 ve 32. Haftaya kadar coraspin kullandım. Normal dogum yaptım. Simdi hamileyim baska doktora gitmistim bana igne önermedigini soyledi ama ben riske atamam kizimda gittigim doktora gidecegim tekrar şimdilik coraspine başladım.
bende 2 gende heterozigot var mthfr 677 ve 1298 ikiside heterozigot doktor artık nettende doktorlara soruyorum genelde araştırmacı olanlar yanı prof. veya doç olan doktorlar son güncel tıp gelişimlerini makaleleri okuduklarını düşünerak onların dediklerinin daha doğru olabileceğini düşünüyorum..
Nette sorduğum prof. Serum folat değeriniz normal seviyede ise folic asit bile kullanmayın diyor.
Diğer özel hastanedeki veya devletteki doktorlar ise 1 düşük bile yapan birine hemen kan sulandırıcı veriyorlar diyor yani ezbere iş yapıyorlar ve olaki bebek normal doğarsa bunu kan sulandırıcı verdikleri iğne sayesinde olduğunu sanıyorlar dedi. oysa düşücek bebeğe kan sulandırıcıda verseniz düşecektir normal doğacak bebeğede kan sulandırıcı verirseniz belki normal doğacaktır ama belkide onunda düşmesine siz sebep olacaksınız dedi..
Demem o ki ne kadar araştırırsam o kadar kafam karışıyor. Gittiğim doktorların çoğunluğu prof. ve Perinatologlar..
Hakkımızda hayırlısı olsun önce hamile kalayım da bakalım sonumuz kaderimiz nasıl yazılmış göreceğiz.
Allah tüm bebek isteyenlerin kucaklarını doldursun inşallah
Allah bağışlasın canım,Merhaba kızlar
Ben gecen sene kasımda doğum yaptım oğlum nerdeyse 1 yaşına gelecek bende 23 yaşındayım homozigot 677 tt mutasyona sahibim
Sorum su ki bi arkadaşım bana yaş faktörü etkili dedi ben 2. Çocuğu oğlum 5 yaşındayken düşünüyorum yaş nedeni ile olmama durumu varmı 2. Bebeği yapanlar aradaki yaş farkı ne kadar uzun oldu hakkınızı helal edin.
İğne ve coraspin kullandım canımAllah bağışlasın canım,
bende de var aynısından. peki iğne yada ilaç kullandın mı hamileyken
Canım inş sende kısa zamanda bebeğini kucağına alırsın benim kız aşılamaydi keseyi gördükten sonra igneye başlamıştık.Anladim cnm coook tesekkurler. Benimde heterezigot 2 alanda 2 kaybim var 2. De clexane 0.4 gebelik (tup bebek benim ) transfer gunu basladim genede olmadi ama baska problemlerimde var tuplerle ilgili acaba tupte sivi birikiminden mi kan pihtiladmasindan mi ankayamadik dusuk sebibini . Ama igne kullananlarin hep iyi gitmis igneye ragmen dustugu icin acaba tuplerden dolayimi diye dusunduk. Tesekkuerler tekrar
Nasil.yani?kızlar ben de clexan 0,4 kullanıyorum ama benım doktorum hç tahlıl istemedi benden? 14 haftalık oldum artık ve herkes tahlil yaptırmadan mı başladı aa ne saçma falan diyor..ben başka 2 doktra daha gittim onlarda kullanmana gerek yok bence hemen bırak dediler? ben kendım yaptırsam suanda tahlili ne yaptıracagım onu da bilmiyorum gerçi olmaz mı?tabı ben bırakamıyorum da ilacı devlet hast dekı doktor da ısrarla bırak dıyor ne yapmalıyım bi yardım edin noluuurr?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?