Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

bana da aynı şeyleri söylüyor doktorlar ama insan dayanamıyor ki işte sen hangi şehirdesin canım, ben ankaradayım ve buradaki doktorların çoğu ne aspirin ne de iğne kullandırmıyorlar. bende de MTHFR 677 var

Ben kullandi ve sukur oglum kucagimda.
Mthfrc 677t heterozigot
Pai homozigot ben de
Cag hastanesi dr erol bayraktar cnm. Ankarada. Ustune tanimam...

Ben kullandi ve sukur oglum kucagimda.
Mthfrc 677t heterozigot
Pai homozigot ben de
Cag hastanesi dr erol bayraktar cnm. Ankarada. Ustune tanimam...
Doktorlar yanlız mthfr genlerindeki mutasyonla alakası yok diyorlar sene pai die bir gende homozigot çıkmış bana genelde mthfr ile alakası yok dediler faktor V ve diğer genlerde mutasyon varsa olabilir dediler ama o da ispatlanmadı bilimsel olarak die söylediler canım. Allah sana nasip etmiş ama öyle ama böyle inşallahh bizede iğneli veya iğne kullanmadan nasip eder.
iste doktorlar demesine göre iğne kullanmayarakta doğacaktı o bebekler diyorlar. kullansanda düşük olanlarda bunun ispatıdır aslında diyorlar..iğneyi kullanınca doğan bebekleri iğnenin sayesinde olduğuna inandırdılar doktorları diyor prof.lar. iğne kullanmak sorun değil demem o ki doktorlar neden birisinin gebeliğini riske atmak için kullanma derler mi acaba ?
Ben hamile olunca kullandırmayacak doktorlar ama bakalım hele bir hamile kalayım.

Merhaba arkadaşlar
bende başımdan geçenleri anlatmak istiyorum umarım aynı sorunları olanlara bir nebze olsun umut verir..
2008-2009 yılında 33 yaşında normal yoldan hamile kaldım,sorunsuz bir hamilelikten sonra çocuğum dünyaya geldi,2012 senesi yaz başında yeniden 2. kez hamile kaldım ve bebeğim 8 hafta 4 günlükken şiddetli kanama ile düştü,
2013 senesinde yine yaz başında 3. kez hamile kaldım,5 haftalıkken doktor sadece coraspirin 100 lük verdi onu içmeye başladım ve bana bunun dışında hiç birşey söylemedi ve bebeğim bu seferde 9 hafta 5 günlükken doktora kontrol için gittiğimizde kalbinin durduğunu öğrendik 2013 eylül ayında yine düştü,yaşanan bu süreci tabiki düşünebiliyorsunuzdur,
kürtajı yapan başka bir özel hastanede başka bir doktor tekrar hamile kalmak isteyip istemediğimi sordu bende evet istiyoruz dedim,ve eşimle bana hamile olduğunu öğrenir öğrenmez bana gelin dedi,ve ben 2014 ocak ayında 4.kez yeniden hamile kaldım,öğrenir öğrenmezde soluğu az önce bahsettiğim doktorun yanında aldık,eşimle bana dediki bebeklerin rahminde tutunaması sebebi bende oluşabilecek kan pıhtılaşması olabilir dedi,hiç test yaptırdınmı dedi
bende hayır ne test yaptırdım nede böyle birşey duymadık dedim,
doktorda kan pıhtılaşma testi yapmak gerek ama bu testin özelde fazla pahalı olduğunu ve devlettede test yaptırma sonuçları öğrenme sırasındaki uzunluktan 15 günleri 1 ayları bulduğundan ötürü zaman kaybedebileceğimizi zaten sonuçlar genelde olumlu çıktığını hem masraf hemde zaman kaybı birde sonuçlar beklenirken oluşan pisikolojik travmalar insanları üzüyor dedi,
ne dersin biz tedaviye başlayalım eğer istersen sen o dönemde test yaptır dedi,
bizde bu durumda test yaptırmayalım hemen tedaviye başlayalım dedik
5 hafta 4 günlükken 100 lük coraspirin hap ve Clexane 0.4 her gün iğne vurulmaya başladık.
koldan yada göbekten yada bacaktan yapabilirsin kendin dedi
ama bacağı pek tavsiye etmedi ilerleyen zaman içinde ağrıdan yürümekte zorlanırsın dedi,ilave olarakda ilerleyen zamanlarda göbek ve kolda iğne yerlerdinde morarmalar olacak asla iğneden vazgeçme ve hergün vurul diye ekledi,
doğuma kadar vurulacağımı doğumdan sonrada 15 gün daha iğne olacağımı coraspirini doğumdan bir hafta önce bırakacağımı söyledi.
ne ben kendim yapabildim nede eşim yapmaya cesaret etti
ve biz hergün eşimle birlikte semtimizdeki sağlık ocağında hafta içi iğne vurulmaya gittik, hafta sonlarıda özel hastaneler neresi deng gelirse orda iğne vurulduk,
12.haftaya kadar hiç bir iş yapmadan hatta bulaşık bile yıkamadan bir zaman geçirdik,sadece iğne için gittik geldik,
iğneleri gerek sağlık ocağındaki doktora gerekse gittiğimiz doktora yazdırdık,
zaman böyle akıp geçti,açıkcası şu ana kadarda çok şükür göbeğimiz bazı kısımları ve kolumdaki morluklardan başka herhangi bir sıkıntımız olmadı ,
bugün 33 hafta 1 gün oldu ve çok şükürki herşey yolunda gidiyor
rabbim izin verirse inşallah ekimin ortasında ikinci bebeğimize kavuşacağız...
bu cuma günü rabbbimden sizlerede yardım etmesini diliyorum...

Merhaba arkadaşlar
bende başımdan geçenleri anlatmak istiyorum umarım aynı sorunları olanlara bir nebze olsun umut verir..
2008-2009 yılında 33 yaşında normal yoldan hamile kaldım,sorunsuz bir hamilelikten sonra çocuğum dünyaya geldi,2012 senesi yaz başında yeniden 2. kez hamile kaldım ve bebeğim 8 hafta 4 günlükken şiddetli kanama ile düştü,
2013 senesinde yine yaz başında 3. kez hamile kaldım,5 haftalıkken doktor sadece coraspirin 100 lük verdi onu içmeye başladım ve bana bunun dışında hiç birşey söylemedi ve bebeğim bu seferde 9 hafta 5 günlükken doktora kontrol için gittiğimizde kalbinin durduğunu öğrendik 2013 eylül ayında yine düştü,yaşanan bu süreci tabiki düşünebiliyorsunuzdur,
kürtajı yapan başka bir özel hastanede başka bir doktor tekrar hamile kalmak isteyip istemediğimi sordu bende evet istiyoruz dedim,ve eşimle bana hamile olduğunu öğrenir öğrenmez bana gelin dedi,ve ben 2014 ocak ayında 4.kez yeniden hamile kaldım,öğrenir öğrenmezde soluğu az önce bahsettiğim doktorun yanında aldık,eşimle bana dediki bebeklerin rahminde tutunaması sebebi bende oluşabilecek kan pıhtılaşması olabilir dedi,hiç test yaptırdınmı dedi
bende hayır ne test yaptırdım nede böyle birşey duymadık dedim,
doktorda kan pıhtılaşma testi yapmak gerek ama bu testin özelde fazla pahalı olduğunu ve devlettede test yaptırma sonuçları öğrenme sırasındaki uzunluktan 15 günleri 1 ayları bulduğundan ötürü zaman kaybedebileceğimizi zaten sonuçlar genelde olumlu çıktığını hem masraf hemde zaman kaybı birde sonuçlar beklenirken oluşan pisikolojik travmalar insanları üzüyor dedi,
ne dersin biz tedaviye başlayalım eğer istersen sen o dönemde test yaptır dedi,
bizde bu durumda test yaptırmayalım hemen tedaviye başlayalım dedik
5 hafta 4 günlükken 100 lük coraspirin hap ve Clexane 0.4 her gün iğne vurulmaya başladık.
koldan yada göbekten yada bacaktan yapabilirsin kendin dedi
ama bacağı pek tavsiye etmedi ilerleyen zaman içinde ağrıdan yürümekte zorlanırsın dedi,ilave olarakda ilerleyen zamanlarda göbek ve kolda iğne yerlerdinde morarmalar olacak asla iğneden vazgeçme ve hergün vurul diye ekledi,
doğuma kadar vurulacağımı doğumdan sonrada 15 gün daha iğne olacağımı coraspirini doğumdan bir hafta önce bırakacağımı söyledi.
ne ben kendim yapabildim nede eşim yapmaya cesaret etti
ve biz hergün eşimle birlikte semtimizdeki sağlık ocağında hafta içi iğne vurulmaya gittik, hafta sonlarıda özel hastaneler neresi deng gelirse orda iğne vurulduk,
12.haftaya kadar hiç bir iş yapmadan hatta bulaşık bile yıkamadan bir zaman geçirdik,sadece iğne için gittik geldik,
iğneleri gerek sağlık ocağındaki doktora gerekse gittiğimiz doktora yazdırdık,
zaman böyle akıp geçti,açıkcası şu ana kadarda çok şükür göbeğimiz bazı kısımları ve kolumdaki morluklardan başka herhangi bir sıkıntımız olmadı ,
bugün 33 hafta 1 gün oldu ve çok şükürki herşey yolunda gidiyor
rabbim izin verirse inşallah ekimin ortasında ikinci bebeğimize kavuşacağız...
bu cuma günü rabbbimden sizlerede yardım etmesini diliyorum...

canım benim elbetteki bizlere umut oluyor.çok teşekkür ederim kendi adıma.testlerinin sonuçlarını sonradan öğrendinmi?pıhtılaşma varmıymış yoksa tesadüfmüymüş?bu gebeliğinde akıntın yada kanaman oldumu?bende şuan 8. haftamın içindeyim ve iğne +coraspirin kullanıyorum. dün yoğun bir kanama oldu acile gititik.sende bu süreci tahmin edersin.herşey yolunda ama kesenin üstünde 25mm kanama var dediler.şuan azaldı biraz.istirahat ediyorum şimdi.benimde düşüklerim var ve sen şanslısınki yaşayan evladında var çok şükür.şuan evde yatıyorum.inşallah ben ve tüm isteyenlerde birgün buraya güzel umut dolu yazılarımızı yazarız.inşallah bebeğini sağ sağlim kucağına alırsın.

iyi akşamlar arkadaşlar. Bu iğnenin dozunu kadın doğum uzmanı mı belirler yoksa hematolog mu?
bilen varsa çok sevinicem .teşekkürler.

iyi akşamlar arkadaşlar. Bu iğnenin dozunu kadın doğum uzmanı mı belirler yoksa hematolog mu?
Ben hematoloğa gidicem ben..7 ağustosta 3.kez yavrumu kaybettim..iğne vermedikleri için neymiş mthfr ye verilmiyomuş benim 3 mutasyon genim var..kanama alanım oldu bebek gelişmedi..

Merhaba,
Alıntı yapan ve cevap veremediğim arkadaşlar kusura bakmayın.kadınlar kulübü app açılmıyor.
Tr ye döndüm,gecen hafta sinan hocaya gittim.tahliller 1 ay sonra çıkacak,beklemedeyim.
4 yaşında bir oğlum var.gecen sene 7. Haftada bir kürtaj oldum.faktör 5 leiden,mthfr 1298,pai 4g heterozigot mutasyonlarım,protein c rezistansım düşük. Tahlil sonuçlarına göre 2. Hamileliği düşünücem inş.
Allah hepimizin yardımcısı olsun...

merhaba arkadaşlar 3 aylık hamileyim şimdiye kadar iğneyi göbekten yaptım ama doktor bacaktan koldan yap dedi
bacaktan tam olarak nereden vuruyorsunuz?
Bacak en cok aciyan yer. Koldan vurmani tavsiye ederim.

Bacak icin: ic kisma yapiliyr. Yani dizin 5 parmak ustu ile kasigin 5 parmak altinda kalan bolgeye yapiliyr.

Kol icin: yine kolun ic kismina. Amac kasa denk gelmemesi. Dirsek ile omuz arasinda kalan kisma yapiliur. Dirsegin 5 parmak uzerinde kalan herhangi bir yere olur.

merhaba kizlar dun kontrole gittim keseyi gorduk bebektr yerlesmis daha minicik bi nokta. onuda gorduk. kesem cok iyiymis kan pihtisi gorunmuyormus henuz kese etrafinda icinde. tertemizmis. doktor coraspin 100 mg verdi gunde bi tane. sabah aliyorum onu. kalp atisini duyuncada igneye baslayacagiz dedi. ayin 25 inde kontrole gitcem 13 gun sonra yaklasik. tatile gidecegim doye orda onlarla ugrasma bide dedi. guveniyorum doktoruma ama korkuyorum. suan 5+4 uz. 13 gune duyulur degilmi kalp atisi. bi de igneye simdiden baslamasam sorun olurmu. cok korkuyorum kizlar cookk

normalde hematolog belirlemesi gerekiyor sen hematolog bulup öğrenebilirsin.
ama 0,4 olarak standart olarak kullanıyorlar yine tekrar ederse düşürüp yükseltebiliyor doktorlar.

Canimm cok sevindim.insallah saglikla bebegini dunyaya getirirsin.aspirini benim doktorum yatmadan once al cunku kan dolasimi yavas oluyo demisti.igneyide keseyi gorur gormez vurduruyolar genelde ama doktorun kalp atisini duymak istediyse bir bildigi vardir sanirim.sonucta tatildede olsan zor bisey degil 5 dakikada gobekten halledersin bence

Bence igneye baslamalisin. Ben de dr 5+5 de kese gorunce direk igne dedi. Diger dr.lar kalp atisi olsun sonra demisti. Benim dr "oyle sacka sey olmaz. Ben zaten kalbi atsin diye igne veriyrm" demisti.
Sabah aspirin aksam igne kullandim ben. Saatleri cok onemli. Sakin aksatma cnm. Igne zor birsey degil cnm tatilde de yaparsin.

..hayırlı olsun canım sağlıkla doğsun. kese göründüyse iğneye erken başlanır zaten amaç en erken görüp başlamak iğneye numaranı biliyosan eczaneden al doktora gidene kadar wur ben iki kere yaadım kese göründüğü an vur demişti dr yine de sen bilirsin.....

..hayırlı olsun canım sağlıkla doğsun. kese göründüyse iğneye erken başlanır zaten amaç en erken görüp başlamak iğneye numaranı biliyosan eczaneden al doktora gidene kadar wur ben iki kere yaadım kese göründüğü an vur demişti dr yine de sen bilirsin.....

merhaba canım teşekkürler cevap için:)bana da doktor tam tersini yani kolun da bacağın da dış kısmını söylemişti ben de buradaki deneyimli arkadaşlardan sağlamasını yapayım dedim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…