Canım merhaba öncelikle geçmiş olsun.. Homozigot hastalığının olduğunu heterozigot ise taşıyıcı olduğunu gösteriyor.. Ben de kayserideyim ve hamile kalmadan önce aspirin konusunda burdaki doktorlar da fikir ayrılığı yaşıyorlar. 2. hamileliğimde gebelik öncesi bebe asprini ve hamile kalınca da iğne kullandım ama yinede kalbi durdu bebeğimin.. Burdaki çok ünlü bir prof önceden aspirin kullanmanın gereksiz olduğunu adet tarihinden 2gün önce hamilelik öğrenince iğneye aspirine başlıcaz diyor, başka bir doktor ise adet bitiminden sonra birgün iğne bir gün aspirin almamı bebeği kanda öğrenir öğrenmez de iğneyi 2ye çıkarmamı söylüyoor.. Ben sanırım 2. Doktoru dinlicem busefer.. Adet tarihi geçtikten sonra birşey yapmak için geç gibi geliyor bana.. Hakkımızda hayırlısı..
Öncelikle geçmiş olsun bildiğim kadarıyla kalp atışı keseyi gördükten 2 hafta sonra duyuluyo..kalp atışları 5. haftada duyulabileceği gibi 6. veya 7. hafta da duyulabilir diye biliyorum.. Bence henüz erken tedirgin olman için ama seni anlıyorum ilk bebeğimizi kaybedince ister istemez bir korku oluyomerhaba arkadaslar ben konuyu dha yenı bulldum benım ılk bebegım dustu sımdı ıse ıkıncıye hamıleyım 5 hafalık dedı doktorum ve kalp atısını alamadı haftaya bır daha cagırdı clexan 0.4 asprın folık asıt verdı sızce rısklı bır durummu sız kacıncı haftada duydunuz kalp atımını cok korkuyorum haftaya kadr nesıl beklıcem
Öncelikle geçmiş olsun bildiğim kadarıyla kalp atışı keseyi gördükten 2 hafta sonra duyuluyo..kalp atışları 5. haftada duyulabileceği gibi 6. veya 7. hafta da duyulabilir diye biliyorum.. Bence henüz erken tedirgin olman için ama seni anlıyorum ilk bebeğimizi kaybedince ister istemez bir korku oluyoinşallah duyarsın o güzel sesi haftaya ..
Yinede içi rahat etmedi dün dr a gittiğimde sordum bacaktan devam et dedi bacagın tam üst kısmını tarif etti bende backtan vurmaya devam edecegimBen doktoruma sordum canım adam bana güldü. Istesen de minicik iğne ucuyla bebeğe zarar veremezsin diye. Karnımdan devam ediyorum ben. Bacaklarından vurmak için dışa dönük tarafların yağ tabasini iki parmaginla nazikçe kavrayip batiracaksin. Kasa denk getirirsen en fazla morariyor merak etme.
Hic korkma cnm. Daha cok erken kalp atisi icin. Ben 5+5 te keseyi 6+3te de bebegi ve kalp atisini duymustum.merhaba arkadaslar ben konuyu dha yenı bulldum benım ılk bebegım dustu sımdı ıse ıkıncıye hamıleyım 5 hafalık dedı doktorum ve kalp atısını alamadı haftaya bır daha cagırdı clexan 0.4 asprın folık asıt verdı sızce rısklı bır durummu sız kacıncı haftada duydunuz kalp atımını cok korkuyorum haftaya kadr nesıl beklıcem
Senin sonucun neydi tam hatırlayamadım canım ama benim sıkıntım MTHFR A 1298c heterozigot ve MTHFR C677t heterozigot.. Benim durumum seni korkutmasın ama tabiki tüm önlemleri almak gerek diye düşünüyorum.. Evet 2. Doktor Zeki Yılmaz şu anda onun dediklerini yapıyorum ama ona devam etmiyorum çünkü hastane çok kalabalık.. 2 kere kapısının önünde saatlerce sıra bekledim, beklemek beni psikolojik olarak da yıprattı birdaha gitmeme kararı aldım.. Bakalım bu sefer nasıl olacak bekleyip göreceğiz..Cevapladığın için çok teşekkür ederim.. Öncelikle çok geçmiş olsun 2. hamileliğinde de aynı şeyi yaşamış olman beni hem çok üzdü hem korkuttuKayseride olduğuna göre 2. doktorun sanırım zeki yılmaz.. Benim doktorum zehra kalınlı tekden hastanesi... Senin test sonucun ne benimle aynı mı? Umarım en kısa zamanda bebeklerimize kavuşuruz tekrar geçmiş olsun hakkımızda hayırlısı...
ben corbaya filan sıkıyorum limonu. ama öyle cok ta tüketmeyin kanama yapıyor çünkü fazla sulandırıyor kanı ilaçla beraber oluncaGecmisi okumadiginizi dusunerek.yazayim.dedim.
Igne ve aspirine ek olarak gunde 1 limon ve 1 tane de kivi yedim. Kan sulandirma etkisi var ikisininde. Limon tansiyonunda dusurdugu icin 2 gunde 1 kez de tuketebilirsiniz. Suya sikip da icebilirsiniz yarim limonu.
Cnm. Ben ve buradaki eski cogu arkadas o sekilde gebelige devam edip kucagimiza aldik. Sizler bilirsiniz. Nen yaptigimi yazayim da sizler karar verip uygulayin yada uygulamayin.ben corbaya filan sıkıyorum limonu. ama öyle cok ta tüketmeyin kanama yapıyor çünkü fazla sulandırıyor kanı ilaçla beraber olunca
Coraspin 100luk veriyor doktorlar.zaten ayni sanirim etkileri.bebe aspirini artik satilmiyor diye biliyorum.sizce bebe asprinimi coraspin100mg mi kullanilmali gebelik oncesi
mrb canım bende sabah akşam 04 lk iğne kullanıyorum .iki doz iğnenin yanında coraspirinde içiyo musun?Mrb saol tatlim doktorumda yapabilirsin ama riske atarmiyiz bilmem dedi su an 0.6 lik gunde 2 defa kullaniyorum igneyi kesince sancin oldu mu ben bundan onceki dusukte cok sancim oldu bide haftalik degisimlerde cok ve gun boyu bulantim oluyor boyle bisey yasadiniz mi
Mrb evet tatlim aspirin folik asit bide yeni b vitaminine basladik hergun birer tane yetiomu sana 0.4 luk test yapildimi hic anti faktor testimrb canım bende sabah akşam 04 lk iğne kullanıyorum .iki doz iğnenin yanında coraspirinde içiyo musun?
Yapilmadi canim 5 .haftada kanama oldu diye coradpirini kestirdi dr ama sonra yarim yarim içmeye basladim ben korkudan simdi iki doz iğne ve coraspirin kullanıyorum doz yuksek ama ne yapcami sasirdim .hibor 3500 le 35.haftada olu doğum yaptim o yüzdeniiğne iki doza cikti zaten coraspirinsizde eksik eksigim diye iciyorum.sizin doz neye gore ayarlandi.nerde hangi dra gidiyosunuzMrkeim aspirin folik asit bide yeni b vitaminine basladik hergun birer tane yetiomu sana 0.4 luk test yapildimi hic anti faktor testi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?