- 23 Eylül 2014
- 298
- 152
- 43
- 38
Cok gecmis olsun canim.Allah sabir versin.ilk gebeligindedemi kalbi durmustu?kahverengi akintin yada kanaman falan olmusmuydu?sana ve esine gerekli testler yapildimi?Bende 2 gün önce 2.kürtajımı oldum 8 haftalık bebeğimin kalbi durdu patolojik ve genetik sonuçları bekliyoruz ama kan pıhtılaşması olabileceği söyleniyor açıkçası beni nasıl bir sürecin bekleyeceğini bilmiyorum günlük iğne olunduğunu duymuştum olurumda sıkıntı yok yeterki neden olduğunu bileyim ve ona göre tedbrimi alayım..
cok zor ama ceken bilir. bende hep spor ve iseveriyorum kendimi okuyunca icim acidi. alla yardimcin olsunTesekkur ederim canim.hersey cok yeni malesef.spor yaparak isimle mesgul olarak zaman geciricem sanirim.surekli farkli bir beden ve ruh haline burunup sonra onu terk edip eski hayatina donmeye calismak gercekten cok zor.ama heralde Allah dert verirken sabirda veriyoki dayaniyoruz.insallah bu son kaybimdir. Allah kimseye yasatmasin
sanksArkadaşlar , daha önce de bu konudan bahsetmiştim . Bazı bünyeler embriyoyu yabancı hücre kabul edip , savaş açarak gelişimini engelliyormuş . Bunu anlama testinin adı cd 56 naturel killer testi . Benim başıma geldi 3 tane boş gebelik yaşadım , kese vardı bebek görünmüyordu. Tedavisitizon . Bağışıklık sistemi baskılanarak , bebeğe savaş açması önleniyor . Ben de hem pıhtı hem de bu risk ortaya çıktı . Çok doktor yapmıyor testi , doktorumuzdan isteyin ya da özel laboratuarda kendiniz yaptırın herkese acil şifalar.
Arkadaşlar , daha önce de bu konudan bahsetmiştim . Bazı bünyeler embriyoyu yabancı hücre kabul edip , savaş açarak gelişimini engelliyormuş . Bunu anlama testinin adı cd 56 naturel killer testi . Benim başıma geldi 3 tane boş gebelik yaşadım , kese vardı bebek görünmüyordu. Tedavisi ise kortizon . Bağışıklık sistemi baskılanarak , bebeğe savaş açması önleniyor . Ben de hem pıhtı hem de bu risk ortaya çıktı . Çok doktor yapmıyor testi , doktorumuzdan isteyin ya da özel laboratuarda kendiniz yaptırın herkese acil şifalar.
kachaftaliksin allah kurtarsin ikinizide sag sal7m insallahkizlar ben cok korkuyorum psikolojim alt ust oldu galiba. her an bebegimi kaybrtcem diye icimde korku var bu korkyya engel olamiyorum. ayni acilari tekrar yasamak istemiyorum ben.
bide her aksam kontrol ediyorum solumami yatiyorum diye. sirt ustu yatinca bebege vesin oksijen gitmiyormus internette oyle yaziyor. sola yatin diyorlar.hele birinin doktru onaylamis sakin sirt ustu yatma diye. eskiler bumu mu hesap ediyordu . her hamile kalan bunu mu ayarliyor . anlamadim ben. sizler nasil yatiyorsunuz. igneler ise yaramayacak diye soluma yatip duruyorum geceleri ama o da cok zor gercekten.
hos geldin turkiyeye hematolog ariyorsun ama sinan hocanin esi hematoloji hocasi diye biliyorum. bir arastir istersen. bende sinan beye gidiyorum, belki hatirlarsin. bana artik hamile kalabilirsin dedi.Merhaba arkadaşlar,
1 yıl önce 8.haftada sonlanan gebeliğim ve sonucunda genetik mutasyonlarımı öğrenmemle forumu takip etmeye ve yazmaya başlamıştım.1 yıl boyunca asprin,bemiks,folbiol kullandım,metioninden sınırlı diyeti uyguladım.1 ay önce Türkiye'ye döndüm ve sinan hocaya gittim.maalesef protein c rezistansım hala düşük ve gebeliğe hazır Değilim.sinan hoca pıhtı oldugunu söylüyor.bu durumda bir hematologla görüşen varmıydı? Gitmeli miyim?
3 ay hergün asprine devam edicem.beklemedeyim.bu durum için tecrübe ve tavsiyeleri olan arkadaslar paylaşabilirler mi?
Buarada Sağlıklı 5 yasında oğlum var.faktör 5 leiden,mthfr 1298 ve pai heterozigotum.
Allah hepimizin yardımcısı olsun.
öncelikle teşekkür ederim ilkinde düşüktü kahverengi akıntılar olmuştu ama 2.sinde aşılama oldum ve gayet sağlıklı bir gebelikti kalp atışlarını dinlemiştik rutin kontrolde öğrendim kalbi durduğunu.Daha önce eşime yada bana bir test yapılmadı genelde 2 yada 3 düşükten yada ölümden sonra bu testler yapılıyormuş patolojik ve genetik sonuçları bekliyoruz artık...Cok gecmis olsun canim.Allah sabir versin.ilk gebeligindedemi kalbi durmustu?kahverengi akintin yada kanaman falan olmusmuydu?sana ve esine gerekli testler yapildimi?
Canim ben kayserideyim mustafa basbug var hoca ona gittim anti faktor x@ diye bi test istedi 0.4 luk iki defa kullaniyodum bende arti aspirin bu testle. Yetmedigini tespit etti ve 06 lik yapti igneyi tabi ozel oldugu icin pahali dr fiyati test de ayrica ucret ben 150 tl verdim ama bebege bisey olmasin diye veriyosun simdi erciyes kartalda zerrin avula gidiyorum sukur sorunsuz gidiyor bi de her ay aptt die bi test uyguluyor bu kanin ne kadar cividigini olcuyormus cok olursa doz dusuyor normalse ayni dozda devam ediyor tatlim sen dikkat edip dr bulmazsan onlara gore hava hos kaybeden sen oluyorsun o yuzden dikkat et Rabbim hayirlisini versin bitanemYapilmadi canim 5 .haftada kanama oldu diye coradpirini kestirdi dr ama sonra yarim yarim içmeye basladim ben korkudan simdi iki doz iğne ve coraspirin kullanıyorum doz yuksek ama ne yapcami sasirdim .hibor 3500 le 35.haftada olu doğum yaptim o yüzdeniiğne iki doza cikti zaten coraspirinsizde eksik eksigim diye iciyorum.sizin doz neye gore ayarlandi.nerde hangi dra gidiyosunuz
Cnm Rabbim yardimcin olSun testlerini ihmal etme ne gerekiyorsa yaptir bu senin sagligin icin hem ruh hem beden ben 3 dusuk yasadim cocuk gordugumde aglamaya basliyordum artik simdi gunluk 2 defa igne kullaniyorum ama ona kavusmak icin hic biseyi gozun gormuyor Rabbim hepimize saglikli hayirli bebisler nasip etsin igne kullanman gerekirse de dozuna iyi baktir 3 .de ben doz yetmedigi icin karnim da oldu kurtaj oldum Rabbim herkesi saglikli bi sekilde bebisine kavustursun.öncelikle teşekkür ederim ilkinde düşüktü kahverengi akıntılar olmuştu ama 2.sinde aşılama oldum ve gayet sağlıklı bir gebelikti kalp atışlarını dinlemiştik rutin kontrolde öğrendim kalbi durduğunu.Daha önce eşime yada bana bir test yapılmadı genelde 2 yada 3 düşükten yada ölümden sonra bu testler yapılıyormuş patolojik ve genetik sonuçları bekliyoruz artık...
Sanci olmadi canim. Ama bulantilarim berbat durumda cok halsiz bitkinim. Yemek yiyemiyorum. Hersey kokuyor ev cok kötü kokuyor sürekli havalandiriyorum temizlik malzemelerinin kokusuna bile dayanamiyorum.Mrb saol tatlim doktorumda yapabilirsin ama riske atarmiyiz bilmem dedi su an 0.6 lik gunde 2 defa kullaniyorum igneyi kesince sancin oldu mu ben bundan onceki dusukte cok sancim oldu bide haftalik degisimlerde cok ve gun boyu bulantim oluyor boyle bisey yasadiniz mi
Ben ali hocaya gidiyorum özel yerine ama tip fakultesinde dogum yaptim ilk bébegimi. Siz de mi konya dasiniz hangi doktora gidiyorsunuz.konyada hangi hastane hangi doktor öğrenebilirmiyim
Amin..Teşekkür ederim Rabbim hepimizin yardımcısı olsun inan bu yazdıklarımız birbirimize moral oluyor farkında olmadan da birbirimize iyilik yapıyoruz..Dediğin gibi yeterki sebebini bileyim ve ona göre ne gerekirse yapmaya razıyım sonuçta anne olmayı yaşamak istiyorum çünkü çok hasretim bu duyguya..Allah sizede sağ salim evladınızı kucağınıza almayı nasip etsin...Cnm Rabbim yardimcin olSun testlerini ihmal etme ne gerekiyorsa yaptir bu senin sagligin icin hem ruh hem beden ben 3 dusuk yasadim cocuk gordugumde aglamaya basliyordum artik simdi gunluk 2 defa igne kullaniyorum ama ona kavusmak icin hic biseyi gozun gormuyor Rabbim hepimize saglikli hayirli bebisler nasip etsin igne kullanman gerekirse de dozuna iyi baktir 3 .de ben doz yetmedigi icin karnim da oldu kurtaj oldum Rabbim herkesi saglikli bi sekilde bebisine kavustursun.
Benimde 2.dusukten sonra onemsemediler ama ben gidip 3dusuk yaptim dedim ve test yaptirdim.bir problem cikmadi sadece 677heterozigot cikti.sonra yine dusugum oldu ama en azindan ustume duseni yaptim diye icim rahat etti.sende gerekirse 3 dusuk yaptim diye bi arastirma hastanesinde ahlillerini bir an once yaptir.pihtilasma falan varsa onlem alinirAmin..Teşekkür ederim Rabbim hepimizin yardımcısı olsun inan bu yazdıklarımız birbirimize moral oluyor farkında olmadan da birbirimize iyilik yapıyoruz..Dediğin gibi yeterki sebebini bileyim ve ona göre ne gerekirse yapmaya razıyım sonuçta anne olmayı yaşamak istiyorum çünkü çok hasretim bu duyguya..Allah sizede sağ salim evladınızı kucağınıza almayı nasip etsin...
Canim bende 0.4 clexan kullandigim halde 2 defa dusuk yasadim.acaba banadami yetersiz geldi.senin pihtilasma degerin neydi?benim 677hetetozigot.igneye gerek bile duymuyolar aslinda.senin bu doz icin hemotologami gittin?ben hic hemotologa gitmedim.kadin dogumcu bu kesryi gorunce igneye basliycaz diyor okadar.ne baska bir test nede arastirma yapilmiyor.Canim ben kayserideyim mustafa basbug var hoca ona gittim anti faktor x@ diye bi test istedi 0.4 luk iki defa kullaniyodum bende arti aspirin bu testle. Yetmedigini tespit etti ve 06 lik yapti igneyi tabi ozel oldugu icin pahali dr fiyati test de ayrica ucret ben 150 tl verdim ama bebege bisey olmasin diye veriyosun simdi erciyes kartalda zerrin avula gidiyorum sukur sorunsuz gidiyor bi de her ay aptt die bi test uyguluyor bu kanin ne kadar cividigini olcuyormus cok olursa doz dusuyor normalse ayni dozda devam ediyor tatlim sen dikkat edip dr bulmazsan onlara gore hava hos kaybeden sen oluyorsun o yuzden dikkat et Rabbim hayirlisini versin bitanem
Canim benim doktor corasprin kullandiriyor. Midem cok agriyor dedim o zamam kes dedi bende bir gun atip bir gun atmiyorum.sizce bebe asprinimi coraspin100mg mi kullanilmali gebelik oncesi
Tatlim benimde G6191A heterezigot normal kadin dogumcular genelde ugrasmak istemiyorlar cok dr gezdim canim ben son gittigim profdu hoca hemetolog ve riskli gebelik uzmani o bu testi yaptirdi normal kan degerleri 0.40 ile 1.10 arasi olmaliymis bende 0.26 ile dusuk cikti gebelikte igne kullanirken yapildi bu test ve dozun yetmedigine karar verdi 0.45 bile olsa gebelik riske girmezmis bunlari yaziyorum arkadasom cunku bebek kaybetmenin acisini biliyorum sorun ogrenin ben 3. De doz yetmediginden kaybettim bebegimi Rabbim kimseye yasatmasin bu acilari saglikli hayirli bebisler versin hepimize riskli gebelikle ilgilenen bi kadin dogumcu olsa da bu testi soylersen yapabiliyor bi de her ay aptt diye bi test yapiyor bu da civima miktarini olcuyor cok civirsa kanama oldugundan dusuruyor dozu normalse ayni dozda devam ediyor Allahim bu acilari tekrar yasatmasin guzelim hakkini helal et cok yazdim :)Canim bende 0.4 clexan kullandigim halde 2 defa dusuk yasadim.acaba banadami yetersiz geldi.senin pihtilasma degerin neydi?benim 677hetetozigot.igneye gerek bile duymuyolar aslinda.senin bu doz icin hemotologami gittin?ben hic hemotologa gitmedim.kadin dogumcu bu kesryi gorunce igneye basliycaz diyor okadar.ne baska bir test nede arastirma yapilmiyor.
İns iyilik oluyordur canim benim aminn Rabbim hepimize annelik duygusunu yasamayi nasip etsin hayirli saglikli evlatlar versin gec kalmadan testlerini yaptir gerekirse hemetolojiye git fazla kayip yasamadan cozum bulursun ins genlde 3 dusukten once teste gerek gormuyorlar sanki onlar can degil gerekirse 3 dusuk yaptim de drlar izin veriyor buna zaten ben 2 den sonra gittim drum 3 de arastirma yapilsin demisti ins acilarimiz uzun surmez bitanemAmin..Teşekkür ederim Rabbim hepimizin yardımcısı olsun inan bu yazdıklarımız birbirimize moral oluyor farkında olmadan da birbirimize iyilik yapıyoruz..Dediğin gibi yeterki sebebini bileyim ve ona göre ne gerekirse yapmaya razıyım sonuçta anne olmayı yaşamak istiyorum çünkü çok hasretim bu duyguya..Allah sizede sağ salim evladınızı kucağınıza almayı nasip etsin...
AyySanci olmadi canim. Ama bulantilarim berbat durumda cok halsiz bitkinim. Yemek yiyemiyorum. Hersey kokuyor ev cok kötü kokuyor sürekli havalandiriyorum temizlik malzemelerinin kokusuna bile dayanamiyorum.
Canım korkunu anlıyorum hepimiz korkuyoruz allaha emanet bebekkerimiz. Yatma konusunda şimdilik cok zorlama kendini yatabildigin kadar sola yat zaten göbeğinde buyuyunce goreceksin baska çaren kalmıyor :)
Canım ayni genlerle igne kullanip normal doğum yaptim ikincide yolda :)[/QUOTE
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?