- 29 Eylül 2010
- 2.043
- 1.426
- 248
canım bana genetik bölümünde dr.un açıkladığına göre.O mutasyonların alt alta bi sıralaması vardı benim raporda en üstten en aşağı doğru daha az önemli demek oluyo sorun olması.Benim en alttaki üç mutasyonda da sorun vardı o nedenle iğneye başladım.Heterezigot yazanlarda hem anneden hem babadan gelen genler sorunlu, homozigot yazanlarda sadece anne ya da babadan gelen gende sorun varmış.Bana böyle demişti dr.kızlar mrblar..deneyim olduğunuz için size soru sormak istiyorum...ben testlerimi yaptırdım..değerlerimin birinde heterezigot mutant yazıyor.bu ne anlama geliyor..fikri olan varmı..
ben de hibor kullanıyorum cnm buzlu press nasıl oluyo anlatır mısın?ben yeni başladım hibor kullanmaya 6 gündür yapıyorum iğneyi. nasıl yapıcam diye inanın kara kara düşünüyordum. ama insan sağlık adına herşeye katlanabiliyor. ilk günler direkt vurmuştum ve epeyce canımı yakmıştım. sonra buradan okudum bazı arkadaşlar önce soğuk pres uyguluyormuş. sonrasında yapıyrmuş iğneyi. birkaç gündürde öyle deniyorum. inanın iğneyi hiç hissetmiyorsunuz. buzlu presi tavsiye ederim. hiç korkmanıza gerek yok.
bende yarın doktoa gidecem tabi randevu alabilirsem...bi yorumlatacam bakalım..kafam kazan gibi..tşk ediyorumcanım bana genetik bölümünde dr.un açıkladığına göre.O mutasyonların alt alta bi sıralaması vardı benim raporda en üstten en aşağı doğru daha az önemli demek oluyo sorun olması.Benim en alttaki üç mutasyonda da sorun vardı o nedenle iğneye başladım.Heterezigot yazanlarda hem anneden hem babadan gelen genler sorunlu, homozigot yazanlarda sadece anne ya da babadan gelen gende sorun varmış.Bana böyle demişti dr.
çok teşekkür ediyorum..takip ettikçe daha ii anlıyacağım konuyu.iğneyi hamile olduğunuzu öğrendikten sonramı başladınız..ve hamileik öncesinde tedbira amaçlı bişey kullandınızmı
netten bi bakıp yazayım hangisi olduğunu..bende bugün doktruma gidecm sonuçları göstermeye..yorumlarını sizle paylaşırım..fikir alışverişi yaparaız daha ii olur sizinleHeterozigot mutant dediğin senin mutasyonun hangisi canım? Benim faktör 5 leiden heterozigot ve Hacettepe'de sinan hocanın bana uyguladığı tedavi: hamilelik öncesi haftada 3 gün asprin,iki kez bemiks,1 folik asit. Metioninden fakir diyet.(int.ten araştırabilirsin) 3-6 ay sonrası kandaki protein c rezistansı değerlerine göre hamilelik uygun yada bi üç ay daha ilaçlara ve diyete devam et diyor.hamilelikle beraber iğneye başlıyacak.
Görüştüğüm bir hematologa göre hepsi Saçma,Hiçbirini yapma,iğneye de gerek yok diyor.bir kadın dogumcu bu mutasyonlar düşüğe neden değil gene de ne olur ne olmaz az doz iğne başlarız diyor.benim 5 Yaşında sağlıklı bir cocugum var,sorunsuz hamilelik geçirmiştim. Gecen yıl ikinci hamileliğimde 9. Haftada kalp atımı durdu.
Anlayacağın bu konuda kafa karışıklığı cok. Ben bu forumda tecrübelerini paylaşan arkadaşların yazdıklarından kesinlikle iğne kullanmam gerektiği kanaatine vardım.2 ay sonra sinan hocanın fikrini alıp,artık hamile kalmak istiyorum.
Allah yardımcımız olsun...
ya iğneyle hapları yakın zamanda almayın yazmışsınız..Canım zaten iğneyi kilona göre verihor dr cleaksin iğnenin 0, 2 0, 4 0, 6 olanı var ben 70 kilolardayım 0.4lük kullanıyorum genelde iğne ve coraspini kullananlar birirni sabah birirni akşam alıyor ben iğneyi her sabah 7 de yapıyorum coraspini akşam 7 de alıyorum çalıştıgım için bazen mesai uzuyor işyerinde iğne yapamam hapı alırım diye böyle ayarladı hapla iğneyi 12 saat arayla kullandırıyor dr hap ile iğneyi yakın zamanlarda alma, benim diğer testlerim yapılmadı hastane sadece 677 mtrf bakıyordu ücretsiz ınlark yaptırdım diğer testleri yapmıyordu varmı bilmiyorum, daha önce iki düşüğüm oldu biri kürtaj gittiğim prof sen hamile kalabiliyorsun sıkıntı yok ama bebekler gelişmiyor mutlaka iğne kullanmalısın dedi ayrıca 5 aydan beri progestanı hala kullanıyorum vücudum prıgestanı az üretiyor bir kez kanama atlattım dr um hala devam etyiriyor.iğne olmaktan kimse hoşlanmaz ve inan bende yapamam diyordum ama il başa düşünce ve sözkonusu bebeginse herşeye katlanıyorsun ilk zamanlar vurdugun yerler morarır ama zamanla morarmadan yaparsın.ben ilk 3 ay göbegime yaptım şimdi bacagımın üstüne yapıyorum gittiğin hastanede ilk dozu hemşire vuruyor hemde sana tarif ediyor bu iğnelerde önemli olan derinin altınayapman damar aramıyorsun sen iğneyi yeterki yap morarsabile faydasını gösteriyor yine bide sadece iğnenin başı girerken çok az acı hissediyorsun iğneyi yavaş yavaş sıkıyorsun en fazla 3, 4 dk yanma oluyor sonra hiç acı hissetmiyorsun. 2 kere kendine vursan sonra alışıyorsun bebeklerimiz için herşeye deger canını sıkma yaparsın
ben oglen ignemi aksamda hapimi iciyorum birinin etkisi gecerse digeri devreye gecsib diyeya iğneyle hapları yakın zamanda almayın yazmışsınız..
ben ilk kullandığım gün iğneyi vurdum hapları 2-3 saat sonra attım kanamam başladı..
4-5 gün wc dışında yataktan kalkamadım kanamam ancak durdu..
bende hergün 14.30 gibi progestan 200,prednol,decavit haplarımı atıyorum.10 dk sonra da iğnemi yapıyorum..
gece de 1 de coraspin ve progestan 200 haplarımı atıyorum..
çok şükür kanamam olmadı artık..
ayrıca dikkatimi çeken iğneni yaptıktan sonra hemen uzanıp dinlenmem gerekiyor..
ayakta gezdiğim vakit lekelenmem olduğunu fark ediyorum
inşallah bir sıkıntı yaşamayız..
4 düşükten sonra rabbim bu bebeğimi bana bağışlar iğneler hepimize şifa olur inşallahhh
Allah saglık sıhhatke kucagına almayı nasip etsin canım. Benim 3 gebeliğim 2sini kaybettim ilk defa bunda iğne ve ilaçlara başladım şu an günde 7 tane ilaç içiyorum sabah akşam progestan coraspin decavit marincap omega 3 birde iğne . Hatta dr um kanaman olursa coraspini kes dedi zaten iğne yeterince kuvvetli hapla iğneyi yakın zamanda alma demesindeki sebep bu iğne yeterşnce sulandırıyor 12 saatsonra etkisi biraz daha azaldıgı için coraspinle takviye yapılıyor.Allahın izniyle begine hiç bir şey olmaz gönül rahatlıgıyla ilaçlarını kullan saati saatine kullan ama, kanamalı gebeliği olan veya bir kaç düşük yaşaysnlara uzun süre progestan kullandırılıyor benim gibi 20 hafataya girdim progestana devam edşyorum 14 hafta bıraktım 10 gün sonra kanamam oldu tekrarbaşladım progestana rabbim korusun bebeklerimiziya iğneyle hapları yakın zamanda almayın yazmışsınız..
ben ilk kullandığım gün iğneyi vurdum hapları 2-3 saat sonra attım kanamam başladı..
4-5 gün wc dışında yataktan kalkamadım kanamam ancak durdu..
bende hergün 14.30 gibi progestan 200,prednol,decavit haplarımı atıyorum.10 dk sonra da iğnemi yapıyorum..
gece de 1 de coraspin ve progestan 200 haplarımı atıyorum..
çok şükür kanamam olmadı artık..
ayyapılıyor.imi çeken iğneni yaptıktan sonra hemen uzanıp dinlenmem gerekiyor..
ayakta gezdiğim vakit lekelenmem olduğunu fark ediyorum
inşallah bir sıkıntı yaşamayız..
4 düşükten sonra rabbim bu bebeğimi bana bağışlar iğneler hepimize şifa olur inşallahhh
Hematologlara göre mthfr nin düşüğe etkisi yok. Fakat Bu forumda mthfr 677 heterozigot olup düşük yaşayanlar ve iğne kullananlar ve bebeği olanlar var.prof sinan bey de iğne veriyor.mthr 677 heterezigot benimm
corasprine başlattı..korkma dedi..gebe kaldığımda da iğnelere başlatacak..folbiolada devam...hayırlısı bakalım..konuşmasyla içimi rahatlattı en azından..Hematologlara göre mthfr nin düşüğe etkisi yok. Fakat Bu forumda mthfr 677 heterozigot olup düşük yaşayanlar ve iğne kullananlar ve bebeği olanlar var.prof sinan bey de iğne veriyor.
Dr un ne diyecek merak ettim,paylaşırsan sevinirim.
Hayir boyle bisey yok ben 2 kere parayla aldim 3.sunde kalp atislarini duyunca doktor kendi rapor yazdi 1 kurus bile odemedik.ozel bi hastane doktoru yazdi raporu.artik istediginiz saglik ocagina yazdirabilirsiniz bittikce dedi.[/QUOTE][QUOTEzlenen2010, post: 37842590, member: 177109"]kan sulandırıcı iğne kullanan arkadaşlar , iğnelzi raporlamı alıyorsunuz , dün sgk da çalışan kadın doğuma gittim ilacı yazdırıp alk için , bin dereden su getirdi yazmadı , tüp bebek uzmanı yazarmış , cerrah yazabilirmiş ya da üniv hastanelerine gitmem gerekirmiş ,, bundan 4 yıl önce kızıma hamileyken yazdırıyordum , bu kanun yenimi çıktı dedim git o doktora yazdır o zaman dedi .. ay deli olcam insanı durduk yere strese sokuyorlar
Güzel anneler... Biliyorum hepiniz benm gibi bebeğinize kavuşmak istiyosunuz... Bu benim 4.gebeliğim adet Günü'nden 5 gün önce beta hcg 44. Progestan 50mg iğne,oksapar 6000 günde 2 tane,aspirin 100mg. Artık gücüm kalmadı bundan önceki gebeliklerim biri kürtaj diğer ikisi düşük. Hamile oldugumu duyduğumda sevinmek yerine korku doluyo içim... Benim gibi günde 2 tane kan sulandırıcı iğne kıllanan var mı acaba? Kan pıhtılaşması sorunum var... Marmariste yasıyorum yeni geldik ve doktor bulamıyorum
İnşallah canım ... Hiç kimse cvp vermicek sandım önce cvbın şçin teşekkürler kaç haftalık hamilesin kaçıncı hamileliğin hangi ilacı kullanıyosun hangi dozda cok soru sordum dgl miÖncelikle hayırlı olsun sağlıkla kavuş bebeğine inşallah.. Maalesef o korku çoğumuzda var.. Ben de senin gibi günde iki kez kullanıyorum iğne.. Bir doktorum tek iğne diğer doktorum 2 iğne dedi. Burda bu konuda uzman başka bir doktorda ikiyi önerdi ben de ikinci bebeğimi de iğne kullanmama rağmen kaybettiğim için 2 kez vurmayı tercih ettim! Inşallah bu sefer kavuşuruz bebeklerimize..
İnşallah canım ... Hiç kimse cvp vermicek sandım önce cvbın şçin teşekkürler kaç haftalık hamilesin kaçıncı hamileliğin hangi ilacı kullanıyosun hangi dozda cok soru sordum dgl mi
Şuan içim rahatladı bir tek ben günde iki kere kullanıyorum sanıyodum ben sabah alsam kullanıyorum dha dün öğrendim zaten adetime 4 gün var geç kalmadım iğneye umarım zaten herkes günü geçtikten sonra vurulmaya baslıyorRica ederim ne demek burda hepimiz birbirimizden destek alıyoruz. Bu 3. Hamileliğim 13. Haftamın içindeyim.. Clexane 0,6 ilk dozu günde iki sefer kullanıyorum. Coraspin.progestan.folbiol.benexol ve de deltacortil adında kortizon ilacı da kullandım. Şuan ise haftam ilerlediği için bazı ilaçlarımın dozunu azaltarak bırakıcam. Gelecek haftadan itibaren azalacak ilaçlar inş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?