Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

Evet canım cogu kişi alıyo raporla bende alamıyorum alamadım bazı doktorlar veremeyiz diyip kestiriyo nasıl alabileceğimi bende Öğrenmek istiyorum hangi iğneyi kullanıyosun sn

Ben 0.4 claxane kullandim. Raporum da vardi. Ama kutu basina 15tl fatk odedim. Raporun tek faydasi 1 seferde 9 kutu igne alabilmemdi kiiii rapor olmasa da 3 kutuyu 1 seferde alabiliyrdum.
O zaman sormustum. Fark odememek icin raporun tani kismina yazilan teshis varmis. Eczaciniza sorun. O soyler. Kalp damar hastaligiyla ilgiliymis. O nedenle ben ugrasmadim tani degistirtmeye.

Canım ÇOĞU kişi 1tl bile vermeden alıyo ilaçları . Yani şuan benm raporum yok ama doktor ne kdr istersem yazıyo alıyorum 6 7 kutu birden aldım mesela. Heyet raporuyla alınıyo galiba ve yani 5-10 kutu değil 100 kutu birden alıyolar

kızlar , ben ne evli ne de çocuk bekleyen biriyim , ama bu genetik mutasyonla ilgili size bilgi vermek isterim, annemde homozigot olarak mtfhr var dolasıyla ben de taşıyıcıyım. tıp fakültesinde öğrenciyim ve bu durumu araştırdım. homosistein dediğimiz bir madde birikiyor genetik mutasyonu olan kişilerde, bu da hem bebeğe , hem de sizin vücudunuza oldukça zararlı bir madde, bu birikimi önlemek içinse size önerim çok miktarda yeşil yapraklı sebze yemek(folik asit zengini , folik asit arttıkça homosisteini azaltır ) ve et tüketimini kısıtlamak , sağlıklı günler.

Evet bugun doktoruma sordum bana da ptt testi yaptilar.cevap icin tesekkur ederim. Ben Hatayda oturuyorum bana kalp atislarini duyunca size rapor yazacagim istediginiz zaman saglik ocagina bile yazdirip ucretsiz al

Özelde yaptırdım canım. Ankara'ya gidecek kan dediler hatta..
Ben de ozel hastanede ysptirdim ve ayni hastanede sonuca baktilar.sonuclar 1 saat sonra cikti ve bizden para almadilar tahliller icin.raporu da doktor kendi yazdi 5 dk sonra eczaneden ucretsiz ignelerimixi aldik . Ne kadar istiyosan o kadar yaziyim dedi doktor ben de sik sik kontrole gittigim icin cok yazmayin dedim o da 3 aylik yazmis uine de

Özel hastane veriyosa hiç devlette almaya gerek yok insanı çileden çıkarıyorlar çünkü. Bide günde 2 tane vuruluyorum bu aptt testi devlette Yapılıyor mu acaba

Teşekkürler paylaşımın için.bir doktor adayı olarak bilirsin vücut öyle kompleks bi yapı ki,maalesef önerilerin bende pek işe yaramıyor.cok küçük yaşlardan beri vejetaryenim,sadece sebze yiyorum.folik asit değerlerim cok iyi,fakat homosistein seviyem dr umun hamilelik tehlikeli dediği düzeyde.1 Yıldır asprin kullanıyorum,protein c rezistansım kötü. Hamilelik için tahlillerimin iyi çıkmasını bekliyorum.
Önerilerinin okuyan diğer arkadaşlarda işe yaraması dileğiyle...
Tesekkürler

b12 seviyenize baktırdınız mı acaba , homosisteini yüksek insanlarda genelde b12 ve b6 takviyesi de veriliyor , gerçi dediğiniz gibi vücudumuz çok kompleks bir yapı, belki de homosistein yüksekliğiniz başka bir sebepten kaynaklanıyor, geçmiş olsn

Meraba arkadaslar 25 yasindayim 2 kere gebelik gecirdim.ilki 8 haftayi doldurdugumda kalp atislari durdu.ikincisinde doktorum test yapmadan coraspirin 100mg baslamisti.12 haftayi doldurdugumda cinsiyet ogrenmek icin gittim ve yine kalp atisi durmustu.test yaptirdim.faktor v heterezigot ve protrombin mutasyonumda heterezigot cikti.7 doktor gezdim sadece biri aciklama yapti.oda gebelik dusundugumde 3 ay oncesinden ferro sanol ve coraspirin basla gebe kalinca gel igne baslicaz dedi.diger doktorlar gebe kalmaya devam etmekten baska caren yok dedi.pskolojim artik hic bir seyi kaldirmiyo bana destek olursaniz cok sevinirim.benim durumumda olup gebe kalan biri varsa gorusmeyi cok isterim.

B12 sürekli kullanıyorum,gayet iyi. Görüştüğüm birçok dr kafasını iki yana sallayarak sebebini bilemiyoruz,biraz daha zaman diyor.ben mühendisim ama saglıkta 2+2 eşittir 4 diye birşey yok.saglıklı bir cocugum var,problemsizdi.ama suan tekrar hamile kalmam uygun değil.
Tıpta araştırılacak cok alan var,gençlerden bekliyoruz artık :)

gebe kalmaya devam et diyen doktorlara bir daha gitme yoksa her gebeliğini kaybedersin erkenden banada öyle diyen bir prof oldu bir daha gitmedim
bende 5 gende heterozigot var en önemliside faktor v
gebelik öncesi b12 çinko folik ast kullandım gebe kalınca doktorum keseyi dahi görmeden iğne ve corasprin başlattı
sana tavsiyem iğne öneren iğneyi gerekli gören bir doktor bulman
bazı doktorlar kabul etmesede maalesef pıhtılaşma sorunu olanların tek çözümü iğne

heterozigot tasiyici homozigot hasta demek diyor kiminiz . kiminizde tam tersini soyluyor hanginiz dogru soyluyor
benim mthfr ve faktor v heterozigot faktor 8 yuksek protein s dusuk apcc rezistansida var cikmisti igneye basladim.
homosisteine bakilmamis mecbur hamileyken ve igneyi kullanirken bakildi degeri normal cikti igne etkilemis olabilirmi? bana doktorun biri igneye gerek yok sende demisti baskasina gittim o verdi.

Doğrudur cnm hızlı çıkan bir test. Benimkinde Ankara ya yollanmasına rağmen ertesi gün sonucu gelmişti. Ben doktorun özel muayenehanesine gidiyorum testi de yanındaki özel laboratuvarda yaptırdım.
Rapor işini de halletmene sevindim. Ben en başından beri tek Kuruş vermeden alıyorum iğnelerimi raporda sıkıntı yaşamamıştım.

merhaba herkese
benim 9 haftalıkken bebeğimin kalbi durdu ve ilaçla doktor düşürttü kürtaj olmadım ve kan pıhtılaşması testi için uğraşıyorum bir türlü yaptıramadım bir de denizli tıp fakültesi hastanesinde denicem şansımı 2 sorum var 1.hangi bölüme gitmem gerek kadın doğum mu yoksa başka bir bölüm mü çünkü hematolojide de yazıldığını duydum
2. denizli tıpta bilgisine güvendiğiniz bir doktor ismi var mı hem de testi kolay yazan
teşekkürler şimdiden

Canım cok geçmiş olsun tıp fakültesi hastanesinde tıbbı genetik bölümü var sabah erkenden randevu almadan git orada bütün testlerini yaparlar 2 ay içinde sonucunu alırsın ama eşinle gideceksin tek değil çünkü kromozom analizi yapacaklar ilk etapta dha sonra sonucu almaya gittiğin zaman kan phtıladması testini

Ama gittiğin zaman 2 düşük diye söyle 1 tane dersen yapmazlar hatta sana o ilaç verip süşük yaptıran doktora söyle sana bir kağıt yazarsa ilgilenirler. Yani bu testleri herhangi bir kadın dogumcu Ayrıntılı olarak araştırmaz eksik testler yapar en Güvenilir ve en Kapsamlı araştıran tıp fakültesi

bana da doktorum aynı şeyleri söyledi. hamile kalmadan vücudunu hazırlayacağız dedi o yüzden ben önceden başladım. bu ay dördüncü aydayım başlayalı. bende de kortizon ters etki yapmadı. yediklerime dikkat ederek kilo bile verdim. az su içersem arada yüzüm şişiyo ama çok fazla değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…