Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

Tesekkurler cnm saol...

Herkese merhaba,
2012 yili sonunda bir kimyasal gebelik yaşadım ve 2014 ağustosta prediktor ovulasyon testi kullandim ve o ay hamile kaldim.bu tarihe kdr hep korunduk. Fakat hcg değerlerim hep düşüktü. Regl tarihimi 1gun geçtiğinde degerim 17'ydi. Ilk gittiğim doktor dış gebelik olabilir dediğinde dünyam yıkılmıştı. Hcg değerlerim yükseldi fakat düzenli değildi. Sonra doktorumu değiştirdim oda bunun olabileceğini söyledi. Sonrasinda 8hafta once kahverengi başlayan kanamayla birlikte kirmiziya dönen kanamayla kese bozuldu. 10 gün progestan içtim ve igne oldum fakat işe yaramadı. Bana göre zaten hcg değerlerinden belliydi. En son 5.haftada1171 olmuştu. Kese bozulduğunda doktor parça kalmaması için vajinal yoldan alinan düşük yapmaya yardimci olan ilaclar verdi fakat sonunda kurtaj olmak zorunda kaldim. Cok üzüldüm cok ağladım. Ama yapacak bisi yoktu. Doktorum benden genetik testleimi yaptırmami istedi. Normalde bu testler için 3 düşük görmek isteriz ama siz cok pimpiriklisiniz dedi. Ben bu testleri hemen yaptirdim (egitim araştırma hastanelerinde ücretsiz fakat ben ssk indirimi geçen bir laboratuar da yaptirdim) testlerim 10 gün içinde çıktı faktor 5 leiden +mthfr heterozigotum ve lupus antikoagulan biraz yüksek cikti onun dışında ki tum değerlerim normal. Karyotip analizlede dna (anne-baba) analizlerimiz yapıldı ve sorun yok. Ama ben o sürede hem kan pıhtılaşmasi olduğumu ogrendim ve bir türlü regl olamiyordum.40 günün sonunda doktoruma gittim. Rahim duvarinin ince olduğunu soyledi ve cylo progenova ve antibiyotik verdi. Ama cok fazla açıklama yapmadi. O an doktorumu değiştirmeye karar verdim ve istanbulda taninan bir doktora gittim o ilaçları çöpe at ve bekle sakinleş dedi 60 .gün adet oldum. Hersey normale döndü. Yeni doktorum yeni seneyle birlikte hamile kalabileceğimi ve claxan 0.6kullanacagimi söyledi. Acele etmek doğru değilmiş. O ne derse o ! Allahim her şeyin hayirlisini nasip etsin. Hasta olanlara bu sıkıntıları benim gibi çekenlere Allah sifa ve sabir versin...

Peki benim durumumda iki heterezigot olupta bebegine kavusan varmi? Ucuncu kez dusuk karsisinda kendimi asla toparliyamam.ikincisinde yeterince dagildim.simdi kendime geldim arastirmaya dustum.destek alacagim biri olursa cok sevinirim.peki sizin suan varmi

Benim çevremde bu durumlari yaşayıp dogum yapan okdr çok arkadaşım ve tanıdığım varki. Bence iyi bir doktor seç araştırma lari birlikte yapin süreci birlikte takip edin.

iki heterozigotu doktorlar pek önemsemiyor benim 5 genim heterozigot en önemliside faktor v leiden
iki kaybım varşuan hamileyim
sen yinede araştırmanı mutlaka yaptır kaybında var

Ankarayi bilmiyorum ama bu konuda uzman olmayan doktorlarin yorumlari hep havada kalıyo diye düşünüyorum. Ve verilen kan sulandirici iğnenin dozaji çok önemli. Bebeğe degil ama anne ye zarar verebilir. Veya doz düşük olursa bebek anne tarafindan beslenemez. Bu yüzden bir profosöre danışmak yada hastanesinde genetik uzmani veya hematolog bulununan bir doçent ile devam etmek en mantıklısi. Benim doktorum bana şunu söyledi sen özel ilgi ve alaka gerektiren ozel bianne adayisin... bu yüzden herhangi bir jinokologun yapabileceği cok swy yok.

Cvp verdigin icin cok tesekkur ederim cnm.ben bir bucuk senedir kan sulandirici igne vuruluyorum.1dusuk 2 kimyasal gebelik gecirdim.jinekologa gorunuyorum tamam belki bilgili bi doktor ama cok yavas ilerliyor.zaten zar zor hamile kaliyoruz onunda sonu gelmiyor.hacettepede bi iki doktor var yarin randevu almaya calisacagim prof.ve bu pihtilasmada isinin ehli galiba.su an hamile degilim kalirsam yine ayni seyler olmasindan cok korkuyorum.genetik testim var homozigot c677t mutasyonu yaziyor.benim bacagimda toplar damar tikandi pihti atti yani.oylelikle pihtilasma oldugu cikti.bacagimdan dolayi hap vereceklerdi ama ben bebek istedigimden igne verdi iste bir bucuk senedir igne vuruluyorum.cok yoruldum vuruldugum halde dusuk oluyr.ilk 0.3 tu son 6 aydir 0.7 lik vuruluyorum.

Öncelikle çok geçmiş olsun hemen hemen ayni durumlari yaşamisiz. Ama bu bidaha olucak anlamina gelmez. Benim bacağımda böyle bi sorun olmadi ama kuzenimde oldu. Bu durum genetik bi miras malesef babamda ve dedemde de var. Hepimiz gunde bir tane Corasprin içiyoruZ. Öncelikle beyin olarak hazirlan beynini bosaltki bedenin hazir olsun. Dediğin gibi jinekolog yavas ilerler fakat bu konuda uzman biri gerçekten olaya farkli bakmani sağlıyor. Bende buyuzden doktorumu değiştirdim gerçekten cok farkli bakıyorum suan korkularim geçti. Inan bende çok üzüldüm cok ağladım cok korktum. Am durumda yorulmak pes etmek korkmak yok ! Bence yeni doktorunu biran once bul. Ignelerin yaninda Corasprin verecektir ve dozunu yükseltecektir.

Allah razi olsun cnm moral veriyorsun cok sagol.evet ben hem anneden hem babadan almisim.insallah hayirli bi doktor denk gelir artik.dile kolay 1bucuk seneden fazla oldu igne vuruluyorum hani bebek olsa amenna ama oda yok.0.7 az mi geliyor ki bilmiyorum ki yaa.off....dua et yarin hayirlisiyla randevu alabileyim iyi bi doktora

Merak etme Allah nezaman isterse ozaman o oluyor. Biz araştırmamizi yapalimda gerisi gelicek. Evet uzun bi süre ama sonundaki mutluluğa değer. Benim dayimin eşi 3sene denedi sebebi çok gec bulundu. Oda kan pıhtılaşmasi yüzünden 3 düşük gecirdi şimdi kizi 2yasina basiyor. 0.7 kullanirken düşük yasadinmi? Birde profa giderken herseyini dosyala eski testler raporlar patoloji sonucu hcg değerlerin genetik testlerin bu önemli belki ona göre başka yüksek dozlu iğne verir.

Dusuk yasadigimda 0.3 hibordu.daha sonra kalp damara gittigimde kilom 72 olunca dozunu kiloma gore ayarladi 0.7 yapti.kadin dogumcuda onayladi dozu.daha sonra hamile oldugum anlasilinca 0.9luk vuruldum bir hafta ama oda kimyasal gebelikti degerim dustu.tekrar0.7 lige dondu doz

Suan degilim 2ay önce kurtaj oldum 8haftalikti. Yeni seneyle Allahim verirse inşallah. ..
Allahim tez zamanda saglikli gebelik gecirmemizi ve bebegimizi saglikli bi sekilde kucagimiza almayi nasip etsin insallah.su an sadece corasprin mi aliyirsun.ben zinco ,folbiol,decavit,apikobal,ferro sanol vitaminlerini aliyorum.hmm bi de innohep igne

Aslinda mantikli bozlar belirlemiş doktor. Ama kimyasal gebelik doktorlarin tam anlamiyla gebelik saymadiklari bi durum o yüzden kafana hiç takma bence. Bana hamile kalinca 0.6 vurulucaksin dedi doktor. Benimde kilom ayni. Ama asprinle birlite. Acele etme sakin davran bence bide profla konuş bakalim. Dua edicem buarada. Bak görürsün sorun olmicak bidahakine.

ALLAH razi olsun canim yaaa.niye kimyasal gebeligi gebelikten saymiyorlarki benim doktorda hic umursamiyor kimyasali.ama sonucta dolleniyor ama tutunamiyor degil mi?insallah su prof.bi care bulur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…